Poradna duly
Jana Čurdová
Mikit, maso by se jako nemělo tak nějak vůbec? Ty jo, ještě, že jsem to nevěděla dřív, bo masíčka jím, najsem vyloženě masožroutskej typ, ale nevyhýbám se mu. My totiž Kačičku máme doslova vymodlenou a po inseminaci
. Mě jedna známá ( zdravotní sestřička) strašila jen tím tatarákem, že prej tam může být něco (snad ta listerie, ale nejsem si jistá co říkala, tak nechci lhát) a tu když sníš, tak tobě nic nebude a nebudeš o ničem vědět, ale to dítě to zabije. Nejsem doktorka a jsem hysterická těhule, tak jsem jí to spolkla a nejím majonézy, nepasterizovaný mléčný výrobky a tataráčka.
Víš co, tak ty máš důvěryhodný zdroje, jak jsem tak pochopila a možná jsi ( Nechci se tě dotknout, prosím tě) jsi trochu z tý vaší farmy odolnější. Pro mě je příroda trávník před panelákem a moucha na zácloně. Ale brzo se to změní, stavíme domeček na venkově ( ne žádný satelitní městečko), ale fakt vesnice. Chtěla bych aby moje děti viděli koně a krávy a kuřátka a že jablka rostou na stromě.
Jé, to jsem se zas rozepsala, tak sorry, za můj elaborát o životním stylu ![]()
Zdenuli, taky s tebou cítím… Já mám zase problém, že když se holím a dorůstám, tak mi to píchá do jizvy a nebo mi dělají problém třeba tepláky, když se rolujou pod břicho. Ale koupila jsem si poprvé pás, takovej ten podpůrnej a nemůžu si ho vynachválit. Pěkně mi bříško drží a jizva je mi putna. ALe když je moc treplo, tak se to nosit nedá. Ale exzem…to by mě asi trefilo…někdy se bojím na tu jizvu i jen šáhnout ![]()
jani: vseobecne doporuceni pro tehule zni: maso jooooo ale musi byt dokonale tepelne opracovane…staci blbe propecenej rizek a uz se tam teoreticky muze nejaka ta potvora procpat. nektery tehule zustanou jist prave jen hovezi pac ma v sobe nejmin potvor
ale uplne stejne tak nedoporucou jist: jakykoliv masny vyrobky co nejsou teplene upraveny nebo nedostatecne(slaniny, salamy…atd) syry s plisnema, vajicka, nepaster. mliko + vyrobky, zeleninu a ovoce z neoverenych zdroju + milion dalsiho…vicemene by nemohla skoro nic…takze si to kazda tehula musi prebrat sama…jsou i takove co se fakt vseho drzi.
ja se drzim toho jist vse na co jsem byla zvykla a nedelat si zadny soky ![]()
jestli mate mrnavku po inseminaci tak se tatkovi nedivim ze ti to nechce povolit ![]()
a mala se teda bude mit na vesnici…mestsky deti dneska znaji jen pocitac..loni jsem na burcakovych slavnostech mela zverinec a nestacila sem se divit ze deti neznaji kozy a kraliky…ono uz jen vlastni zahrada je pro deti rajem ![]()
jani: jeste jsem zapomela podotknou ze me se nijak dotknout nejdne ![]()
a abych jen nestrasila…tak napr. moje dr. nebo ten uznavany Dr. koucky uznava tu stejnou myslenku jako ja..jist vse…takze nazory jsou ruzne i mezi doktory a tak nejak se od toho trendu nejist v tehu nic upousti!!!
Ahoj holky, tak až ve třetí lékárně měli ten můj krém na svědivku. No ted řeším rébus, uvádí se tam zavádět dovnitř. Já to ale vevnitř nemám, ale mám to okolo pipiny. Dr. mi žádné instrukce nedala, v lékárně se odkázali na příbalový leták. Já se z toho zblázním. Mám pocit, že se mi to udělalo po té naší dlouhé cestě sem, kdy jsem celou neděli strávila v autě a od pondělka se mi to rozlézá. Svička jedna, nikdy jsem to neměla, tak mám houby zkušenost, co s tím.
![]()
Janči , pěkně jsi to udělala s těma cenama, co to je za blbost mít jiné internetové ceny než v obchodě? Já jsem kypěla minulý týden v Olomouci na tržnici. Chtěla jsem hroznové víno pro malou, takové to dražší, drobné, bez peciček. Prodavačka drapla ten nejhnusnější hrozen a honem honem ho vážila. Tak jsem jí řekla, že flekaté nechci, prý není flekaté, ale jen špinavé! tak jsem jí řekla, že ani špinavé nechci a ta mě málem zabila! No to by si tady v D. nikdo nedovolil. Tu když si koupím byt jen jedno jablko, tak mi ho prodají s úsměvem a ještě 3× poděkují.
Všeeem Vám přeji dobrou noc a hezký víkend!!! ![]()
Ahojky holky, ufff to byla ale práce to všechno dočíst, nějak teď moc nestíhám.
