Poradna duly
Jana Čurdová
Noona no byl trošku v šoku, on totiž druhý šéf čeká na starý kolena třetí dítko, ale pak to docela rozdejchal…chodí okolo a chvilkama se na mě tak nějak culí. Problém je, že za mě musí najít náhradu, protože na administrativu a účetnictví jsem tu samotinká. Tak jsem zvědavá jak se s tím popere.
Popelka Však on někoho najde, má ještě dost času ![]()
Ke mě se teda chovali kolegové, nadřízení, jakmile se o mým těhulkovství dozvěděli, absolutně skvěle…
Prej svítím jak sluníčko a je vidět, že se mi daří dobře
![]()
ste mě uplne zmatly. Doktorka mi napsala ve stredu 7+3 a tady metr taky a ja spocitala, ze to je ale od posledni menstr. Tak kdyz ctu ty ruzny veci jak mimi vypada v sedmym tydnu a tak tak to se me tyka nebo Ne. Já jsem tak zmatená
Jsem teda v patym tydnu nebo sedmym?
lena123 píše:
Počítá se datum poslední MS plus 14 dní
a proc teda doktorka a metr pocita od menstr?
Já myslím, že je to od poslední MS - tedy v případě ovu 14.den - datum ovulace plus 14 dnů…
Včera mi doktor jasně řekl,že se to počítá od poslední MS plus 14 dní
,prito já jsem tři neděle,ale počítá se 5 týdnů ![]()
Noemmi jsem se o tom včera už rozepisovala a holky ti to říkají správně - těhotenství trvá 40 týdnů od prvního dne poslední menstruace, proto jsi 7+x, většina knih co se týče velikosti mimina taky počítá takhle, takže když čteš osmý týden, tak to ve skutečnosti většinou odpovídá 6 týdnů starému plodu , nebo-li je třeba rozlišovat týden těhotenství a stáří plodu - to je povětšinou o těch 14 dní /které musely uplynout k ovulaci/ kratší ![]()
Jejda!
Tak to vezmu podle sebe. Poslední MS 24.3. , ovu 8.4. - tedy jsem sice 3 týdny po početí, ale počítá se to od poslední MS, takže v pátém týdnu, jak píše i metr… ![]()
Noemmi, já nevím, jestli umím počítat, ale vychází to tak… Počítej týdny od 5.3. a 26.4. je to opravdu 7 týdnů a tři dny.
Pomóóóc! Já mám halucinace! Odpovídala jsem Noemmi na příspěvek a on tu není…
Psala, že posl. MS byla 5.3. - fakt jsem si to nevycucala? Noemmi - jak jsi to udělala??? ![]()
tsk už to chápu. Jen nechápu, proč se to nějak nesjednotí:-) Dneska mi ještě na genetice řikal, že když jsem brala antibiotika brala od 30.3. je to první týden a já se ptala jakto a on že oplodnění asi 20. a ten první tejden asi ještě neni vývoj… Já chápu jak to myslí, ale řikám si, proč to nějak nesjednotí:-)
Sajsa píše:
Pomóóóc! Já mám halucinace! Odpovídala jsem Noemmi na příspěvek a on tu není…Psala, že posl. MS byla 5.3. - fakt jsem si to nevycucala? Noemmi - jak jsi to udělala???
Promin, on tu byl ale ja si vsimla nejakych reakci, pochiopila sem to a tak sem to smazala (nevedela jsem ze uz na to nekdo reagoval). A pak sem si teprv vsimla, ze jsi neco psala… tak se omlouvam, kdybych si toho vsimla predtim echala bych to tu…