Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, je tu někdo kdo navštěvuje momentálně gyncentrum v Ostravě?
Ahojky holky. já chodím do gyncentra a chodila jsem k pani dr Lorencové
teď je to dr Lachčina
pročpak?? můžu nějak poradit?? nebo pomoct??
Ahoj, dik, jen jsem chtela najit treba nekoho kdo chodi do tohoto CARu na IVF ![]()
Procpak jsi zmenila dr.? A jsi spokojena s dr. Lachcinou? Ja k nemu taky chodim.
No já jsem byla od mé gynekoložky poslaná k Dr. Lorencové na IUI. Jelikož jsem dostala alergii na clostilbegyt, tak mě poslala k dr. Lachčinovi. jsem u něho teprve měsíc, ale jsem teda zatím spokojena, co ty?? Připadá mi takový odměřený, ale to je jen vzhled. Docela se spolu zasmějem a všechno mi vysvětlí, když se zeptám ( samozřejmě) ![]()
A ty k němu chodíš dlouho?? a už jsi měla IVF??
Jsem ráda, že jsem narazila konečně na někoho, kdo tam chodí… ![]()
@tynuse86 já byla u Lachciny na celkem 6 iui a 2 ivf. Doktor je to dobrý, ale mám se tam bohužel nezadarilo. Na třetí ivf jsme byli v Brně a toho máme holčičku.
@andreabul tak to mooooc gratuluji… a můžu se zeptat, jak to probíhalo?? a kolik tě to stálo???
@tynuse86 myslíš IVF? Než nám IVF doporučil, tak jsem byla na laparoskopii, kde mi zjistili endometriózu. Pak mi vytvořil stimulační protokol, stimulovala jsem menopurem a pak přidal cetrotide. Výše hormonů se upravovala podle reakce vaječníků. Podle velikosti folikulů se pak dal dva dny před punkcí pregnyl. To byl poslední píchanec. Před punkcí se nic nejí a ani nepije, jsi tam v narkóze. Po odběru si chvilku poležíš, pak si zajdeš k doktorce, kde Ti řeknou kolik Ti odebrali vajíček. Další den si zavoláš kolik se jich oplodnilo a jak se vyvíjí. Tranfer je asi pátý den po punkci. Každý den si můžeš volat, jak se embrya vyvíjí. V den transferu budeš mít ještě pohovor s doktorem, kolik embryí chceš transferovat. Zbytek si můžeš nechat zamrazit. Po transferu si tam ještě asi dvě hodiny poležíš a pojedeš domů.
@tynuse86 Ahoj, já jsem podstoupila IVF v listopadu a teď jsem po prvním neúspěšném KET a čekám na další. Doktor přesně jak říkáš, chvílema mi přijde odměřený, ale je to spíš vzhledem. S doktorského hlediska se snaží vše vysvětlit a poradit. Jednou jsem z něho měla trochu smíšené pocity, když jsme se nepochopili a asi měl špatný den, tak to trochu přehnal, ale pak už v pohodě, takže neměj strach. A hlavně se ptát sami od sebe ti toho moc neřeknou jsem zjistila.
@andreabul Ahoj, zajímalo by mě co vám řekl na to, že jste se rozhodli přejít jinam? Taky jsem si říkala, že kdyby byl delší dobu neúspěch (k čemuž doufám nedojde), tak půjdeme jinam. Ale nemyslím si, že to není o doktorech prostě tělo si dává na čas
O centru jsou jen peníze. Každé má své sazby.
@romuš řekl nám, že být na našem místě, tak jde taky jinam. Takže to bral celkem v pohodě. U nás u prvního IVF jsme měli celkem 13 vajíček, 4 přežily do ET. Takže 2 byly na ET a 2 na zamražení. Bohužel tam mrazí po dvou. Takže po neúspěšném IVF jsme šli do KETu a taky neúspěšné. U druhého IVF bylo zase asi 13 vajíček, ale do ET už nebylo žádné. Přitom den před ET mi řekli, že jich je ještě 7. Takže v tu chvíli jsme měli jasno, že jdeme pryč a nebudeme plýtvat pokusy.
@andreabul jéé, zdravím babo
a se zpožděním velikým, moc moc blahopřeji k natálce a přeji jen to zdravíčko. takže je to malá „brňačka“,jo
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Zdravím děvčata chci se zeptat…nevíte zda-li pracuje v GC ještě Ivanka Brožová? díky