Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Obe moje deti to kolem druhyho roku delaly
To mladsi to dela ted, cerstve dva roky, a autisticke neni ani jedno ![]()
Pokud sedí v kočárku, tak je to dobré. jedno moje dítě házelo na ulici rybičky, když nebylo po jeho.
přečti si spíš o období vzdoru.
@Studie Úplně normální, zkouší co si může dovolit, není třeba být hned vyděšená
Období vzdoru, nechci tě děsit ale bude hůř ![]()
Muj syn mi tohle dela obcas v aute
je mu 2 a pul
vzteka se, kdyz nejedu kam chce, ale ma smolika ![]()
To je normální uvědomuje si sebe a to, že může něco změnit, ale ještě se neumí ovládat. V tomto věku se děti chovají různě a jsou mezi nimi velké rozdíly. My museli chodit podle obou a postupně to přešlo. Pomáhalo připravit je na to, kudy půjdeme.
Pokud rozumí, sdílí svůj svět, ukazuje a účelně komunikuje, tak bych se autismu nebála.
Hodně dětí má autistické rysy, ale postupně z toho vyrostou. Tomuto bych u 20mesicniho dítěte ani neříkala autistický rys.
@nozu moje dítě se pravidelně vyvalelo v kaluži a to i když byla jen jedna za celou cestu ![]()
@FenekUsaty děkuji. Takže taky na kočáře ukazovali, kam máte jet a když nebylo po jejich, tak se ztekali?
@arinecka jak hůř? Mne to přijde síla, ze rozhoduje kam pojedeme.
@Studie tohle není síla
to je jen začátek období vzdoru. A počkej na první pubertu u predskolaku, to je taky labůžo
@Billi Děkuji. Já pravé všude o autismu čtu a už jsem z toho asi zblbla. Ukazuje od roka. Říká asi 16 citoslovce, prinasi předměty. Poslechne příkaz. Ale to vztekani když nejedeme kam chce. Nebo to nemluvím ![]()
@Ceblma aha. Děkuji. To jsem nevěděla, ze je to tak normální myslela jsem si, ze je to dovne
Klid. deti s PAS v tomto veku prstem neukazuji. nesdileji pozornost.
tve dite to urcuje smer…a bude ti ho urcovat po zbytek zivota
a kam chce jet v kocarku? na hriste? do obchodu treba?