Poradna duly
Jana Čurdová
Bebusko
budu ti držet pěstiny ať jsi hlavně v pořádku!
DRŽ SE HOLKA!
Vlaďko - držíme moc palce, ať ti nic není!!!
Petro - díky, tak já bych si prosím objednala, jestli přes tebe můžu. Stačí ti poslat SZ s číslem výrobku¨a popis??
Inge - Ondra je chytrá hlavička
já dnes jako i každý den, uklízím věci z krabic. Je to nekonečné. Jak nemáme moc nábytku, tak to nejni kam dávat, takže napřed třídit, co je potřebné a co ne zpátky do krabic a do zimní zahrady. Ještě jich mám nahoře asi 10 velkých. Do toho manžel je děsnej sysel a protože až teď si přistěhovat všechny krámy od rodičů, tak to třídím a likviduju příp. uklízím. Tak např. měl schovaný dopis, že nebyl přijat do mateřské školky a vyhodila jsem mu dotazník brance, který jsem považovala za dotazník bance
. Do toho má nahoře ještě několik velkých beden s věcma z vejšky, ale na to kašlu. Ještě mám v plánu pře:,–(it všechny kaktusy, co se rozflákaly nebo vysypaly při té naší akci s vodou ve sklepě. Potřebovaly by pře:,–(it všechny, ale na to není energie (mám jich cca 80) a taky zem a ta bude až v květnu (kupuji na výstavě).
pardon za elaborát
Ahoj holky
Tak Radeček už spinká.
Jitušce přeju všechno nej nej nej k nádhernému věku.
![]()
Vlaďko
Moc na tebe myslím.Snad to nic není.
Inge
Ondra je šikovný.
Chlubící okénko…
Včera nás Radeček pobavil.Šli jsme uložit děti.Tak jim sám dal pusu a šel ke dveřím.Tam ho zvednu,Radeček zamává a zhasne.To je normální.Ale pak jsme šli do kuchyně a sedli si.A Radeček přišel za námi,ukázal na židli (spíš zabodl prst do židle) s tím svým zvukem (ten nejde napsat,ale tak dělá vždycky,když něco neumí pojmenovat),tak jsme ho po:,–(ili.A hned zabodl prst do ledničky.Tak dostal další jídlo. Prostě se dokáže s náma pěkně pobavit,i když nic neřekne. ![]()
Když chce jít spát,tak řekne há a jde ke dveřím od ložnice.Když děti odejdou,tak jim zamává a řekne papa u dveří a zavře dveře.Pak jde ke mě a řekne papa.To chce zvednout k oknu,aby mohl dětem zamávat.
Když se ho při přebalování zeptám,jestli chce jít čůrat na nočník,tak zakýve,že jo.Tak ho na nočník po:,–(ím a většinou se hned vyčůrá.Pak jde zpět do koupelny k pračce a natahuje ruce nahoru k přebalováku.....někdy zdrhne a běhá po bytě nahý. ![]()
Říká: máma (jen někdy
),táta (už taky míň
),haf,hop,děti,há=hají( včera řekl hají),ha=haló (občas se mu povede haló),bo=boty…
Některá slova pořád znakuje.Jinak si pěkně vystačí s těmi svými zvuky a ukazováním.
No je sladký. ![]()
Konec chlubení.
Ale musela jsem,už jsem se dlouho Raďulkou nepochlubila. ![]()
Ahoj holky,
nějak mi to tu běží pomalu
.
Jituš,hodně zdravíčka k narozkam.
Bebuško,držim moc palce,at je vše ok.Už jsem chtěla reagovat včera,ale zapomněl jsem.
Inge,Jiři šikovní kluci,na chlapy až nadlidské výkony
.Ne vážně jsou to šikulové.Ondra už taky začína komunikovat a dobře rozumí,co se po něm chce.Na nočníku nechce sedět,na tož se vyčůrat
.
Radko,takové důležité dokumenty a ty to vyhodíš
?To už má skoro historickou cenu.
Katka asi betonuje o sto šest,že tu ještě dneska nebyla.
Dneska jsem volala na servis kvůli pračce,vypadá to,že se podělaly ložiska.Budou si ji muset odvézt do dílny,ještě,že můžu jít prát dolů k babičce.
Verča se ve čtvrtek ve školce fotěj,můžem tam vzít i Ondru.Tak jsem včera projížděla věci,co mu dát na sebe a nic pořádnýho nemá
.Chudák všechno podědí
,musíme dneska něco sjet koupit.
Jdu si přečíst ještě Robinkovo článek,dokud Ondra spí.
díky za pochvalu článečku a fotek
Radko klidně písni, objednám ti to.
víc nevím. mějte se mám NJ
my se s Vojtou taky už docela dorozumíme.. je to fakt sranda..
Ale teď začal říkat - deje = kde je?, oje= co je? (to si teda myslím, že to znamená, páč mi tak někdy odpoví na zavolání) ![]()
A NĚKDY říká mamamama ![]()
Ahojte!