Během naší přestavby bytečku jsme si museli hodit pausičku, protože nám uplně vypověděl PC a navíc nám odešla lednička, takže jsme řešili tyto problémy. Oba jsou nyní vyřešené, takže jsem si oddechla. Ale řeknu vám, že až se podruhé narodím, chtěla bych být opravář ledniček, protože za 20minut práce na naší ledničce si naúčtoval krásných 300kč + cesťák+ nový termostat= tisícovka jako vyšitá. ![]()
V pátek jsem byla na kontrole a celkem jsem zůstala v šoku, protože jsem měla zvýšený ten cukr a to celkem dost (prý) po dvou hodinách naměřili 9,6 . Jen mne udivuje, že jsem šla na gyndu asi po třech týdnech od zátěžového testu a nikdo mi nevolal a , tak jsem žila v domnění, že je vše v pořádku. Takže jsem to ani nečekala a pak mne ta moje dr. vytočila těma jejíma kecama o tom, jak nemám jíst sladké atd. ale já ho prostě fakt moc nejím, vyjímečně a navíc nesladím ani čaj ani kávu a piju vyjímečně sirup… tak jsem byla fakt už docela zlá, i z toho, že mi to nezavolala , mohla už jsem být dávno objednaná u diabetologa..... Takže tam jdu zítra a jsem zvědavá , co mi řeknou či jakou dietku naplánujou..... navíc jsem hned v pátek byla ještě na nějakém odběru krve, tak jsem zvědavá jak to dopadlo. ![]()
Přibírám statečně , mám už 13kg nahoře a fakt už to dost cítím, jsem jako Míša kulička… no nic naplat.
A k vašim debatám …maso jím, ale tataráka jsem snad nikdy nejedla, nemám důvěru k nedobře tepelně opracovanému masu. Ale maso můžu a řekla bych, že teď v těhu ho celkem dost zbožňuju, obzvlášť krůtí a kuřecí.
JančoK tak koukám, že rozdílný ceny na netu a v obchodech jsou celkem běžný i já jsem se s tím setkala. Po tomto zjistění jsem zbožíčko objednala přes net a protože jsem platila větší obnos, bylo dopravné PPLkem navíc zdarma, takže jsem opravdu ušetřila a navíc, obchod není daleko, takže příp. reklamace by se vyřešila ihned.
Mikitko na pálení žáhy mi taky pomáhá mlíko. Já těm pilulám taky nevěřím a pokud možno i když nejsem těhu , tak raději nic neberu ![]()
Zdenu a co to máš za ekzém, nebo to co tě obtěžuje… ![]()
Magdi a Batato tak kakao zrovna neumusím
, ale když jsem kojila Tinku tak mi fakt dost chutnal ten gravimilk ![]()
Lolinko krásné bříško a takové malinké.
, no jo 4kila jsou hold 4kila…to není 13 jako já.
A když jste tu zmínily ty jablíčka a hruštičky ze zahrádky tak mám celkemi dost strach, že budu muset omezit i přísun ovoce( díky tomu cukru), což bude u mne velkej problém, protože uvažovat ještě nad tím, zda si můžu vzít jabko nebo nektarinku, či něco jiného …to bude asi dost problém.
Tak to´t o de mne vše, jsem ráda, že jsem vás všechny dočetla, přečetla, slyšela …
a budu se snažit teď pravidelně nakukovat.
Všechny se moc opatrujte a nezapomeňte holky, že už se blížíme pomalinku , ale jistě ke konci.
![]()
A doufám, že Sidiki, Julinka i ty ostatní dětičky už jsou zdravé jako řípy.
![]()
A Zdenu, ještě mne tak napadlo, že spíše než z ovocem či zeleninou, se mi to stává u řezníka a máš vidět , jak to těm prodavačkám vadí, že odmítnu, to co mi automaticky chtějí vnutit a hodit na váhu, ale zrovna v tom mase jsem moc moc opatrná a jen tak nějaký kousek si nedám prodat. Už jsem se setkala i s tím, že jsem dostala , nějaký starší kuřecí, který tak troch už závanělo a jak už jsem ho měla zabalené , tak jsem přičichla , no a prostě ho vrátila. No to byly teprve pohledy na zabití, ale kdyby mi ta prodavačka netvrdila, že je to čerstvé… a od té doby k tomu řezníkovi už fakt nechodím.
Ahojky
zdravím po ránu, tak za malou chvíli vyrážím na diabetologii. Jsem si vzpomněla na Leninku, ta má taky zvýšený ten cukr.
Leninko, prosím ozvi se a napiš co tobě řekli a nařídili, ju. Ať vím… pro srovnání.
Ahoj, zdravím po víkendu, doufám, že je všude tak krásné počasí jako na Moravě
¨
Holky se zvyšným cukrem držím palce at je vše ok, a dieta není moc přísná…Já jsem nakonec ny ty testy nešla vůbec
. Ve čtvrtek jdu na KO, tak si asi vyposlechnu.
No nic, běžím pracovat je toho hooodně. Od kdy pracující nastupujete na mateřskou?
Moc zdravím
ela
Děfčata…tak mám lehce stres. Včera jsem měla trošku nateklý nohy večer, přesto, že jsem se nijak nenamohla, v podstatě jsem měla včera pianko den. Dneska toho mám moc na lítání, tak jsem zvědavá. Taky jsem si všimla, že pořád dýchám, jak kdybych vybíhala schody, srdce mi tluče jako blázen i při menší námaze. Tak už si představuju různý dramatický scénáře
a začínám lehce panikařit. Prostě čím starší, tím horší
Moc jsem nepřibrala, teda teď asi už se rozjíždím, protože víc papám než když mi bylo permanentně zle. Tlak mám taky dobrej, ale břicho jak blázen veliký
A samozřejmě zapomínám pít!!!!!!!!!!!!!!! Zabijte mě, ale jsem hrozná.
Zítra jsme měli jet do Krkonoš, ale jedeme až ve středu a čím dál víc se bojím, že tu cestu nezvládnu, no uvidíme, držte palečky.
Jinak Sidiki vám všem moc děkuje za podporu při léčení a už zase skáče přes kaluže (kaluže nejsou, tak aspoň běhá s bráchou za balonem
)
Včera mi sousedka, co má 2 měsíční holčinu, přinesla 3 mega tašky s oblečením, co už vyřadila. Pane bože, měla jsem z toho oči jak melouny. Vybrala jsem jen ty nej věci a 2 tašky zase vracím, ale stejně mám pocit, že se asi vystěhujeme a v našem bytě budou bydlet jen hadry ![]()
Nic děfčátka moje, mažu plnit úkoly, co jsem si napsala na lísteček (mozeček se mi pomalu ale jistě přesunul do bříška) a všem, co mají potíže přeji ať se drží a zvládají to jakto nejlíp jde a ty co mají vyšetření, ať se neukáže zádná cukrovka ani jiné vady poklidného těhotenství.
Pozdravte bříška i capartíky
![]()
batat nechci te desit ale to vypada na podezreni na preklampsii.. ja mela taky silene otekle nohy s julcou hruza ale tlak a zbytek dobry. a sidiki uz je ok?
julinka je fit pohoda. v jazyku dve diry ale to videt neni ![]()
petrus drzim palce a hned nahlas jak jsi dopadla ja jdu zitra tak se modlim. jinak s ovocem mam stejny problem a jestli to bude tehu ckrovka tak se picnu protoze sladke jeste jakz takz odreknu ale misto toho teda musim mit aspon ovoce.
ja prijdu az odpoledne musimtam trcet pet hodin..
taky nestiham tak se mejte pa
Magdi, šak právě proto mám stres ...... ale dneska nohy dobrý, jen v nich citím napětí, ale ne křeč. A dokonce jsem několikrát i pila!!!
nazdar , nazdar
![]()
Tak jsme doma a musím říct, že zas tak hrozný to není… mám prý vynechat sladké…
, to nebude takovej problém, protože jsem si ho nějak nedopřávala. Snížit přísun ovoce a nahradit ho zeleninou, to by taky šlo.
Musím se držet rozložení sacharidů na den a jídlo… ráno na snídani 40g, svačina 35g, oběd50g, svačina 30g a večeře 50g. Takto to dodržet -to bude horší, protože uvažovat i o jídle pro mne nic moc. A hlavně pravidelně jíst… tak to nevím. Jinak nijak zá:,–(ně mne to asi omezovat nebude, sladký jogurty většinou nejím…mám ráda ty bílé. Měla jsem strach , že si snad budu muset píchat inzulín. No snad to bude O.K., na kontrolu mám jít až za měsíc. A zátěžovej test na cukr mi prý budou dělat až po šestinedělí.
Jinak mi sestřička říkala, že žádný umělý sladidla a když mne přepadne obrovská chuť na sladké, tak si trochu čokolády dát mohu. Jinak když vařím něco sladkého, osladit cukrem..... Ale nemělo by to být pravidlo.
Ale Leninko až se objevíš, stejně napiš co a jak u tebe. ![]()
Batato, já tě musím uklidnit, ještě před 14dny jsem se cítila opravdu bezva , ale teď poslední dny jsem opravdu nemožná … nemotorná, pořád se zadýchávám, už ani Tinku nedoběhnu, no prostě hrůza a tak nějak se víc zadýchávám, ale ty otoky nemívám pořád a každý den, jen když toho opravdu moc nachodím…a te´d v poslední době toho všeho bylo až až. Ale ty říkáš, že jsi málo přibrala, za to já toho mám na sobě fakt dost. Myslím,ale že by to tvůj lékař poznal, ne??? Preklampsii !!!
A Magdi, když přidáš i výklad (nejen pro Mikitku) o preklampsii i pro mne… budu ráda.
Elo- mě také dělali takový netradiční zátěžový test u Tiny- prvního dítka a tam se mi neukázal cukr, ale co když jsem si jen dala málo sladkou snídani a cukr mi tak nevyběhl… už mi to vrtá , chvíli hlavou, že jsem mohla mít vyšší cukr i u Tiny. Navíc chodíme na UTZ, tak snad by přišli na to, že je mimčo větší a že třeba máš cukrovku, víš jak to myslím, prostě se tě snažím uklidnit, když si na zátěžáku nebyla.
TAk už musím běžet -papa
![]()