Prosím o právnickou radu, prodej bez ŽL

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12330
30.7.13 10:56

Já si myslím, že přišli hlavně kvůli padělkům ne, když to byla kriminálka. Jinak by to řešil finančák, nebo se pletu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
30.7.13 10:57

Ty padělky: Trestní zákoník, §268 odst. 1: Kdo uvede do oběhu výrobky nebo poskytuje služby neoprávněně označené ochrannou známkou, k níž přísluší výhradní právo jinému, nebo známkou s ní zaměnitelnou nebo pro tento účel sobě nebo jinému takové výrobky nabízí, zprostředkuje, vyrobí, doveze, vyveze nebo jinak opatří nebo přechovává, anebo takovou službu nabídne nebo zprostředkuje, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@Linda85 píše:
No bylo to z číny. Ale nejsou tam závratné částky.

takže opakovaný prodej… no, na to musíš mít živnostenský list… ale tyhle aféry tu už byly mockrát, dokonce tak skončilo hodně lidí na aukru, na mimibazaru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863

Pravděpodobně to policie postoupí živ. úřadu jako podezření že spáchání přestupku. Dostaneš pokutu, hlavně doufej, že nebude chtit poškozený náhradu škody. Ty věci v bazarku tady jsou originál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.7.13 10:58
@dani24687 píše:
a jak ví, že jsem to nakoupila za účelem prodeje? Koupím pro dítě, hraje si s tím dva dny a prodám to :nevim:

jak to ví? no, když si koupíš čtyřicet stejných bundiček, asi bude soudce považovat za prokázané, že to nebylo jen pro jedno dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.7.13 10:59
@Bábrdl píše:
jak to ví? no, když si koupíš čtyřicet stejných bundiček, asi bude soudce považovat za prokázané, že to nebylo jen pro jedno dítě

no to je pravda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
@eumedon píše:
Ty padělky: Trestní zákoník, §268 odst. 1: Kdo uvede do oběhu výrobky nebo poskytuje služby neoprávněně označené ochrannou známkou, k níž přísluší výhradní právo jinému, nebo známkou s ní zaměnitelnou nebo pro tento účel sobě nebo jinému takové výrobky nabízí, zprostředkuje, vyrobí, doveze, vyveze nebo jinak opatří nebo přechovává, anebo takovou službu nabídne nebo zprostředkuje, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

A u toho by Lamazze mohlo chtít nahradit škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556

A teď ty padělky - tys to inzerovala jako lamaze (to je důležité)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
30.7.13 11:00
@iiiv píše:
Já si myslím, že přišli hlavně kvůli padělkům ne, když to byla kriminálka. Jinak by to řešil finančák, nebo se pletu? :nevim:

I neoprávněné podnikání je tr. čin, záleží rozsahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda85

Klidně uhradím škody, ale nějaké vězení?! Mám ročního chlapečka a určitě jsem se nechtěla obohatit.

• Citovat
  • Upravit
Linda85
@Bábrdl píše:

Jj

• Citovat
  • Upravit
29350
30.7.13 11:01
@Linda85 píše:
Klidně uhradím škody, ale nějaké vězení?! Mám ročního chlapečka a určitě jsem se nechtěla obohatit.

no, zcela jistě jsi to ale neprodávala za cenu nižší, než jsi nakoupila… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@mag píše:
A u toho by Lamazze mohlo chtít nahradit škodu.

pokud to prodávala jako lamaze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
@Linda85 píše:

Neboj se, myslím, že do vězení tě nepošlou, už jen s přihlédnutím na tvého syna, počítám, že je to první problém se zákonem. Max. z toho bude náhrada škody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
@Bábrdl píše:

Není, důležité je jenom to, jestli šli o padělky, takže o ochrannou známku. Ně to, jak to dotyčná inzerovala. To by bylo moc jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová