Poradna duly
Jana Čurdová
To byla legrace, to mi fakt dost zvedlo náladu
- sice jsem tím porušila některá svá internetová pravidla, ale snad mi zrovna od vás žádné nebezpečí nehrozí
![]()
Jolmo a není náááhodou léčitel nebo tak něco
Když už jste rozvinuly takovou diskuzi,já jen ,že se tady může hádat do večera
![]()
Jinak jolmo, když jsi taková znalá, myslíš, že mám na oto echokardio vzít manžela, nebo raděj na normální UTZ, nebo z čeho bude mít nej zážitek? A poznaj tam, když tam jdu ve 13 tydnu jestli je to kluk nebo holka?
noemmi o těhotenství vím tolik proto, že jednak mám biologické vzdělání, jednak se v mnohém zvířata od lidí až tak neliší a jednak jsem samouk, protože chci být sama nad sebou pánem, takže čerpám kde se dá - i když nepřipadá mi, že bych byla nějak zvlášť vzdělaná, jsem jen počtvrté těhotná ![]()
velchi přístroje se liší jen sondami - my potřebujeme trochu jiné, do větší hloubky a s jinými tvary, ale ten stroj jako takový ne - teď se vyloženě zaměřujeme na humánní, protože veterinární jsou spíše staršími /a levnějšími/ odnožemi těch humánních
leno jak už jsem říkala, léčitel je jeden z mých bývalých spolužáků ![]()
no já myslela že po 12 tydnu už je to všechno hotový… ake asi moc malinký, co? my se ve škole učili, že to jde po dvou měsících:-)
a kam teda mám vzít svého milého? A taky co to je ten velkej UTZ - řiká se tomu velkej…
To víte, konečnš sypu všechny dotazy, nad kterými přemýšlím… tak se nezlobte a díky
noemmi zkusím se naší dnešní večerní návštěvy zeptat co se tím přesně myslí, protože bych ti nerada řekla, že ho máš vzít tam nebo tam, abys pak nebyla zklamaná… a co se týče pohlaví - hodně záleží na stroji a na tom, kdo vyšetřuje, protože je to jak říká velchi - někdo může čumět a nevidí nic a někdo přijde z těch čárek na zázraky - já jsem marně vzpomínala, kdy mi posledně poprvé dr.řekl, že to vypadá na kluka a zdá se mi, že to bylo právě ve 14.týdnu /nemůžu si totiž vzpomenout, kdy mi ten UZ poprvé dělal, ale řekl to hned tehdy/, pak už mi to řekl 100% někdy po 20.týdnu, ale to bylo tím, že já jsem na sonu byla fakt asi max 4×, přestože ho má normálně v ordinaci a nechce peníze
Jolmo, já se syrovým u a dostatečně neupravenýmu masu vyhýbám, ale s těma kočkama bych ti asi odporovala , přecejenom to riziko je větší. No nemá cenu se o tom dohadovat ,že.
Jinak u mě je to s doktorem tak ,že mu každý rok platím 200 Kč a on mi dělá nadstandartních vyšetření a ultrazvuků kolik chci . Přeci jenom první UTZ ve 12 . týdnu je dost pozdě , třeba na mimoděložní těhotenství.
Nechtělabych skončit v nemocnici s akutním břichem.
Apolena
Ahojky holcicky,
omlouvam se, ze vam tady vstupuju do diskuze, ale jen jsem chtela podporit to, co tady Jolma psala o toxoplazmoze…
Navic jsem o tomto problemu diskutovala se svou gyndarkou a ona uz ani testy na toxu nedela. Rikala, ze to pojistovna uz nehradi, ze ten test je drahy a vyskyt toxy u tehotnych byl radove 1:10.000
Tak budte v klidu, ale rucicky si mejte ![]()
Zdravim briska a preji pohodove tehu!!!
PS: Jolmo, pisla jsem ti SZ.
Apolen už jsem to tu několikrát psala - první dítě jsem viděla poprvé a naposled ve 12.týdnu, druhé v 18.týdnu, třetí ve 13 nebo 14.týdnu a všechny jsou živé a zdravé - neumím si představit mimoděložní které vydrží do 12.týdne a troufám si tvrdit, že spousta ženských se s tím akutním břichem v nemocnici ocitne i s tou „promořeností“ UZ - myslím, že v tom to není - já ale nejsem žádný odpůrce UZ, jen si myslím, že prckům to vůbec nedělá tak dobře jako maminkám - modernější sona mají 512kanálový ultra-zvuk, víš, jaký to musí být hukot
![]()
Jolmo , samozřejmě ,že mimolděložní těhotenství se projeví dříve. Tady jde o to , že většinou se oplozené vajíčko usídlí ve vejcovodu a tím jak roste , dojde k prasknutí vejcovodu a životu nebezpečnému krvácení. Pokud je v pravo , může bít zaměněno s akutní appendicitidou. Proto pokud se zjistí poloha zárodku dříve, je možné se tomuto životunebezpečnému stavu vyhnout.
Ohledně toxoplazmozy tady na emiminu asi před 3-4 měsíci proběhla diskuse a rozhodně pro zůčasněné to nebylo nic příjemného.
Apolena
Ahoj holky,
tak jsem si řekla, že vás aspoň pozdravím a dočtu zítra… Právě jsem se vrátila z kina, Účastníky zájezdu doporučuji… Oproti americkým a jiným filmům to zcela odpovídá naší mentalitě…
Je to opravdu příjemná oddechovka…
Takže tím mám večerní program asi skoro za sebou a půjdu pomalu dospat deficit, který se nastřádal při budíčcích v 5.30…
Hezký večer a dobrou noc. ![]()
Hezké ráno všem!
Tak jsem vás dočetla, napsaly jste toho docela dost…
A máme první stovku stránek… ![]()
Jolmo , buď v klidu, určitě bude vše dobré… Chápu, že tě špatné zprávy rozhodily, ale nezapomeň, že jak Popelka, tak Duhovka měly na začátku problémy… Je to moc smutné, taky mi z toho nebylo nejlíp, ale musíme myslet pozitivně. Kvůli prckům. ![]()
Velchi do práce nechodím, mám příspěvek při péči a spoustu aktivit kolem. Ale i kdybych chodila, byla bych doma, pracovala jsem v lékárně, můj dr. řekl, že je rád, že nepracuju, protože by mě stejně hnal na neschopenku.
Haidule Průvodce těhotenstvím je moc pěkný, myslíš, že bys mi ho s obrázkama také mohla přeposlat? sajsa.h@tiscali.cz Děkuji. Jinak průkazku jistě brzy dostaneme, jak to tak sleduji, já asi tak 6.typ a ty možná už 7. ![]()
Noono , benjamínku (vlastně už ne, že?
), spíš než dodávat vitamín C , bych schovala cigarety… Nebo jsi už přestala a teď suplementuješ nedostatky? ![]()
Vitamíny užívám ob den Mamavit a kyselinu listovou. Původně jsem brala Calibrum babyplan, ale genetička mi říkala, že ke kyselině listové je třeba dodávat vitamíny B6 a B12, což v Calibru babyplan není. Říkala, že nejvyváženější jí přijde Mamavit pro ty, co mohou i jód a Pregnavit bez jódu.
Velikost miminka mě mate - i v Betynce píší, že v 7.týdnu má 13mm a v osmém najednou 3 cm…
Podle UTZ měřilo v 7+4 13,1mm, což odpovídá 7+4. Nevím, ale myslím, že za 3 dny vyroste o 1,7 cm těžko…
![]()
Ultrazvuk , v tomto docela souhlasím s Jolmou. Ideálně by prý měly být v těhu 4 - tedy v 6.-8. týdnu pro potvrzení a vyloučení mimoděložního, pak 12., 20. a asi 30. týden. Popravdě řečeno, dělala jsem si starosti, jestli mě tento týden dr. pošle, když to vlastně pojišťovna nehradí a ty další 3 jsou asi důležitější… Když jsem viděla svou zprávu z UTZ, bylo mi to jasné. Nemám ho vedený jako UTZ v těhu, ale jako vyšetření pánevních orgánů pro sekundární amenoreu… Taky mimi ráda vidím, 3D si jistě udělat nechám, ale myslím si, že těch 5 mě i mimískovi bude bohatě stačit.
Omlouvám se za román. Asi jsem měla být spisovatelka…
![]()
Hezký ránko
![]()
Sajso,fakt-spisovatelka-normálně
![]()
S tou velikostí si nic nedělej ,já měla machana taky 12 mm a ža by tak moc vyrostl za 14 dní
No asi jo
![]()