Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V Praze v pohodě přítel sežene brigádu s výplatou druhý den, to by vám mohlo pomoci.
Asi budeš muset přechodně využít služeb něčeho takového http://praha.charita.cz/…by/adgloria/
Hlavně si proboha už nepůjčujte. Když výplata nestačí na režii, jak píšeš, musíš snížit režii nebo zvýšit příjmy, půjčky nic neřeší, jenom situaci zhorší, ale to už asi vidíš.
Pokud něco pro prcka akutně potřebuješ (oblečení, kosmetiku na dítě…) zkus to sem napsat. Třeba se najde maminka, která ti to přenechá.
@andrejka_b Pokud ale nechceš do azyláku, jdi přechodně k rodičům. Já vím, že to není nic moc, ale jen než se postavíte na nohy.
Jak jsem psala k rodičům z jedne nebo druhé strany to nelze, nechtějí anebo jedine za penize s okamžitou splatnosti, domluvit se neda, jedine azyl. :-/
@andrejka_b Ja myslala, že když vám pomáhali s těmi nákupy v cizině, že by pomohli zas.
Ono i v azylu se platí, cca 110 za noc. Na druhou stranu, ty máš příjem jistej - rodičák. Takže ty i prcek vyžijete. Přítel se o sebe musí postarat sám. V Praze by s tíém zdravej chap neměl mít problém.
Neboj, zase se seberete a budete už chytřejší ![]()
Ma strana rodiny me vyhodila v 17 z domu protoze to finančně nezvládli a tam nejsou vazby na 100% i kdyz komunikujeme, řekli zkratka ne a ja toto respektuji. Partnerovi rodiče jsou zatížení hypotékou kvuli odkupu bytu a nepřišli jim včas penize tak hradili pokuty ad.veci, pronajem kanceláře a jsou uz vysati jinak by asi pomohli ale bydlet tam take nemůžeme ![]()
Taky je možnost uchýlit se do nějaké ubytovny spolu. Jen byste museli najít takovou, které by nevadilo mimi (bydlí tam většinou dělníci, tak aby se vyspali).
Za dvoulůžkový pokoj se můžete dostat i na 85OO, ale za všechny a všechno a nemusíte skládat žádnou kauci.
Úplně nejlevnější řešení by byl ten azylák (110 za nmoc ty a dítě) a přítel by se musel spokojit s lůžkem na ubytovně v čtyřlůžáku (130 za noc)
Zkusím. Chtěla jsem to ted obvolat ale uz neni ani kredit. Jen internet pres WiFi. Zkusím tam aspon napsat mail.
Zkus tady: http://dom-os.cz/o-nas/
Většinou ti se smlouvou nabídnou i trvalý pobyt - tím máš možnost získat příspěvek na bydlení.
Ještě mě napadlo, ale je to trochu zoufalé řešení, jestli nemáš nějakou dobrou kamarádku, která by tě nechala bydlet na chalupě. když jsi na mateřské, nemuselo by ti vadit, že je to na vesnici.
Vzpomněla jsem si na to proto, že známá takhle půjčila chalupu na vesnici po babičce kamarádce, která se dvěma dětma odešla od manžela a neměla, kam jít. Zaplatila jí pak akorát elektriku.
ale to chce fakt dobrou kamarádku.
@Sati To vypadá nadějně. I kdyby neměli zrovna místo, mohli by zakladatelku nasměrovat.
Vypada ten odkaz zajimavé děkuju, zkusím jim napsat. Takovou kamarádku asi nemám ale stale nad tim take přemýšlím. Je mi 21 let takze narozením maličkého se me dost dobrých kamarádek pustilo.
Zkus domy na půl cesty nebo azyláky. Normální bydlení nemáš šanci ufinancovat a na dávky hmotné pomoci nedosáhneš když nemáš trvalý pobyt.
Bohužel vidím jediný řešení v ubytovně.. a to nevim, jestli to jde takhle na rychlo..(možná zajít na sociálku, ať poradí).
Jinak omlouvám se za to co napíšu, ale samé půjčky, nemáte kde žít, ale hlavně, že jezdíte nakupovat tam a tam… Chystáš se nakupovat v německu.., pravděpodobně se stěhujete do Rakouska… Prostě toto já nikdy nepochopím.
, omluva ještě jednou, ale nedalo mi to.
Přítel chtel za ty pújčené penize odejít žít jinam, mozna by to dopadlo jeste hůř. Za co se financují nákupy jsem psala výše. Do června mel mimo Prahu normální praci, pak jsme se přestěhovali zpět do Prahy a šlo to od 10 k 5. Ano nic nez azylaky mi uz nezbyde
Mě by zajímalo co jste chtěli vyřešit tím že když jste neměli na jídlo že jste si brali půjčky..půjčkami už na jídlo mít budete, ale nebudete mít na splacení půjček a to je začarovaní kruh..když člověk nemusí brát půjčky tak je brát nemá…ve vašem případě bych uvažovala o osobním bankrotu je mi jasný že skoro nic nemáte, ale raději osobní bankrot teď než pak kdy už nebudete mít vůbec nic a syna ty nakonec ještě vezmou