Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Notář nejsem, ale na Slovesnko bych s manželem odjela, k notáři s ním šla a přímo tam se notáře zeptala, jeslti můžeš být také přítomna. Jediné, co se ti může stát bude, že ti řekne, že ne. Pak bych si sedla někam poblíž do kavárny a byla na telefonu…
Podle mne nebudeš první, ani poslední, kdo to někdy řešil. ![]()
Dědické řízení je neveřejné, takže byste tam správně být neměla. Nicméně pokud Vase přítomnost nebude vadit ostatním účastníkům a notáři, být tam můžete. Pokud by byl s tím problém, jde to obejít tak, že Vám manžel udělí pro řízení plnou moc a potom tam můžete být oba.
U nas behem dedickeho rizeni nemohl byt nikdo dalsi krome dedicu. Teta si tam chtela vzit svoji dceru a notarka ji vyhodila.
Ježíš, to ti manžel nemůže prostě přeříkat, co se dozví? Podle mě tak být nemůžeš, ale právní úpravu Slovenské republiky jsem nezkoumala.
@89horave Raději ověřit, ale to můžete udělat až přímo u notáře, ke kterému jedete. Jinak právní úprava je na Slovensku totožná jako byla dříve u nás, tedy občanský zákoník z roku 1961. A plnou moc dostanete přímo od notáře, který Vás bude predvolavat, bude zpravidla na druhé straně toho předvolání.
Dobrý den, manžel je pozvaný na dědict. po babičce na slovensko.Je možné abych se toho mohla zůčastnít i ja? Když jsem jeho žena? Chceme se o tom rohodnou spolu zda to příjme. děkuji