PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1551
9.9.09 15:33

Ahoj holky, tak u nás po KO vše vypadá v pořádku, potvrzen kluk, tak už musím konečně vymyslet nějaké to jméno, nějak mi to nejde. Na cukr mě moje dr. neposlala, tak to neřeším, moc nepřibírám a ani nemám cukr v moči, tak snad to bude dobrý.Sice mi před měsícem dr. napsala magnézko na tvrdnutí břicha, ale asi ho taky už vy:,–(ím abych neriskovala hypotonii a pak neběhala někde po fyzioterapeutech.

Mám spíš problémy se synem, chodí na jedno dopoledne do školky a dost jim tam brečí, přitom je hodně zvyklej na děti, změny prostředí a tak, občasné hlídaní prarodiči či v nějakém koutku. Tak nevím, budu to asi muset nějak probrat s ředitelkou.Málem jsem to ořvala taky, když jsem ho tam viděla tak ubrečeného, vůbec ho takhle neznám. Jen mě uviděl byl v pohodě a něco vyprávěl (není mu ještě moc rozumět).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
9.9.09 18:01

Roxy, tobě tvrdne břicho? A co to je ta hypotonie? Mě doktor poslal na ten cukr, bo jsem stará raketa a máme cukrovku v rodině (sice jen tu stařeckou, ale máme) :oops:
Se asi malýmu stýská po mamince, ne? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
9.9.09 18:53

Jani, už to tvrdnutí není tak hrozný, hypotonie je ochablost svalů, v příbalovém letáku je vysloveně napsáno „Při podávání v pozdním těhotenství může přípravek vyvolat ochablost novorozence.“. Nám doporučovali právě na kurzu už v 3. trimestru ho radši nebrat (přece jen občas ty kurzy k něčemu někde jsou, a nejen k porodu). Dítě pak má zpožděný motorický vývoj, musí se většinou cvičit vojtovka u které děti dost brečí. Asi to nebude tak horký, ale radši ho už vy:,–(ím. Tvrdnutí břicha když se neotvíráš není zase žádná velká trága.

Mimochodem cukrovka 2. typu v rodině je pro těhotenskou cukrovku horší než toho 1.typu, ale většinou jsou testy OK. Já jsem první miminko měla docela malý, takže si nemyslím, že bych měla velký riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.9.09 20:12

cancerko dik jsi hodna ale tady jsou ty kontejnery trochu jine a prave na toto jsem nic nevidela ale jak rikas urcite na jinych mistech budou.

leni tak ty nereknes to radio?? :lol:

roxy gratuluju k chlapeckovi! s tou skolkou je to hruza vubec se na to netesim, ted to prozivam s nekolika maminkama a nekteri tam buli porad je to hruza, brecela bych taky jsem hrozna cita :) teda s tim magnezkem jsem to nevedela! tak uz ho brat taky nebudu! 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.9.09 20:14

jinak zitra rano ficime opet k dr. me uz z toho jebne! juli ma plnou papulku puchyrku dasne na nekterych mistech cervene a natekle. snedla dnes zas jen pulku jogurtu. jdu k jinemu pediatrovi snad mi neco na to napise, bo uz nemuzem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
9.9.09 22:36

Magdi
Tak to můžu jen poradit, to co jsem dělala já viz moje předchozí příspěvky Tantum Verde (znecitliví a vydezinfikuje boláčky), pít heřmánkový čaj a čaj ze šalvěje (to spíš ucucávat ne moc pít nebo potírat). Doplnit vitamíny B.
Jogurt nedávej on totiž dráždí, mlíko může jinak rozmixovanou polívku vývar s nedráždivou zeleninou a skoro neslané nekořeněné.
Ne moc teplé nebo studené, všechno spíše vlažné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
9.9.09 22:38

Roxo
koukám,že u Tebe nemáme napsaný termín porodu, kdy že to bude :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
10.9.09 08:57

Cancerko, no vidíš, ani jsem si nevšimla, tak dodávám TP 9.12.09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
10.9.09 09:59

ahoj holky…
jen zbezne zdravim…dnes me propustili po tydnu ze spitalu…zkolabovaly mi ledviny…tak jdu odpocivat pak vas doctu a napisu…mimco je v poradku tak aspon ze tak…ale nikomu to teda nepreju…holky fakt pijte aspon tri litry denne vody…a nepijte mineralky..to pry v tehu silene zatezuje prave ledviny…lezelo nas tam aspon osm na oddeleni tehulek co jim vyplivly.
zatim se mejte a at je vsem dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
10.9.09 10:03

Ahojinky byla jsem včera na ko,,,slyšela jsem srdíčko nádhera,,minule mi děllai stěry tak mám zánět bakterie a kvasinku tak mi dala čípky ,,už mě to vážně svědilo tak se těším až to přestane,,jinak vše v pořádku,,byla jsem se taky kouknout v porodnici na malou od kámošky krásná a tak malá neuvěřitelné,,taky jsem jedla magnezko ted už ho nejím ale tak tvrdne břicho zrovna dnes,,,vůbec nevydřím dlouho sedět co dlouho po 15 min se už kroutím jak mě to pod žebre tlačí,,my už jméno máme a to Kubíka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
10.9.09 12:47

Ahojky holky, teď jsem moc nepsala, ale četla poctivě!

Mikit, až budeš mít čas, musíš nám o tom napsat víc! Doufám, že už je ti fajn. Opatruj se a miminko!!!

Magis, jak jsi dopadla s malou u doktora?? Chudinka malinká, ať je jí už dobře!

My jsme dneska byli na 3D UTZ. Tak jsem učurávala, jaká je malá rozkošná. Uvidíme, až se narodí, co to bude za expertku. Nosánek … celý táta. Dám foto do galerky.

Jinak začátek školního roku je celkem OK, až na to co se všechno musí zaplatit. Už se dost stresuju s prachama, protože kromě školy se na mě valí i jiné platby a jiní mi přitom dluží. Ach jo. Snad se to v říjnu uklidní. Dost mě to „obtěžuje“.

Jinak jsme měli v domě před 14 dnama TV RTA (regionální TV) a začaly se věci hejbat. DOkonce nám už opravili ploty a včera a dnes zatravňují zahradu. Dělali nám sanaci sklepů a ta firma totálně všechno zničila. Nikoho neupozornili a najeli „tankama“ do zahrady, rozrazili plot, sousedovi zničili všechny kytky včetně drahých stromků a růží. A to nemluvím o té práci co si s tím ten starej pán dal! Pak skončili odjeli a nic. Skončili na začátku června a celý jaro slibovali, že hned jak to dokončí, dají vše do pořádku. Tak aspoň že se s něčím hnulo, protože moji kluci na zahradě hráli fotbal v cementu…samej prach, no hnus!

Zatím páčko holky, opatrujte se i dětičky uvnitř i vně :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
10.9.09 20:06

ahoj

cancerko dik za rady dostaly jsme leky a rady, ale rikal ze ji mam davat prave jen studene a ja mu rikala ze ji jen jogurt tak rikal ze je to v pohode :nevim: dneska to byl masakr se sprejem jsem se nechytla, ma takovou dlouhou tycinku do pusy no ale jak jsem s ni zapasila v postylce tak sebou triskla o hranu a rozbila si ret, cela pusina od krve a me to nestacilo tak si to jeste potom hezky zapichla do krku no parada! s gelem to same mam v nem obalit dudlik a dat ji ho ale ten ji do pusy nenacpu ani kdybych se na hlavu postavila, jeste spoleham na noc kdy chce pit (do piti jsem ji rozpustila sirup na bolest co vyfasla, to jsem se taky snazila do ni nalit ale polovinu jsem vylila..) a ten dudel ji zkusim dat v noci to mi ho snad se zavrenyma ocima veme… uff navic ji z tech puchyrku tece krev jak jsem zjistila.. je to mazec dneska jsem uz rvala dvakrat je to narocne. dr. rika ze je to naky ‚ustni opar‘ ktery chytla od nekoho na hristi :? nechapu teda od koho, kazdopadne to hodne boli zvlast v noci. mame davat bacha at to taky nechytnem, taky ze manzel uz opar ma od vcera. ale ma ho kazy rok tak si mysli ze to neni ono.

mikito 8O ty vogo drz se! jezis jdu se hned napit :)

batato tak aspon tak jak je tam uz TV tak to vetsinou nekoho donuti neco delat

jsem vyflusla jdu si hajnout.

drzte se holky a opatrujte svoje poklady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
11.9.09 09:25

ahoj…
tak vas mam snad docteny…

s tim magneziem…ja dostala konsky davky az ted pac sem mela tvrdy bricho cely den kdyz sem nebyla na kapacce, tak beru sest tablet denne.
a moje osetrujici dr. mi porad tvrdila ze je na to brzo, ze se to bere az na koncu tehu…tak su z toho ted teda blazen.

magdi: chudak mala juli..snad ji bude brzo lip…to tantum verde co rikala cancerka je fakt na pusinu paradni a hlavne to pomaha od bolesti…

batato: tri dny na kapackach, bolesti jak svina, zhubla jsem tri kila..no fakt hnus…jestli te neco zajima tak se ptej jen nevim co te zajima…co su tehotna tam se mi o pulku snizilo IQ tak mi kazdej musi secko dvakrat opakovat a vysvetlovat a ptat :-))))))
ale jinak sem byla ve spitalu v breclavi a teda nemuzu si vubec stezovat…pecovali o me krasne, takze tam nakonec pujdu aji rodit.
jedinej blbej zazitek bylo kdyz me pripojili na monitor vedle porodniho salu kde zrovna nejaka mamka rodila a silene u toho rvala…no ted se bojim porodu petkrat tolik :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
11.9.09 09:28

joooo ale dostala jsem k narozkam kraaaasnou zahradni houpacku…a kraaaasnou postylku pro mimco :-) sem se musela pochlubit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
11.9.09 09:48

HOlky moje mám dotaz,,,ty co jste si koupili zavinovačku do autosedačky,,,budete jej používat i do kočárku a jestli ano,,,budete mimi davát i do fusaku když už bude v té zavinovačce nemám fusak jen tu zavinovačku tak nevím zda si ho mám pořídit,,,mimi bude v té tašce od kačáru pak zavinovačka a deka ,,nevím jestli i fusak děkuji papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí