Propustka k lékáři - kontrola zaměstnavatelem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28075
16.5.18 18:42
@Janasas píše:
@opozice ty vždycky se ptáš upolně mimo, fakt…než člověk píše… přece nepíšu že nemohou, jen, že se ona ptala..)
Mě je uplně jedno, jeslti si volají nebo ne, já si dodržuju, ostaní co dalějí je mě jedno..ale spíš se ptala zakladatelka..

nečerti se, odpověděl jsem jasně otázkou, proč by si nemohli tyto info sdělit, kdo a kdy opustí ordinaci. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
16.5.18 18:44

@opozice já se nečertím, jenom, že se mě ptáš na něco, co mě je celkem jedno :mrgreen: :) pokud mám svědomí čisté a jdu jak mám, a bude se na mě někdo ptát, tak nech se zeptá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
16.5.18 18:46
@Janasas píše:
@opozice já se nečertím, jenom, že se mě ptáš na něco, co mě je celkem jedno :mrgreen: :) pokud mám svědomí čisté a jdu jak mám, a bude se na mě někdo ptát, tak nech se zeptá :mrgreen:

to si myslím taky. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
16.5.18 19:06

@opozice No a nebo tak. Hlavně důchodci maj potřebu si pokecat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.18 23:35

Abych to uvedla na pravou míru…

Jsem rada za všechny reakce, mně především zajímalo, jestli si to zaměstnavatel může takhle ověřit u lékaře, i když upřímně pochybuji, že by moje doktorka takhle přesně věděla kolik času jsem kde strávila :D situaci jsem tehdy neřešila, jenom jsem si nadpracovala co vedoucí chtěl a bylo.
Jen kamarádka co se ji to před týdnem stalo také, to chtěla nějak řešit, jenže neměla jak dokázat, že tam opravdu ty skoro 4h strávila…a zaměstnavatel ji na propustku prej čas odchodu nenapsal, dostala prostě prázdnou propustku, kterou ji vyplnil až lékař.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.18 23:40

A ještě k těm propustkám a času odchodu z práce…
Já si dokonce sama musím propustku vyzvednout až u lékaře, vždycky mi to vypisuje až sestřička, co tam propustky do práce mají :think: takže můj šéf tehdy ani neměl kam zaznamenat, kdy mě vlastně k lékaři propustil.

• Citovat
  • Upravit
29350
16.5.18 23:47
@Anonymní píše:
Abych to uvedla na pravou míru…Jsem rada za všechny reakce, mně především zajímalo, jestli si to zaměstnavatel může takhle ověřit u lékaře, i když upřímně pochybuji, že by moje doktorka takhle přesně věděla kolik času jsem kde strávila :D situaci jsem tehdy neřešila, jenom jsem si nadpracovala co vedoucí chtěl a bylo.
Jen kamarádka co se ji to před týdnem stalo také, to chtěla nějak řešit, jenže neměla jak dokázat, že tam opravdu ty skoro 4h strávila…a zaměstnavatel ji na propustku prej čas odchodu nenapsal, dostala prostě prázdnou propustku, kterou ji vyplnil až lékař.

vzhledem k tomu, že každý lékař dnes vede evidenci v počítači, tak nejspíš není žádný problém podívat se na čas, který tam bude u tvého záznamu a tak je jasné, kdy jsi plus mínus pár minut na rozloučení a převeztí receptu opustila ordinaci…
Jinak propustky si přece vypisuje každý sám, vedoucí nebo jiný nadřízený tam dá podpis, že ji schvaluje a lékař pak potvrdí, že jsi tam byla… někde se ani nepíše ten podpis nadřízeného, jen si to zaměstnanec vyplní a lékař potvrdí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
17.5.18 08:04
@Anonymní píše:
A ještě k těm propustkám a času odchodu z práce…
Já si dokonce sama musím propustku vyzvednout až u lékaře, vždycky mi to vypisuje až sestřička, co tam propustky do práce mají :think: takže můj šéf tehdy ani neměl kam zaznamenat, kdy mě vlastně k lékaři propustil.

