Neprodloužení pracovní smlouvy po oznámení těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25959
14.7.13 22:11

@LUaPE mrkni sem, díl 7 http://business.center.cz/…cast2h4.aspx

(2) Pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby (§ 48 odst. 2) s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
14.7.13 22:17

Jste zlaticka, moc dekuju za rady :kytka: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
14.7.13 22:27

Holky maji pravdu. hlavne jim nepodepis tu na cervenec at ti nalhavaji co chteji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
14.7.13 22:41

@LUaPE měla jsem to taky naprosto stejně, smlouva na dobu určitou mi končila v listopadu a já na konci září otěhotněla, chtěla jsem mlčet do doby, než mi bude prodloužena smlouva, ale měla jsem silné nevolnosti, tak jsem to musela vybalit a byli teda solidní, že mi ji prodloužili o půl roku a dokonce to vyšlo na den, že jsem porodila v den, kdy mi končila smlouva :)Ale kdyby neprodloužili, tak právo na to mají

• Citovat
  • Upravit
cher
14.7.13 22:43
@bondy1 píše:
Tvůj pracovní poměr přešel automaticky na pracovní poměr na dobu neurčitou, už mají smůlu oni, marodit můžeš. nahlásíš se na up ale budeš čerpat nemocenské dávky. jinak dnes neplatí konkludentní způsob rozvazování a uzavíraní smluv z čehož vyplývá pokud jsi to neobdržela písemně mají opět smůlu oni. právo je jasně na tvojí straně.

Tomu nerozumím, ono už se nemůže dávat několikrát na dobu určitou? :think:

• Citovat
  • Upravit
2901
14.7.13 23:22
@baghira píše:
Zakladatelko, nemám teď čas se rozepisovat. ALE: Pokud ti skočí smlouva na dobu určitou, ty i poté S VĚDOMÍM ZAMĚSTNAVATELE chodíš do práce, znamená to, že se ti automaticky prodlužuje smlouva na dobu určitou! Memech se sebou vydrbat! Koukni do zákoníku práce, tam bys to měla najít, paragraf teď z hlavy nevím. Hodně štěstí :mavam:

Na dobu NEURČITOU, samozřejmě. psala jsem v rychlosti. Hlavně jim nic nepodepisuj, v klidu se informuj.

*VI. Skončení pracovního poměru

VI.5 Skončení pracovního poměru sjednaného na dobu určitou (§ 65)

U pracovního poměru sjednaného na dobu určitou oba účastníci již při uzavírání pracovní smlouvy projevili souhlas s tím, aby pracovní poměr trval pouze po určitou, smluvně vymezenou dobu. Pracovní poměr na dobu určitou končí uplynutím doby.

Byla-li doba trvání pracovního poměru určena na dobu konání určitých prací, je zaměstnavatel povinen upozornit zaměstnance na skončení těchto prací včas, zpravidla alespoň 3 dny předem. Za zaviněné porušení této povinnosti by zaměstnavatel mohl být postižen uložením pokuty za porušení pracovněprávních předpisů, pracovní poměr však skončí uplynutím sjednané doby.

Před uplynutím sjednané doby lze ukončit pracovní poměr sjednaný na dobu určitou všemi způsoby, stanovenými v zákoníku práce pro skončení pracovního poměru.

****Pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, mění se pracovní poměr uzavřený na dobu určitou v pracovní poměr uzavřený na dobu neurčitou. Podmínku „s vědomím zaměstnavatele“ lze chápat jako alespoň konkludentní souhlas zaměstnavatele, resp. stav, kdy zaměstnavatel žádným způsobem neprojeví svůj nesouhlas s pokračováním prací.*****

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
15.7.13 19:44

Holky tak jsem byla u nejakeho pravnika na UP a ten me rekl ze mi smlouvu na dobu urcitou muzou dat jen trikrat - coz uz mam za sebou a pak na neurcitou… jinak rekl at jdu klidne marodit a nepodepisuju smlouvu na dobu urcitou… taky volal sefove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.13 02:18

Neschopenka

Ahojky s dobou určitou je to takhle. Pokud ti skončila smlouva a ty jdeš druhý den do práce automaticky dostáváš pracovní smlouvu na dobu neurčitou. Dobu určitou ti zaměstnavatel může prodloužit max. 3×. Každopádně ti měli dát podepsat prodloužení ještě před odchodem na dovolenou. Takže já by jsem se tam po dovče pěkně vrátila a alespoň půl směny odsloužila a byla pěkně vidět. Odeslala pár emailů firemních, aby mi nikdo neřekl, že jsem ten den nepracovala.
Jinak mě přijde, že ti možná chtějí vyjít vstříc ohledně neschopenky. Pokud nemáš totiž podepsané prodloužení a oni řeknou, že jsi neměla plánované směny tak ti pracovní poměr automaticky skončil. Takže záleží i jestli máš od někoho podepsanou tu dovolenku. No a teď k té nemocenské. Pokud ti dají podepsat prodloužení tak nezapomeň, že ti prvních 21 dní platí zaměstnavatel. Pokud nebudeš zaměstnaná nedostaneš ani korunu a sociálka tě začne vyplácet až od 22 dne (proto si myslím, že ti firma prodlouží smlouvu na měsíc a řekli ti ať rovnou onemocníš) Pokud totiž do práce nenastoupíš a nemáš podepsanou dovolenku, tak ti pracovní smlouva na konci měsíce vypršela :)

• Citovat
  • Upravit
461
17.7.13 20:47

Tak me dneska oznamili ze dnesnim dnem mi ukoncujou pracovni pomer! a me to zavolali az dneska!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
17.7.13 22:15
@LUaPE píše:
Tak me dneska oznamili ze dnesnim dnem mi ukoncujou pracovni pomer! a me to zavolali az dneska!

Hlavně nepodepisuj žádnou dohodu! Nech se regulérně vyhodit, bude ti náležet odstupné ve výši nejméně tří měsíčních platů + ti 1. srpna začne běžet výpovědní lhůta (to zn. ještě 5 platů). Trvej na tom, aby do výpovědi uvedli jako důvod „organizační důvody“. Cokoliv ti dají k podpisu, nepodepisuj hned, Vezmi si to klidně do druhého dne domů s tím, že si to pročteš a vyjádříš se k tomu.
Hodně štěstí :srdce:

A nenech se oškubat, teď už jsi podle mně (ale nejsem právník) podle zákona zaměstnaná na dobu neurčitou!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
18.7.13 12:39
@bondy1 píše:
Otec je kovaný v prac. právu a jsi na dobu neurčitou. U soudu vyhraješ
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
18.7.13 22:03
@LUaPE píše:
Holky tak jsem byla u nejakeho pravnika na UP a ten me rekl ze mi smlouvu na dobu urcitou muzou dat jen trikrat - coz uz mam za sebou a pak na neurcitou… jinak rekl at jdu klidne marodit a nepodepisuju smlouvu na dobu urcitou… taky volal sefove

Můžou a nemůžou. Přesněji řečeno můžou. Můžou ti dávat smlouvu na dobu neurčitou, kolikráct chtějí, pokud to prodlouží vždy před ukončením, na kterou byla sjednána a zaměstnanec to podepíše, tak tohle se může opakovat do aleluja.

Ze zákona změní ve dvou případech:

• §39 odst. 4 : Sjedná-li zaměstnavatel se zaměstnancem trvání pracovního poměru na dobu určitou v rozporu s odstavcem 2, a oznámil-li zaměstnanec před uplynutím sjednané doby písemně zaměstnavateli, že trvá na tom, aby ho dále zaměstnával, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou. Návrh na určení, zda byly splněny podmínky uvedené v odstavci 2, mohou zaměstnavatel i zaměstnanec uplatnit u soudu nejpozději do 2 měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit uplynutím sjednané doby.
  • §65 odst. 2 : Pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby (§ 48 odst. 2) s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
19.7.13 10:53

Holky tak vsechno dobre dopadlo :)) vcera jsem byla v praci asi ctyri hodky, meli tam nejakou kontrolu ze stredoceskyho kraje a nakonec me jeste dali vybrat :)) bud jit na up, nebo ze mi daji smlouvu na dobu neurcitou a ja pujdu marodit a po porudu jim predlozim vypoved :) vybrala jsem si tu druhou moznost…nemocenskou tak jsem si oddechla, dneska jsem byla pro neschopenku :)
DEKUJU VSEM KDO ME RADIL JSTE UZASNY :kytka: na vasi radu jsem se nedala a vse dobre dopadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
19.7.13 10:58
@LUaPE píše: … ja pujdu marodit a po porudu jim predlozim vypoved :) vybrala jsem si tu druhou moznost…

Tomu nerozumím: Dali vám vybrat, jestli půjdete na ÚP hned nebo až po porodu? A když nepředložíte?

Když nepředložíte, tak vám budou muset to pracovní místo držet až do skončení rodičovské dovolené, poněvadž máte smlouvu na dobu neurčitou.

Příspěvek upraven 19.07.13 v 11:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
19.7.13 11:00
Tak asi oni me? to nevim, je to soukroma organizace tak chapu ze nevedj co bude treba za tri roky… zase nechci byt mrcha kdyz mi vysli vstric…vicemene…
@eumedon píše:
A když nepředložíte?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat