Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, mě taky přijde teď v těhotenství blbá doba na očkování čehokoli. Jestli s tím na mě přijdou, tak do toho asi ani nepůjdu. A je to i divný, jsem myslela, že těhule se neočkujou.
Mikit, mělas pravdu s tou toxo…, mě jí zkoumali v CARu, takže jaksi vyšetření navíc.
Holky, tak vy máte takový nemocný prcky, jo? Chudáčci.
Lucy, to se z Gavisconu nestresuj, stejně je to všechno jen nějaká pomletá křída, určitě jsi miminku neublížila. Já myslela, že to piješ po litrech
. Já na začátku těhu měla nějakou kurevsky silnou rýmu a koupila jsem si kapky do nosu ( lékárnice doporučila i přesto, že jsem jí řekla, že jsem těhu), takže já si ty kapky stříkala do nosu několikrát denně skoro měsíc a když mi došly a já šla do jiné lékárny pro nášup, tak mi je prostě lékárnice neprodala, jako nevhodný a nabídla mi mořskou vodu ve spraii a nebo prej Vincentku. Takže taky doufám, že jsem Kačence neublížila.
Můj doktor říkal, že ty farmaceutický firmy nedoporučujou žádný léky, protože se tak kryjí. I když není prokázaný vliv na plod, tak mají takhle jistotu, že je nemůže nikdo žalovat ![]()
Ale co my chudinky pak máme dělat? Když nevíme co můžem a co nee a je nám ouvej?? Bratránek mi teď dovezl 2 bedny jablíček a švestiček, tak to určo můžu…tak jdu na to..mňam mňam vitamínky a vláknina ![]()
Mikitaa , já jsem tady za vyšetření na toxo platila na začátku těhu dobrovolně!!! 25e! V Čechách jsem to v prvním těhu měla zadarmo, automaticky mi to Dr. napsal. Ale někde jsem četla, že každý gyndař to nepožaduje. A protože jsem toxo nikdy neprodělala, tak mě tady Dr. upozornila, že se toxo dá chytit i z nemyté zeleniny a ovoce a špatně upraveného masa. Tady navíc doporučují v případě negativní toxo přezkoušení kolem 25tt, tzn. dalších 20e.
Jinak já na pálení žáhy beru také Rennie, v prvním těhu mi to Dr. psal a i v lékárně mi bylo řečeno, že těhotné rennie mohou. Ještě pomáhají mandle, jenže když mě pálí žáha fest, tak ani mandle mi už nezabírají a rennie to jistí.
Co se týče kvasinek, zdejší Dr. to nějak moc neřeší. Nevím,podle čeho vždy usoudí, že je to v normě, ale ještě že mám vlastní krém z Čech. Žádné stěry mi tu neprovádí, jen 1× někdy kolem 12tt. Už jsem z toho docela neštastná, ještě se mi navíc udělal jakýsi ekzém na jizvě po šití z prvního porodu. Nevím, co to je, Dr. říkala, ekzém. Čím to mám léčit, nevím.
Na to očkování proti prasečí chřipce pro těhotné koukám jak blázen! Neslyšela jsem jinak o tom. Já jsem v tomto skeptická, několik let jsem se nechala očkovat proti normální chřipce a pak jsem ji stejně dostala a to teda pořádnou. Od té doby bych na to očkování už nešla. Já jsem odpůrce očkování proti všemu, co existuje, s Ani jsem neřešila žádné očkování navíc, ani pneumokoka, meningokoka, nic. Ale upřednostňuji šetrnější vakcíny, jako byla Hexa nebo ta šetrnější vakcína proti spalničkám. Já už ani nevím, jak se to jmenovalo. Taky se řídím heslem, nepátrat po těch nemocech, čím člověk víc ví, tím je to horší. Ale teda chápu, že ne vždy to jde
![]()
Luci , moooc pěkné bříško!!
Taky musím pochválit tu fotečku z 3D ultrazvuku, už nevím, kdo to v galerce tam má. Je krásná!! Ukazovala jsem ji i manžovi!
Zkoumala jsem i ty vaše nádherné kombinézky, to budou méďošci!!
Já jsem v sekáči náhodou sehnala bílou, nextovku za 130 Kč, s ušima, takže taky budeme medvídci. Ale nestihla jsem ji nafotit, bylo to den před našim odjezdem sem. Ještě jsem koupila větší 68, novou, tak snad to bude stačit.
Mějte se všechny moooc krásně!!! ![]()
Zdenuli…fotecka je asi nase ![]()
JInak já jsem teda taky neřešila žádný vyšetření navíc. Přesně podle hesla čím míň víš, tím líp. A to ani u nás dospělých. Celkem ani nemáme problémy s nějakým těžším průběhem nemocí, takže dobrý.
A Sidiki už otravuje, takže vypadá zdravě.....aale člověk se ho ještě snaží udržet v posteli…leč chvílemi marně..
JančiK, těma kapkama do nosu se nestresuj. Mně alergoložka říkala, že sprej do nosu na alergii nevadí, že ten můžu brát dál i v těhu, ale prášky jako zyrtek apod. tak jen v nutnosti. Takže to bude dobrý, Kačenka bude jak lusk!
Já jsem si ted taky stříkala do nosu, když jsem 2 dny nemohla dýchat kvůli rýmě. Příbalový leták jsem raději nečetla. Určitě je tam napsané nevhodné pro těhotné.
taky mylím že nás zbytečně straší,,ale raději gaviscon teda vynechám,,zdeni děkuji,,,asi to ta fotka zmenšuje jelikož mě každý říká že mám veliké břicho až mě to už leze na nervy…batat taky jsem dostala skvělé jablíčka a hrušky a výborné ![]()
Lucy, jestli ti na žáhu zabere mlíčko a nebo banán ( dnes čerstvá rada od kámošky), tak se na Gavyscon vyprdni i mimo těhu. Proč do sebe cpát něco umělího, když existuje i funkční přirozenější a levnější varianta, viď ![]()
Holky, závidím vám to ovoce ( asi ze zahrádky, že?), tak bych si dala čerstvě utržený jablko ze stromu a pěknou baculatou ojíněnou švestičku a křupavou voňavou hruštičku. Mňam mňam mňááááám ![]()
No, dnes jsem byla na kontrole, Kačička má něco málo přes kilíčko a spinkala a vystrkovala na nás prdelku. Dostali jsme pochvalu, nemáme otoky, v moči žádné bílkoviny a cukry, parádní tlak, a hlavně držíme se na +6kg, doktor by si sice představoval v téhle době už alespoň osm, ale já jsem spokojená, jen jsem musela slíbit, že když málo jím, tak budu zobkat až do 32tt vytamínky a občas přihodím Gravimilk ( mimochodem moc veliká dobrota) aby Kačička náhodou nestrádala. ![]()
jojo to máš pravdu janči ale mě naštěstí když nejsem těhu žáha nepálí ale kdyby začla zkusím mlíčko
já mám nahoře už tři kila,,už proto že celou dobu nic a ted za 14 kilo zase nahoře tak at nakonec nepřiberu do konce 20
,,jevajky hned bych kačence poslala nějaký ten vitamínek,,nemáte nikoho v rodině se zahrádkou??já za 14 dní uvidím Kubíka už se moc těším jsem zvědavá jak už vyrostl ![]()
zdenu:me doktorka k te toxo podala takovy docela logicky vysvetleni ze jsem to nepozadovala…taky jsem byla rozhodnuta ze si necham ten test dobrovolne!!!…a to takovy ze ten test k nicemu neni…ze by se pouze zjistilo jestli jsem ji mela a mam protilatky (coz na druhou stranu muze byt covek klidnej) a nebo nic. muzes ji chytit kdykoliv…dva dny po tom testu…14 dni po testu..a pokud ji chytnes tak to pry poznas…projevuje se jako normalni chripka ale s tim ze otekaji uzliny hlavne v trislech s musi se na:,–(it co nejdrive ATB..na tu „hygienu potravin“ musis myslet stejne i tak kvuli te lysterii…tak mi to prislo ze to dava rozum a nechtela jsem to uz…
a s tema lecivama…oni rikaji ze je hlavne dulezity nic moc nebrat v 1 trimestru…ted sem ve spitalu dostala i algifen a to je uz dobrej drijak…ale je fakt ze jsem byla pod dohledem a delali kazdej den mimcu monitor…ja teda na tohle su srab a volam i kdyz si chcu vzit vitaminy :-d jak to neni zivy a je to v pilulce tak tomu neverim ![]()
jinac na tu zahu mliko zabira…diky za radu…uz mam dva dny klid
Holky, nedělejte mi tady chutě se švestička, hruštička, jablíčkama,…
zahrádku máme, ale momentálně 1000km daleko!
![]()
Janči , ten gravimilk ti doporučil Dr.? Já si ho koupila, ale že bych na něm ujížděla, to ne. Stojí mi na lince celkem bez povšimnutí
Já mám nahoře 5kg, ale má „dobrý základ“. Tak jsem ráda, že to není 10 a více. To bych byla jak super koule.
S tím banánem na pálení žáhy čučím, mě právě po banánu pálí žáha. ![]()
Jeeeeeežííííííííš Gravimilk!!!! Na tom já ujíždím ještě z doby, kdy jsem kojila. Po tom, co jsem dokojila jsem hledala ruzný jiný kakajíčka, ale nic mi už nechutná než totok. Ale je to drahý jak potvora a mě to vydrží tak na 4-5 dnů
![]()
Zahrádku máme, ale zatím je to stavební parcela, tak tam mám jen u plotu rybíz a stromky ještě žádný. Naši maj taky chatu, ale u lesa a tam rostou leda tak borůvky a ostružiny.
Gravimilk mi doktor nedoporučil, našla jsem ho někde na netu. Je to faft dobrota a v podstatě plně nahradí denní doporučenou dávku vitamínků pro těhule. Nedoporučil mi ho a asi si o jeho užívání myslí své ( přesně jak píše Batata, je drahej jak mrcha a vydrží tak max týden), takže podle něj je to zbytečný, ale když mi to chutná.
Ty jo tři kilka přibrat, ju? Tak to bych chtěla, ale to byly asi prozvracený začátky, ne?
Holky, víte na co se těším? Že až porodím, tak si hned dám tataráka. Myslím na něj každý den a to jsem ho dřív nikdy nějak zvlášť nemusela.
hned sem dostala chut na ten gravimilk…jak vidim vanilku tak se nemuzu udrzet..zitra si to zkusim koupit..vypada to lakave:-)
jinak jani ve 3. trimestru uz by ti maso nemelo ublizit…hovezi neni tak rizikovy…da se dneska sehnat takovy to krasne cerveny eko nebo bio maso..ktery ma milion testu…ja si teda tatarak davam…je to jediny maso na ktery mam chut
tim ti teda netvrdim ze to mas jist…to je na tobe…jen my si s holkama tehulama davame do nosu ![]()
brou nocku
Holky, já to maso furt nemůžu…zvedá se mi z toho kufr…to jsme mysleli, že jen na začátku mi bude zle a nějak furt…Včera jsem se překonala a dala jsem si rohlík se salámem a to byl vrchol všeho. Zkrátka mi každej říká, že malá bude asi vegetariánka.....
Jináč gravimilk já jedině čoko ![]()