Poradna duly
Jana Čurdová
hi hi
s tím spaním je to docela sranda…
dneska jsme opět vstávali v jedenáct…v jednu jsem ji vzala v kočárku ven na zahrádku, usnula okamžitě a ještě pořád spinká dole v chodbě…
ale má to po kom podědit ![]()
ale jestli se nám narodí drobátko, které bude spát deseti minutovky a vstávat před devátou…padneme na čumu všichni tři (vlastně čtyři… i kocour)
Janko, ještě jsem ti sz nepsala…musím se vrhnout na nafocení portrétků…ale hotovo mám
jdu zkusit tu božskou buchtu, co jste sem dávaly… zatím jsem pekla jen perník z pytlíku a bábovku, tak mi držte palečky… to bude zase experiment
kitty25 píše:Radka75 píše:
jo a dívala jsem na stránky OZP na příspěvky a letos teda pěkná trapárna. Jen 1000 Kč za rok a můžeš si vybrat na co to chceš. Mrknu se na VZP a možná by se vyplatilo se přehlásit.Raduško prosím prosím vyzkoumej to, řikala mi kamarádka, že to tak je, šmejdi jedni, přemýšlíme o tom samém.
a ještě by mě zajímalo, kdybychom teď nechali proplatit tu tisícovku od OZP, dostaneme ještě něco od VZP?
Ano, ke změně došlo, před Vánoci poslali z OZP časopis, kde to psali. Dítě, které má oba rodiče pojištěné u OZP, má nárok na 1500 Kč za rok (vloni 1000 Kč očkování + 500 Kč „helma“), dospělý na 500 Kč (vloni nic), já bych snad navíc měla dostat 1000 Kč na manžela, který se tam k 1.1. přehlásil. Takže my na změně tratní nebudeme…
jasný, ale co bude, když se v březnu přehlásím k vzp? dají mi taky něco?
takže k vzp asi přecházet nebudeme, protože jsem si přečetla program na 2009
500 na jakékoliv očkování /na hepatitidu ještě 1000/
a max.1000 na plavání a cvičení
takže to bohužel vyjde na stejno. ![]()
Kitty
Já myslím, že ano. Když jsem se kvůli doktorovi přehlašovala k OZP, tak jsem na poslední chvíli čerpala z VZP a od OZP jsem dostala tu základní pětistovku.
enio
V pohodě, já na to nijak nespěchám, jsi moc hodná. A já byla taky spáč, 12 hodin pro mě bylo nic a teď mám útrum. eboj, taky by sis zvykla, i když já mám problém dodnes. ![]()
Petro - můžeš to leda zkusit a pak čekat, jestli budou chtít příspěvek zpět.
Já asi přehlásím jen Filipa, manža u VZP je. VZP má 1000 Kč ročně na cvičení nebo plavání, přilba 500 Kč ročně, očkování 500 kč ročně a hepatitida A+B 1000 Kč. Ozp jen 1000 Kč a paní říkala, že budou posílat nějaké příspěvky lidem, co jsou u OZP 5 let a mají nízké náklady. No obávám se, že porod asi nízkonákladový nebude. Letos u ozp sice maj automaticky všichni příspěvek, ale zase nejde přehodit na dítě jako to šlo loni.
kitty25 píše:
takže k vzp asi přecházet nebudeme, protože jsem si přečetla program na 2009500 na jakékoliv očkování /na hepatitidu ještě 1000/
takže to bohužel vyjde na stejno.
na stejno? OZP ti já jen 1000 na všechno dohromady.
Jak to, že mi nikdo nehlásil, že jsou nový SUNÁRKY???? ...... Petro!!!!!!
![]()
vy ste tu toho ale naťukali
![]()
Ja som bola na pošte a nakupiť.V Bile maju asi 10 druhov vegety.Samik spal,tak som sa dala do čítania a zistila som,že Podravka Light je bez glutamanu a kadejakych umelin
.Mohla som si to zistit skor a neotravovať tu stim
.Vonku sa krásne topí sneh,tak hádam už mrznuť nebude
Pak dočitam,lebo Samuľo zas lumpari ![]()
Holky ta tma venku je fakt děsná, mně už se zavíraj oči a to je teprve 5h. V Alžíru bylo světlo mnohem dýl.
Jo a Vladi se ptala kolik stupňů?! Tak Když bylo zataženo tak kolem 15, ale jak vysvitlo sluníčko tak bylo stopro 20. V noci byla zima což je dost blbý, když nemaj topení, ale na noc jsem pouštěla klimošku, i když tchýně brblala, že to bude pak strašně drahý.
No přece nezmrznu ne?!
Tak u nás večer neveselý, Matík má 39st. a kňourá a chce nosit. V puse doktorka nic neviděla, ale ruce tam cpe pořád, tak nevím, jestli to může být od zoubků.
Právě tu za sebou tahá koště, nejoblíbenější hračku.
![]()
Radka75 píše:kitty25 píše:na stejno? OZP ti já jen 1000 na všechno dohromady.
takže k vzp asi přecházet nebudeme, protože jsem si přečetla program na 2009500 na jakékoliv očkování /na hepatitidu ještě 1000/
takže to bohužel vyjde na stejno.
ale když tam jsme všichni tak 1500.
Terulka píše:
Jak to, že mi nikdo nehlásil, že jsou nový SUNÁRKY???? ...... Petro!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
já to hlásila do éteru jako první…
už jsme měli asi čtyři nebo pět druhů. a moc jsem je pochválila, jsou tam super kousky. jen ta treska u Robika neprošla. ![]()
Janko - chudák Matík, ať je mu lépe
Petro - tak já asi přehlásím manžela a bude
petro a kačko - minulý čtvrtek jsem nejela pro ty botky, protože babička byla nemocná, tak jedu zítra. Co jste to chtěly? Petra ty polobotky 22 a sandálky 21?? a kačka sandálky 21???
kačko - dnes jsme byla v mnichovicích u toho tvého řezníka a dobrý. Pěkný maso a pán moc milej. Taky jsem šla kolem toho MC a je to v kopci pod tratí, je tam i dětskej Dr. Je tam tak 5 míst na parkování, tak snad to bude OK a v pátek jsou jenom dopoledne. V kolik se ti to hodí??
Filda už spí, odpoledne spal jen 10 minut, teď usnul okamžitě. hezký večer
Potvrzuju, že to Kitty hlásila. Mě to říkala na plavču, ale tos tam nebyla. ![]()
Radko
Jestli jedeš do santé, tak kdyby ti to nevadilo, nám by se taky šikly sandálky 21-22, podle toho, jaké budou mít.
A MAtík už je zase dobrej, octové ponožky zabraly a celkem řádí, tak kdo se v tom má vyznat.
Večer jde volver, to se těším. A v neděli bude nová telka, tak jsem zvědavá, jský to bude rozdíl. Ta naše stará chuděra ze strachu, že ji vyměníme, přestala chrastit a bručet a je jí i torchu rozumět. ![]()