prosinec 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3826
18.5.06 08:38

ahoj haidule,už jednou jsem ti tu psala,že se známe z TPP,vid?
Ted když píšeš o potratu,tak je mi jasné,že jsi to ty.
já to mám za sebou také a moc se bojím další kontroly.
kdy jdeš ty na ko?
jo a jěště k tomu,jak jsi psala o to KLUBKU9,tak jsem si otevřela ten odkaz,co jsi sem dala,ale nemůžu najít to klubko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
18.5.06 08:41

Haidule Mno jo..Máme holt miminek plnou hlavu :lol: :lol: :lol:
Já jdu vybrakovat ledničku, honí mě mlsná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
18.5.06 08:41

děvčata nezapomeňte že vaše miminko prožívá všechno s vámi :! :! Takže žádné slzy žádný stres..když vás někdo naprudí smlsněte si na něm :lol: a kdo nemá miňonky tak ať si myslí o…(víte čem)… :wink:
Mě když manža dřív zlobil tak jsem se vždy rozčilovala…teď???Lehtal mě nohou na obličeji tak jsem ji chytla a kousla ho a ještě jsem se mu smála…panejo..tohle ho fakt dostalo :lol: to nečekal… :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
18.5.06 08:42

Gratulace Nooně k úspěšnému ukončení prvního trimestru :P .
Já teď nějak nestíhám, máme návštěvní týden. A taky musím říct, že mě rozhodily Popelka s Duhovkou - už jsem byla celkem v pohodě a teď na to musím furt myslet a když mě někde píchne, tak jsem připos… strachy, jediné co mě uklidňuje, že je mi furt stejně blbě a ani s čuráním se nic nezměnilo. A dneska už je čtvrtek a pondělí se blíží… ale, musím vám prozradit, že dneska budu skoro u zdroje - kvůli pracovním záležitostem přijde na návštěvu můj gyndař - tak si budu moct aspoň chvíli zasvěceně povídat /doufám :oops: / :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
18.5.06 08:46

sslunicko jojo to se určitě známe z TTP.Na to klubko se teď dívám,ale máme nějak pomalý internet takže to bude chvilku trvat 8)

noona taky bych potřebovala naplnit ledničku :cry: Nic tam nemáme… :? Dej si i za mě..nebo pošli faxem :wink: ale somálce nepřibalovat :lol: Blbej for co…ale já se jim dřív smála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
18.5.06 09:08

našla jsem to KLUBKO 9 :! :! Je mezi staršímy články,já z tohjo zkuzím udělat jeden dlouhatánský a dám ho do emimina,mám je všechny hezky pohromadě a nebo pokud některá chcete dejte si na atlasu ve vyhledávači:klubko 9 a hned na první stránce to je a je tam napsáno:podobné články 16 tak na to si klikněte a budete je mít pohromadě… :wink:

SEDMÝ TÝDEN - boj spánkem

Co asi dělá? Pluje si ve vaku naplněném tekutinou a má spoustu práce s vývojem. Je velké asi tak 1,5 centimetru, zřetelně jsou vidět ruce a nohy s náznaky prstů, začínají se vyvíjet kostní buňky, má plíce, střeva, játra, ledviny, a vnitřní pohlavní orgány. Nejsou sice ještě úplně jak by měly být, ale jsou. Skoro úplná je vnější podoba nervového systému. To jsou divy, co?

Nepříjemnosti s častějším močením Typické pro začátek a vlastně téměř celé těhotenství je potřeba častějšího močení - může tě budit i několikrát za noc a nedá se s tím nic moc dělat, snad jen před spaním méně pít. Holt, budete muset cestou na výlet třikrát stavět…

Mdloby V těhotenství klesá krevní tlak, proto míváš větší sklony k mdlobám. Snaž se nestát dlouho na jednom místě, vstávej pomalu a opatrně, často seď nebo polehávej, nedělej prudké pohyby. Ukrutné jsou nákupy v obchodech, kde je vydýchaný vzduch, tam raději pošli partnera.

Velká únava Velká potřeba spánku a odpočinku v začátcích těhotenství je vlastně obrana tvého organismu před mnoha podněty, které by tě mohly zatěžovat v době, kdy tělo i mysl potřebují sílu na zvládání fyzických i psychických změn.

Chce se mi spát aneb něco o Šípkové Růžence Někdy se neubráníš a usínáš v práci u počítače, cestou v tramvaji, prostě kdekoli. Ideální by bylo prospat většinu svého času, takže pokud to jen trochu jde, SPI, ODPOČÍVEJ, RELAXUJ!

Rada. Jestliže ti nevolnost nebo únava brání v práci, požádej svého lékaře, aby ti na toto období napsal neschopenku. Až ti bude lépe, můžeš se do práce vrátit. Správný lékař tvé pocity pochopí a jistě ti rád vyjde vstříc.

OSMÝ TÝDEN - najít svého anděla

Miminko se má čile k světu. Teď už se mu neříká embryo, ale plod. Všechny tkáně i orgány už se vytvořily tak, jak je najdeme u hotového člověka. Je čas dorůstání a formování. Miminko-plod měří kolem 3 centimetrů, bije mu srdíčko a svaly se začaly hýbat. Je možno rozeznat obličej - nos je zašpičatělý, jsou již vytvořeny nozdry a ústa s jazykem. Prsty na rukou i nohou jsou zřetelnější, ještě jsou však spojeny kožní blanou, můžeme rozeznat ramena, lokty, hýždě a kolena. Miminko se čile pohybuje, ale ty pohyby ještě necítíš. Je neuvěřitelné, co takový tvoreček zvládl za pouhé dva měsíce!

Výběr a návštěva gynekologa. V tomto týdnu můžeš navštívit svého gynekologa. Ten tě vyšetří a vystaví ti těhotenskou průkazku. Do 22. týdne budeš navštěvovat poradnu každé čtyři týdny a pokaždé s lahvičkou moči. V poradně tě zváží, změří tlak a všechny údaje zapíší do průkazky. Nos ji stále sebou, ať si ji můžeš znova a znova prohlížet při čekání na autobus a také pro všechny případy. Každá maminka pečlivě studuje údaje v průkazce zapsané, ale je těžké poznat, co znamenají všechny ty zkratky a klikyháky, které vypadají víc jako tajné šifry než jako lékařský zápis. Není-li ti něco jasné, neváhej a zeptej se svého lékaře, ten ty hieroglyfy určitě rozluští a vysvětlí ti je.
Těhotenství je velmi krásné, ale citově i fyzicky náročné období, a proto je důležité si pečlivě vybrat lékaře, který bude tvým průvodcem a rádcem celých devět měsíců - tak trochu andělem. Správný gynekolog by měl být schopen informovat tě o vyšetřeních, která probíhají a mít čas s tebou mluvit o tvých problémech a pocitech, o tom, jaké jméno vybrat a kde mají krásné postýlky. Rozhodně by měl být otevřený a ochotný diskutovat s tebou o možnostech vyšetření v těhotenství (odběr plodové vody atd.) nebo o tvých představách porodu.

Ultrazvuk. Už v tomto týdnu může lékař provést vyšetření ultrazvukem. Uvidíš, jakou ti udělá radost, když uvidíš na obrazovce své třícentimetrové miminko. Neostýchej se a požádej doktora, ať ti vše na monitoru ukáže a vysvětlí. Pomocí ultrazvuku lékař přesněji určí stupeň těhotenství, stádium vývoje plodu a také, je-li všechno v pořádku. Můžeš odejít z ordinace s obrázkem prenatálního vývoje svého drobečka a všichni jistě uznají, že právě ten tvůj je ten nejkrásnější. Vedlejší účinky ultrazvuků ještě nebyly zjištěny, i když se mluví o tom, že jejich časté používání můžou na miminko nepříznivě působit. Jen se odborníci neshodli na tom, co je častější používání. U nás jsou běžné tak tři, čtyři ultrazvuky a ty by neměly miminku uškodit. Prozatím je ultrazvuk nedílnou součástí prenatální péče.

Krevní testy. Při první návštěvě ti bude odebrán vzorek rve, aby se zjistila tvá krevní skupina, hladina hemoglobinu a přítomnost HIV.

Obavy. Ty, stejně jako tvůj partner, můžete prožívat období velkého těšení, ale také velkých obav, zvlášť jde-li o první těhotenství. Jaký bude život s miminkem? Zvládnu živit rodinu a starat se o ní? Co se změní mezi námi? Bude miminko v pořádku? Co když to bude divoch po strýčkovi? Jsou to přirozené starosti, se kterými se potýká každý otec i maminka a kdykoli to bude možné, najděte si čas si o všech pocitech popovídat. Určitě vám to pomůže obavy překonat a budete se moci spolu na miminko připravovat. většina z vás je tady v 7tt tak něco pro ně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
18.5.06 09:15

Tak jsem zdlábla jeden rohlík a celou salátovou okurku :twisted:

