Poradna duly
Jana Čurdová
Baby, tady taky vedro…ani do parku jsem to nezvladla, ani na zahradu jsem se nedoplazila, synator to aspon trochu pokropil. Teď bych sla na korzo, ale jsem nejaka nafoukla a je mi neprijemne, tak zase nic. Manzovi dneska dosla nejaka zahadna upominka z CSOB, ze ma okamzite zaplatit vymahacske firme pres 1000,– Kc do 26.8. Tak sel do banky, nejdriv se s nim nechteli vubec bavit, ale manza ma moji dobrou skolu, tak se nenechal jen tak odpalkovat a vyzadoval, aby presne ukazali misto ve vypisu, kde ten dluh vznikl.....hledali hledali, ale nic nenasli, tak overili cislo uctu, co tam bylo napsany a zjistili, ze to je ucet uplne nekoho jinyho, tak se zase mohutne omlouvali… takze bacha bacha bacha a vsechno co jde overovat, nikomu jen tak nic neplatit ![]()
Jo a jeste jedna perlicka na vikend. U moji velmi mile a solidni podnajemkyne zazvonila zastupkyne spolecenstvi vlastniku a vyzadovala vstup do bytu proto, ze nekdo odlozil vedle popelnic pracovni desku z kuchyne a vedeli, ze u nas se neco delo. Babizna dosla do kuchyne, poklepala na desku a rekla, ze je nova (mam jeji foto ze srpna 2005 - zajimave
) a ze me da k soudu a preda to pravnikum a ja nevim co jeste. Udajne za tu chvilku nekolikrat padlo slovo pravnik a soud. No a druhy den ve stejne ostudnou hodinu ( po 9 vecer) zazvonil zastupce vchodu a poucoval slecnu, jakym zpusobem musi oznacit vsechny zvonky a schranku atd. Ona je nastesti takova v poho, tak se tomu jen zasmala, ze je na jednu stranu i rada, ze je videt, ze se tam lidi staraji…Ale se mi zda, ze nejak moc.
Tak jsem se vykecala a vam defcata preji krasny vikend, snad ty deste nebudou tak strasny!
![]()
Batato tak ty si uzivas no hlavne ze mas bab co predlozit, koza jedna dulezita. A ten litr to je taky mazec nejvic me stve jak lidi prste delaji svou praci, ja to chapu jsme lidi a chybujeme ale nez nekoho zacnes napadat a chtit po nem peniz tak si musis poradne overit jestli je to opravnene. no hnus. nejdriv te ponizujou a pak ti zas lezou do riti no koment. no ale tak snad se poucili.
jo a moe uplne nejvic nejoblibenejsi
jidlo na svete je kureci steak s broskvi a syrem ja ty sladke chute na tom proste miluju. ![]()
Čau, tak mi to už najednou šlo přihlásit, nevím kde jsem dělala chybu. S těma pomazánkama jste mě dostaly, já totiž jako fakt můžu různý sýry s ovocem. A Magdi, připomnělas mi jak jeden kluk za mojeho mlada připravil na společný výlet rohlíky namazaný taveným sýrem a na to na kolečka nakrájený banán a byla to moc dobrota. Já jsem vůbec taková sýrová
.
Jsem dneska nějaká vyřízená, asi z toho počasí, ochladilo se a trošičku pršelo.
Včera jsme byli na koupáku a byla tam taková společnost, že jsem ani radši nevlezla do vody. Snad se nikoho nedotknu, ale bylo tam tak moc cikánů. Oni tam skákali do bazénu normálně kompletně oblečený včetně bot a pak tam okolo sebe plivali a smrkali do vody, to jste měly vidět jak rychle se to okolo nich vyklidilo a jak se pomalu i vylidnilo koupaliště. To jsem ještě neviděla, byl to fakt hnus. No zážitek.
Holky, budete si některá kupovat kojící polštář? Já bych chtěla takový ten 6v1. http://www.babygoods.cz/…ve-Play.html
Batatu, fakt dobrý s tou ČSOB, to jsem ještě neslyšela. A ta drsná babizna co k Vám do bytu lezla měla nějaké povolení? To ona může?
Ty bláho, ještě že to máš nafocené. To jednoduché myšlení nechápu, jak si může být jistá, že ta deska je z vašeho bytu.
JančaK , drsný s těma romama.
Nejhorší je, že jim je fuk, jak se chovají. A předpokládám, že jim nikdo nic neřekl. Protože se asi bál.?? Tady žije spousta neněmeckých národností, ale s r. se to nedá srovnat. Připadá nám, že na rozdíl od nich se snaží přizpůsobit.
Zdenuli, povoleni nemela a nemela tam co delat a taky nechapu, ze me chce dat k soudu za desku postavenou u popelnice…i kdyby treba od nas byla
Postaveny na hlavu, ne?
Jinak s cikánama, ja jsem trochu rasista, ale takovej ten vyberovej, coz je asi kazdej. Kdyz jedu do centra tak jedine Bronxem a co si nedovoli, clovek by je od mala liskal. Jasne ze ne vsechny, nekteri se dokonce i umi chovat. Ale vsichni vime jak to je, jen se krive kouknete a uz je to rasismus, ale delat si muzou co chteji. Myslim, ze nas starosta to tady dost nechal prerust pres hlavu a furt se akorat vymlouva, ze nema prachy, ze ho stat nepodpori. Ale ostatni mu cpou do kapes (stavebni firmy atd.). Neni to tady asi jednoduchy, ale jeho vymluvy…no hahaha. Manza by je hnal bicem, takovy ty vychcanky. Ostatni, co chteji makat, by podporil. Treba jsme na vlastni oci videli retizkace, jak rve pani retizek z krku. Manza chtel za nim bezet, ale pani rekla, at to necha bejt, ze jsme proti nim stejne bezmocni. Borecek uz sedi, ale vsak on ho brzo zase nekdo nahradi. Nebo primo u nas v baraku sousedovi dole mladej fagan ukradl z rifli penezenku komplet se vsim vybavenim. Muj syn to videl, chteli jsme na policii…okradenej nechtel. Smula. Takhle jim to projde a tak pokracuji. Kazdej se ma ozvat. Me malej prisel z parku, ze na neho a kamarada utocili 2 maly kluci a chteli jim sebrat jizdenky. Hned jsem volala policajty a byli tu asi za 3 minuty, fagana nasli, predali rodicum. Pak mi volali ze socky, ze do jeho rodiny dochazi nejaka pracovnice a pak volal i doktor, jestli malej nema nejake zraneni. Jsem cumela.
Jaaaj boha, ted jsem se rozkecala. Doufam, ze na me taky policajti neprijdou za moje nazory ![]()
Batatu, naprosto souhlasím A vidíš, i Tvůj manžel, který je jiné národnosti má na ně stejný názor. Tu je tolik národností a nikdo nám nepřipadá, jako nefachčenko a vychcánek. Pod náma mají Arabové obchod a vždy se pozdravíme, pohoda. Já mám taky bohaté zkušenosti s r. z Prahy, jednou jsem chytla r. jak mi vytahuje peněženku z kapsy od bundy, začala jsem na něho, co si to dovoluje a všichni kolem mě hlavy dolů, nic neslyšeli, nic neviděli. C. zakroutil hlavou a odešel. Pak jednou jsem chytla cikána ve vlaku, manžovi chtěl vytáhnout peněženku z bundy. V tramvaji to bylo v Praze běžné. Všichni jsme to viděli a nikdo nic neudělal, báli jsme se. Jednu naši těhotnou známou v Olomouci napadl cikán i před jejím manžou. Ten ho začal mydlit, zavolal policajty, ale protože byl nezletilý, tak se to řešilo jen u přestupkové komise. Cikán byl vysmátý, protože nějaká pokuta mu byla šumák. Tak sakra kde je ten rasismus??? My tu máme super známé z Kamerunu a člověk si s nimi má pořád co povídat. Studovali tu, pracují tu, neřešíme, že jsou černí. Tak jsem já taky rasista, či co??? ![]()
Té babě řekni, že jí dáš k soudu za nedovolený vstup do bytu!!
Jo, asi jsem taky výběrovej rasista. Vzhledem k tomu, že jsem z Ústí, tak jsem na ně poměrně zvyklá, ale poslední dobou mi opravdu připadaj trochu přebujelí, potřebovali by přistříhnout křidýlka. Vesměs jako malí jsme byli díky škole nucení se s nima integrovat, ale co je moc je moc.
Samozřejmě, že nikdo jim nic neřekl, lidi se opravdu jich bojej, jsou agresivní a myslej si, že jim to tady už patří.
Batato, to se jako u vás nesmí dát k popelnici kuchyňská deska? Proč jako?
Holky, písněte mi názor na ten polštář, prosím. Chtěla bych si ho objednat a s manžou o něm moc mluvit nemůžu, bo kdyby viděl tu cenu, tak ho asi omejou ![]()
Janci ten polstar je super! vidim to poprve s tou hrazdickou a pasem. ja mam obycejny akorat se da zapnout knoflikem ze drzi ty konce u sebe. Urcite ho hodne vyuzijes pokud nemas lehatko.
