Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky ![]()
Holky, vyfoťte se nám aspoň na tom srazíku, ať se můžem kochat… ![]()
Já jsem dneska úplně zmožená, už se těším, až v práci skončím. Nohy nateklé, všechno mě bolí… Včera jsme byli v kině na Medvídkovi, doporučuju! Zvlášť pěkný je ten krátký animovaný film před začátkem (jmenuje se Ze života matek nebo tak nějak - úplně dělané pro nás těhulky
).
Blbou náladu zatím moc nemám, ale jsem trochu přecitlivělá… Asi tak nějak jako píše Sevca. Navíc mi přijde, že na mě už přišly ty mateřské pudy a chci to pořád řešit, zatímco manžela to ještě moc nebere… Ale já myslím, že to přijde, až se malý narodí. On se hrozně těší, ale už aby to bylo ![]()
Tak se mějte
Ahoj holky,
tak teda ne depule ale blbá nálada je pryč.
Nastaly ale opět běžné starosti.
Sabinka se po odpoledním spánku vzbudila že je jí hrozná zimina a ona jak kamna. 39,2 na teploměru během minuty a průjem.
Poslední zuby nám vylezly cca před 14 dny a tak jsem jí dala Smectu na uklidnění žaludku a Panadol. Večer šla spinkat ještě s 38,6 tak uvidíme zítra jestli nebude návštěva pani doktorky.
Jinak jsem vám zapoměla úplně zvěstovat že brácha má od čtvrtka miminko klučíka Lukáška držte se 4,30 a 54cm už jsou od včera doma. Z toho možná blbá nálada že mi ještě musíme počkat na druhýho cvrčka. Ale je to snad za námi a teď ještě Sabik a bude to fajn.
Zdravím všechny a papa
Dobré ráno holky.
Mám dotaz.Takový .....intimní.
Ale někoho se zeptat musím.Dost často cítím tlak na kosti kolem ......jak to napsat slušně
pipiny?
.Hlavně když sedím na toaletě (i když zrovna nic nekonám).Někdy i jen při chůzi.Je to takové dost silné a nepříjemné (jako by malý lezl ven). Na kontrole doktor říkal,že je vše v pořádku a že se neotvírám,tak jsem se zapoměla na to zeptat.
Myslíte,že je to tím,že sedí? Já se tím teda utěšuju,ale jak je to ve skutečnosti,to fakt nevím.Ono mi ještě nikdy žádné dítě tak dlouho,tak velké v břiše nesedělo. ![]()
Omlouvám se za tak .....dost trapný? dotaz.Ale občas mě to znervózní.
Díky moc.
Jdu hodit potomka do školky.Potom musím pro nějaké potvrzení na socku.Tak toho dneska bude celkem hodně.No aspoň nebudu myslet na nesmysly. ![]()
Pa pa J.Přeju pěkný den.
Jiřko tedy nevím, ale když doktor říkal, že vše je ok, tak asi bude. Snad to přejde. Co třeba křečové žíly, kamarádka je zrovna na onom místě má a je to prý docela drsné.
Dobré ranko!
Tak jsme dneska zaspali do školy. Naštěstí ne tak, aby sme tam nedorazili v čas, ale ten fofr doma byl docela hustej. Měli jsme na všechno 15minut. Normálně Akrimkovi trvá jenom 10 minut dostat se z postele.
Jiřinko tak takovýhle tlak taky dost často cítím. Většinou se mi to stává, když se celý den nezastavím. Kolikrát mám pocit, že mi to mímo na záchodě vypadne. Dr. mi taky řikala, že to nic neni, tak se s tim nezabývám, ale je to dost nepříjemné. Vůbec si nepamatuju, jestli jsem to s Akrimkem v bříšku měla taky tak, ale já už si z toho těhotenství nepamatuju skoro nic. Někdy mám pocit, že čekám první dítko.
Zatim pa Terka
Aluško , já nechci slovíčkařit a doufám, že skutečné deprese nečekají na žádnou z nás. Ale protože jsem tuhle nemoc potkala osobně, tak nemám ráda, když se takhle zlehčuje. Tak proto tak. ![]()
Pražandy, foto ze srazíku podporuju. A my ze SM do toho vlítnem kdy?
Jiřko, nevlezu do tebe, ale něco takového jsem měla už napodruhé, teď to začalo dřív a není to nic příjemného, ale miminko by to ohrožovat nemělo. Musíš věřit doktorovi. Mě ten pás pomáhá i u tohohle. Já teda doufám, že náš prďola je hlavou dolů, a že takhle už zůstane. Zítra uvidíme…
Mám téma: zdává se vám o miminku nebo o porodu? Já totiž porodila dneska v noci
Sny mám pořád, muž zas vůbec.
mě se zatím nic nezdá. ale kamarádka měla super sen asi před třemi měsíci, že porodila přebalovací pult. tak jsem se nasmála…
![]()
Ahoj holky.
Tak jsem doma.
Dík za uklidnění.Nebudu si toho teda všímat. ![]()
Terulka
Ahoj Teri.Dneska jsem taky musela ty moje opičáky budit.Jindy už straší od půl sedmé.No dneska mě vzbudil až budík.
Knoflice
Ahoj Katko.A jaký byl porod?
Mě se o porodu už dáááávno nezdá.Ze začátku těhu se mi 2× narodila holčička.A on tam ve mě bydlí kluk. ![]()
Teď se mi většinou zdají noční můry.Nejčastěji o pavoucích.A přitom mám ty potvory celkem ráda.Dokonce mám 2 v terárku.Ale v těch snech mám z nich hrůzu.Vždycky,když se po takovém snu probudím,tak koukám,jestli nějaký neutekl (ten pavouk).Až pak v klidu usnu. ![]()
Ten srazík není tak špatný nápad.Nepočkáme až nebude pršet?V dešti se mi nechce nikam busem trmácet.
Kitty
Ahoj Petro.To mě pobavilo.
Chudák kamarádka.
No za chvilku přijde návštěva.Asi.A musím vyprat.
Tak zatím pa pa J.
Ahojky,
Kitty to jsi mě opravdu rozesmála
, jinak mně se sny o mimi nezdají, spíše ze začátku, ale co si pamatuju, tak to nikdy nebyl hezký sen, většinou jsem to nezvládala, nebo se narodily třeba tři…
Jinak jsme měly jít dnes se dvěma holkama tady s emimina na kafíčko a jedna z nich tůším, že miminko čekala někdy na jaře dnes napsala, že to mimísek vzdal a v pátek jde na revizi, tak jsem z toho taková špatná, hlavně když vím,jak se cítí, prožila jsem si to samé před dvěma lety…
, ale určitě to přebolí a přijde druhý mimísek…
Jiřko ten tlak teda nemám, ale jak sem tam čtu v listopadkách, tak tam o tom mluvily, podle mně je to tím,jak mimi roste je těžké, tak to tlačí na spodek.
Zatím papa
ahoj holky…
Kitty tak mě to s tím pultem taky sakra rozesmálo ![]()
Mě se zdají sny odjakživa hodně živé, spíše deprimující, že něco nestihnu, pokazím a tak. Teď se chystám na státnici, takže jsem třeba ve snu psala státnicovou otázku o židovské kultuře na bochník chleba-fakt zážitek.
Zezačátku se mi zdálo, že budu mít chlapečka a ona je to holčička-tak to taky nevyšlo.
Jinak depresí zatím netrpím, pokud se tedy nepodívám do zrcadla, nebo když si zkouším ze skříně oblečení.
hezký den a ať vás ti ďáblíci moc nezlobí
Ahoj holky.
Jiřko kašli na to co je trapny jsme tady pro to abychom si radily a predavaly zkusenosti i kdyz s tou tvou ti asi neporadim kazdopadne se v tomto obdobi pry otaci a tlaci hlavickou dolu ze z toho muzou vznikat hemeroidy tak tobe to muze tlacit treby na pipinu,kazdopado klid,ale kdyz budes nervozni zavolej si na gyndu nebo tam zajdi pro svuj klid.
Ahoj holky,
tak u nás konečně od rána ani jednou nepršelo.Včera jsme dvakrát zmokly,tak doufam,že to vydrží.
Dneska mi přišel kojící polštář,Verunka si ho oblíbila,dá si ho mezi nohy a dělá vraný koně.Snad mi ho taky půjčí.Odpoledne jdou s tátou na plavání,tak zkusim cvičit pilates pro těhotné,těhobic byl na mě nějakej rychlej
.
Jiřko,ty tlaky mě taky trápí,většinou když dlouho chodim,mam pocit,že mimčo ze mě vypadne.Tak to snad nic neznamená.
Pavoučky v teráriu,to bych asi nezvládla,mam z nich strach od mala,co máš za fešáky?
Sabiko,co malá už je lepší?
O porodu se mi zatim nezdá,většinou mě někdo honí.
Holky,užíte si dnešní srazík.
Pa pa.
Ahoj, zdravím všechny.
Chtěla jsem se zeptat, na ten cukr už jste byli všichni?
Za týden jdu na kontrolu, tak se zeptám doktora, jestli bude mít dobrou náladu. On toho totiž moc nenamluví, tak nevím, jestli na to zapomněl, nebo se u nás fakt nechodí.
Ahoj holky.
Dík za to,že tu jste.
Už se na to pokouším nemyslet.
Míšo,hlavičkou dolů stoprocentně není.Tak mi tam asi strká nohu.
![]()
Fazole,taky se mi to zdálo obráceně. ![]()
Jdu něco sezobnout,pootm pro Kubu do školky a pak na úřady
Fakt to nemusím.Ale co nadělám. ![]()
Tak pa pa J.
ahoj holky,
na cviceni urcite jdu, budu mit dlouhe tmavomodre nebo tyrkysove teplaky (podle toho, ktere najdu
) a tmavemodre tricko bez rukavu, z ktereho mi bude hrozne lezt bricho, protoze je mi uz male
… tedy zkusim najit neco jineho … eh, takze poznate me spis hlavne podle velkeho blondateho drdolu a spicateho nosu
… jenze abych byla peknej kazisvet, tak jsem blba zapomnela, ze musim byt v sedm na Hradcansky
, takze s vami hodim kratkou rec po cvicu a pujdu s vami vyzvednout Terulku na IP, ale pak musim odjet
… ale priste pujdu cvicit zase a slibuju, ze uz nebudu trhat partu ![]()
Knoflice , mne to doslo, taky to kolem me jednou nepekne proslo … hlavne ze (ve zdravi) prekonano …
porodni sny zatim nemam … ani deti ani pultiky ![]()
Jirko , obcas mivam takovy pocit, kteremu rikam, ze ma snad mimco jednu nohu venku (ackoli o takovych pocitech zatim nic nevim
), nekdo to tu taky psal, ze tam ma ruzne pnuti … a malickou krecovou zilu tam pry mam taky (rikal doktor pred nekolika lety a strasil, ze by mohla pri porodu prasknout … co ja vim..) … takze optimalni kombinace
… ale radeji odpocivat co to jde …
mejte se fajn, tesim se na vas!