já to mám jednoduché - dělám ve směnném provozu, takže k lékaři se chodí ve dnech, kdy nejsem v práci :mrgreen: a i kdybych z nějakého důvodu potřebovala akutně odejít v pracovní době, musela bych si na zařízení odpípnout odchod, a potom zas případně příchod. a ještě k tomu zaznamenání času odchodu - zaměstnavatel by měl vést evidenci odpracované doby, takže by měl mít někde zaznamenáno, v kolik jsi opustila pracoviště a v kolik jsi na něj přišla. ještě když jsem byla vdaná, tak jsem pomáhala s firmou mého drahého bejvalého a měli jsme několikrát kontrolu z inspektorátu práce (nebo úřadu práce, oni si časem prohodili kontrolní kompetence). ti po té evidenci šli jak slepice po flusu, třeba i porovnávali, jestli záznamy ve stavebním deníku nebo knize jízd opravdu souhlasí s evidovanou odpracovanou dobu a byl problém, i když třeba si zaměstnanec papírově zaznamenal příchod třeba v 8.00, ale podle elektronické knihy jízd se auto rozjelo už 7.56 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
17.5.18 08:08
@ančapepča píše:
@opozice No a nebo tak. Hlavně důchodci maj potřebu si pokecat :D

proč se to tu nenapsalo hned. :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
17.5.18 08:19

Na to, že dnes prší a důchodci se zdržují doma, tak moc jich tu není. :mrgreen: Třeba sní o lepším zítřku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39415
17.5.18 08:52
@Regina Hero píše:
vzhledem k tomu, že každý lékař dnes vede evidenci v počítači, tak nejspíš není žádný problém podívat se na čas, který tam bude u tvého záznamu a tak je jasné, kdy jsi plus mínus pár minut na rozloučení a převeztí receptu opustila ordinaci…
Jinak propustky si přece vypisuje každý sám, vedoucí nebo jiný nadřízený tam dá podpis, že ji schvaluje a lékař pak potvrdí, že jsi tam byla… někde se ani nepíše ten podpis nadřízeného, jen si to zaměstnanec vyplní a lékař potvrdí…

Tak je to u nas. Nadrizenemu se jen oznamuje nepritomnost a propustku potvrzuje jen lekar. Cas nevyplnujeme… Na uctarne pak nepritomnost vyplni podle dochazky ten den (podle toho, jak jsme si pipli prichod/odchod).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.23 22:17

Kontrola propustky

Dobrý den zajímá mě když mám propustku od lékaře (nevyplnil mi datum jen dal razítko) a nakonec jsme stihla dojet na cas do práce a nevyuzila ji, jestli můžu takto nadbytecnou propustku pouzit a dopsat si datum kdyz budu nekdy potřebovat jindy např. odejit dříve z práce aniž bych to musela naddelavat (nevolnost apod ) nebo se nejak da dohledat ze jsem ten den na zadnem lek. vysetr. nebyla. Co dela s propustkama personalni, zadava to nekam, paruje se to nejak se skutecnym osetreni?

• Citovat
  • Upravit
5684
4.12.23 22:27

Naše personální zkoušela volat zubařce mé kolegyně a zubařka ji celkem nevybíravě poslala do háje. Doktoři nemají v práci čas řešit prkotiny a paranoidní představy zaměstnavatelů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
4.12.23 22:27
@Anonymní píše:
Dobrý den zajímá mě když mám propustku od lékaře (nevyplnil mi datum jen dal razítko) a nakonec jsme stihla dojet na cas do práce a nevyuzila ji, jestli můžu takto nadbytecnou propustku pouzit a dopsat si datum kdyz budu nekdy potřebovat jindy např. odejit dříve z práce aniž bych to musela naddelavat (nevolnost apod ) nebo se nejak da dohledat ze jsem ten den na zadnem lek. vysetr. nebyla. Co dela s propustkama personalni, zadava to nekam, paruje se to nejak se skutecnym osetreni?

nijak se to nepáruje ani nedohledává, můžeš to tak udělat, ale raději se tady neptej, tady dostaneš velký nářez, protože švindlovat se nemá a nikdo na emiminu nikdy nic nešvindlovat, tady jsou samé dokonalé ženy a muži

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
4.12.23 22:42

Ne, dohledat se to nedá, doktor to vlastně nemůže zaměstnavateli ani potvrdit, ani vyvrátit. proto zásadně propustky bez datumu a jména nepotvrzuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty