Poradna duly
Jana Čurdová
magdi: mam chytrou knizku o homeopatikach pro nastavajici maminky a u porodu cisarem pisou arnica 15CH + staphysagria 15 CH (5 garnuli 1×denne - vybrat celou tubu) prave na ty potize co si mela…jinak tou arnikou myslim nezkazite nikdy nic…
a nevis jaky je rozdil mezi tou co rikas ty a arnikou 5CH ? ja mam tu.
Holky když probíráte ty homeopatika, jak to vlastně je, čím vyšší číslo ředění tím je to silnější nebo naopak slabší?
jde o redeni ucinne latky…
existuje několik obecných zá:,–(.
Nízká ředění, tedy do 8 CH, nejčastěji 5 CH, se předepisují:v akutních případech, v případech s jasně vyjádřenými symptomy (mapř. vysoká horečka, nebo napr. zánět kyčelního kloubu).
Léky v nízkém ředění se podávají často, opakovaně během dne.
Vysoká ředění, zejména 9, 15 a 30 CH se předepisují pro případ terénní léčby, podávané jednou až dvakrát denně (9CH), jednou až dvakrát týdně (15 CH), nebo dokonce jednou za 14 dní (30 CH).
neni to ale pravidlem…nekdy je mozne podat i vysoke redeni casteji…vzdy je dulezite proc se podava!!!
Ahoj holky,
tady to žije!-) Vůbec Vás nestíhám!-))) /A to už nechodím do práce…/ Trochu Vám tady naruším tu homeopatickou debatu, protože já tomu vůbec nerozumím-takže asi ani nepřidám…-(((
Já mám dneska depku jako trám-tak hřeším-usedla jsem k netu s kávou a kouskem dortíku…-(Snad mi to pomůže…Tady je hnusný počasí, že to dál nejde…Celej den jsem doma sama tak něco šochrám, teď přišel manža a šel si lehnout…-( Což je tak na dvě hoďky…Takže tu čumákuju zase sama…Včera nám spadl kocour z balkonu,tak jsme fičeli na veterinu a snad nemá nic zlomeného,ale je teda sedřenej chudák snad všude…Celé roky v pohodě, v létě necháváme otevřený balkon i když nejsme doma a teď tohle…-((( Strašný…Tak to na mě tak nějak sedlo při představě, že to takhle bude vypadat už pořád, že snad ani nemám sílu na nic…Jak tohle prosím Vás zvládáte? Že jste celé dny sami doma jen s děťátkem, chlap přijde domů, plácne sebou o gauč nebo postel, na 2h vytuhne, pak už je večer a Vy už pomalu jdete spát???? Mě z toho asi migne…a to jsem doma teprve druhý týden!Fakt Vás obdivuju!!!!Jestli to takhle bude pokračovat, tak se ty naše dřevěný parkety přemění v lesklý mramor a nikde nezbyde kámen na kameni.....-)))))
No nic, jdu Vás dočíst a doufám že je u všech všechno v naprostém pořádku a nic Vás ani miminka a aděťátka netrápí!!!
Opatrujte se!
ahoj,
omlouvám se, že vám lezu. Chodím do „listopadu 2009“ a holky tam hodily odkaz, že jste tady odbornice přes homeopatika.
Chtěla jsem se zeptat Cancerky - co konkrétně jste dávali na ty molusky? Pomohlo to? Jaké ředění a jak často a jak dlouho jste to užívali? A za jak dlouho to zabralo? Mám doma dvouletou cácorku a teď se jí ta jedna moluska tak hodně zvětšila a objevila jsem 2 další, tak s tím musím něco začít dělat. Na internetu jsem našla dvě homeopatika, ale každý dával jiný dávkování a jinou potenci, že jsem z toho jelen.
Ještě jednou se omlouvám a jestli můžu poprosit odpověď přes SZ. Díky moc.
Ahojte holky,
no tady je zase depinové počasí. Už ani dopoledne nelezu ven. Snažím se s Ani něco vyrábět, takže máme na zácloně draka a pak něco smolíme ze Sluníčka a Pusíka, co jsme si dovezli z Čech.
K těm homeopatikům - na „zavinování“ dělohy jsem dostala také tu Arniku, ale už si nepamatuju to ředění a na málo mlíka Ricinus, tak jak psala Mikita. Musím si to někde poznačit, abych se ještě před porodem vybavila.
Jeje, co to je moluska???
Cancerko, myslím, že Ti solná jeskyně jedině prospěje, je taky na Jánského,jak je to zdravotní středisko. Ve městě ani u Globusu jsem nikdy nebyla. Do solné jenom přijdeš, sedneš, dýcháš, pustí ti tam relax hudbu, nebo když půjdeš s malou, tak pustí dětskou. Pro děcka jsou tam plastové hračky na hraní, takže si děcka hrají s těmi krystalky soli. No a jestli to pomáhá? Asi se tam musí chodit pro efekt častěji, já jsem na to využila vloni příspěvek z pojistovny. Navíc jsme byly bez tatínka, tak jsme musely naplnit volné tmavé zimní dny.
A ještě se s Vámi musím podělit o zážitek ze zdejší úrovně péče o těhotné. Od 20.tt mám nárok na porodní asistentku, na její rady, masáže,.. vše hradí pojistovna. Tak včera jsem tam byla poprvé. Kočka byla mladší než já,myslím zatím bezdětná, ale naprosto skvělá. Věnovala se mi asi 70minut,doporučila mi cviky na záda, udělala mi masáž zad, pak mi tam nalepila nějakou speciální pásku, kterou tam mám mít asi týden, něco to má být na způsob akupuntury. Pak jsme se bavily o porodu a vlastně o všem, co jsem chtěla vědět. Pak se mě „Hebamme“ ptala, jestli u nás je nárok na porodní asistentku. Tak nechápala, že po porodu hradí pojistovna jenom dvě návštěvy. Tady chodí po porodu každý den!!třeba celých prvních 14dnů. Dítě váží a radí, co je potřeba. Pak chodí ob den a pak jak je potřeba až do 8 týdnů dítěte. Před porodem od toho 20.tt je to taky podle potřeby. Třeba 15×. A vše hradí pojištovna. Koukala jsem, jak blázen. A ti naši známí, jak mají tu předčasně narozenou holčičku si to tu také jenom chválí. Ti mají nárok nejen na porodní asistentku, ale radí jim i odborník na předčasně narozené děti. No trošku je to pro mě jak sci fi. Tak nevím, jestli to u nás bude někdy taky takové, v tomto jsem totál skeptik. Hlavně když srovnám ten psychologický přístup tady a to, co jsem zažila při porodu v Čechách, tak bych řekla, že jsem u nás zažila snad středověk, ne 21. století. Já snad začnu litovat, že jsem neotěhotněla dříve
a že jsem se tak bála toho, že nebudu při porodu rozumět ![]()
Leninko , jsi mě tak uklidnila. Mě to taky štve, že jsem celé dny doma s malou a sama. Ono s dítětem Ti zase ten den uteče úplně jinak, než když jsi sama. Ale já už cítím tak rok, že mi ten stereotyp už trošku leze na mozek. A to budu doma ještě 3 roky!! Wow!
(Já ted do manži hučím, že si vůbec to druhé těhu tak neuvědomuje a nevěnuje se bříšku, tak jak to bylo poprvé. No prý je to normální??) Ale štve mě to. Aspon masírovat by mě mohl, ale on padne večer taky unavenej z práce.
Zdenu,tak to je asi koukám všude stejné…Já teda už sice nechodím do práce, ale máme s manžou malou firmičku,takže jakoby stejně pořád pracuju-i když z domu…ale dnes jsem to měla nějaké volnější bez lítání po městě a jsem z toho úplně rozebraná…Přesně jak píšeš, představa, že to takto bude vypadat další 3roky je celkem šílená…taky mám pocit, že se manža bříšku moc nevěnuje-resp. tak pohladí, dá pusinku,ale nevydrží si počkat na pořádnej kopaneček, nebo aby viděl vlnění bříška…to už viděla i moje mamka a to se vidíme jednou za 3 týdny!…-( Asi by potřebovali ti chlapi naplácat…-)
Tak jsem zkusila ten seznam do porodnice převést do wordu a zkopírovat:
DOKUMENTY
občanský průkaz
těhotenskou průkazku
průkaz zdravotní pojišťovny
oddací list
prohlášení o jménu dítěte (pokud jste neodevzdali předem matrikářce v porodnici)
pokud jste se rozhodla pro dárcovství pupečníkové krve, vyplněný tiskopis
formuláře pro porodnici, pokud možno vyžádat a vyplnit předem
porodní plán
MÁMA
mýdlo
hřeben
gumičky a sponky do vlasů
vatové polštářky
zubní kartáček a pasta
balzám na rty
krém na obličej, ruce, tělo šampon
mýdlo na stehy s výtažky z dubové kůry???( firma ATW Products Warsava) ??? žínku
2 ručníky
1 velká osuška
prodyšné porodnické vložky 2 balíky
papírové kapesníky
toaletní papír
masážní olej na hráz
homeopatika - arnik
bepanthen, rybilka
vložky do podprsenky 1 balení
omyvatelnou obuv na přezutí
delší triko nebo noční košili
2 kojící podprsenky
3 starý kalhotky bavlna nebo jednorázový kalhotky župan
teplé ponožky
neperlivá voda,
maliníkový čaj, iontový nápoj, studená kola
hroznový cukr
svačina (banán, musli tyčinka, piškoty, sušenky…)
mobil+nabíječka
nafukovací kruh
něco na čtení, psaní
odsávačku
MIMINKO
pleny ??
deka na přikrytí po porodu
vlhčené ubrousky žínku
masážní olej VĚTŘÍČEK
jojobový olej BIO
líh na pupík
OTEC
omyvatelná obuv
triko
foťák
peníze (dula+ přítomnost u porodu)
svačina
Možná ho ještě budu upravovat, zatím na to nemám myšlenky, zkolila mě nějaká děsná viroza, tak sotva lezu. měj te se
leninko, zdenu: me prijde ze pokud vas po brise aspon hladi a daji pusu tak budte v klidu ze se staraji…mojeho martina to vlastne vubec nezajima…jakoze kdyz mu vrazim do ruky olej tak me namaze…ma u toho milion blbych kecu…ale tot vse…ale me to nijak extra nevadi…spis mi vadi (nebo mi aspon prijde) ze cim mam vetsi bricho tim ma mensi zajem o jakykoliv sexualni cokoliv
ja teda sem taky docela ztratila zajem oproti driv…ale tak aspon jednou za 14 dni by mi to nevadilo…spis naopak
jak jste na tom s tim vy???
roxo: tak at si brzy fit…a ten seznam mas teda zatracene dlouhej…do ceho to balis? ![]()
a jeste ze vas to nebavi doma: tak chodte na vylety…do bazenu, cvicit…na navstevy ke kamoskam na miminka…ja si to teda paradne uzivam pokud teda neni tak hnusny pocasi jako dneska…to je tak akorat na cteni ![]()
Ahojinky holky,,ted jsem došla z kontroly,,vše je v pořádku,,malý si leží zadečkem dolů,,tak kde mě nejvíc kope má nožičky,,váží 2 kg,,takže mám z toho hrůzu co to bude za macka
,,,jinak děkuji za seznámek roxi
..homeatika neznám tak jsem ráda že jsem se něco dozvěděla
,,já si při fifovi jak jsem byla těhu taky nedokázala představit co jako budu celé ty dny dělat,,ale je to opravdi jiné když už budeme mít ty naše ratolesti doma pořád se něco děje,,taky mi přijde že se mi martin méně zajímá o bříško asi to už tak neprožívá jak u toho prvního,,ale pohladit mě pohladí malý ho i několikrát krásně kopl,,záleží jakou má ten můj chlap náladu je taky pravda že předtím netrávil tolik času v práci,,jinak se sex,,mno ten taky máme čím dál méně,,ale je to síš i kvůli těm zánětům co jsem měla ,,a nebo když už přijde chut tak nespí Filda,,talže není to jak kdysi
,,,jdeme papat sekanou tak se těším,,manžílek mi odjel až do soboty na slovensko chjo tak mi bude smutno i malému ale přijdou holky a tak snad to uteče,,mějte se krásně všechny vás moc zdravím
,jo a jak je Julince??
čau holky,
hlásím se po dlouhé době…nejdřív dovolená a dlouho z domu pryč…a ted lítám všude možně a nestíhám…a už se zase začínám cítit hotová..(1-2 měsíce..jsem si fakt užila
)
jinak magnesium jsem zapomněla doma…nejdřív jsem si nadávala..ale jak jsem tady četla, tak se asi prd stalo…ale už asi týden mě začaly brát křeče…tak jsem zase najela (hlavně ve spaní, nebo když jsem si přesedla nohy a je to teda děs
)…kolik toho asi tak teď holky berete???
jinak homeo…klidně poradte
já bych něco preventivně na zimu u sebe a malýho…a potom jestli to vůbec existuje na rychlej porod!!! Protože to co jsem zažila minule byl děs…pořád doufám, že to bude lepší…ale koukám,že jsem tady zdaleka nebyla sama…tak ať nám to teď vyjde
![]()
dneska je hnusne tak sem celej den u pocitace…des bes ![]()
ahoj meli: na ten porod jsem to psala o stranku zpet tak mrkni…doporucujou to namichat do nejaky vody (rozpusit) vybavit pritele aby vas tim napajel pri porodu…takovej homeo koktej ![]()
jinak megnezko me teda osobne nejak zklamalo…mela bych brat 2tbl 3× denne…ale neberu nic…prijde mi to uplne stejny s i bez…mozna i kdyz nevim jestli je to mozny i lepsi kdyz to neberu..nebo mi na to nema zadnej vliv a nekdy proste tvrdne a nekdy neee..tak to nakonec bere pritel kerej ma krecaky a v noci ho berou krece do nohou ![]()
a jak bylo na dovce?
Roxi: Super, díky moc za seznámek,to je věcí…já mám připravenej jen malej kufřík-zatím prázdnej, tak to se mi to tam teda určitě nevejde…-)))
Mikitko: To je teda zlobík, Tvůj mužík…-( Ale tak třeba patří mezi ty chlapi, který to nevnímaj než se mimčo narodí, protože jakoby necítí to co my-takhle mi to vysvětlovala doktorka…Že holt to maj některý chlapi nastavený takhle…Mám kamaráda a jeho přítelkyně je teď v nějakém 3-4 měsíci a když s ním o tom mluvím, tak on ji bere spíš jako by vůbec těhotná nebyla…Zrovna včera jsem se ho ptala jak to zvládá a on že není co zvládat, že je všechno normálka…Takže asi tak…-( A s tím sexem…U nás je to naopak, čím jsem větší hroch, tím má manža větší chuť a chtěl by pořád…Což já zas nemám chuť každý den-teda chuť by byla, ale přeci jenom mám starost o malou,abychom ji tím moc nezlobili…-))) Sice mě trochu zlobí, že se mu líbí má velká prsa, protože po porodu tím pádem až odkojím asi moc nadšenej nebude, ale co naděláme, že…na plastiku samozřejmě nepůjdu…hihihihi…takže takhle nějak je to u nás…Ani nevím do kdy je možné sexovat aby se něco nepokazilo…V 9měs už asi těžko,že? /abych teda věděla/