Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@"""moňule"""2 píše:
Ahoj holky mohu se přidat do debaty? vypadá to že jinak než asistovanou reprodukcí asi nepočneme ale chlap furt hučí že na IVF nejsou penízetak pokud se mohu tak blbě zeptat na kolik asi tak výjde horm. stimulace při těch pokusech které hradí pojišťovna? popřípadě jestli jsou opravdu takové velké rozdíly mezi CARy… jsme z Ostravy a nemáme auto tak asi někam dojíždět daleko nebudeme tak zvažujeme buď Polanku a nebo F-M. sice gyncentrum máme nejblíže ale co tak čtu tak jenom tahají z lidí peníze a péče teda nic moc… tak teď fakt nevím
Ahoj ohledně Polanky ti nemužu podarit.Ale gyncenrum opravdu nedoporučuji. Zmařili jsme tam 2 pokusy a oni nám přitom tvrdili že je všechno v pohodě. Když jsme zajeli do Frytku podstoupili jsem řadu vyšetření. Od genetiky přes imunologii. Nakonec verdik, manžel neplodny a ja nepruchodny 1 vejcovod.
Tak jsme souhlasili s darcovstvím ale nic z toho
Asi psychika, a na tom všem naše manželství krachlo.Ale to je už 5 let zpatky.
A jak vidíš i zazraky se dějí, mám přitele a otěhotnět se mi podařilo přirozeně. Jak řek Mudr. Chapligin nebudet to lehke ale možne to je ![]()
Tak at se Vám to brzy povede. A hlavně at jsme v pořádku ![]()
@AniAn V centru ti udělaji spermiogram bez žádanky. Stálo to 200kč, jestli už nezdraželi nevím ![]()
@"""moňule"""2 píše:
Ahoj holky mohu se přidat do debaty? vypadá to že jinak než asistovanou reprodukcí asi nepočneme ale chlap furt hučí že na IVF nejsou penízetak pokud se mohu tak blbě zeptat na kolik asi tak výjde horm. stimulace při těch pokusech které hradí pojišťovna? popřípadě jestli jsou opravdu takové velké rozdíly mezi CARy… jsme z Ostravy a nemáme auto tak asi někam dojíždět daleko nebudeme tak zvažujeme buď Polanku a nebo F-M. sice gyncentrum máme nejblíže ale co tak čtu tak jenom tahají z lidí peníze a péče teda nic moc… tak teď fakt nevím
nás to v GC vyšlo na 28tis. a v Brně kolem 30tis., ale tam jsem měla jiné hormony na stimulaci, proto to bylo dražší. Kolik to stojí v jiných carech nevím.
Poradily byste mi i jiné centrum Ostravě než gyncentrum podle vašich skusenosti? Dekuji ![]()
@AniAn ahojky. no já osobně chodím do gyncentra. A zatím si nemůžu stěžovat, jsou milí a lékařka mi vždy vše vysvětlila. Ale samozřejmě se to může změnit. Můj názor je, že vyzkouším a uvidím. nebudu házet flintu do žita, jen proto, že měl někdo špatné zkušenosti. Až budu mít já špatné zkušenosti, tak vemu kartu a odejdu. Moji známí byli v polance a prý to byla hrůza. a popravdě, GC není zase tak finančně náročné oproti jiným. z mé skušenosti jsou dokonce levnější, než jiní!! ale jak říkám 100lidí, 100názorů ![]()
@tynuse86 píše:
@AniAn ahojky. no já osobně chodím do gyncentra. A zatím si nemůžu stěžovat, jsou milí a lékařka mi vždy vše vysvětlila. Ale samozřejmě se to může změnit. Můj názor je, že vyzkouším a uvidím. nebudu házet flintu do žita, jen proto, že měl někdo špatné zkušenosti. Až budu mít já špatné zkušenosti, tak vemu kartu a odejdu. Moji známí byli v polance a prý to byla hrůza. a popravdě, GC není zase tak finančně náročné oproti jiným. z mé skušenosti jsou dokonce levnější, než jiní!! ale jak říkám 100lidí, 100názorů
Ono jsou ty ceny všude přibližně stejné a liší se to jen léky na stimulaci, jaké se používají.
@AniAn píše:
Poradily byste mi i jiné centrum Ostravě než gyncentrum podle vašich skusenosti? Dekuji
V Ostravě je ještě Eurofertil, ale s těmi nemám zkušenost. Zkus se podívat a poptat v diskusi https://www.emimino.cz/…ertil-72036/
@Anonymní píše:
Ono jsou ty ceny všude přibližně stejné a liší se to jen léky na stimulaci, jaké se používají.
no mi ani nejde o léky na stimulaci, to je jasné že každé CAR si chce vydělat, jde o přístup a o to abychom se tam cítily, dobře…nic jiného. a fakt nejde jen o ty léky ale třeba i o kryokonzervaci kdy jsme zaplatili 2000 a měli jsme to na rok. jinde chcou platit za každý měsíc dalších 500 a k tomu 2500 za kryokonzervaci. je to fakt různé…
@tynuse86 píše:
no mi ani nejde o léky na stimulaci, to je jasné že každé CAR si chce vydělat, jde o přístup a o to abychom se tam cítily, dobře…nic jiného. a fakt nejde jen o ty léky ale třeba i o kryokonzervaci kdy jsme zaplatili 2000 a měli jsme to na rok. jinde chcou platit za každý měsíc dalších 500 a k tomu 2500 za kryokonzervaci. je to fakt různé…
tak vy GC se platí jednou na celý rok. Ale kolik to je, to už nevím. My jsme tam byli naposled před víc jak rokem. A v Brně jsme taky platili jen jeden poplatek na celý rok. Ono každý car si to udělá po svém. Co se týká přístupu doktorů v GC, tak jsem byla spokojená s Lachčinou. Jen jsme tam měli dva neúspěšné pokusy, tak jsme pak šli jinam. U druhého jsme nám nezůstalo nic ani na zavedení. To byla pouze OPU.
@Anonymní píše:
tak vy GC se platí jednou na celý rok. Ale kolik to je, to už nevím. My jsme tam byli naposled před víc jak rokem. A v Brně jsme taky platili jen jeden poplatek na celý rok. Ono každý car si to udělá po svém. Co se týká přístupu doktorů v GC, tak jsem byla spokojená s Lachčinou. Jen jsme tam měli dva neúspěšné pokusy, tak jsme pak šli jinam. U druhého jsme nám nezůstalo nic ani na zavedení. To byla pouze OPU.
JO DR, Lachčina byl v pohodě ![]()
@Anonymní píše:
a v brně to vyšlo hned??
a děkuji za radu doktora…zatím jsem byla jen na 1.IUI tak uvidíme… ![]()
@tynuse86 píše:
a v brně to vyšlo hned??
a děkuji za radu doktora…zatím jsem byla jen na 1.IUI tak uvidíme…
jj, v Brně to vyšlo napoprvé, už máme doma Natálku. Ještě máme dvě embrya zamražené. Takže si jednou pojedeme pro sourozence.
@Anonymní píše:
jj, v Brně to vyšlo napoprvé, už máme doma Natálku. Ještě máme dvě embrya zamražené. Takže si jednou pojedeme pro sourozence.
no respektive na potřetí ![]()
ale je to super že to vyšlo…gratuluju… ![]()
@terkom83 píše:
JO DR, Lachčina byl v pohodě
a můžu se zeptat, zda umělé vyšlo i tobě a kde?? a po kolikáté?? a zda v GC??
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@AniAn nám spermio dělali v rámci všech vyšetřní jako páru v gyncentru, měli jsme doporučení od mého gyn.,takže jsme nic neplatili. pokud si zažádáš sama-bez doporuč.,tak vám ho udělají určo taky za nějaký ten obnos…