Poradna duly
Jana Čurdová
Jiřko - tak ať se brzy zbavíš letáků nebo padneš. ano jsem, ale v práci jsem dělala jen právnické osoby. A gratulujeme Radečkovi, je to šikulka.
A co se týče nočníku tak Filda jí má jen jako oblíbenou hračku. Dokonce tak, že včera jsme museli jít na procházku s ním, pokoušela jsem se mu ho sebrat, ale marně, takže i jízda autobusem proběhla s nočníkem ![]()
zabulienko - tak jen tak dál
luciku - to odrážedlo nemám zkušenosti, filda zatím používá jen chodítko, nedošáhne ještě úplně na zem
Radka75 píše:praveže mne skončila smlouva 31.8.2007 vtedy mi preplatili dovču.dalej mi do materskej platili nemocensku.uvidim,jak to dopadne
Luciku - já jsem to asi špatně napsala, u nás ty úroky dělají polovinu, co loni. Inge má pravdu, je to 15 % ze zaplacených úroků.
daně za loňský rok mi vrátí, protože jsem měla proplacenou dovolenou a odměny, ze kterých jsem odvedla daně, jako kdybych měla příjem každý měsíc. Jestli jsi měla proplacenou dovolenou, tak ti taky určitě něco vrátí. A co s týče toho úvěru, tak bych na ten finančák zavolala nebo se zeptej mzdové účetní u svého zaměstnanvatele. Dívala jsem se do zákona, ale tam se píše jen pokud je účastníkem úvěru více osob, tak si úroky uplatní jeden z nich nebo oba ve stejné výši.
Na netu jsou kalkulačky i na přiznání, je to lehké, to bychom zvládli.
Pokud si loni měla jen mateřskou, tak by ses možná vešla do limitu, kdy si na tebe manžel může uplatnit slevu na dani. Domluvte se s jeho mzdovou účetní v práci.
Radeček je šikulka
![]()
tak ja večer založim diskusy s tim odražadlom.či s nim ma niekto skusenosť.ak nie tak vyberiem dačo ine.škoda,lebo sa mi velmi pači ![]()
Holky pomooooooc!!!!!!
Kupuju telefon,potřebuju ho pro novou práci
,ale nevím,co mám zatrhnout.Jestli fyzická osoba nebo FO-podnikatel.
Díky moc za radu. ![]()
Radka75 píše:A co se týče nočníku tak Filda jí má jen jako oblíbenou hračku. Dokonce tak, že včera jsme museli jít na procházku s ním, pokoušela jsem se mu ho sebrat, ale marně, takže i jízda autobusem proběhla s nočníkem
Jiřko - jestli si ten mobil kupuješ pro tvoje podnikání, tak vyplň FO podnikatel.
Luciku - do příjmu se nezapočítává: rodičovský příspěvek, přídavek na dítě a porodné. mateřská určitě ano. Dovolenou jsi proplacenou měla už v 2007 a nemocenskou taky, takže to je jiné období. V roce 2008 jsi měla jen mateřskou a rodičovskou nebo jen rodičovskou?
Radka75 píše:Aj matersku nejak 4 mesiace
Jiřko - jestli si ten mobil kupuješ pro tvoje podnikání, tak vyplň FO podnikatel.Luciku - do příjmu se nezapočítává: rodičovský příspěvek, přídavek na dítě a porodné. mateřská určitě ano. Dovolenou jsi proplacenou měla už v 2007 a nemocenskou taky, takže to je jiné období. V roce 2008 jsi měla jen mateřskou a rodičovskou nebo jen rodičovskou?
LUCIKU píše:Radka75 píše:Aj matersku nejak 4 mesiace
Jiřko - jestli si ten mobil kupuješ pro tvoje podnikání, tak vyplň FO podnikatel.Luciku - do příjmu se nezapočítává: rodičovský příspěvek, přídavek na dítě a porodné. mateřská určitě ano. Dovolenou jsi proplacenou měla už v 2007 a nemocenskou taky, takže to je jiné období. V roce 2008 jsi měla jen mateřskou a rodičovskou nebo jen rodičovskou?
tak pokud ti suma mateřských za rok 2008 dá míň jak 38040,– a pokud už jsi jiné příjmy neměla, tak by manžel měl mít nárok na slevu na dani na manželku.
Radka75 píše:tak som si to spčítala a spolu som dostala v roku 2008 56949,–LUCIKU píše:tak pokud ti suma mateřských za rok 2008 dá míň jak 38040,– a pokud už jsi jiné příjmy neměla, tak by manžel měl mít nárok na slevu na dani na manželku.Radka75 píše:Aj matersku nejak 4 mesiace
jirabobes píše:Radka75 píše:A co se týče nočníku tak Filda jí má jen jako oblíbenou hračku. Dokonce tak, že včera jsme museli jít na procházku s ním, pokoušela jsem se mu ho sebrat, ale marně, takže i jízda autobusem proběhla s nočníkem![]()
![]()
![]()
Radka75 píše:
Jiřko - jestli si ten mobil kupuješ pro tvoje podnikání, tak vyplň FO podnikatel.
Radko,díky moc za radu.Ale chtělo to po mě i DIČ a to nemám.Tak jsem ho vzala normálně jako FO.
Teda, na čtení toho byla fakt dost. Asi 10 stránek ..
Tak k tomu spaní.. U nás je to taky hrůza. Noc z pondělí na uterek byla snad nejhorší od narození. Nemohl pořádně zabrat, pořád fňukal,tulil se ke mně, div jsem nespadla už z postele.. No přikládám to nemoci..Má rýmu a kašel.
Ale je fakt, že i normálně, jak píšete vy, když přijdu do pokoje, tal se začne budit. Ale já nemám řešení. nevím,jak to udělat, aby spal sám ve svém pokoji ![]()
Tedy, vy jste se rozjely, málem bych nestihla svojí sympatickou stránku.
Tak pokud Matesák dovolí, jdu dočíst.
zabulienko
Gratulace ke spinkání a ty fotky jsou parádní, já když hraju na kytaru, tak Matík nadšeně znakuje muziku a taky brnká.
Radko
To musela být vtipná procházka.
A s tím odpočtem jsme to řešily v herničce-je to tedy tak, že rodičovská se nedaní a tudíž ani nezapočítává a když jsem si loni vydělala cca 10 000 tak si mě může Honza odečíst? A to si děláme sami jako bylo společné zdanění, nebo účetní u něj v práci? Dík, pro mě je to španělská vesnice.
Inge
Vypadá to jen na zoubky, neb má pořád prsty v puse, stoupne mu teplota na 39, a mručí, dostane sirup a do půl hoďky má jen zvýšenku a řádí.
Janko, společné zdanění už letos není. Argument byl, že když je rovná daň, tak to ztratilo smysl. Což je blbý argument, páč u ženských na mateřské se to vyplatí … Takže tebe si manžel z daní odečíst může. Udělá mu to účetní v práci, jen po tobě bude chtít podpis, že sis nevydělala víc než 38040.
Jinak vás všechny zdravím … Dneska už jsem tu dvakrát byla a dvakrát mě při tom syn zrušil ![]()
Taky vím, že pořád chci něco enie, ale když sedím před monitorem, tak nevím, co to mělo být
Si to asi příště napíšu ![]()