Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj dovolím si oživit diskusi.
Potřebuji poradit s pár věcma co se týká notebooku.
1.Jak spustím aktualizace? Měla jsem je vyplé protože denně stahoval přes 100 aktualizací a nemám prostě čas čekat než to stáhne (cestování a tam fakt není čas čekat na do stažení)
2. co může být s voyem? dokoukávám starou ordinaci pozpátku a nespustím ji přes voyo na jiném prohlížeči než na exploreru pokaždé když chci spustit další díl tak musím 4× prohlížeč uplně zavřít a odhlásit se abych rozjela další díl a i tak se občas stane že se to nespustí.
díky moc všem za rady
Prosím prosím, mám cca půl roku starý notebook a někdy se mi stává, že jede strašně pomalu. Než se načte stránka apod. Musím ho vždycky vypnout a zapnout, minimálně restartovat, chvíli je to lepší, ale pak opět nanovo.
Nevím už co s tím. Vymazat nějaké aplikace? V PC mám uložených jen pár fotek, pár text. dokumentů a v podstatě nic víc. Proč se tak zpomaluje? Ještě mě napadlo změnit heslo k wifi, ale to bohužel nevím jak. Prosím o radu. (bohužel jsem dala sousedce heslo k wifi, chtěla ho dočasně, ale mám dojem, že jede pořád na nás. Mohla by mi to zpomalovat ona?) Díky za rady, snad nějaké budou.
![]()
@lovesmile tak může to být i tou sousedkou, ale zkus se někoho, kdo rozumí PC, zeptat jestli nemáš zaprděný pevný disk. Tam můžeš mít nějaké soubory už nepotřebné, které ti zpomalují chod noťasu
i když po půl roce…
@BlueFairy Právě že je mi divné, že by po půl roce se takto zpomaloval.
Navíc si ani nemyslím, že bych stahovala a instalovala každou volovinu. Fakt jen minimum věcí, za ten půlrok.
Nevíš náhodou, jak se mění to heslo k wifi? A když ho změním, tak ta sousedka se na tu moji wifi už nedostane, i když znala to první wifi?
a jsou i možné kombinace…
@Petule030 1. asi ne, 2. na netu jsem jen já (možná sousedka), 3. kde najdu správce úloh?
, 4. firefox
Díky
@lovesmile píše:
@Petule030 1. asi ne, 2. na netu jsem jen já (možná sousedka), 3. kde najdu správce úloh?, 4. firefoxDíky
Zmáčkni Ctrl + Alt + Delete - vyjede ti na výběr mimo jiné i správce úloh(pokud máš Windows). A tam v nějakém okýnku najdeš i zaneprázdnění procesoru aj.
Heslo na WiFi změnit lze, ale nevím jak
Ovšem po změně hesla se na to sousedka už nedostane ![]()
@lovesmile udělej si pořádek v pc. Mně na to manžel nainstaloval program, jmenuje se to Advanced system Care a ten jednou za čas spustím a udělá to za mě. Máš nějaký takový program v pc?
Nevím, jakou máš rychlost netu, ale když si počítač stahuje aktualizace, může se ti spomalit.
Kdy jsi dělala hloubkovou virovou kontrolu? Taky se má dělat pravidelně, o viru nemusíš vůbec vědět.
Heslo k wifině změň určitě, zeptám se chlapa, jak se to dělá.
@lovesmile
1. vyčistit disk
2. defragmentace disku
3. instalace aktualizací (i když to asi budeš mít, když furt restartuješ)
4. vypnout nepotřebné programy, které se samy pouští při startu sytému
5. máš nainstalovaný jen jeden antivir?
Jaký máš operační systém? Windows 7, 8 nebo jiný? Můžu ti popsat jak se to dělá ![]()
K té wifi, je to možné, jestli pořád něco stahuje. Změnit heslo se dá. Jaký máš router?
Jestli budeš chtít napiš sz. Budu tu do 8 a pak od 3 odpoledne.
@lovesmile Co máš za antivirák? Nemáš Avast? Pokud ano, odinstaluj a kup něco normálního. Avast žere hrozně prostředků, pak vůbec nic ostatního téměř nefunguje.
@sarink Asi budu muset fakt změnit to heslo. Router mám TP link nebo na co se ptáš a jak to zjistím?
![]()
@Jazz27 Tak jsem si ten program stáhla, dopoledne mi to aktualizovalo nějaké aplikace a teď jsem tam ještě na něco klikla a psalo mi to, že stav ovladačů - extrémně špatný, tak to provedlo scan a zdá se mi, že se to přestalo sekat, uvidím teď, při odesílání tohoto příspěvku.
![]()