Haidule Nemůžu ty stránky najít :roll: Eeeee, těhudemence v plném proudu..Mohla bys mi prosím poslat odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
18.5.06 09:19

Haaaa, už to mám..Našla jsem to přes Google :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
18.5.06 09:20

haidulko,ale tady už nikdo v 7tt není. už jsou tu miminálně v 8tt,já dnes skočila do 9tt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
18.5.06 09:21

noona je to složitější,ono to je už pouze ve vyhledávači.MOhu napsat jak se dostaneš ke všem článkům.Já si je teď kopíruju do PC a udělám z toho průvodce těhotenstvím na emiminu,protože si myslím že to jsou poměrně dobré články…Pokud chceš mohu ti to vše pak poslat emailem nebo tvoji část přes SZ.

budu tělat průvodce těhotenstvím z těhle článků do emimina ale komu se to líbí a chce,pošlu mu jeho část přes SZ.Na netu totiž už nejsou,já je budu mít v PC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
18.5.06 09:28

noona no vidíš :! :! A máš je tam všechny :?: :?: Mě se to fakt líbí..Co myslíš,mám toho průvodce na emimino udělat???

sslunicko neboj tak já sem teda přihodím :wink:

3. MĚSÍC

Období nejistot se střídá s bezbřehým pocitem štěstí, naplnění a očekávání. Je to také čas velkých změn v tvém těle i ve tvé psychice. Učíš se přijmout těhotenství a těšit se na své dítě. Hledáš svoji novou podobu, novou roli v životě. Tvé vztahy se začínají měnit v příslibu nového člena rodiny. Začínáš si uvědomovat koloběh života a rostoucí plod ti dává možnost nahlédnout na nekonečnost vesmíru novou optikou.

DEVÁTÝ TÝDEN - miláčku, dneska jsi mi ještě neřekl, jak jsem úžasná!

Miminko. Miminko měří 4-5 centimetrů a už nevypadá jako puleček, ale začíná mít lidskou tvář. Oči, které byly daleko od sebe, jsou teď vpředu, tvoří se víčko, nos je krátký a tupý, začíná se formovat ucho. Ruce se prodlužují.

Kdy se narodí? Těhotenství trvá průměrně 280 dní, když počítáme od prvního dne poslední menstruace. Až 95% všech dětí se rodí mezi 266 a 294 dnem. Je potřeba počítat s rozdílem plus minus čtrnáct dní. Trochu vše záleží na délce tvého menstruačního cyklu a trochu si miminko a příroda dělají, co chtějí. Předpokládaný termín si můžeš vypočítat tak, že k datu poslední menstruace připočítáš sedm dní a ještě devět měsíců a máš pravděpodobný den porodu.

Těžkosti devátého týdne. Miminko spolu s dělohou rostou a tlačí na tvé vnitřní orgány, prsy mohou těžknout a být citlivé, ale postava se ti ještě příliš nezměnila. Jsi přecitlivělá a i drobnosti tě vyvádějí z míry. Nic si z toho nedělej a apeluj na své okolí, ať je k tobě co nejcitlivější. Nedívej se na zprávy a na smutné filmy. Doporučuji Hugo Haase, i když ani tady se zřejmě dojetí neubráníš. Ale nakonec můžeš plakat i u těch nejhloupějších televizních reklam.

Co může udělat muž? Úkolem muže v tomto období je pomáhat ti zvládat všechny úkoly a těžkosti spojené s těhotenstvím a společně s tebou se připravit na roli tatínka. Muži, buďte k budoucím matkám vašeho dítěte trpěliví a snažte se snášet všechny těhotenské těžkosti a nálady s láskou a pochopením. Vaše ženy nepláčou, protože s vámi nejsou šťastné, ale protože jim to hormony velí. Podpora milujícího muže je nenahraditelným pomocníkem v těhotenství. Povídejte si se svými ženami, držte je za ruku, hýčkejte si je.

Rada. Tentokrát pro tatínky. Kupte své ženě třeba růže a malý dárek, připravte sami večeři a udělejte si čas na krásný večer. Stůl se svíčkami a s vlastnoručně a bez pomoci připraveným jídlem potěší každou (nejen těhotnou) ženu. A kdo víc by si zasloužil trochu pozornosti než budoucí maminka vašeho dítěte!

DESÁTÝ TÝDEN - knedlo-zelo-šlehačka

Miminko. Výrazně se vyvinula játra a ledviny, miminko do plodové vody začíná čurat. Jeho rty jsou sešpuleny, hlava se otáčí a čelo je svraštělé, měří 6-7 centimetrů a váží tak 10 gramů.