Tak Mates už je v postýlce… Konečně můžu v klidu dočíst, dneska to bylo hektické a ani jsem se sem nedostala. Byla jsem v kadeřnictví, jenomže nastaly komplikace, manžel nemohl hlídat, moje auto bylo kvůli fóliím v servisu a nemohli jsme najít nikoho, kdo by pohlídal Matýska. Nakonec se obětovala jedna kamarádka. No ale lítala jsem po celé Ostravě, protože bydlí na jiném konci než já a než je kadeřnictví. Potom jsme ještě zmokli… Navíc má Matýsek trochu rýmu, hrozně slintá a rád si stříká do nosu sprej. Odpoledne jsme už raději byli doma, ale musela jsem se mu pořád věnovat…
Bebuško - tak držím palce, ať je vše ok.
Chválím pokroky všech dětiček, jsou to naše šikulky!!! ![]()
Ahojky ![]()
My sme domov dorazili kolem 15h.Bolo tam pekne hnusne.Aj dažď nas zastihol
.Ako som zavrela dvere,tak vyšlo sluničko
.Tak krasne hrialo,že som musela otvoriť okna dokorán.
Všetky detičky su šikulkovia ![]()
Samik toho moc nevie.Skoro nič.Keď sa mu niečo podari povedať,tak na druhy deň to už nevie.
Keď poviem papa,tak asi na 10× zakyve,ale nezopakuje,pritom to vedel.Papu sem tam,ale iba zopakuje to u je take ako keby ho vyfukol
,čí-číst to mi prinesie knižku vyleze na klín a strči ju do ruky.Jeden čas mi nosil boty,keď chcel ven.Samozrejme aj to už zabudol.No a keď chce teletubbies,tak si
ne do kresla a ukazuje na monitor dnes kričal aj po akože pohadka.Řikal mama,ale už dlho nie
tata sa mu taky par krat podarilo,ale taky už to neříká
No ale vie sa krásne rozčuľovať ![]()
Hehe čo mi dnes zas urobil.Furt jak ideme von,tak hľadam kľuče
Furt ich niekde schová.Od bytu mam nahradný,ale od vchodu nie.Dnes boli v tobogane.Inokedy su v botach,v linke medzi hrncami,pod sedačkou(on tam večšinou schovava všetko
),medzi hračkami,raz už boli aj v kúpelni…Jo a večšinou ich hľadam,keď sme už oblečeny a pripraveny vyraziť
![]()
Ahojte,
díky moc za přání k narozkám
Slavit budeme v pátek ![]()
Bebuško , ať dobře dopadneš!
Inge, Jiři, Leno , kluci jsou šikovní
Klárka taky všemu krásně rozumí - když řeknu, že se půjde ven, tak si stoupne ke skříni s oblečením, když jí řeknu, ať něco podá, dokáže to najít a donést (piškoty, přesnídávku, hračky atd.). V mluvení jsme bez pokroků. Nočník ani nevytahuju, neb to nemá význam.
Vladi , ať je pračka brzy spravné. Aspoň že máš náhradní tak blízko ![]()
Včera bylo hezky, trošku jsme pracovali na zahradě, holky pomáhaly. Nakonec si i chvíli hráli na pískovišti
Snad bude brzy tepleji, abysme mohly být na zahradě víc.
Jejda tady nikto,tak ja idem spať.Ustlala som si v obyvaku,tak som zvedava či sa Samik bude budiť.Dobrou holky a držte palce ![]()
Ahoj..
moc děkuju za držení palců, že jste na mne myslely
![]()
no v podstatě vlastně nevím nic, v břiše mám trochu tekutiny, nějaký drobný myom k tomu, trochu zvětšený levý vaječník a z odběru krve se nezjistilo ani těhu ani zánět ani nic jiného.. zkrátka prostě jakoby nic.. dostala jsem prášky na vyvolání menstruace a po ní mám jít normálně na kontrolu…
tak moudrá nejsem, ani nevím, kde jak z čeho tam mám tu tekutinu, ten myom prý klidně může být i jizva po té „kyretáži“ tři týdny po porodu…
je fakt, že už to dnes moc nebolí, tak uvidim.
Jiřko , dítka máš teda šikovná, vůbec všechny máte šikuli!!
…
to Vojťas mele mele, ale nic z toho vlastně není pořádné, mamama pořád dokola, jééé, ta ta tá, jakože táta, táá - čaj, mam mam - hami, jídlo
a víc mě nenapadá.. nejvíc dělá to, že pořád ukazuje prstem a vydává k tomu zvuk jako U, hh… no popsat se to tady nedá ![]()
tak všem ať všechno dobře jde a zatím..
Ahoj holky!
Jdu Vás takhle při večeru pozdravit, už je mi mnohem líp, tlak už bude v poho, akorát žaludek na vodě a párkrát za den na bli…
Už jsem schopen více se strat o domácnost, tak doháním resty … akorát nevím, kdy vás dočtu ![]()
Ještě mě čeká trocha nádobí a hodit plínky do pračky, tak půjdu na to a spát, Honzík dneska přes den spal jen půl hoďky, pak mi ho vzbudil kocour když mu vlezl do kočáru
, tak jsem si přes den moc nedáchla.
Snad jste všechny v pořádku, dětičky zdravé a tak…
Dobrou I.