Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
tam bych to spíš viděla tak, že neměla v úmyslu odevzdat daně - odevzdat daňové přiznání, ne DPH
Neměla v úmyslu… no, ale berňák (nebo kdokoliv jiný) může těžko sankcionovat někoho, že něco neměl v úmyslu splnit svou povinnost před lhůtou ke splnění té povinnosti.
Záleží samozřejmě na tom, odkdy ta činnost probíhala, jestli i před počátkem r. 2013, čili jestli měla povinnost podat daňové přiznání daně z příjmu za některý z předcházejících roků a nesplnila ji.
@Bábrdl píše:
Tak a) jí musí dokázat, že věděla, že to nejsou pravé lamazze. A za b) tak si najdi tu diskuzi o ženské zuzelkové nebo jak se jmenuje, která se vyloženě živí tím, že si dává inzoše na věci, které NEMÁ. Dělá to už roky, furt dostává podmínky a CO? Nic.Lidi, vy jste fakt naivní.
Ale je rozdíl prodávat něco, co nemá a prodávat padělky.
@eumedon píše:
Neměla v úmyslu… no, ale berňák (nebo kdokoliv jiný) může těžko sankcionovat někoho, že něco neměl v úmyslu splnit svou povinnost před lhůtou ke splnění té povinnosti.Záleží samozřejmě na tom, odkdy ta činnost probíhala, jestli i před počátkem r. 2013, čili jestli měla povinnost podat daňové přiznání daně z příjmu za některý z předcházejících roků a nesplnila ji.
Jak jsem psala cca od února do května. Jinak mám vše v pořádku, jako předešlé roky.
Není pravda, že se záznamem v RT nedostaneš Zl. Záleží na skutkové podstatě a její souvislosti s podnikáním.
Příspěvek upraven 30.07.13 v 13:33
@Regina Hero píše:
každopádně, na přiznání daní za letošní rok má čas, takže to je jedna věc… že podnikala bez ŽL, to je zase jiná věc… a že prodávala padělky, které vydávala za originály, to je třetí věc… záleží, jaký úřad se toho chytí a kolik si tím vydělala…
Jasně že má čas, ale ona ho evidentně neměla v plánu odevzdat -ani přiznání a ani daně, když nemá ŽL ![]()
@Anonymní píše:
Proč plátce DPH? Vykonává podnikatelskou činnost musí mít ŽL a ten nemá. Nejde po roce přijít na živnosťák a říct vystavte mi ho zpětně.
Plátce DPH nejsou jen ti co mají živnosťák, ale i jiní, kteří vykovnávají „ekonomickou“ činnost na základě jiných zákonů než je živnostenský (např autorský zákon atd.). To jen na okraj, pro anonymní…
@Linda85 píše:
Jak jsem psala cca od února do května. Jinak mám vše v pořádku, jako předešlé roky.
Neoprávněné podnikání je od 6ti měsíců, takže tam asi půjde š kvůli něčemu jinému ![]()
@Anonymní píše:
Neoprávněné podnikání je od 6ti měsíců, takže tam asi půjde š kvůli něčemu jinému
Je zajímají ty padělky.
@Anonymní píše:
Neoprávněné podnikání je od 6ti měsíců, takže tam asi půjde š kvůli něčemu jinému
No a ti bude mimo jiné předmětem řízení a pak to policie předá živ. úřadu jako přestupek.
Očividně to jelo ve velkém. http://www.mamincinbazarek.cz/…-lamaze/4050 ![]()
@Dafné Pro plátce DPH musí být splněny některé podmínky, např. výše obratu (pakliže se nechce dobrovolně k této povinnosti přihlásit). Je plno živnostníků, kteří DPH neplatí a nejsou k ní ani registrovaní.
Jinak mě zaráží anonymní, jak naprosto přesně ví, že zakladatelka zjevně neměla v úmyslu daňovku podat. Protože pokud by jí teoreticky podala, mohla by splnit podmínky pro odpočet na sebe i na dítě a ještě by jí finančák vracel přeplatek na dani. Takže o jakém úmyslu se tu bavíme?
@Anonymní píše:
Jasně že má čas, ale ona ho evidentně neměla v plánu odevzdat -ani přiznání a ani daně, když nemá ŽL
daňové přiznání můžeš odevzdat i bez živnostenského listu, to spolu nesouvisí… můžeš mít příjmy z jiných činností, z pronájmu a podobně, kdy musíš podávat přiznání, nejen z podnikání… a taky třeba vůbec nemusíš platit daně, takže ani tak se to nedá specifikovat…
@Ambriel píše:
Očividně to jelo ve velkém. http://www.mamincinbazarek.cz/…-lamaze/4050
Tohle byla první a poslední várka.