Poradna duly
Jana Čurdová
Já tedy neberu nic, teď jen kyselinu listovou a calcium (nemusím mléko, tak se alespoň takhle snažím do sebe dostat vápník) a ani pak si žádné vitamíny kupovat nebudu, denně budu jíst ovoce a zeleninu a myslím si, že by to mělo stačit, i pan doktor to říkal, takže do vitamínů já nejdu.
Maximálně sním ten mamavit, který jsem měla jako vzorek u těhu průkazky.
Mě dr. doporučil Gravital, užívá se během těhotenství i kojení. Taky nejsem moc důsledná a každý ráno si ně nevzpomenu…
Já teď dobírám kyselinu listovou a Calibrum Baby a začnu brát obden GS Mamavit. A navíc beru ještě Vitamín C. Jako kuřák je to víc než záhodno
![]()
Jinak kouknete na moje stránky http://members.chello.cz/noona/ Hrála jsem si s tím celej den, zatím tam mám jen fotky z UTZ, ale aspoň něco ![]()
Ahoj prosinčátka,
jenom si tu k Vám nakukuji a čtu, jelikož mám TP 2.1 2007, může se stát, že porodím s vámi v prosinci, tak se svámi aspoň takhle seznamuji, jinak jsem ale v diskuzi leden 2007.
Přeji nám všem to nejkrásnější těhotenství na světě a hlavně zdravé mimísky.
Ahojky
noemmi píše:to je prosím program pro těhotné pacientky
těhuprogrmu, co to je?
Zjistili jsme že UTZ je placeno pojišťovnou jen 3× za těhu a tak jsme se rozhodli si tu péči zapaltit a zatím nelitujeme, uvidíme jak se to bude vyvíjet… ![]()
Velchi
A nezáleží taky u jaké jsi pojišťovny? Já jsem už totiž byla na UTZ 3× a dr. nic neříkal o tom, že bych na něj už do konce nešla. Těším se na příští úterý, kdy jdem na KO, že se zas kuknu a poprvé se vyfotíme ![]()
Chtěla jsem jen říci něco málo faktů k toxoplazmóze - vaše obavy z koček jsou holčiny úplně zbytečné, spíš byste se měly bát syrového masa - králíků a vepřů, a to nemyslím že máte denně jíst tatarák, ale že byste si měly dát bacha při přípravě syrového masa a jeho dostatečné tepelné úpravě, protože tohle masíčko je mnohem častějším zdrojem infekce jak kočky. Kočky sice jsou jediným přenašečem, od kterého se můžete nákazit výkaly, ale ta potvora potřebuje ke své nakažlivosti nejméně dvoudenní zrání v tom výkalu, takže praktická šance dostat se k tomu touhle formou je téměř nulová - většinou si všechny normálně myjeme ruce, že jo . Od psa není možné nakazit se vůbec, ledaže byste ho jedly syrového
. Já sama mám chovatelskou stanici koček a titr z posledního odběru takřka nulový, zato s boreliózou už jsem tu čest měla
. Takže vaše obavy z koček a ze zahradního salátu jsou úplně zbytečné - ten zahradní mi připadá furt zdravější jak ten pesticidovaný z obchodu.
velchi Tak to by se mi líbilo taky..My s tím tak nějak počítáme, protože už máme za sebou 3× UTZ, který Dr. i napsala do průkazky a mít už jen jeden za celý zbytek těhu se mi nějak nezdá…Takže buď zaplatíme za nadstandard nebo to Dr. bude psát do jiný kolonky ![]()
Nevím možná že záleží na pojišťovně, ale možná taky na doktorovi, já platím každý rok příspěvek, ale ted je to trochu více na těhu a poporodní péči…
chtěli jsme se skoromanželem abysme měli co největší kontrolu a pohodlí během těhotenství, někdo to nepotřebuje, někdo to nechce, ale prostě jsme si to tak vybrali, než hledat novou doktorku.
Mě i minulý doktor dělával vnitřní UTZ pokaždé i když jsem samo těhotná nebyla.. a nikdy mi neřekl že by nemohl.. ale přijde mi to jak mi to řekla.. a řeklo mi to už více lidí. Tak uvidíme
velchi je to tak, záleží na doktorovi - standardně skutečně pojišťovna proplácí UZ 3× /no, výjimečně musím konstatovat že celkem oprávněně/ a ten zbytek si bere buď na triko doktor, nebo si je nechá zaplatit, asi bude záležet jak je kdo zvyklý. Ve skutečnosti není důvod pro UZ častěji jak 3× za těhu, takže on to je nadstandard a tím pádem je logické že se připlácí - no já vím, že se vám to bude blbě číst ![]()
jolmo on sice NEN9 důvod pro častější UTZ ale já jsem za to ráda a vybrala jsem si to a nelituju toho.. .není nic nepříjemnějšího než se někdy v polovině 20 týdne (třeba) dozvědět že je někde něco v nepořádku protože se to nemohlo vidět dříve na UTZ… tak takhle to vidím já
A vím že třeba některým holkám to přišlo jako blbost, ale potom třeba doktor zjistil rozštěp patra a rtu… a už se nedalo nic dělat…
tím vás ale nemíním strašit, jen jsem chtěla napsat jak to vidím já, radši si připlatím než toho prcka nevidět
My bydlíme v bráku a kolem baráku máme 4 kočky + 2 koťata. Takže ty výkaly se tam takhle klidně válet mlžou, ikdyž nejsou vesměs vidět
Jedna kočka je rok stará, ty ostatní maj za sebou aspon dva roky, což je doba kdy si to většina koček prodělá. Žijou jen venku, maximálně chodí okýnkem do sklepa. Prostě mi přijde, že se ty bakterie nebo co to je na ten salát dostat můžou, třeba z tý hlíny, kde přežívaj i rok. Nebo z výkalů…
Jinak mě děla dr ultrazvuk vždycky, a myslim, ze to bude delat i dal (bez placeni)… jen asi netiskne obrázky, neptala sem se, ale vypadá tak. Má tam jen video, ale my nemáme video, jen DVD:-) Nebo myslíte, že tiskne, takovej starej? mě bylo trapno se zeptat. Nebo vy mluvite o jinym UTZ?
velchi tak rozštěp patra a rtu je sice geneticky podmíněná,ale pořád jen dnes už velmi snadno napravitelná kosmetická vada - co bys s tím chtěla do 20.týdne dělat - zabít to dítě? a jak víme, kromě orgánových /a to ještě některých vad/ je na ty opravdu vážné UZ krátký. Navíc já ti tvou možnost koukat na prcka kdykoli neberu, jen říkám, že proto neexistuje indikace a férový dr. ti musí říct totéž - ty 3 UZ vyšetření jsou rozloženy tak, aby zachytily ta podstatná období… - tím nechci vůbec říct, že UZ není užitečný, jen je to jako se vším - nenadužívat ![]()
noemmi ke každému sonu jde připojit tiskárna, k těnm modernějším PC příp.DVD a videorekordéry příp.harddisky, takže spíš záleží na tom, jestli tvá dr.má tu tiskárnu ![]()
díky jolmo.. jaktože to všechno tak víš? Já se asi příště dr zeptám… ikdyž to mi asi nebude dělat, když jdu pak od ní hned na echo kardio.. to je taky ultrazvuk na srdce, ne? To je nejakej specialni? Jinak vam vsem moc dekuji za trpelive a ochotne odpovidani… ste moc hodny
noemmi echokardio asi bude sono s barevným Doplerem - jde tam vidět a měřit průtok krve srdcem /nebo pupeční šňůrou/ a většinou je to kvalitnější stroj, který už umí zobrazit i jemnější nuance
a vím to, protože mě to živí, oboje
![]()