Jak přibírám? Množství kilogramů, které v těhotenství přibereš závisí jednak na stravovacích návycích, ale také na stavbě a dispozicích tvého těla. V tomto týdnu by měla být tvá hmotnost stejná jako před početím, nebo jsi přibrala 1 kg. Do konce těhotenství by měl být tvůj váhový přírůstek od 12 do 15 kg. 38% tvoří váha dítěte, 22% krev a jiná tekutina, 20% děloha, prsy, hýždě a nohy, 11% plodová voda a 9% placenta. Statistika je statistika a normy jsou normy, ale některé ženy jen při pohledu na těhotenskou průkazku přiberou pět kilo. Pravidlo, že snadno kilogramy přibereš a těžko hubneš, platí i v těhotenství, ale na druhou stranu, je lepší mít nějaké to kilo navíc než se stresovat počítáním kalorií a v noci se dvě hodiny převracet, protože máš strašnou chuť na zmrzlinu. Pokud to bude možné, snaž se dodržovat zá:,–(y správné výživy a své těhotenské chutě uspokojuj s mírou.

Co jíst a co ne? Nejlepší je pestrá strava v podobě ryb, kuřecího masa, zeleniny (nejlépe čerstvé, eventuelně mražené, ale konzervované se raději vyhni) a ovoce, mléčných výrobků (sýrů, mléka, bílých jogurtů), celozrnného pečiva, ořechů a sušeného ovoce, luštěnin apod. Jestliže ti těhotenské chutě dovolí, vyhni se šlehačce, sladkostem a čokoládě, majonézám, uzeninám, tučným masům.

A co nápoje? V těhotenství pij co nejvíce, tak 1-1a1/2 litru tekutin denně, usnadňuje to látkovou výměnu mezi organismem tvým a plodu. Nejlepší je kombinace vody, minerálek, čajů (bylinkových nebo bílých a zelených, černé pij raději slabší), mléka, ovocných a zeleninových šťáv. Pokud máš chuť na alkohol, můžeš si dát občas vinný střik nebo skleničku černého piva. Nedoporučuje se pít coca-colu, slazené limonády, kávu (jen občas) a rozhodně odolej tvrdému alkoholu.

Rada. Jez v malých dávkách 5-6× denně a máš-li celý den potřebu něco zobat, nos s sebou pytlík oříšků, sušeného ovoce, nebo musli tyčinky. Kolem lákavých výloh cukráren a lahůdkářství choď buď se zavázanýma očima, nebo bez peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6955
18.5.06 10:08

Haidule

to jak to tu vypisuješ je perfektní myslíš že bych tě mohla poprosit jestli bys mi to mohla poslat mailem?? na michaela.velcovska@seznam.cz byla bych ti moc vděčná :D :lol: jinak u mě je to celkem všechno v pořádku až na to že včera jsem měla průjem :( ráno jsem si dala chlebíčky a ač byly vynikající tka to moje střeva nezvládly no..

:lol: :roll: a mám perličku, právě jsem mluvila s mým skoromanželem a podřekl se v práci :D a ještě se tomu smál šílenec :D no tak mu všeci samo gratulovali.. ale kdyby se něco pokazilo tak to bude asi horko těžko ukecávat že nic.
Tak mi nezbývá než mimi v pořádku odnosit a porodit :lol: :lol: 8) :roll: :wink:

a co vy holky?? jste doma nebo rpacujete?? Já jsem v práci, ale šéf mi přijde až po 12 má nějaké schůzky mimo, takže tu sedím a pročítám si kde co :D

chtěla bych poprosit o radu jak to udělat aby se mi v podpisu nezobrazovala linka ale metřík celý jako obrázek??

díky
zatím paa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6955
18.5.06 10:19

tak už jsem na to příšláááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
18.5.06 10:20

velchi zrovinka teď jsem celého průvodce dala do tématu těhotenství,tak se tam později podívej,měl by tam, být,jen čeká na schválení.Ale mailikem ti to taky klidně pošlu,mám tam i k tomu obrázky tak snad i s tím,alespoň si to můžeš vytisknout,já si to vždy čtu na záchodě :lol:
Podpis: vložila jsi tam špatný ten odkaz,teď honem nevím zda máš lyppie či co,pokud ano,tak tam jde určitě pouze ten prostřední

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
18.5.06 10:25

velchi tak už posílám email,máme ale pomalý net tak to trvá ale za chvilku to tam budeš mít :wink:
Máš krásný metřík :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital