Propustka k lékáři - kontrola zaměstnavatelem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tala20
5.12.23 00:15
@Anonymní píše:
Dobrý den zajímá mě když mám propustku od lékaře… jestli můžu takto nadbytecnou propustku pouzit a dopsat si datum kdyz budu nekdy potřebovat jindy …

Pleteš si pojmy.

• Propustku Ti vystavuje zaměstnavatel, pokud opouštíš pracoviště v pracovní době.
  • Lékař žádnou „propustku“ nevystavuje.
  • Citovat
  • Upravit
24995
5.12.23 05:06

Já to tak dělám, ale vedoucí o tom ví. Propustku by měl nejdřív podepsat vedoucí a až pak lékař. Já chodím s prázdnou a žádný lékař mi na ni nikdy datum nedopsal a často ji dávám i bez jména jen prázdnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.12.23 05:29

Já si ji vyplnuju sama a vždy a všude to tak bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.12.23 07:31
@Tala20 píše: Pleteš si pojmy.
  • Propustku Ti vystavuje zaměstnavatel, pokud opouštíš pracoviště v pracovní době.
  • Lékař žádnou „propustku“ nevystavuje.

Nesmysl, běžně to funguje tak, že si vezmeš v práci lísteček, doneseš doktorovi, ten ti to orazí (ano, často se jim nechce vyplňovat datum) a ty vrátíš do práce účetní.
Zakladatelko, nepáruje se to nijak, pokud jsi v pohodě se švindlem, klidně to tak udělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
5.12.23 08:02
@unuděná píše:
Nesmysl, běžně to funguje tak, že si vezmeš v práci lísteček, doneseš doktorovi, ten ti to orazí (ano, často se jim nechce vyplňovat datum) a ty vrátíš do práce účetní.
Zakladatelko, nepáruje se to nijak, pokud jsi v pohodě se švindlem, klidně to tak udělej.

Jeste častěji nemaj nic ( protoze i prazdna propustka se da povazovat hako vystavena zamestnavatelem), takze propustku ( dokument) vystavuji ja. Nemusela bych, ale stejnak by se vrátili a je to zhytecna prace navic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
5.12.23 08:24
@Veveří píše:
Naše personální zkoušela volat zubařce mé kolegyně a zubařka ji celkem nevybíravě poslala do háje. Doktoři nemají v práci čas řešit prkotiny a paranoidní představy zaměstnavatelů.

Oni to hlavně ani říct nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
5.12.23 08:43
@Lama Lama píše:
propustku ( dokument) vystavuji ja.

Ne, Ty žádnou propustku nevystavuješ. Pleteš si pojmy.

Jediné co můžeš udělat, je vydat potvrzení lékaře o ošetření nebo vyšetření ve zdravotnickém zařízení.

Pokud si pojištěnec přinesl s sebou papírek od zaměstnavatele (propustku), můžeš mu vydat potvrzení lékaře přímo na tom jeho papírku.

Propustku bys vystavovala jedině jsi-li „závodní“ lékař a odesíláš zaměstnance k vyšetření nebo ošetření mimo jeho pracoviště a v pracovní době. A toto by platilo pouze v případě, kdy „závodní“ lékař má takovou pravomoc svěřenu vnitřním předpisem pojištěncova zaměstnavatele.

Příspěvek upraven 05.12.23 v 08:52

• Citovat
  • Upravit
53190
5.12.23 08:45
@Tala20 píše: Ne, Ty žádnou propustku nevystavuješ. Pleteš si pojmy.Jediné co můžeš vystavit je potvrzení lékaře o ošetření nebo vyšetření ve zdravotnickém zařízení.

Ty se fakt budeš hádat s lékařkou?? 8o

Zákoník práce ukládá zaměstnanci povinnost překážku v práci zaměstnavateli prokázat. Za tím účelem zaměstnavatelé vydávají zaměstnancům propustky k lékaři, které jim lékař potvrdí.

V realitě to funguje skutečně tak, že mnohdy zaměstnavatel ty propustky k dispozici nemá, tak je prostě vytiskne/vypíše lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
5.12.23 08:58
@unuděná píše:
Zákoník práce ukládá zaměstnanci povinnost překážku v práci zaměstnavateli prokázat. Za tím účelem zaměstnavatelé vydávají zaměstnancům propustky k lékaři, které jim lékař potvrdí.

Pleteš si pojmy. Propustka slouží zaměstnanci jako potvrzení pro zaměstnance, že zaměstnavatel mu povolil přerušit výkon práce a vzdálit se z pracoviště v pracovní době. Potvrzuješ jen to, co už jsem napsal: propustku může zaměstnanci vystavit jedině jeho zaměstnavatel.

Pleteš si pojem „vystavit propustku“ s pojmem „potvrdit propustku“.

@unuděná píše:
Ty se fakt budeš hádat s lékařkou??

Ne, fakt se nebudu hádat s lékařkou. Jen lékařku upozorňuju, že si plete pojmy, stejně jako Ty.

Příspěvek upraven 05.12.23 v 09:06

• Citovat
  • Upravit
53190
5.12.23 09:05
@Tala20 píše:
Propustka slouží zaměstnanci jako potvrzení pro zaměstnance, že zaměstnavatel mu povolil přerušit výkon práce a vzdálit se z pracoviště v pracovní době.

Ne, nemáš pravdu. Propustka k lékaři slouží zaměstnavateli, aby si potvrdil, že daný zaměstnanec návštěvu lékaře skutečně absolvoval. Stačí trochu googlit, když už chceš poučovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
5.12.23 09:13
@unuděná píše:
Ne, nemáš pravdu. Propustka k lékaři slouží zaměstnavateli, aby si potvrdil, že daný zaměstnanec návštěvu lékaře skutečně absolvoval. Stačí trochu googlit, když už chceš poučovat.

Prosím nefantazíruj tady. Nejsi schopna Tvé tvrzení ničím doložit. S vámi holkami je potíž: pletete si pojmy a jste tvrdohlavé.

Slovo „propustka“ je odvozena od slova „propustit“. Jedině zaměstnavatel je oprávněn povolit zaměstnanci, aby se vzdálil z pracoviště v pracovní době. (Tedy „propouští“ jej přes vrátnici například k lékaři, k soudu, k podání vysvětlení či k výslechu Policií ČR, k darování krve, atd.)

• Citovat
  • Upravit
81500
5.12.23 09:21
@Tala20 píše: Ne, Ty žádnou propustku nevystavuješ. Pleteš si pojmy.

Jediné co můžeš udělat, je vydat potvrzení lékaře o ošetření nebo vyšetření ve zdravotnickém zařízení.

Pokud si pojištěnec přinesl s sebou papírek od zaměstnavatele (propustku), můžeš mu vydat potvrzení lékaře přímo na tom jeho papírku.

Propustku bys vystavovala jedině jsi-li „závodní“ lékař a odesíláš zaměstnance k vyšetření nebo ošetření mimo jeho pracoviště a v pracovní době. A toto by platilo pouze v případě, kdy „závodní“ lékař má takovou pravomoc svěřenu vnitřním předpisem pojištěncova zaměstnavatele.

Příspěvek upraven 05.12.23 v 08:52

Vystavuji listek s nazvem " Propustka" na predtistenem fotmulari. Ten formular je muj, vyplnuji ho já. Takze si troufam rict, že ho vystavuji ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.12.23 09:23
@Tala20 píše:
Prosím nefantazíruj tady. Nejsi schopna Tvé tvrzení ničím doložit. S vámi holkami je potíž: pletete si pojmy a jste tvrdohlavé.Slovo „propustka“ je odvozena od slova „propustit“. Jedině zaměstnavatel je oprávněn povolit zaměstnanci, aby se vzdálil z pracoviště v pracovní době. Ted

Ne, zaměstnanec má zákonné právo vzdálit se (nebo i nepřijít) do práce, pokud potřebuje k lékaři a zaměstnanec mu do toho defacto nemá právo jakkoli mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
5.12.23 09:26
@Anonymní píše:
Dobrý den zajímá mě když mám propustku od lékaře (nevyplnil mi datum jen dal razítko) a nakonec jsme stihla dojet na cas do práce a nevyuzila ji, jestli můžu takto nadbytecnou propustku pouzit a dopsat si datum kdyz budu nekdy potřebovat jindy např. odejit dříve z práce aniž bych to musela naddelavat (nevolnost apod ) nebo se nejak da dohledat ze jsem ten den na zadnem lek. vysetr. nebyla. Co dela s propustkama personalni, zadava to nekam, paruje se to nejak se skutecnym osetreni?

Ne. Navíc mít propustku není povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
5.12.23 09:27
@Lama Lama píše:
Vystavuji listek s nazvem " Propustka" na predtistenem fotmulari. Ten formular je muj, vyplnuji ho já. Takze si troufam rict, že ho vystavuji ja.

Tvůj problém je, že používáš formulář s nesprávným a nesmyslným názvem. Nerozumíš tomu jaký je skutečný obsah Tvého právního jednání. Běžný formulář potvrzení lékaře je například zde:
 https://www.vag-group.com/…e-lekare.pdf

Propustku bys mohla vystavit jedině zaměstnanci který je Ti podřízený a oba máte stejného zaměstnavatele. A to jenom v případě, že takovou pravomoc máš udělenu podle vnitřního předpisu zaměstnavatele.

Předpokládám, že lékařské termíny si nepleteš.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty