Propustka k lékáři - kontrola zaměstnavatelem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
5.12.23 18:16
@vokishka píše:
to je sice hezké, to s tím plánováním. Já když chtěla plánovat zubaře, protože jsem potřebovala spravit zub, tak mi řekla, že bud budu v práci nebo budu mít spravený zub. Pokud čekám na termín několik měsíců, i když je to poměrně akutka, tak taky neřeším termín, skočím po nejbližším. Stejně jako obvodní, má jen jednou odpoledko a jinak do 12. Takže pokud potřebuju řešit něco nutnějšího, tak si nemůžu vybírat.

Vedoucí může poskytnout i neplacené volno. Případně si zaměstnanec může vyměnit směnu.
Vybírat termín si někdy člověk nemůže, to je jasné, ale když zaměstnavatel umožní si pracovní dobu přizpůsobit, čti nadpracovat chybějící čas, nebo vyměnit směny, nemusí propustku dávat.
To je myslím z toho textu jasné.

U nás je to jednoduché, můžeš si ty hodiny nadpracovat, nebo si vyměnit směnu, nebo vzít neplacené volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18333
5.12.23 18:22
@unuděná píše:
Ne, nemáš pravdu. Propustka k lékaři slouží zaměstnavateli, aby si potvrdil, že daný zaměstnanec návštěvu lékaře skutečně absolvoval. Stačí trochu googlit, když už chceš poučovat.

ať ti neprdne cévka :lol: ty se tady dokážeš rozvášnit nad každou ptákovinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.12.23 18:43

@Big boss neplacené volno? No s tím musí souhlasit obě strany. A jsem ráda, že mám relativně normální zamestnavatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
5.12.23 19:06
@g.sandova píše:
@Big boss neplacené volno? No s tím musí souhlasit obě strany. A jsem ráda, že mám relativně normální zamestnavatele

No to musí, zaměstnanec když chce k lékaři a šéf mu řekne, že si teda má vyměnit směnu a on nechce, tak si může vzít neplacené volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
5.12.23 19:19
@g.sandova píše:

Já taky. Mě by ani nenapadlo se vracet do práce, když jdu k lékaři na 12 hod :mrgreen:
Nahlásim lékaře a hotovo. U nás tedy nejsou ani propustky, stačí oznámit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5684
5.12.23 19:38
@debra.morgan píše:
Já to tak dělám, ale vedoucí o tom ví. Propustku by měl nejdřív podepsat vedoucí a až pak lékař. Já chodím s prázdnou a žádný lékař mi na ni nikdy datum nedopsal a často ji dávám i bez jména jen prázdnou.

Podle mě není důvod, aby vedoucí svým podpisem stvrzoval něco, na co má zaměstnanec ze zákona nárok. To jako když mu propustku nepodepíše, tak se nesmí nechat ošetřit? Jak píše @Lama Lama prostě lékař by neměl orazítkovat a podepsat bianco propustku, ale jen tu se jménem a datem, ev. datum dopsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5684
5.12.23 19:46

@Big boss dobře je to popsané tady https://www.mesec.cz/…ka-k-lekari/
Na návštěvu zdrav. zařízení má zaměstnanec ze zákona nárok, stejně jako na náhradu mzdy, pokud nemůže jít mimo pracovní dobu, a to se většinou týká jen zaměstnanců na směnách a zkrácených úvazcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
5.12.23 19:53
@Borrealis píše:
nic nemá tak 99 procent lidí

takže vystavujeme my :nevim: fysicky ten papírek dostanou od nás
a hotovo

dělat z toho takovou vědu jako tenhleten modrej tečka, jsem tam s ranníma pacošema ještě ted :roll: :roll:… a že jich tam bylo

Příspěvek upraven 05.12.23 v 17:51

Hele, ale to je jen a jen problém těch lidí, že si ten papírek od zaměstnavatele nezajistili. Proč by se tím měl zabývat lékař? Možná, kdybys jim to jednou nedala, tak by si příště dali majzla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
5.12.23 19:56
@lucad77 píše:
Hele, ale to je jen a jen problém těch lidí, že si ten papírek od zaměstnavatele nezajistili. Proč by se tím měl zabývat lékař? Možná, kdybys jim to jednou nedala, tak by si příště dali majzla. ;)
protoze pak prijde jindy a pridelava to pak práci
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
5.12.23 20:22
@Lama Lama píše:
protoze pak prijde jindy a pridelava to pak práci

a dostane propustku na to, že si jde nechat orazit propustku, kterou prvně zapomněl? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
5.12.23 20:30
@debra.morgan píše:
a dostane propustku na to, že si jde nechat orazit propustku, kterou prvně zapomněl? :mrgreen:

Ty si delas pr.del, ale i tací se najdou. Třeba chtej propustku na to, že se prisli objendat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
5.12.23 20:33
@lucad77 píše:
Hele, ale to je jen a jen problém těch lidí, že si ten papírek od zaměstnavatele nezajistili. Proč by se tím měl zabývat lékař? Možná, kdybys jim to jednou nedala, tak by si příště dali majzla. ;)

no, tak úplně ne

když je poženete kvůli propustce do plné čekárny podruhé… za den, za dva…nebudete stíhat nic už vůbec

:nevim:

takže je to i problém lékaře, aby při jedné návštěve udělal vše co jde, včetně administrativy a nevyráběl si tam návštěvy dvě, které mu jednak nikdo nezaplatí, druhak na ně opravdu při aktuální virové epidemii nemá čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
5.12.23 20:36
@Lama Lama píše:
Ty si delas pr.del, ale i tací se najdou. Třeba chtej propustku na to, že se prisli objendat.

dnes přišla paní osobně mi říct, že něco řeší na gyndě, sice neví co, ale budou jí sledovat :nevim:

jinak jí nic není, prostě přišla :nevim:

ptala se i na nějaké odběry, ty budem dělat, ale až po novém roce, takže prostě jen tak přišla a zase odešla :nevim:

v sámošce se platí, i když pravda, taky se tam dá jen tak projít mezi regály…a zase odejít

ve zdrav zařízení se neplatí, a někdy / ale naštěstí ne často /tam lidi prostě jen tak přijdou, odejdou a naprosto nechápete proč tam vlastně byli :think: nicméně ten čas vemou

takže opravdu nikdo ze zdravotníků nemá potřebu a nemůže si přidělávat ani jen zlomeček návštěv navíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
5.12.23 21:04
@Lama Lama píše:
:nevim: Tak to sme dělali na středni v puberte. :mrgreen: Aby sme se ulili ze školy.
  • Citovat
  • Upravit
Tala20
5.12.23 21:47
@Bubla Bůčková píše: řekla mi, že to má ona v počítači a nic netiskne a jestli zaměstnavatel chce, tak ať jim klidně zavolá. Tak mi to přišlo takové divné, že papír nedá …

Lékař není oprávněn (a už vůbec není povinen) vystavovat nějaké „omluvenky“ či „propustky“. Není oprávněn ani informovat nikoho po telefonu kromě samotného pacienta.

Omluvenku vystavuje podle školského zákona rodič dítěte. Propustku vystavuje zaměstnavatel svému zaměstnanci.

Proběhlé ošetření či vyšetření u lékaře je možné doložit výpisem ze zdravotní dokumentace. Na výpis má pacient nárok. Jde o placený úkon lékaře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty