Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A to se nemůže??
jsem myslela, že ze svých věcí si můžu prodat, co chci… Nebo tam šlo o to, že jsi měla nějaký jako by „bazárek“?
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonymitu. Maminky, prodávala jsem kamárádkám a známím na fb věci. Lamaze hračky atd. Asi mě někdo nahlásil. Dneska tu byla kriminálka. Prodej bez ŽL a padělky. Mám přísští týden jít na výslech. Nevíte co hrozí? Udělala jsem hloupost, tak prosím neodsuzujte
kolik jsi toho prodala?
jak padělky? nebyly to lamaze a tys je za to vydávala?
pokud toho bylo málo, můžeš tvrdit, že to bylo po tv ém děcku
a žes žila v dobré víře, že to lamaze je
důkazní břemeno nesou oni, musí tzi dokázat, žes obchodovala
p. s. už to nedělej
§ 61 Přestupky
(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že
a) jako osoba uvedená v § 13 odst. 1 písm. b), c) nebo e) v rozporu s § 13 odst. 2 neustanoví odpovědného zástupce, nebo
b) jako správce dědictví nebo insolvenční správce v rozporu s § 13 odst. 4 neoznámí, že hodlá pokračovat v provozování živnosti, nebo neustanoví odpovědného zástupce.
(2) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že předloží nepravdivé čestné prohlášení o bezúhonnosti podle
a) § 46 odst. 1 písm. a), je-li občanem jiného členského státu Evropské unie, nebo
b) § 46 odst. 1 písm. b), je-li občanem jiného státu než členského státu Evropské unie.
(3) Fyzická osoba se dopustí přestupku dále tím, že provozuje činnost, která je
a) živností volnou, aniž by pro tuto živnost měla živnostenské oprávnění,
b) předmětem živnosti řemeslné nebo vázané, aniž by pro tuto živnost měla živnostenské oprávnění, nebo
c) předmětem živnosti koncesované, aniž by pro tuto živnost měla živnostenské oprávnění.
(4) Za přestupek lze uložit pokutu
a) do 10 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 1,
b) do 100 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 2,
c) do 500 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 3 písm. a),
d) do 750 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 3 písm. b),
e) do 1 000 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 3 písm. c).
(5) Za přestupek podle odstavce 1 lze v blokovém řízení uložit pokutu do 5 000 Kč; přestupky podle odstavců 2 a 3 nelze projednat v blokovém řízení.
@dani24687 píše:
A to se nemůže??![]()
jsem myslela, že ze svých věcí si můžu prodat, co chci… Nebo tam šlo o to, že jsi měla nějaký jako by „bazárek“?
svoje jo, nesmíš nakupovat za účelem prodeje
@Bábrdl píše:
kolik jsi toho prodala?
jak padělky? nebyly to lamaze a tys je za to vydávala?pokud toho bylo málo, můžeš tvrdit, že to bylo po tv ém děcku
a žes žila v dobré víře, že to lamaze jedůkazní břemeno nesou oni, musí tzi dokázat, žes obchodovala
p. s. už to nedělej
Tak bylo to mezi kamarádkama a jejich kamarádkama. Určitě to nebylo za desetitisíce.
@Anonymní píše:Trestní zákoník, § 251 - Neoprávněné podnikání.
Omlouvám se za anonymitu. Maminky, prodávala jsem kamárádkám a známím na fb věci. Lamaze hračky atd. Asi mě někdo nahlásil. Dneska tu byla kriminálka. Prodej bez ŽL a padělky. Mám přísští týden jít na výslech. Nevíte co hrozí? Udělala jsem hloupost, tak prosím neodsuzujte
Asi by to bylo podle odst. 1: Kdo neoprávněně ve větším rozsahu poskytuje služby nebo provozuje výrobní, obchodní nebo jiné podnikání, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.
Jen jsem dost dobře nepochopila dotaz - ty jsi prodávala své věci po vlastních dětech? Nebo jsi prostě někde nakoupila a prodávala dál? Ať už nové nebo jako sekáčové? V prvním případě ti nehrozí nic, prodávat své věci můžeš úplně bez problémů… pokud sis tím přivydělávala, pak záleží na tom, kolik sis tím vydělala… nebo kolik ti dokážou…
@Regina Hero píše: § 61 Přestupky
(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že
a) jako osoba uvedená v § 13 odst. 1 písm. b), c) nebo e) v rozporu s § 13 odst. 2 neustanoví odpovědného zástupce, nebo
b) jako správce dědictví nebo insolvenční správce v rozporu s § 13 odst. 4 neoznámí, že hodlá pokračovat v provozování živnosti, nebo neustanoví odpovědného zástupce.
(2) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že předloží nepravdivé čestné prohlášení o bezúhonnosti podle
a) § 46 odst. 1 písm. a), je-li občanem jiného členského státu Evropské unie, nebo
b) § 46 odst. 1 písm. b), je-li občanem jiného státu než členského státu Evropské unie.
(3) Fyzická osoba se dopustí přestupku dále tím, že provozuje činnost, která je
a) živností volnou, aniž by pro tuto živnost měla živnostenské oprávnění,
b) předmětem živnosti řemeslné nebo vázané, aniž by pro tuto živnost měla živnostenské oprávnění, nebo
c) předmětem živnosti koncesované, aniž by pro tuto živnost měla živnostenské oprávnění.
(4) Za přestupek lze uložit pokutu
a) do 10 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 1,
b) do 100 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 2,
c) do 500 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 3 písm. a),
d) do 750 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 3 písm. b),
e) do 1 000 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 3 písm. c).
(5) Za přestupek podle odstavce 1 lze v blokovém řízení uložit pokutu do 5 000 Kč; přestupky podle odstavců 2 a 3 nelze projednat v blokovém řízení.
Díky, ale moc se v tom nevyznám ![]()
@Linda85 píše:
Tak bylo to mezi kamarádkama a jejich kamarádkama. Určitě to nebylo za desetitisíce.
pro začátek bych smazala inzoše i tady
kdes je brala? ty věci?
@Bábrdl píše:
svoje jo, nesmíš nakupovat za účelem prodeje
a jak ví, že jsem to nakoupila za účelem prodeje? Koupím pro dítě, hraje si s tím dva dny a prodám to ![]()
@Regina Hero píše:
Jen jsem dost dobře nepochopila dotaz - ty jsi prodávala své věci po vlastních dětech? Nebo jsi prostě někde nakoupila a prodávala dál? Ať už nové nebo jako sekáčové? V prvním případě ti nehrozí nic, prodávat své věci můžeš úplně bez problémů… pokud sis tím přivydělávala, pak záleží na tom, kolik sis tím vydělala… nebo kolik ti dokážou…
No bylo to z číny. Ale nejsou tam závratné částky.
@Linda85 Radím ti aby jsi smazala ty svoje inzeráty, prodáváš tam úplně nové věci, na to ti mohou taky příjít.
Co smíš - prodat svoje věci
co nesmíš bez žl - nakupovat věci, abys je se ziskem prodala
takže klíčové je, kdes ty věci brala a co ti můžou dokázat