Šli byste bydlet k rodičům partnera?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1735
12.2.21 10:55
@Anonymní píše:
@Elea9 vztahy jsou zatím v pořádku ale nejsem moc vyrecena s nema.
No opravdu nevím co mám dělat. Z 99 % čtu slysim jak to stojí za prd. Jakmile se bydlí s rodíci či tchanovci. A pokud by si vzal hypotéku neni Cesty zpět… Ještě si s ním dneska o to promluvím než dojdou..

Jako ono to není úplně naprd… Jen prostě většinou platí pravidlo, že pod „jejich střechou“ jsou jejich pravidla a s tím se občas hůř vypořádávám. První rok byl opravdu super, ale pak se všichni začali chovat, tak jak normálně a to se prostě kolikrát moc nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
12.2.21 11:12
@Anonymní píše:
@inkakřivák to máte naprostou pravdu.. Mohli by sme být v přízemí no v bývalém pokoji mojeho a oni nahoře. Ale pořád bych musela nahoru do koupelny a navari a to si nedokážu představit jak by tohle fungovalo.
No dívala jsem se na nájem.. Máme 3kk za 10 tisíc plus energie.
No a 1+1 u nás chtějí skoro 10 tisíc
2+1 to samé. Jsou to šílené částky za dva pokoje třeba.

Se společnou kuchyní a koupelnou v žádném případě. Pokud budete mít pro sebe jen jeden pokoj a jinak vše společné, zblázníte se. Já bych nechtěla jít ani do společného domu, kde jsou dvě uzavřené bytové jednotky, ale tohle je úplně na brzké oběšení. Navíc sama píšeš, že se ti do té vesnice nechce, přátele tam nemáš, patrně jsi introvert, společné bydlení tě zabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
12.2.21 11:13
@Anonymní píše:
@K92 nepotřebujeme ho hned.. Ale můj se honí kde může, tak nijak vždy počítal že v domě po rodičů zůstane, bohužel nepočítal že bude semnou,😑 no každopádně vidím to na něm… Jak by se tam rád vrátil pořád vykládal kolik tam měl plánu vesměs vždy se o ten dum staral jen on.. Poslední pár měsíců sme se jen hádali nebo spíš já jsem rypala ohledně baráku, a když jsem prohodila že by sme tam šli Teda a nasetrit si… Tak se mě ptal a to je tak nepředstavitelné pro tebe tam zůstat.. 🙁 Je…
Ale co mám dělat.. Nechci aby byl zničený od nevidím do nevidím v práci.. A takto on to tam má rád.. On živý rodinu asi budu muset zatnou zuby oči a vše.. A zkousnout to…

V tomhle případě NE.
Ty jsi vystresovaná jen z představy jít tam krátkodobě bydlet. Navíc tě tam budou dohánět stíny minulosti.

On jen při potencionální možnosti, že byste se přestěhovali, tě už tlačí do stálého bydlení natrvalo. Silně pochybuji, že po 2 letech u rodičů řekne, dobře, stěhujeme se jinam. Mnohem pravděpodobněji řekne, jestli chceš, stěhuješ se sama.

Partner je přítel, ne manžel, že?
O to spíš ne, starší generace neberou partnerky zdaleka tak vážně jako manželky. Manželství - aspoň pro ně - nebývá jen kus papíru.

Píšeš, že zatneš zuby a vydržíš to?
Opravdu to vydržíš dalších 50 let? Bez možnosti úniku?
Jestli to opravdu cítíš, jak popisuješ - dupni hned na brzdu a ani se nebav o možnosti se tam stěhovat.

To píšu jako někdo, kdo bydlí s tchánovci v dvojgeneračním domě, se samostatnou bytovou jednotkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.21 11:23

@demian jsem to je pravda…
Ano už to tak nijak bere si myslím že tam zůstaneme.. Nevím třeba když dnes dojdou řeknou že na něj dům neprepisou a bude vyřešené.
Nehledne na to že má ještě dvě sestry které jsou už ve vlastním jen díky jejich polovičkam. Manželé nejsme.
Když jsem se ho ptala zda je bude vyplácet tak řekl že ne. Že každá z nich dostala peníze on co dostal tak dál do toho domu co jsem pochopila.
Ale… Pořád je to majetek a pořád hodně peněz a člověk neví co oni na to. Muselo by se ten přepis udělat tak aby nás nedej bože za 30 let nedali k soudu protože takto kdyby měl rekonstruovat podkroví plus vyplácet Sestry tak se opravdu oplatí postavit či koupit menší domek a postupně si ho dát dokopy. To je další věc kterou Budem řešit…
Jedna ze sester tam má tendenci pořád jezdit chápu to její rodiče jelikož moc miminko nezvládla a za 2 roky chce hned další a to je další věc. Já tam budu na půl v kuchyni koupele čekat než se to opraví a poslouchat je tam. Opět zatim máme dobre vztahy ale co se týče majetku to je kámen úrazu.
Nevím počkám na něj… Šla bych tam až by se začalo něco dít to je rekonstrukce a ne hned. Tak mu to řeknu pokud prostě musíme tak hold do doby než bude přepis a hypotéka tak Budem na bytě.
A jak by začal platit hypotéku šla bych tam asi…
Jako 50 let… Nedokážu si to představit je mi z toho těžko no uvidíme…
Já bych šla do radej rujny klidně malinkého ale vlastneho kde Budem sami.. Musím si s ním ještě promluvit. Je to těžké..

• Citovat
  • Upravit
1166
12.2.21 11:24

Za těchhle podmínek naprostá blbost. Co našetříte za 2-3 roky, když máte problém platit i nájem? Na barák určitě ne. Myslet si že u tchánovců budete zadarmo, může taky jen blázen - určitě bude potřeba tam financovat úpravy, přece nebudete 3 roky v cizí koupelně a kuchyni, takže úspory nebudou žádné a partner se nikdy neodstěhuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.21 11:31

@ZuzaM mám strach z toho spíš aby sme se nezačali hádat ještě víc a já nebouchla do stolu a utekla.. Jsem někdy moc impulzivni a řeším někdy věci vyhrocene no…
Všechno mu tohle dneska řeknu..
Zas plusy malunky bude mít svoje.. Pokojicek velkou zahradu kde si užije dětství to mu na bytě dát nemůžu sama jsem vyrůstala na vesnici neměli sme toho moc ale byla jsem šťastné dítě do doby než jsem se odstehovala.
A nerada bych aby někde šel do školky či školy a já mu pak vzala to co mě kamarády a vše.
Chci hlavne dobře pro malého… Ale mám strach aby nás to nerozbilo jako rodinu úplně.. Nikdy jsem tam nebyla ani na noc takže..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.21 11:33

@pst007 to samozřejmě nebudeme, platit by sme platily. Já se obávám toho že už s tím můj tak nijak počítá zůstat na trvalo a opravit podkroví. Je to blbost. Já to vím kdyby sme byli dva výdělečně činí tak je to zas o něčem jiném.

• Citovat
  • Upravit
1113
12.2.21 11:39

Co to čtu dál a dál, tak tohle je cesta do pekel.

1. Žití s tchánovci většinou nedělá dobrotu obzvlášť ve chvíli, kdy nemáte svojí bytovou jednotku.
  2. Vypadá to, že od partnera je to vlastně jen léčka, aby Vás do toho domu dostal a pak už se nebude chtít nikdy stěhovat.
  3. Váš muž chce obrat sestry o majetek.

Výsledek? Partnerský vztah bude stát za houby, s tcháni vám budou lézt na nervy a ještě budete nesmiřitelně na kordy se sestrami. Pochybuju, že se jen tak vzdají majetku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
12.2.21 11:41
@Anonymní píše:
@ZuzaM mám strach z toho spíš aby sme se nezačali hádat ještě víc a já nebouchla do stolu a utekla.. Jsem někdy moc impulzivni a řeším někdy věci vyhrocene no…
Všechno mu tohle dneska řeknu..
Zas plusy malunky bude mít svoje.. Pokojicek velkou zahradu kde si užije dětství to mu na bytě dát nemůžu sama jsem vyrůstala na vesnici neměli sme toho moc ale byla jsem šťastné dítě do doby než jsem se odstehovala.
A nerada bych aby někde šel do školky či školy a já mu pak vzala to co mě kamarády a vše.
Chci hlavne dobře pro malého… Ale mám strach aby nás to nerozbilo jako rodinu úplně.. Nikdy jsem tam nebyla ani na noc takže..

Zkus si před rozhovorem vypsat na papír plusy a mínusy a to nejen z tvého pohledu, ale hlavně partnerova a jeho rodičů.

Plusy: blízko prarodiče (s poznámkou, že vaše dítě může narušovat komfort rodičů - třeba v noci pláče a bude je to budit), velká zahrada (tento bod platí i v případě vlastního domu), snížené náklady teď (do budoucna vás opravy + vyplacení podílu sourozencům vyjde ve výsledku mnohem dráž než vlastní bydlení)

Mínusy: nedostatek soukromí (i pro vaše intimní chvíle), při společné kuchyni není moc reálné, že budeš vařit (a tchýni vyjídat nechceš), při společné koupelně se může snadno stát, že bude potřeba umýt pokakané dítě a to bude muset v špinavé plíně třeba půl hodiny počkat, než se babička/děda okoupe, na rodičovské zahradě si nemůžete dělat co chcete (ať už grilování, prolézačky, bazén, pěstování), častá přítomnost jeho sourozenců s rodinami, kteří navštěvují rodiče (= nebudete mít klid), tato vesnice v tobě vyvolává nepříjemné vzpomínky a nikdy jsi se do ní nechtěla vrátit.
Navíc, když na vás rodiče přepíšou dům, můžou mít dojem, že mají právo vám říkat, jak a co máte a nemáte dělat - velká oblast sporů.

Souhlasila bych pod podmínkou:
Přepis domu na přítele.
Svatba - vše co vložíte do rekonstrukce, půjde ze SJM a přítel tě pak bude muset z oprav vyplatit. Neodejdeš jenom s igelitkou. Nárokovat si podíl na domě není spravedlivé vůči jemu.
Rekonstrukce půdní vestaby - samostatná bytová jednotka - nejpozději do roka od nastěhování.

Nepřestěhovala bych se do doby, než bude vyřešena podmínka 1 a 2.
Jinak opravdu hrozí, že spláčeš nad výdělkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
12.2.21 11:43
@Anonymní píše:
@pst007 to samozřejmě nebudeme, platit by sme platily. Já se obávám toho že už s tím můj tak nijak počítá zůstat na trvalo a opravit podkroví. Je to blbost. Já to vím kdyby sme byli dva výdělečně činí tak je to zas o něčem jiném.

Vždyť do 2 let budeš výdělečná činná taky.
Kvůli 2 rokům bych se nenechala uvázat na doživotí někam, kam nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.21 11:49

@demian přesně… Asi bych to tak napsala i já..
No očividně se mám na co těšit.. Samozřejmě že chci být nijak,, chráněna,, pokud budu investovat taky tak nemíním za 5 10 let odejít jen z holim zadkem…
Jednou jsem se bavila z jeho mamkou od domě. A tak sme se dostali k tématu a řekla že barák není ještě na nikoho prepsany že to nedělá, dobrotu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.21 11:50

@demian to je pravda. Sice to asi nebude úplna hitparáda ale pořád lepší než rodicak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.21 11:56

Další věc… Chtěli by ste být u toho rozhovu co se tyce toho majetku…

• Citovat
  • Upravit
1607
12.2.21 12:14
@Anonymní píše:
@demian přesně… Asi bych to tak napsala i já..
No očividně se mám na co těšit.. Samozřejmě že chci být nijak,, chráněna,, pokud budu investovat taky tak nemíním za 5 10 let odejít jen z holim zadkem…
Jednou jsem se bavila z jeho mamkou od domě. A tak sme se dostali k tématu a řekla že barák není ještě na nikoho prepsany že to nedělá, dobrotu.

Myslím, že máte vyřešeno.
V tvém případě ano.
Působí to na mě, že přítel tebou manipuluje, aby tě dostal do baráků. Proto bych chtěla sama slyšet, co na přepis domu a vyplacení sester říkají jeho rodiče. A kdy se bude přepis reálně řešit - znáš to, slibem nezarmoutíš.
Snažila bych se spíš držet stranou a před rozhovorem s rodiči příteli zdůraznila, že bez přepisu a svatby se nikam nestěhuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
12.2.21 12:26

Diskusi jsem nečetla, ale NEŠLA bych do toho, jen jako poslední možnost před bydlením pod mostem. V žádném případě, ani na přechodnou dobu, ani 2 naprosto oddělené bytové jednotky s vlastním chodem a vlastními měřáky. Nikdy. Ani manželova rodina a ani moje. A to máme skvělé vztahy. Navštěvujeme se několikrát týdně, ale bydlet? Ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný