Propustka otce k dětskému lékaři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
688
11.5.14 10:47
@quinny píše:
@j.a.n.i1 presne tak ;)
ale verim ze za takoveho snaziveho zamestnance je zamestnavatel rad. Ono mnoho lidi si to do urcite chvile proste nezjistuje a takovehle bububu si nechaji libit :oops:

Já nejsem právník, ale ty nejspíš taky ne, takže zde píšu, jak se na to dívám já z pohledu personalisty a mzdovky po 20 leté praxi u více firem. Samozřejmě věřím, že výklad může být různý u různých firem, nehledě na to, že ve prospěch zaměstnance se mohu odchýlit i od ustanovení v zákoně (některých), ale nemohu to udělat svévolně jako mzdovka, musí to být vůle zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
11.5.14 10:50

@cila Takže když po tobě zaměstnavatel bude požadovat, že máš postupovat protizákonně, tak to budeš dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
11.5.14 10:58
@j.a.n.i1 píše:
No a co s tím, že tu informaci máš? Pokud má ten druhý potvrzenou propustku od doktora a byli splněny ostatní podmínky, tedy nezbytnost - ta je u dítěte automatická, protože ze zákona do 15 let nemůže být ošetřeno bez zákonného zástupce a to, že to nešlo mimo pracovní dobu, což co tak znám ordinační doby dětských lékařů taky z 99% nejde, tak má prostě na tu návštěvu lékaře nárok a tvoje informace o RD druhého je zcela irelevantní.
@j.a.n.i1 píše:
Hele, u nás se nemusí nosit propustka vůbec, prostě oznámíš, že jdeš k doktorovi a už se nevracíš… a světe div se, nikdo to nezneužívá :think:
To je dobře,
@j.a.n.i1 píše:
Hele, u nás se nemusí nosit propustka vůbec, prostě oznámíš, že jdeš k doktorovi a už se nevracíš… a světe div se, nikdo to nezneužívá :think:

Já myslím, že si z našich příspěvků každý stejně vytáhne, co je dobré pro něj a každá mzdovka se k tomu postaví jinak, takže díky za diskusi a měj se. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.5.14 11:00
@cila píše:
zato já bych chtěla mít takovou mzdovku jako jsi ty. To by byla u doktora každej den celá firma.

Ono je to dost o firemní kultuře. V žádném zaměstnání, kde jsem doposud byla, po mě nikdo nepožadoval propustku potvrzenou lékařem. Prostě nahlásím, že přijdu později nebo naopak odejdu dřív kvůli návštěvě lékaře, svou práci musím mít odvedenou včas tak jako tak.

K důležitým doktorům chodíme s manželem s malým také oba. Pokud to jde, tak samozřejmě časujeme návštěvu tak, aby to vycházelo co nejméně do pracovní doby. Rozumný zaměstnavatel s tím nemá problém. Ale oba máme family friendly zaměatnavatele. Dítě a rodina je bráno za důležitou součást života zaměstnance, ne jako přítěž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
11.5.14 11:01
@j.a.n.i1 píše:
@cila Takže když po tobě zaměstnavatel bude požadovat, že máš postupovat protizákonně, tak to budeš dělat?

A na to jsi přišla jak?? Chceš říct, že bych měla postupovat podle tvého doporučení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
11.5.14 11:10
@Svistice píše:
Ono je to dost o firemní kultuře. V žádném zaměstnání, kde jsem doposud byla, po mě nikdo nepožadoval propustku potvrzenou lékařem. Prostě nahlásím, že přijdu později nebo naopak odejdu dřív kvůli návštěvě lékaře, svou práci musím mít odvedenou včas tak jako tak.K důležitým doktorům chodíme s manželem s malým také oba. Pokud to jde, tak samozřejmě časujeme návštěvu tak, aby to vycházelo co nejméně do pracovní doby. Rozumný zaměstnavatel s tím nemá problém. Ale oba máme family friendly zaměatnavatele. Dítě a rodina je bráno za důležitou součást života zaměstnance, ne jako přítěž.

Někde to jde, i když potvrzení od lékaře o doprovodu dle mého názoru by u proplaceného dne z těchto důvodů být mělo. A rodinu považuji za důležitou také, mám čtyři děti a spolu s manželem stojí u mě na prvním místě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.5.14 11:14

@cila Nač zbytečnou administrativu-zaměstnavatel to bere prostě jako odpracovaý den. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
11.5.14 11:21
@cila píše:
A na to jsi přišla jak?? Chceš říct, že bych měla postupovat podle tvého doporučení?

Ne, ale pokud bys mi chtěla kontrolovat, zda nemohl druhý rodič, tak tě ženu hodně rychle… a možná si i budu stěžovat na diskriminaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
11.5.14 11:42
@j.a.n.i1 píše:
Ne, ale pokud bys mi chtěla kontrolovat, zda nemohl druhý rodič, tak tě ženu hodně rychle… a možná si i budu stěžovat na diskriminaci.

To bys tu diskriminaci musela prokázat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
11.5.14 11:43
@cila píše:
To bys tu diskriminaci musela prokázat :think:

A to, že tvrdíš, že má jít s dítětem druhý rodič je jasné, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.5.14 12:20

@cila ja se tu nechci vubec dohadovat ono neni o cem.
Je to jen o pristupu konkretnich lidi a to z obou stran.
Ty jsi zjevne rozpolcena osobnost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
11.5.14 12:26
@quinny píše:
@cila ja se tu nechci vubec dohadovat ono neni o cem.
Je to jen o pristupu konkretnich lidi a to z obou stran.
Ty jsi zjevne rozpolcena osobnost :mavam:

Taky se nechci hádat, už jsem zjistila, že ty víš vše nejlépe, dokonce i mě znáš dokonale, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
11.5.14 12:40

Ahoj, čtu to jen tak ze zajímavosti, ale toto mi bije do očí:

@cila píše:
Dis
Nevím, kdo jiný, než zaměstnavatel by měl zjistit, zda bylo volno poskytnuto jen jednomu z rodinných příslušníků (viz zákon), když se zaměstnance nezeptám??? Pokud už jeden volno má (např. dovolená, RD apod.) a může s dítětem k lékaři zajít, nevím, proč by museli jít oba. Zajímavé je, že po tom, co se v firmách začaly zavádět prémie za přítomnost na pracovišti, najednou nedoprovázel téměř nikdo. Že by už ty rodinné vycházky k lékaři nebyly tak interesantní?

VS.

@cila píše:
Zde nejde o otec, zda matka nebo otec, to je opravdu jedno, ale o to, že dle zákona má to volno mít pouze jeden rodinný příslušník, druhý si může vzít v práci třeba dovču a vyrazit s nimi :lol:
:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.5.14 13:10
@cila píše:
Taky se nechci hádat, už jsem zjistila, že ty víš vše nejlépe, dokonce i mě znáš dokonale, viď?

diky za poklonu sama bych se lip nepochvalila :mrgreen:

Tebe doufam neznam vubec, i kdyz jsi podobne vlezla (do veci zamestnancu, do kterych ti dle mne absolutne nic neni) jako jedna kterou znam, ale ta nema ctyri deti takze ne nezname se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.5.14 13:12

@Bejbyy v poho to je ta rozpolcenost o ktere jsem psala. Bud je to matka od ctyr deti ktera ma rodinu a manzela nadevse, vs dokonala personalistka, ktera dela draba nad zamestnanci, protoze jinak jsou lidi preci stado a byl by z toho holubnik.
To ze ten holubnik vetsinou vznika prave tema restrikcema vetsine zamestnavatelu v nasem state bohuzel nedoslo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat