Poradna duly
Jana Čurdová
Petrush asi nezaspala, mozna jsem to nezminovala. Neni o co stat. Jsme rodina ted ta spravna a pres to nejede vlak.
Mikitus ver mi, ze nekdy neni o co stat. Mám s tím zkušenosti a to i v okolí. Někdy je to jak z blbýho filmu a člověk nechce věřit. A co jsem si ted ulovila nedam
Ani nepucim
Bo dobrých, slušných je po málu…
Cancerko teda to je vzorová péče. Mám chuť si to někam napsat, kdyby se nám to stalo, abych věděla. Teď ať se malá pěkně napapá a na horečku a bolest rychle zapomene
![]()
Holky, byla jsem v Tescu a májí tam na všechny miminí věcičky 30% slevu. Takže jsem za babku koupila jedno balení bavlněných overálků a jsou tam tři a pak tzv startovací
u ( čepička, rukavičky, ponožky, bodýnko a overálek) to se líbylo manžovy. No, a pak taky v CaA Dvě bodýnka s dlouhým ( nedalo mi to
) a pak takovou fialkovou plyšovou mikinku s polodupajdama.
No, takže to Tesco docela doporučuji navštívit, maj tam i za pár korun takový ty slabounký bavlněný rukavičky proti poškrábání ksychtíku ( kámošce se osvědčily- za 25 kč dva páry). No a manža se teď rozhodnul sjet znovu do toho Tesca, bo tam měli šatičky s anglickým nápisem TATÍNKOVA MALÁ PRINCEZNA. ![]()
Jančo ti chlapy, co?? Ale zkušenost můžu potvrdit. Bazarové ceny, oblečky nové a kvalitní!
batato mikit moje rec!! sem s nakym cernochem! ![]()
cancerko taky mam furt malo zeleza i kdyz ho jim jak nejpoctiveji umim hne rano pul hodiy pred jidlem. a s juli to bylo to same, mozna je to tim ze jim malo masa. jeziiis chudacek verunka
teda a zes ji tak odborne lecila to jako sama? nebo jsi volala a oni ti poradili, ja bych hned letela za dr. nevedela bych co s tim. a ze jsi sla k zubarce a ne k detskemu? nic jses fakt borec. at se brzo uzdravi bobek.
batato taky me to napada nekam si to napsat, ale prinejhorsim se ancerky znovu zeptam ![]()
Janci to je krasne ta princezna! a bodycka kup jake uznas za vhodne treba mit problemy s natahovanim nebudes. jen at jsou elasticke mekoucke.
K šahání na břicho, nevadí mi to, ale pokud to někdo udělá nečekaně, tak se leknu, asi normální reflex.
Jak se těší prarodiče na mimčo? Nu moje mamka to nikdy nijak neprožívá, ale myslím, že se těší, že si pochová zase malé mimčo. Tcháni to ještě pořád neví, takže tam žádné těšení není ![]()
Velikosti oblečků…ono někde píšou že je to 56 a je to větší než některé 62 takže ono je to fakt různé. Taky záleží na materiálu a střihu apod. Malá měla velkou nožku, takže některé dupačky sice na délku byly ok, ale prsty se jí tam nevlezly. Taky jsem některé dupačky schovávala, že jsou moc velké a pak najednou byly malé, protože měly špatný střih, bylo to dlouhé na tělíčko, ale krátké nohy. Takže pozor i na takové zrádnosti ![]()
Co se týče tvrdnutí břicha, taky mám, ale magnézko zatím neberu, vzala jsem si ho jen tehdy, když mě málem chytala křeč do noh při protahování, tak jsem i dřív poznala, že musím hořčík doplnit. Jinak to tvrdnutí prostě beru jako přirozenou součást přípravy dělohy na porod a nestresuju.
Mimi mě kope dost a je to už krásně vidět jak mi břicho naskakuje a už mívá i škytavku. Verunka měla předtím v břichu pořád a zůstalo jí to doteď stačí, když se trošku víc směje a hned ji dostane ![]()
Koukám, jak všichni připravujete oblečky, nábytky a pokojíčky.....uf já jsem se zatím zmohla jen na to, že vyřazuju Verunce malé věci a plánuju koupi postele se zábranou a úložným prostorem a musím pořídit i nějakou skříň na věci pro mimi, protože ta skříň s Verunčinýma věcma je věčně narvaná. Ale jak říkám, zatím je to jen plán a doufám, že se k němu snad včas dopracuju ![]()
téma cikáni=romové či jak jinak si ještě v budoucnu začnou říkat - asi nebudu přispívat, protože bych musela být sprostá.....jen řeknu, že to dospělo už tak daleko, že když vidím, slyším nebo čtu zprávu o cikánech a rasismu vůči nim, tak se mi zvedá žaludek a to ne jen obrazně
Magdi
s tím jedovatým kvítkem no fuj…ještě, že to dobře dopadlo
já naštěstí kvítka nestíhám, takže mám doma pár kaktusů a fialku a toď vše.
Ptala jsi se na fáze měsíce…neslyšela jsem o tom, že by se rodilo kolem úplňku, slyšela jsem o tom, že je žena nejplodnější když má ovulaci zrovna ve fázi měsíce, ve kterém se narodila a myslím, že tohle mi vyšlo.
Každopádně pokud chcete vědět v jaké fázi byl měsíc v nějakém datu tak je to možné tady http://www.vestirna.com/…/mesicni.php
Julči hodně zdravíčka a štěstíčka k prvnímu roku. Jaký jste měli dortík a zfoukávala svíčku? Já mam pocit, že ji Verča nebude umět sfouknout ani letos.
S léčením Verunky - nu ten hnis jsem vytlačila instinktivně a heřmánkový čaj jsme doma náhodou měli (já se mu vyhýbám, jsem alergik, ale malá naštestí v pohodě). Šalvěj, genciálku a tantum verde poradila paní v lékárně. A protože byla sobota a horečka zmizela, tak jsem nešla na pohotovost a čekala na pondělí, že skočím k zubařce, oni většinou lidi na pohotovosti nebývají nejpříjemnější, tak mě to tam nelákalo. Zubařka mě ještě poslala k dětské ať zjistí, jestli to není jen důsledek nějaké virozy, ale nebyl. Zubařka ještě doporučila doplnit vitamíny B, horší je že Bkomplex pro děti není, takže jsem musela koupit nějaký mulťák, kde jsou béčka a míchala jsem jí to do jídla.
Petrusho
Chůvičky jsem podědila od sestřenky, jsou v takovém stavu, že bez elektriky nefungují, takže je musím mít obě zaplé v zásuvce, ale je to super věc i teď občas využiju, když někam jedeme a malá spí v místnosti, kde bych ji nemusela slyšet. Podle mě se tahle investice vyplatí.
Teď jen záleží, kde bydlíš, pokud ve městě v paneláku, tak si určitě kup víc než dvoukanálové, protože jinak se ti tam budou ozývat cizí děti.
mikitoo
hahaha s tou taškou jak jste jeli do adršpachu jsi mě fakt pobavila, naštěstí u nás do auta vždycky všechno skládá taťka, protože jsou to většinou těžké tašky a taky už v tom má systém, aby se tam fakt všechno narvalo ![]()
hahaaha ty máš samé dobré příspěvky, teď jsem četla tvůj sen o porodu na lince ![]()
Na tu zácpu můžu poradit jen musli+bílej jogurt, švestky a zkus i meltu.
batato
Tak konečně máš dobrou nájemnici a prozměnu začínají otravovat jiní lidé. Co na to říct, snad jen dej volovi funkci a pak to dopadá takto.
Jinak s vymáháním dluhů, to jsme zažili taky něco podobného, pořád nám chodili upomínky od kabelovky, vždycky jsme tam zavolali a oni nás ujistili, že přechází na nový systém a že to je chyba, že si toho nemáme všímat. Nu a za chvíli přišla zase upomínka, nu nakonec jsme si nechali dát písemně, že jim nic nedlužíme a ukončili jsme s nimi smlouvu. Měli v tom čurbes a ještě chtěli zdražovat.
Jinak díky za pochvalu, to byl účel to sem napsat,aby jste věděly, co dělat, kdyby jste se s tím taky setkaly a taky, aby člověka vůbec napadlo, že takový problém může být. ![]()
JančoK
Kojící polštář jsem neměla a nepotřebovala, takže ho ani kupovat nebudu, ale spousta lidí si ho chválí.
Moempe
Vítej mezi nás, na první stránce diskuse je náš seznam i s údaji, pokud chceš o sobě taky něco přidat, tak mi to napiš.
Nu nic děvčata koukám, že tu bude jedna celá strana diskuse jen na můj příspěvek
tak já už končím. Mějte se dobře a já jdu ještě něco zbaštit před spaním ![]()
cancerko chuvicku jsem koupila novou kvalitni a stejne bez elektriky vydrzi tak jednu dve noci, to me nastvalo protoze jsem si schvaln koupila drahe dobijeci baterkky a nabijecku protoze to tam bylo napsane tak abych neco nepokazila a je to na prd.
s tema mesicema to fakt sedi jak rikas ja se narodila na novolunia vim presne kdy jsem otehotnela a sedi to skoro na chlup jak s Julinkou tak s Eliskou. Dort jsem delala piskoty s ovocem a zakys. smetanou. julca mela svicku na haku a dort ji nejel, ale vsem ostatnim jo.
uz je verunce lip?
Aho holky, jdu se zase chlubit, už mi konečně přišla nemocenská, tak jsem objednala kočár. Musela jsem ho objednat, bo nás někdo předběhl a ten co měli v krámě si dnes ráno odvezl někdo jiný, tak budeme muset 14 dní počkat. Já mám takovou radost
.
Ahojky
TAk dnes jsem byla v poradně , nic nového nevím, jen že je po gyneko stránce vše v pohodě, z čehož mám opravdu velkou radost. Jsem objednaná na ty testy na cukrovku teď na pondělí a bohužel už na vypití toho něčeho sladkého, nikoliv na postup, který mi dělali při Tince. Jinak nic nového nevím a zareaguju na vaše psaní až po sléze…
![]()
Jen zvlášť pro Verunku , ať už je jí lépe. CAncerko pohlaď ji za nás a doufám, že už bude lépe
![]()
Magdi
S tím měsícem mi to vychází u Verunky o tu jsme se snažili něco přes rok a opravdu se povedla, když se mi trefila ovulace do té fáze měsíce. Teď jsem otěhotněla hned na první pokus a nesedí to, ale to bude asi tím, že jsem teď plodná pořád
asi souvislost s porodem, čípek je asi průchodnější a myslím, že i blíže ke „vchodu“.
Které chůvičky jsi si koupila? dáš sem odkaz? = info pro všechny
Taky záleží kolikátky jsou ty nabíjecí baterky?
Holky díky, že s Verunkou cítíte, už je na tom opravdu o hodně líp. Už je to devátý den. Ještě tam malé boláčky má, ale už jsou fakt pěkné a je veselá, zlobivá, prostě fit
Dneska už jedla normální oběd a i chleba nakrájený na kostičky bez kůrky už požvejká. Jsem fakt, ráda že nás to potkalo až teď , když jsme doma a ne předtím, když jsme pořád někam jezdili.
Petrush
Nu lepší skoro žádné zprávy z poradny než špatné ![]()
Hlavně, že je vše OK. Ten test cukru jsem taky předtím zvládla, pro mě bylo největší utrpení nejíst od šesti od večera, ale dalo se to, ani mi špatně z hladu nebylo. Koukala jsem, že to opět trošku pozměnili, tehdy po mě chtěli sbírat během těch tří hodin moč, ale teď už jen brali na žačátku a na konci krev, tak trochu jsem nechápala, proč tam tedy musím celou dobu být, proč nestačí přijít až na konečný odběr
.
Opět jsme s Verčou odzkoušely pár věcí a vyřadily další malé. Musím koupit vakuovací pytle, ať to pak můžu schovat. To je fakt super vynález.
Tak se mějte jdu relaxovat dokud malá spí ![]()
cancerko v cestine jsem ho nenasla ale je to tato
http://www.happykids-shop.ch/ct-1300-271.pdf a baterky mam duracellky 1000 mAh a je jich tam treba sest. kupovala jsem je uplne zbytecne, to dyl vydrzi ty normalni
petrus jak pise cancerka znamena to ze je vse ok tak to je dobre.
Ahojky děfčata,
tak se vám musím pochlubit, včera jsme klukům koupili nový psací stůl dvojmístný a komodu na oblečení. Takže našeho malýho synáčka pomalu, ale jistě stěhujeme do dětského pokojíku. Postel ještě nemáme a to ani vybranou, ještě je čas. Ale jak to tak vidím tak to stěhování do nové postele bude dost náročné. Malej nechce za nic na světě spát sám. Někdy jsem z toho už vyřízená a naštvaná. Ale není mi to nic platné. Už se 2× stalo, že v postýlce spal až do 6 ráno, ale to je teda za 2 roky a 3 mesice dost malo
Třeba to dopadne jako s čůráním na nočník. Ze dne na den. Doufejme. Každopádně v pondělí budu stěhovat hadříky do nové komody a začnu přebírat miminkovské věci, co jsem schovala. Já se táááák těším.
Jo a ještě něco. Náš Sidiki každým dnem víc chápe, že mám v bříšku Kade bobo a dneska říkal, že si s ní bude hrát s míčkem, ale že je ještě v bříšku a spinká. To je tak rozkošné, jak to říká tou svou dětskou řečí
![]()
ahoj holky…tak jsme se vratili z vyletu (teda lepe receno z lesni oslavy trojich narozek) a parada…jen kdyby rano neprselo…ale stan nepromokl tak to slo
a asi jeste dneska zajedem na Sovinec…jeste jsem tam nebyla a to je ostuda jinak mame hrady sjezdeni poctive ![]()
batato: jeste preklad pro nas neznale…co ze je presne kade bobo? prelozila bych si to jako malej bobek ![]()
cancerko: to vis u nas je porad veselo ![]()
jinac kdyz jste se dostaly k tem chuvickam…kdo mate zkusenosti…na co davat bacha pri vyberu..je toho tolik ze vubec nevim. me uplne staci bez videa…jen kdyz pujdu na zahradu a maly bude spat vevnitr…coz je prej problem kvuli zdem…pak bych ale nechapala teda k cemu je to dobry jestli tohle nefunguje.
joooo a petrush…na tu zacpu…kazdej den dve deci burcaku a chodim na zachod kazdej den…fakt parada ![]()
Mikit Kade je jako Kadiatou a bobo je jako miminko. Manzel miminkovi tak rika. Zní to srandovně ![]()
Ahoj holky,
zdravím Vás všechny a doufám, že se máte hezky těhulkovsky-)
Klasicky nestíhám, takže si Vás maximálně přečtu a většinou nemám sílu něco napsat…
Děkuju za tip na věcičky v tescu-fakt super-včera jsem také něco koupila…-)
Všem kdo jdou na KO nebo UZ držím pěstičky a opatrujte se!-)