Neprodloužení pracovní smlouvy po oznámení těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@petrul píše:
@LUaPE no ale jak si mohla čerpat dovolenou, když jsi defacto nezaměstnaná?Zavolej si zítra na pracák, měli by ti poradit, hlavně se nedej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, udělat ti to můžou, ale myslím, že poslat tě marodit nemůžou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, nemám teď čas se rozepisovat. ALE: Pokud ti skočí smlouva na dobu určitou, ty i poté S VĚDOMÍM ZAMĚSTNAVATELE chodíš do práce, znamená to, že se ti automaticky prodlužuje smlouva na dobu určitou! Memech se sebou vydrbat! Koukni do zákoníku práce, tam bys to měla najít, paragraf teď z hlavy nevím. Hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LUaPE právě, že ta kamarádka taky dělala ve zdravotnictví, ale kolektiv jí vyšel vstříc. Takže když potřebovala nějakého ležáka pomoct zvednout, tak jí ostatní pomohli. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, tím že ti nedali tu smlouvu podepsat hned, tak ti automaticky vznikl nárok na smlouvu neurčitou, takže tak se k tomu i postav, oni s tebou chtějí vydrbat, tak ty jim řekni, ze to víš, a že jestli ti ji nedají, tak je nahlasujes na pracak.. a můžou ti tak akorát políbit šos, těhotnou vyhodit nemůžou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baghira píše:
Zakladatelko, nemám teď čas se rozepisovat. ALE: Pokud ti skočí smlouva na dobu určitou, ty i poté S VĚDOMÍM ZAMĚSTNAVATELE chodíš do práce, znamená to, že se ti automaticky prodlužuje smlouva na dobu určitou! Memech se sebou vydrbat! Koukni do zákoníku práce, tam bys to měla najít, paragraf teď z hlavy nevím. Hodně štěstí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LUaPE Pokud vím, když po skončení smlouvy na dobu určitou přijdeš do práce a zaměstnavatel ti umožní pracovat, automaticky máš smlouvu na dobu neurčitou. Ale nevím, jak to je, když jsi hned nastoupila na dovolenou. Mrkni do zákoníku nebo se zeptej na pracáku, tam to určitě budou vědět nejlíp ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baghira jj, tohle přesně mi tenkrát účetní taky říkala ![]()
Fakt se nenech odbýt!! Mmch, noční bys jako těhotná ani dělat neměla, měli by ti najít buď jinou práci, nebo půjdeš marodit, ale tu smlouvu bys dostat měla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem to taky tak, musela jsem nahlasit tehotenstvi pred prodlouzenim smlouvy..neprodlouzili, sla jsem marodit v ochranné lhůte jsem stihla jit i na mateřskou takze do te doby jsem pobírala marodní, pak rovnou mateřskou.
- Citovat
- Upravit
@iswet píše:
@LUaPE právě, že ta kamarádka taky dělala ve zdravotnictví, ale kolektiv jí vyšel vstříc. Takže když potřebovala nějakého ležáka pomoct zvednout, tak jí ostatní pomohli.
@Janinka07 píše:
Hele, tím že ti nedali tu smlouvu podepsat hned, tak ti automaticky vznikl nárok na smlouvu neurčitou, takže tak se k tomu i postav, oni s tebou chtějí vydrbat, tak ty jim řekni, ze to víš, a že jestli ti ji nedají, tak je nahlasujes na pracak.. a můžou ti tak akorát políbit šos, těhotnou vyhodit nemůžou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jeden den nemela koho na smenu tak jsem to oddelala, tak snad i to se pocita
@Z.jev píše:
@LUaPE Pokud vím, když po skončení smlouvy na dobu určitou přijdeš do práce a zaměstnavatel ti umožní pracovat, automaticky máš smlouvu na dobu neurčitou. Ale nevím, jak to je, když jsi hned nastoupila na dovolenou. Mrkni do zákoníku nebo se zeptej na pracáku, tam to určitě budou vědět nejlíp
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baghira píše:
Zakladatelko, nemám teď čas se rozepisovat. ALE: Pokud ti skočí smlouva na dobu určitou, ty i poté S VĚDOMÍM ZAMĚSTNAVATELE chodíš do práce, znamená to, že se ti automaticky prodlužuje smlouva na dobu určitou! Memech se sebou vydrbat! Koukni do zákoníku práce, tam bys to měla najít, paragraf teď z hlavy nevím. Hodně štěstí
To je pravda, jen vzniká smlouva na dobu určitou. Pokud s tebou chtějí takhle vyjebat, tak bych jim to hned omlátila o hlavu a stála za svým právem.
- Citovat
- Upravit
@LUaPE Jo, tak pokud jsi tam byla byť i jeden den po skončení smlouvy a pak nastoupila řádnou dovolenou, tak je to myslím v klidu a máš vyhráno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ted se v tom zacinam ztracet, chteji mi dat smlouvu na dobu URCITOU do konce cervence. tzn na jeden mesic… prvnich 14dni jsem mela dovolenou, z toho jsem byla jeden den v praci, a na dalsich zbytek mesice si mam vzit nemocenskou… omlouvam se vam, jsem blondyna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit