Poradna duly
Jana Čurdová
Leninko ten magnosolv beru také každé ráno a měla jsem to málo, protože mi mudra musela přidat ještě jednu tabletu magnézka na noc. A zatím jsem měla křeč jen jednou a právě do chodidla. TAk nevím zda to bude lepší či nikoli. Ale u tebe poud jsi teď teprve začala magnézko brát , tak si myslím, že výsledek bude zaručený. tak a já už jdu něco dělat. Je třeba něco uvařit…papa
Jo a ještě jsem chtěla napsat, že magnoslov je dobrej na zácpu, ale zase mamina , co nemá problém se zácpou může mít po něm průjem. Mě to teda pomáhá i na tu zácpu a proto si magnosolv nemůžu vynachválit.
![]()
Petrush já mám dobrej zlepšovák na zacpu
už z minulýho těhotenství. Jen co jsem si koupila projímadlo, zácpa mě přešla. Teď jsem to udělala znova, ale teda vzala jsem to asi před 3 týdny 1× a od té doby nemám problém. Takže to asi zase vyhodím, až tomu projde lhůta trvanlivosti, jako před tím. Nebo to využiju na konci těhotenství. Křeče mám taky, zatím na to nic nemám, tak si podkládám nohy. Někdy to zabere a někdy trpím.
Ahoj holky, omlouvám se, ale já nějak nestíhám nebo nemám co psát, ale čtu poctivě.
Jen na ty křeče, mě dr. doporučila i občas vápník a taky je dobré sprchovat si nohy studenou vodou. Se zácpou problém nemám, spíš teď nějak naopak, snad jsem něco nechytla.
Magdi , já jsem na tom podobně, lezu jak v posledním měsíci, záda mi naštěstí srovnal fyzioterapeut a musím každý týden jít aspoň jednou cvičit. Zato cítím podbřišek tak, jako bych měla každou chvíli rodit. Občas mě to dost znervoňuje. navíc běhám čůrat každou chvilku. Podtrhnuto shrnuto, už aby byl ten prosinec.
Petrushko:Tak to jsem teda zvědavá, na ten magnosolv, jestli to pomůže jak říkáš-zatím jsem nic nebrala…a jak se znám, tak na to pravidelně určitě zapomenu…Já a pravidelné brání čehokoliv… Já mám právě křeče v lýrkách v noci docela často-ale asi si za to můžu sama. Leta jsem závodně tančila,takže mám asi zrasovaná lýtka z podpatků a v noci když se točím s boku na bok,tak nevím proč,ale automaticky si protahuju nohy (nevím co jsem se to naučila ve spánku) a v tuchvíli cítím náběh na tu svylovou křeč-někdy to stihnu včas že se ten sval nezasekne,ale někdy je pozdě a to to pak cítím ještě 2 dny…A kolik už máte kg nahoře? Já dnes po měření v dr 7,2kg. Někde jsem četla že v tomhle našem období je normálka 7-10kg+, takže fajn-)
Už jsem doma od doktorky-hurá! Jsem tele, přišla jsem tam už 7:15h/nerada chodím někde pozdě/ a sestřička přišla v 7:45h-mají od 8h, takže jsem tam byla dnes 3h…Ale fakt to není tak hrozný jak jsem se toho bála! Takže pokud mohu radit, pro klid na duši si na ty testy zajdetě, kdo váháte, protože to fakt není tak hrozný, jak se to líčí. Mě to ani sladký moc nepřišlo. Prostě 2,5dcl sladkokyselé vody. Trochu mě pálila žáha,dostlaa jsem na zapití hořký čaj a teď už je i ta žáha dobrá…Opruz je jen čekání,ale hrála jsem na telefonu hru,tak mi to uteklo.....-))))) Teď už přežít jen odpoledne v práci a pak uvidím ,jestli na to plavčo půjdu, nebo to nechám na příští týden. Jo taky jsem se ptala, že prý existují tampony právě když chcete chodit plavat, s jakousi vazelínou aby to nepoustělo vodu dovnitř,tak jsem se ptala dr. jeslti je to potřeba a ona mi říkala, že ani ne, že to není nutné, tak jsem ráda, že to nemusím na rychlo shánět.....NA KO zase až za měsíc. UZ mi nedělala, tak ještě že jdu na ten 3D příští týden-už bych chtěla prcka zase vidět…A s tou nedočkavostí to mám úplně stejně jako Vy!-) Už aby byl prosinec!-)
petrus jak ses napojila na cizi mimi? to jako ze jsi slysela jeho a ne svoje? a pokud jsi nervozni tak zacni nakupovat at vis ze i kdyz zbyva jeste dost casu proste uz vsechno mas a nemusis na ic myslet. stejne se na posledni chvili urcite neco najde a jeste toto a jeste tamto. a to pak vzdycky nejsou penize, teda aspon u nas.
jinak s tim brichem to jsi vystihla presne neni co dodat. nechci se videt na konci.
jeeeeeeeeeeeeeeeeee rozarka je nadherne!!! al ejinak vede vojtisek i kdyz martinek je taky krasne.
batat a to se muze v tehotenstvi projimadlo?
elamo jo presne! ja ten posledni mesic si rikala ze uz by to mohlo skoncit ale ani tehdy to nebylo tak hrozne jak ted. nevim cim to je. myslela jsem ze tim ze je mam tak brzo po sobe, ale kdyz to mate tak i vy… no i kdyz vy je taky nemate extra velke..
roxi vsechny mi mluvite z duse! jak bych uz mela rodit, jsem o tom presvedcena ![]()
xleni my budem mit Elisa (pro me eliska) fajn ze to mas z krku a vysledky z vis?
krece nedavno jsem chytla do stehen
jeste ted me boli a hned obe, to je hnus. a taky do rukou ale na takovych divnych mistech mezi kozou a ramenem ![]()
zada no uz me to stve, mam to tam asi nak zablokovane i kdyz nes dobre tak tukam.
zily ani se na ty svoje fialove nohy nedivam rychle rano sup gate at to nevidim ![]()
suche bradavky jsou normalni maz to bpantenem nebo necim
kila - vyjadrovat se nebudu ![]()
Holky, jak to tak vidím, všechny jsme se přihlásily do špatnýho měsíce. I já mám pocity, že bych už porodila…Takže zaří to jistí ????
Ale ne, jasně, miminka ještě nejsou hotový
Takže vyderžať pijanjerky vyderžať !!!
BATATO umíš povzbudit… prostě nic než vydržet se nedá, máš pravdu, naši prcci nejsou ještě úplně hotoví
![]()
MAgdi prostě a jednoduše jsem ty chůvy zkoušela napojit bez
adaptéru a jen z baterkami a na první a na druhý kanál. První den, všechno v pohodě a druhý když jsem zkoušela ten druhý kanál, tak nejdříve nic… ticho po pěšině a na to asi za 10minut pořád nějaké pobroukávání, není to pro Tinu moc typické, ona spíš ze začátku než usne tak mručí a pak je celé dvě hoďky ticho a až se vzbudí, slyším jak volá „mamko, mamko“. A když to pobroukávání neustalo ani po 5minutách, tak jsem přímo vtrhla do pokoje, žádný opatrný našlapování a úplně jsem strnula. Malá spinkala, pěkně tiše, ani s sebou nehnula,. i když jsem tam tak vtrhla do pokoje. TAk jsem vrátila do obyváku a v chůvičce jsem slyšela zase to stejné broukání…
za minutku jsem dokonce uslyšela maminku , co přišla svoje dítko uklidnit a říkala " no tak miláčku spinkat ". Takže jsem šla a přepla chůvičky na jiný kanál a bylo…
a pak jsem už jen zaslechla Tinu , jak na mne volá.
![]()
No a většina těch chůviček je jen dvoukanálových a vícekanálové pořizuje málokdo a tak je potom zaručeno, že uslyšíš jen svoje dítko.
Papa
Ahojky,
s těma chůvičkama jsem se právě snažila varovat, že dva kanály můžou být někdy málo, člověk pak nemá jistotu, jestli slyší svoje nebo cizí dítě a taky představa, že někdo odposlouchává, co doma říkám, když náhodou chůvičku zapomenu na jednom konci vypnout nic moc.
Taky jsme si nakonec vystačili s dvoukanálovými, oni ty vícekanálové jsou o dost dražší. ![]()
Magdi
Bolesti zad jsem měla hodně na začátku těhu. Teď už to přešlo…naštěstí. Teď mě bolívají občas kyčle a některé kopance malé už taky nejsou moc příjemné.
Být tebou určitě si zajdu na masáž, sice teď už jenom v sedě, leda by měli lehátko s dírou nejen na obličej, ale i na břicho ![]()
A pak to chce posilovat bederní svaly. Myslím, že na rehabilitaci by Ti mohli poradit vhodné cviky v těhotenství.
Jinak u mě spíš převažuje pocit, že to strašně rychle utíká a že se ani nenaděju a budu v porodnici.
Je fakt, že už teď mi to bříško občas překáží a že minule jsem to nesla lépe, ale myslím, že je to tím, že předtím jsem mohla víc lenošit a teď musím pořád běhat kolem Verunky apod.
A to jsem si ještě před prázdninama objednala plavací kurz pro Verunku, který začíná příští týden, no nevím jak dlouho to budu zvládat, snad to nějak půjde a nestrhnu se. Tehdy jsem si říkala, to bude v pohodě, ale teď už si nejsem jistá, nu v nejhorším, pak zajde manžel pokud ho pustí z práce a nebo se snimi domluvím a buď mi zbytek proplatí, nebo to vyberu jako náhrady dopředu, dokud budu ještě schopná.
Leninko
co to znamená, že někdo musí odpapričkovat zprávy??? Ty děláš někde v novinách?
Ti Vietnamci…no nevím jestli můžou mít dvě ženy a nebyly to prostě jen dvě kámošky, které jsou tam zároveň a manžel jen od jedné? ![]()
Popraskané žilky na nohách nemám, ale suché a přecitlivělé bradavky to teda jo a někam jsem zašantročila bepanthen, tak asi koupím nový, stejně ho pak budu potřebovat. Jinak pokud si ho budete kupovat, tak bohatě stačí to menší balení, teda pokud s tím nebudete mazat i prcku mimču. Já to používala jen na ty bradavky.
Petrush
Díky za pochvalu s ošetřením Verunky, nevím prostě jsem to dělala instinktivně a ani mě nenapadlo, že bych to tak dělat neměla, spíš jsem si nebyla jistá, jestli dělám dost, jestli nemám udělat ještě něco. Jsem ráda, že v lékárně jsou takoví lidé, kteří dokážou odborně poradit.
S chůvičkama - v nejhorším se domluvíte s tou druhou maminkou na kanále, který budete používat ![]()
Co se týče pocitu, že bych měla už chystat různé věci, taky mě to začíná brát, už přemýšlím, co všechno jsem měla v porodnici a co jsem nakonec nepotřebovala a co mi tam chybělo. Ale tašku ještě nebalím neboj
![]()
Holky zjišťovala jsem jak je to s možností ošetřovného až budu v porodnici.
Zjistila jsem toto:
Manžel má nárok na tzv. ošetřovné, protože nebudu schopná se o Verunku starat po porodu. Můžou to vypsat maximálně na 9 dní a náhrada je 60 procent z vyměřovacího základu.
Nejsem si jistá v tom, jestli mi to vypíšou v porodnici po příjmu, nebo až při propouštění. Jestli mi dají těch 9 dní nebo to je jen na dny, které budu v porodnici.
Jo a ještě dotázek mimo mísu:
Třídíte doma odpad? Jestli jo jak to řešíte? Já mám jeden kýbl na papír, jeden na plast, jeden na normální odpad, pak mám sáček na sklo, sáček na baterky, sáček na léky, sáček na krabice od mléka. Nu jenže mi připadá, že je to moc na očích a nevím jak to pořešit lépe.
Ahoj Cancerko, třídím odpad , ale dle možností… papír, letáky noviny atd. mám v šuplíčku v obýváku a až je plný vždy jej vynáším. Plasty( pet lahve ) mám v šatně, takže to vidět není. V lékárničce léky a ty občas probírám a hned vše přebytečné odnáším do lékárny. Použité baterie také v sekretáři,v sáčku- jak jinak- ale teď jsem si pořídila dobíjecí, protože mne pořád nebavilo baterie kupovat a chodit vracet do elektra. Můžu ti říct, že to je tak všechno a doma máme jen na očích obyčejný odpadkový koš na běžný odpad. A přiznám se, že kartony od mlíka házím do obyčejného koše.
A na sklo nic nemám , protože mnoho skla nekupujem, jen občas nějakou skleničku od přesnídávky či hořčice a ty já si schovávám na zavařování( ve sklepě).
No asi jsem ti moc nepomohla, ale nějak se to taky vše snažím nemít na očích. Je ale pravdou, že úplně svědomitě třídící domácnost nejsme, já se snažím, ale donuťte chlapi, aby uvažovali nad tříděním. Já jsem ráda, že občas můj manžílek pochopí, že prázdný obal od čehokolliv patří do koše.
![]()
cancerko ty jsi sikovna, ja tridim jen papir, sklo a plast, ale chtela bych i baterky a konzervy a ted se podivam cos vsechno napsala at vim co jeste jsme v takovem vicebytovem baracku a my jsme na patre tri byty a jedna teraska, pouivame ji jen my ak to mam tam. dve krabice pod lavickou at to neni moc videt ale chtela bch ty plastove. … takze krabice od mleka??? a to se tridi kam?
a leky to same. tyy jo musim se zeptat v lekarne
chlap taky nehrozi aby se ujal, furt to vytahuju z kose. ale musim priznat ze papir mam v kuchyni pod stolem a vypada to teda blbe, taky nevim kam s nim…
ahoj…tak jsem po kontrole…a doktorka zase perlila
chtela sem aby se jeste jednou mrknla co to teda bude…tak kouka..a rika..nooo asi bych rekla ze holka…ale ruku do ohne za to nedam…neco tam pred chvilou plavalo a klidne to mohly byt koule :-d takze ja se to proste nedovim
ale jinak je vsechno ok.
jinac odpad…u nas je moznost tridit jen petlahve…a po tom co sem nekolikrat videla ze to nahazeli na stejny auto jak smesnej odpad tak uz je taky netridim tak poctive. papir palime samy…mliko nekupujeme…a sklo me teda nikdy ani nenapadlo abych pravdu rekla…tak jsme taky neporadila…v praci jsme meli ale takovy barevny boxy…moc vzhledny to ale teda taky nebylo.
jooo a jak jste na tom s tema kilama nahore…ja mam ted 10 kg a sestricka delala „fuuuuuu“ a doktorka mi rekla ze 10 - 12 kg je normalni pribrat za cely tehu…tak su z toho trochu nasrana…jenze nevim co s tim kdyz proste nezeru…pribiram asi ze vzduchu bo co…
joooo a jeste sem si vzpomela…cancerka se ptala jak a co bylo na sovinci…my prve jeli na helfstyn…a tam byla vystava umeleckych kovaru…no a nam se to tak libilo ze sme se tam tak zasekli ze sovinec uz sme nezvladli…
a jeste porad mi batata taji proc davaji v cechach takovy specialni cizi jmena jestli hodlaji emigrovat do afriky? a proti cizim jmenum jak se ptala magdi nic nemam…jen prece jen ty batatiny jsou takovy exoticky hodne ![]()
Mikit netajim, ale zabudla jsem odpovedet. Mozna tam nekdy budeme na dyl. Ale von clovek musi myslet, aby se to jmeno hodilo ke ksichtiku a k prijmeni a proste se mi to libi. A pro manzu to exotika neni, zejo. Pro neho je exotika Vojtisek. Me se treba Vojta moc libi, jmenoval se tak muj pradeda. I Rozarka se mi libi mooooc. První syn se mel puvodne jmenovat Dominik, ale jeho tatinek mi to prekazil
. Takze uplne odpurce nejsem. Ale uz je to proste tak ![]()
mikit ta tvoje doktorka to je teda hvezda
ja mam jinak nahore 13 kilo a zeru no tak asi dost no
ale ja tak jim i normalne a nepribiram tak me to taky sere. uz at je konec zhodim toho brucha a muzu se zas dat dokupy. me doktor zatim nic nerek ale vim ze rypou i pri min kilech. no asi bych ho tam rozkousala kdyby prudil..
petrus taky sikovna s timo dpadem, ale mikit taky chapu, o tom tady byly v televizi dokumenty (teda v italii) ze to hazou na jednu hromadu a my se tu snazime. ale ted zacnu i s temi leky a baterkami slibuji dnes prede vsemi jako jiskra jasna..
jeee helfstyn muj oblibeny hrad, a taky bouzov delala jsem tam pruvodkyni heeeeeec ![]()