Jojo prave se laduju cesnekovkou s bananem
neodolala jsem
S tema cigosema je to mazec, ja nejsem rasista, jedna z mych nej kamaradek je romka (napul
) a je to uplne normalni zenska jako my. ale neni rom jako rom ty ostatni klasiky jako napriklad ty z toho koupaku bych vystehovala z naroda.. a jeste nakopala nekam. vsak su od ostravy.. ![]()
zdenu presneee tady je to taky tak, spousta narodnosti a vsicni se respektuji, pracuji a chovaji slusne o az na nektere vyjimky. trosku radi jugosi ale vetsina je slusnych.
Jančo s tou deskou fakt nevím. Kdyby to dal nekdo k popelnici tady u nas, kde bydlime, nikdo by nic nerekl. Ale tam…jestli to nebude taky nejaky druh rasismu, ze se na nas babizna upjala. Kdybysme byli cigani, urcite by to bylo prvni, co by nas napadlo
Takhle to bylo az druhy
O to min mi to nejde do hlavy, kdyz manzu videli nejaky veci odvazet a jeste o tom mluvil se sousedem...... mazec.
Zdenuli s tim soudem to mam na jazyku nachystany, az s ni budu mluvit. Bo se nema co ohanet pravnikama s pristupem do bytu. Byt je muj a najemnici jsem poucila, ze beze me uz tam nikdo takovej nevleze. Pokud se to teda nebude tykat ji osobne.
Jo jeste Janco…na polstare slysim jen chvalu, sama ho nemam, ale urcite ti ho kazda uzivatelka doporuci
![]()
Holky ja jsem dneska neodolala a koupila v Tescu 3 kousky pro mimco. Neco i na jaro, ale nekupte to, kdyz maji takovy supr slevy. Jinac ciham na kombinezky na mimibazarku a jednu asi koupim novou.....
Holky, já dneska taky nakupovala. Byla jsem v Hypernově a tam měli nějaký zmatek ve slevách, tak mám značkový tričko a kraťásky celkem za 98 Kč. Tričíčko je světle růžový jen s jednoduchým nápisem a kraťásky jsou červené. Obojí to vypadá děsně dospělácky a je to na 6-9 měsíců.
No, kójo polštář zřejmě koupím, ale ještě taky zvažuju koupací kyblík. Tento : http://www.malvik.cz/…ni/Tummy-Tub
Batat, neblbni, myslíš, že možný rasismus? Baba dělá jak kdybyste to vyhodili z okna, viď?
Jste tu některá? Pojďte pokecat. Jsem sama doma a nechce se mi ještě spinkat.
Janco, ja bych pokecala, ale synator me vyhazuje od pc…prej aspon na chvilku aspon na chvilku a zacala me strasne palet zase žáha…
nejradeji bych to zaspala…tak papa a dobrou
Ahojinky holky mám dotaz,,má švagrová má 5 měsičního chlapečka,,je to asi 14 dní co nekojí,,dává mu nutrilon ,ale mě přijde že málo ,,v noci to co jí vypije a pak ráno,,no a pak už mu dáva jen tuhou stravu,,tak se chci zeptat jestli to není málo toho nutrilonu bo mě to tak přijde ale třeba se mýlím
,,fakt nevím,,díky za názor,,,,luci
luci no je to hodne malo, to ji jako rekl kdo ze to tak ma delat?? melo by pit 4 - 5 krat denne tak aby vypili kolem litru mlika pak nahradis jednu flasku zeleninkou a po mesici nebo uz nevim nahradis druhou flasku ovocem, ale ty dve dvoudecky by mel mit a hlavne se mi zda ten prechod takovy kruty zniceho nic nevim a jak mu to papani jde? pokud to jde dobre tak snad by nemel byt problem, ja nevim zas je jeste malinky.. me ted julca taky pije malo mlika tak dve deci za cely den tak do ni rvu jogurt a syr snad to staci, musim do poradny nevim jak pokracovat se stravou od roku. ![]()
vcera jsem konecne vyfasla tu HRUBOU
kombinezku tak jsem rada. je to 62 a je teda dost velka tak jsem nakonec rada uvidim jak dlouho to vydrzi.
S tou stravou to je fakt malo. V 5ti mesicich si ma pomalinku zvykat a ne na:,–(it hnedle tuhy jidlo. Hlavne pri kakani muze poznat, jestli to miminku vubec jde stravit. Pokud se objevi ve stolici kusy a nebo je prijem stejny jako vydej (myslim konzistenci), tak je jasny, ze to jen proslo a mimco z toho nic nema. Ja jsem Sidikiho kojila do roku, tak v tom nebyl problem a od 6. mesice jsme zacali pomalinku pridavat. Problem je ted, ze nechce vubec mliko, tak to resim jako Magis s tema jogurtama atd. Protoze to mliko by mel a uz rok nechce. Nikdy se mi nepovedlo do nej dostat jiny mliko krome materskyho a to jsme zkusili vsechno mozny.