PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11574
28.9.09 11:02

chaaaaa neni to cukrovka!! to se musi oslavit! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
28.9.09 14:18

magdi: tak to je super…to chce panaka :lol: a homeopatika se tak podavaji aji zviratum pac se jim tezko vysveltuje ze maji cucat…a nejvic se toho vstreba prave slinama..takze vlazna voda lzicka a rozpustet…jinac ja vyuzivam hojne homeopatii prave na zviratech a dovolim si tvrdit ze se super vysledkama…jedny psi holcine jsem vylecila nohy…doktori tvrdili ze uz nikdy nebude chodit!! jen k tem lecitelum teda nemam ani tu nejmensi duveru…ale nikomu je take nevymlouvam…ono u mnoha lidi funguje prave zminovany placebo efekt…u tech zvirat mam vyhodu ze poznam ze bud funguje nebo ne..placebo u nich neexistuje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
28.9.09 14:53

Magdi , tak gratuluji a můžeš baštit klidně dál kila kinder čokolády :D :D Já ještě vzpomínám, jestli mi Dr. neradila tu trochu vody převařit. Myslím, že jo. Dala jsem trochu převařené vody na dno skleničky, hrkla tam daný počet kuliček homeopatik a dávala to Ani po lžičkách. Ale se zelenou arnikou Ti neporadím. To netuším, na co to je. A netušila jsem, že existují kuličky na trening.
S léčitely je to jak s doktory. Jasně, že neuznávám „Písaříky“, ale tahle moje paní léčitelka nepracuje se žádnou energií, jen zjistí pomocí virgule diagnozu, doporučí léčbu, přičemž sama žádné přípravky neprodává. Ještě mi vždycky udělá masáž a dá baňky na místa, která zjistila, že potřebují posílit. A opravdu to funguje. Moji rodiče k ní chodí leta, já teda k ní zašla, až když už si s náma doktoři nevěděli rady a opravdu jsem nechtěla do ročního dítěte furt rvát antibiotika. (Navíc před lety tato léčba zachránila mého tatínka z rakoviny, doktoři si s ním nevěděli rady, tak se hledala pomoc, kde se dalo a ťukám, ťukám, dnes je z toho venku!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
28.9.09 16:05

Pro ty, co vybírají nový kočárek:
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

překvapují mě ty značky :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
28.9.09 21:12

Jo, holky, taky jsem koukala jako blázen na ty kočárky. Ale dnes asi nejsou v pořádku žádný, bo podle několika mnou navštívených autorizovaných prodejců se stejně všechny kočárky vyrábějí v Číně a nebo v Polsku, takže si nevyberete. Je to síla, co? Člověk v domění, že dělá pro dítě to nejlepší, tak mu koupí drahej kočár a nakonec to vyjde jak nějaký to Tako a podobný pochybný vozítka ( možná, že na tom ty levný kočáry jsou líp).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
28.9.09 22:21

jani: asi se budes divit…nebo taky ne…ale ja nakonec u toho TAKO skoncila…po tom co jsem si pozjistovala (podobne jako ty) tak na kocar totalne kaslu…tako je sice malej tank…ale co ho holky maji tak tvrdi ze sice je tezkej ale muze do nej narazit nakladak a prezije to…obrazne receno :-) takze me se to sem hodi. puvodne sem chtela x lander…vyrobeny taky v polsku..drahy…pry je vybornej ale hodne poruchovej…patrol se dvoum mym kamoskam taky pos… na ty uplne drahy kocary nemam…a ani to pro me nema smysl nechat na to slintat psy popr. kone a jine :-d takze tak…navic je velikej oproti tem drahym takze se tam zimni mimi vleze…a pak koupime lepsi sportak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
28.9.09 22:43

No, to je právě ono, Mikit. Prostě si nevybereš. Tako, X-lander, nebo Jane. Vyráběj to ve stejným hangáru a ty si pak akorát kupuješ značku. To samý jako boty. Jsem si v pátek koupila ty Nike kecky a doma jsem zjistila, že Made in Vietnam a tak čumím na ostatní podobný značky co máme doma a zase vše Vietnam a China.
A aby sis nemyslela, mě se třeba zrovna ty Tako líbily, ale je to fakt tank a sama do auta bych to nesložila a asi ani nevytáhla těch 12 schodů sem do vchodu. Ale ve stejný situaci jako jsi ty, bych do něj šla asi klidně taky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
28.9.09 22:47

Mně se Maxi Cosi i Quinny strašně líbí, ale jsou maličké. Srovnání cena/výkon- tak cena mi připadne příšerná. Navíc tu v Německu se dá v akci sehnat Maxi-cosi za třetinovou cenu. To jsem nechápala. Já mám po Aničce Patron Apollo Alux, vcelku jsem spokojená, reklamovala jsem brzdy, spravili mi to do týdne, ale po pár měsících se problém opakoval. Ted ho mám mimo záruku, tak to musím manža nějak pořešit. Ale jinak není zase drahý a je velký. X-lander měla kámoška, 3× reklamovala kolečka, neuznávali jim reklamace, opravy trvaly děsně dlouho, až koupili nový jiný kočár. Záleží, jak, kdo a co bude s kočárem dělat. Já jsem brala v úvahu, že ho budu tahat po tramvajích, autobusech, ale zároven chodíme hodně do přírody, takže nějaké super lehké chrastísko nebo tříkolku jsem nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
29.9.09 00:24

zdenuli
teeeda nechat si osetrovat pipku od tchyne to fakt klobouk dolu, bych nedala, ale u nas jsou s tchyni spatne vztahy tak to bude asi tim :o)

magdi
jak naschval se Verunce vratila ryma a tak jsem aspon vyzkousela tu cibuli a musim rict, ze predtim se budila co chvilka a jakmile jsem to tam povesila, tak spala celou noc, dneska jsem ji to tam dala zas. V pokoji je teda smrad hruza, ale hlavne ze spi klidne :wink:
takze jeste jednou DIIIIK
Homeopatika jsem zatim pouzila jen jednou kdyz se male objevila Moluska. Rozpoustela jsem ji to v trosince vody a nechala vypit chutnalo ji to, takze nebyl problem. Rozpousti se to dpst dlouho myslim ze min. 15 minut.
Gratuluju, ze muzes dal bastit cokoladu :)

Lolinko
Me dva baliky vlozek do podprsenky stacily na celou dobu kojeni :) Ale to bylo hlavne tim, ze mi to nedelalo dobre a nejradeji jsem nosila v podprsence nastrihanou plinku, ktera vetrala a tak jsem nemela rozdrazdene bradavky. Vlozky jsem si brala jen obcas, kdyz jsem sla nekam na navstevu a mela na sobe neco v cem jsem potrebovala mit dobry tvar a nebo jistotu, ze to neprotece.

Tak uz jsem koupila podlozku na brebalovani, ta stara uz se neda pouzit.
Postel uz mam trosku vyhlidnutou, ale zabranu si budeme muset nechat udelat. Skrin jsem nikde nevidela…nechapu jak vsude vyrabi skrine hlavne na vesaky, jake dite vyuzije skrin na vesaky, ja jako decko bych byla lina neco veset na vesaky, neni nad police nebo supliky.
Takze to asi necham nacenit u nejakeho truhlare a nechame udelat.
Blizi se Verunciny narozky a vanoce, takze uz vymyslim darky, ktere nadiktuju rodine a ktere koupime my. Ted jsme finance trosku dole, tak asi nechame vetsi veci na rodine oni se poskladaji :)
Jsem dnes objevila, ze ma Verunka dva nove zuby, vyrostly ji horni petky a ani si na nic nestezovala. Jsem myslela, ze petky rostou az pozdeji, takze uz nam zbyvaji jen dolni petky a bude mit do skoly pokoj.

Jo holky a jak jste se bavily o krvaceni po porodu, nejak jsem si to predstavovala stejne jako u normalni menstruace jen o neco silnejsi, ale kdyz se mi na vlozce objevil opravdu veliky kus cehosi, tak me to fakt dostalo 8O. Pak se to objevilo jeste dvakrat, ale poprve jsem z toho byla fakt trochu v soku. Tak chci upozornit prvorodicky, aby s tim pocitaly a nebyly v soku jako ja :wink:

Nevite jestli nemuze byt necim skodliva navsteva solne jeskyne v tehu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
29.9.09 00:31

Cancerko , myslím, že solná jeskyně by neměla ničím škodit. Spíše naopak. Kam chodíte? Na Jánského? Vloni jsem tam s Ani taky chodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
29.9.09 00:39

Zdenu nu já ještě nikdy nebyla a mamka to potřebuje jak sůl (hihi jak příznačné) a tak jsem si říkala, že bych zašla s ní, třeba mi to pomůže na AE i když já jsem docela skeptik :roll: Nu v Olmiku vím jen o jedné a to u nároďáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
29.9.09 07:43

cancerko ja vim je to bomba, manzel mi to netoleruje ale ja na neho zvysoka … a nemas zac. joo a ten kus cehosi jak popisujes to byl teda hnus ze me neco takoveho vypadlo v nemocnici na zachode no uplne jsem se lekla fuj..

baby vy teda ponocujete! :D

ty homeopatika, no lzicka nam taky moc nejde, jak na ni neni brambor nebo tak neco.. ale vypit to by zvladla. arnika je na to kdyz spadne a natluce si, po lopate vysvetleno, ale lip to neumim :lol:

uz knika ze je vzhuru tak ja letim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.9.09 10:51

arnika pomaha na moooc veci: snizuje krvacivost, pomaha pri otocich atd. pouziva se napr. pri silne mentruaci (opravdu snizi krvaceni treba o vic jak polovinu), nebo jak rika magdi pri natluceni: modriny, otoky. pomaha i pri zanetech (svaly a kosti)..a urcite i dalsi…na tohle to mam vyzkouseny.

janci: no praaave…ja mam vyhodu ze nemusim ani skladat do auta ani tahat do saliny…takze proto…jinak je tech 20kg asi fakt moc…a vyber teda neazvidim…ja byla vylozene nastvana kdyz sem zjistila jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.9.09 10:58

jeste kdyz vidim ze mate docela zajem o tu homeo…tak vam sem hodim homeopatika k porodum: treba neco vyuzije treba neee…ale malokde se to da takhle vcelku sehnat…tak ja z toho mela radost kdyz sem se k tomu dostala.

Arnica Montana 30CH - 1 týden před porodem 1× denně 3 kuličky půl hodiny před jídlem až do porodu! (proti zánětům, zranění na sliznici, krvácení)

Acta Racemosa 9CH - když praskne plodová voda - ihned 3 kuličky, opět za ¾ hodiny a intervaly zkracovat ( podávat asi do půlky porodu - 1 ampule ) (uvolňuje porodní cesty, kvalitní kontrakce, zkrácená doba porodu )

China Rubra 9CH - 1× denně po porodu, 3 kuličky - 3 dny, půl hodiny před jídlem ( k zavinutí dělohy, uklidnění rodidel )

I nadále podávat Arnicu - 2× denně 3 kuličky ( dobré kojení )

Cistus Canandensis 15CH - 1× za 2 dny po porodu 3 kuličky ( při problémech 3× denně ) (na mléčnou žlázu - proti zánětu!!! ) pry se spatne shani…tak tady nahrada: Při počínajícím zánětlivém zduření mléčné žlázy, provázené zčervenáním, otokem a horkostí Belladonna 9 CH 5 granulí 4-5× denně

Phytolacca Decandra - počkat když by byl problém s mléčnou žlázou, pak druhý den po zvýšených dávkách Cistusu - 3 kuličky

V případě slabé mléčnosti ještě Ricinus Communis 5CH - 3 kuličky denně po dobu 3 dnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
29.9.09 11:45

mikit a co na bolesti, treba po porodu, myslim tim rozrezanou delohu :lol: a taky neco protizanetliveho, minule se mi jizva zanitila.. :? tu arniku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí