Poradna duly
Jana Čurdová
Nazdárek
![]()
LOLINKO tak přesně jak jsi psala ty, jednu tašku jsem měla do porodnice, vložky, ručník, sprcháč, kalhotky, pití, jídlo nee, na to jsem teda neměla nějak pomyšlení atd.atd. a druhou s plínama , ubrouskama a potřebama na mimi a tu mi manža také dovezl později. A je to skutečně pravda v každé porodnici jsou jiné zvyklosti a každá poskytuje něco jiného, některé skoro nic.
A Lolinko pokud máš nejistotu ohledně té odsávačky na mlíko, tak si ji pořiď a nebo vyhledej třeba kamarádku, která ji má a od které by sis ji případně mohla půjčit, buď dlouhodobě či alespoň na dobu , než ti z e-shopu přijde tvá vlastní. Já jsem měla v záloze minule od kamarádky mé švagrové, půjčila jsem si ji s tím, že pokud by mi něco odsála tak si ji koupím( tedy z druhé ruky ), ale bohužel mi nevyhovovala a tak jsem ji vrátila. Nevím zda si ji tedy zase od někoho půjčit, asi bude pro jistotu v záloze…
Ale máš pravdu prostě někdo si odsávačku nemůže vynachválit, třeba moje švagrová a její sestra byly nadmíru spokojené, bohužel u mne nebyl žádnej efekt. Každá jsme jiná.
LUCIALINKO moje řeč, zrovna dneska jsem si během dopoledne vyprala plínky a věcičky na mimi a večer se budou žehlit. A zase tak moc brzy se mi to nezdá. Jsem v 31tt a v těhu s Tinou jsem šla na mateřskou dovolenou sice 6t před termínem porodu, ale už jsem měla popráno a požehleno. Prostě jsem člověk , který si to vše dělá raději dopředu než , aby pak byl nepřipraven. A doufám LUCI, že se Filípkovi spustí opravdu jen ta rýma a nebude to pokračovat nějak dále. Posíláme mu s Tinkou hubinku ![]()
A chtěla jsem se zeptat mamin… při Tině jsem používala, krom teda vycházek- to jsem dávala papírovky), látkové pleny-klasické čtvercovky. Ale teď jsem si řekla, že si pořídím i pár těch moderních látkovek s vložkami, jenže na těch je na cedulce uvedeno, že prát se mohou na 90°C, ale že se nemají žehlit…ale novorozenci alespoň do těch 6t( šestinedělí) by se měly pleny žehlit , nebo myslíte, že by to snesli malé miminka i bez žehlení? Možná se vám to bude zdát blbej dotaz , ale pro mne je teda důležitej ![]()
JANČO já myslím, že děláš dobře, pokud se zajdeš podívat do porodnice, tak tam určitě zjistíš , co budeš k porodu a na mimčo potřebovat, jak jsem psala, každá porodnice je jiná a v každé je k dispozici něco jinýho. A jak psala Lucialinka, tak mi připadá, že budeme rodit ve stejný, protože my si musíme donést úplně všechno( krom teda oblečení na mimča- podmínkou je, že mimčo bude nosit nemocniční ). Ale s tím poplatkem to máme stejné, budeme platit těch 60kč , jen za sebe a za miminko nee. Totiž… u nás žádnej nadstandart neexistuje. Tady jsem si rovni
![]()
TAk zatím papa
a usmívejte se
![]()
Ahoj holčiny,
dneska jsem byla na kontrole, všechno je OK, mám nahoře 7,5 kg a doktorka říkala, že se jí zdá moje bříško malé a že nechápe kam se to mimi schovává, protože při UTZ mimčo přeměřila a je to prý normální velikost. Jinak potvrdila holčičku a hlavičku dole (což jsem si myslela, protože mi pěkně tlačí na močák, dokud byl dole zadeček, tak to nebylo tak moc). Mimčo váží 1532 g.
Protože jsem tu dloooouho nebyla, jdu vás přečíst a reagovat budu poté.
Zatím se mějte a neuvízněte v nějakém zrádně měkkém a hlubokém gauči ![]()
Cancerko , v které porodnici budeš rodit?
Holky, já mám dotaz. Po 3 letech jsem vytáhla to mini oblečeníčko po Ani a všimla jsem si, že na něčem mám zažloutlé fleky. Nechápu, jak se tam vzaly. Uklízela jsem to všechno čisté, vyprané, bez fleků. Měla jsem to v těch vaukových pytlech a přesto je něco flekaté. Řešily jste to také případně co jste na to použily??? Vanish??
Mikitoo
S tím pitím jsem na tom byla podobně, ale jak jsem to četla, tak od té doby už toho vypiju víc, ale i tak to není nějak moc.
S tím brečením, jsem na tom podobně, poslední dobou se mi chce pořád brečet.....teď mi normálně začali téct slzy, když včera byl ten pořad dům snů jak tam byl klip z domova od synka pro rodiče…takové věci mě vždycky nechávali chladnou
Magdicko
Ptala jsi se jestli je genciálka totéž jako hypermangan, to netuším, protože neznám hypermangan ![]()
Jsem ráda, že už je Julinka OK.
S čištěním zubů jsme taky dlouho bojovali. Zezačátku to bylo opravdu úspěch, když jsem se kartáčkem dotkla jednoho zubu. Zkoušela jsem jí nechat samotnou a ona sama si zkoušela,ale vždycky se zastavila u rtu až po nějakém měsíci možná i víc, si konečně sama začala dávat kartáček na zoubky. Čistila jsem si před ní zuby a ona měla svůj kartáček v ruce, aby měla motivaci. Nu chvíli to jakž takž fungovalo, pak už mi dovolila abych jí čistila zuby já a ona taky ten kartáček držela. Ale kvalitně to moc nebylo, prostě pořádně neotevřela nikdy pusu. Pak se to zase začalo jen zhoršovat, vztekala se a nechtěla vůbec čistit. Nu nakonec zabralo to, že jsem jí říkala, že pak ukáže zoubky tatínkovi a on věděl, že to musí pořádně pochválit. Takže jsme začali chodit po čistění zubů za tatínkem se chlubit, to fakt zafungovalo až jsem byla sama překvapená, dokonce se pak chlubila i svému plyšovému medvídkovi, otvírala na něj v postýlce pusinku ![]()
Lolinko
Hrazdičku máme tuto http://www.primababy.cz/…ditko-ofrat/
a byli jsme spokojení. Až byla malá větší, tak s tím pak trajdala jako s chodítkem.
Co se týče tašky do porodnice tak z hlavy jen napíšu:
plínky pro mimčo (jeden balík),mokré ubrousky, 2× porodnické vložky, 2× síťové kalhotky (ty jsem nosila mimo vizity), hygienické potřeby (kartáček, pasta, mýdlo, intimní mýdlo, 2 ručníky,jeden na ruce a jeden na koupání, hodně toaleťáku (protože jsem zjistila, že je dobré si pipku po sprše nejprve pořádně osušit toaleťákem a pak teprve dát vložku),bepanthen,přezůvky,nabíječku+mobil,nějaké drobné na automat pokud dostaneš chuť na nějaké kafíčko či čokoládu,hřeben, kojící podprsenky 2×,vložky do podprsenky, kapesníky (nevím proč, ale většina lidí prostě v porodnici kýchá, jestli suchej vzduch, nebo nachlazení při porodu netuším), hroznový cukr před porodem na energii, kameru, FOŤÁK a pak jsou potřeba doklady, ale to dopíšu později bo z hlavy nevím co všechno
víc mě teď nenapadá, ale noční košili a župan jsem si schválně z domu nevzala, protože je jasné, že se často ušpiníš (protečeš apod.) tak jsem používala nemocniční a byla jsem ráda, že mám pak dost pyžam doma čistých a nemusím hned prát
A pak jsem měla sbalenou tašku s oblečením pro mimčo, ve kterém pojede z porodnice domů a to dovezl až taťka den předem a hlavně nesmí taťka pak v den odjezdu zapomenout vzít autosedačku ![]()
Odsávačku jsem v porodnici nepotřebovala, doma jsem ji občas využila, ale některá místa člověk odstříká jen ručně.
JančoK
Určitě si kup porodní vložky ve zdravotních potřebách. Není v nich vůbec igelit, jsou silnější a hlavně pořádně větrají. Do porodnice jsem měla dva balíky a stačilo to bohatě a pak jsem si kupovala ještě domů, protože jiné vložky ač jsem si myslela, že jsou větrací, tak byly na jizvu hrozné, fakt jsem to cítila běhěm dvou minut, co jsem to měla na sobě.
Taky jsem používala síťované kalhotky koupené ve zdravotnických potřebách, protože když se zašpiní, přepereš a jsou za hodně krátkou dobu suché. A opět větrají.
zdenulinko
Budu rodit v Olomouci při případných komplikacích se nemusí mimčo nikam převážet. A byla jsem tam spokojená.
Holky já jsem teď zmatená, jsem myslela, že půjdu tentokrát na mateřskou 8 týdnů před porodem, protože finančně jsme na tom nějak hůř a pak že budu mít normálně rodičák do 3let věku toho mimča. Ale teď mi doktorka říkala, že je pro mě lepší nastoupit až těch 6 týdnů před porodem.....a já nějak nepochopila proč, snažila se mi to vysvětlit, ale protože jsem asi nějak tupá nebo co, tak už jsem ji nechtěla zdržovat a říkala jsem si, že si to doma proženu znova hlavou. Můžete mi to někdo vysvětlit?
Mějte se krásně
lolinko jen jsem ti chtela rict ze nevim jak s tou svacinkou, tady prave doporucujou nejist, ale vycetla jsem nake lizatka, jabko neco lehoulinkeho se muze. ja byla na vyvolavacku a nesmela jist cely den, pro me utrpeni
ani o pul noci kdy uz bylo po vsem mi nic nedali beeee
zduvodnovali to tim ze pokud by nedejboze doslo na cisar nemohli by mi udelat anestezii, a taky ze na nej doslo ze. s tou odsavackou bych to resila az po porodu, je fakt ze ji nemusis potrebovat nebo si poridis nakou blbou. ja mela mechanickou a neslo mi s ni vypumpovat nic, musela jsem si pujcit z prodnice tu elektrickou ta byla super. a kdyz tak to ty tri dny vydrzis, uvidis, neboj.
jinak holky poplasacky hlasim se k vam do klubu
nenazvala bych to sice tak, jen mam rada vsecko nachystane, naprogramovane. cim driv to mam tim vic si uzivam klid a pohodu ze uz nemusim nic zarizovat. minule tehu jsem byla jak vy. ted mam dikybohu vsechno a jsem rada ze jsem celou dobu mohla byt v klidku.
luci snad se filda brzo uzdravi, poves cibuli nad postel. my byli dnes na narozkach a tam tech nachlazenych bylo vic, tak jsem zvedava jak to prezijem ![]()
vlozky - nekdo se tu nane ptal, ja si koupila normalne alwaysky s kridlama a jsem tomu rada.
jezis vidite ty jeste nemam!
no akorat v nemocnici jsem pouzivala ty erarni ty ohromne sexy az ke konci svoje.
petrus s plnkama ti bohuzel neporadim, pouzivame a budem jednorazovky. ale myslim si ze by to vadit nemelo ze to zehlit nebudes.
zdenu nepsala uz jsi tento dotaz nekam jinam? mam uplne dejavu.. je k tomu diskuze a holky tam probiraji vsechny mozne prasky a metody, jen odpust ale nechce se mi to hledat, jsem ko, narocny tyden.. jen si pamatuju ze jsem chtela vyzkouet ariel profesional podle toho co tam psaly anebo savo, jenze s tim mam osobne spatne zkusenosti a i presto ze tobylo jen bile nebo spis sede, tak to vybililo jen nektera mista takze
vysledek zase fleky..
cancerko tvou metodu s tatinkem a cistenim zoubku urcite vyzkousim uz nevim jak ji k tomu motivovat.. jen nevim jestli to zabere uz ted kdyz je ji teprv rok a mesic, co myslis? vy jste to aplikovali kdy?
Magdi, ta metoda s tatínkem a zoubky u nás funguje až dodnes a je fakt, že se tím pro Tinku stalo čištění i zábavou. Ale museli jsme k tomu dospět a nejsem si jistá, zda tak brzy mimčo chápe, že to je vlastně zábava.
Zdenu, mě to udělalo také, ale já jsem věcičky vyprala na 60°C a nezůstala na nich ani skvrnka. Ale také nevím čím by to mohlo být. Proč se skvrnky udělaly. Měla jsem strach, že mám věci zničené, ale měla jsem asi štěstí a nemusela jsem to nijak zvlášť řešit.
dobrou noc ![]()
Magdi, nikde jinde jsem to nepsala.
Zkoušela jsem něco prát, ale teda ani na tu 60 to moc nepustilo
Takový krásný bílý věcičky to byly a já když to ted vytáhla, tak jsem kulila oči nad těmi fleky. ![]()
Jo a k těm vložkám. Já měla jizvu jako prase, po kleštích to bylo horší, blbě se to hojilo, takže always by mě zabily. Ty vůbec nevětrají a já musela větrat hodně, aby se mi to nezanítilo a furt se umývat, po každém záchodě a doma jsem pak pořád fénovala. A namáčela si to v Tantum rosa(ted se to asi jmenuje něco jako Rosalgin, jsou to pytlíčky pro přípravu roztoku). To taky doporučuju vzít do porodnice a ještě kojící čaje. Nám je tam vždy sestra uvařila. Jinak krom mastičky na prcinu pro mimi jsme v porodnici nedostaly nic. Ani ty vložky. Pyžamo a župan jsem měla také vlastní, jedno jsem dostala a jeden župan a sestra mě varovala, že mám nárok na jeden kus za celý pobyt. Že toho mají málo
Jinak jsem rozhodnutá volit nadstandard. Poprvé jsem ho neměla, nebot jsem tam narazila na kamarádku z těhu kurzu a to bylo bezva, že jsme mohly být spolu na pokoji.
Holky, díky moc za vaše názory !!!
Magdicka : Já tu svačinku myslela až potom…víš až tě zavezou na pokoj a budeš třeba od půlnoci čekat na snídani, že ![]()
Jinak ten hroznovej cukr je skvělej nápad !!!
Nějakej čaj k tomu a bude ![]()
No, doufám, že v Brně bude pyžam dost, nemám nic v čem by se dalo být v porodnici (doma spím v panských trenkách a tričku
). A hlavně bych tam pak jela s lodním kufrem, že ![]()
S tou odsávačkou mám pořád dilema, ale tedˇspíš převládá názor, že to asi fakt nechám na „potom“. No, uvidíme, třeba ještě znervozním ![]()
Praní oblečků nechávám až tak za měsíc. Čekáme na manželovu výplatu a pak za ni koupíme přebalovák v Ikea, kam bych ty oblečky naskládala. Do té doby to asi nemá cen u řešit.
No výbavičku už skoro budu mít všechnu. Chybí akorát nábytek…tj. převalovák a postýlka (+peřinky apod.). A ještě kosmetika. Jinak všechno asi mám. Teď už to jen raodstně přeskládávám v dětském pokoji zprava doleva ![]()
Jinak su normální ![]()
Ahoj holky, vy jedete, nestíhám vás číst a vstřebávat informace.
Tak zkusím reagovat i když ne jmenovitě, protože to už asi neudržím
seznam do porodnice - já bych ho sem i dala, ale nevím jestli to půjde zkopírovat z tabulek v exelu, jsem teď u našich, zkusím to případně až se dostanu domů.
Porodnice tady jsou nějaké odkazy a zkušenosti mamin z porodnic, tak se případně můžete mrknout na tu svoji: http://www.rodina.cz/…/default.asp , http://www.aperio.cz/…odnice.shtml
porodnické vložky ty se daj koupit v lékárně i s těmi epesními síťovanými kalhotkami, nejsou nic moc, připomínaj vložky našich maminek, ale právě, že jsou vzdušné oproti normálním vložkám
odsávačka já mám pákovou od aventu, maximální spokojenost, je fakt, že ji mám od minula protože jsem furt trpěla na záněty. Jinak zkusit si ji jen do té porodnice půjčit a pak uvidíte. Tam mívaj většinou staré pístové, se spoustou námahy vytlačíte pár ml.
Plenky Happy taky jsem ty novorozenecký měla a byly dobrý a levný, pro ty větší se mi už moc neosvědčily, my používáme tesco ty zelený (dříve celofialový) obal. Dobrý plenky má taky DM market Babylove.
Zdenuli , s těmi skvrnami je to pech, sice je blbý prát mimču ve Vanishi, ale jestli nic jinýho nezabere, tak to zkus a pak bohužel znovu přeprat nebo přemáchat v něčem šetrnějším. My jsme používali pro novorozeně Lovelu a pak Persil sensitive.
Magdi , s tou genciánou opatrně, pokud ji seženeš, nesmí se mazat na velké plochy a moc často, ona je trochu karcinogen. Cituji : genciánová violeť (od jejího používání se opouští kvůli možnému obsahu karcinogenů - nicméně názory se liší, asi nejdůležitejší je, že by neměla přijít na sliznice)
Víc už si nepamatuju, jdu ulovit to malý zvíře, než tu babičce zboří barák, mějte se.
hojda vsem
na ty veci do porodnice se fatk optejte…koukam ze je to vsude jiny…v breclavi napr. pro mimco nemusite brat nic…vse vam tam daji…nocni kosile vam vymeni kazdy den kdyz budete chtit…stejne jako preslecou postel…jak sem tam ted lezela tak fakt spokojenost
vlozky a odsavacku tam taky maji…jen jidlo na porodni sal je tam vylozene zakazene!! tak to chce si tam dopredu brnknout nebo dojit a zistit ![]()
jo a vlozky always sem doted myslela ze to nikdo nemuze nosit …to si magdi prvni…pac koho znam tak se z toho i bez jizvy tak zapari…ze se bud jen osype nebo chyti vlka jak hrom :-d
magdi
Jojo ja taky sebou nebrala žádné jídlo s tím, že se nesmí jíst, jen manžel si s sebou něco vzal, aby neumřel hlady. Já si vzala jen hroznový cukr někde jsem to četla jako radu na netu. Ale musím říct, že jsem na jídlo neměla ani pomyšlení. Zezačátku jsem si dala ten cukr a pak až byly silnější kontrakce, tak mi bylo zle a zvracela jsem, takže jídlo mi bylo fuk ![]()
S tím kartáčkem jsme fakt bojovali dlouho, myslím, že půl roku možná i víc a úspěch s tatínkem jsme slavili až letos v červnu to bylo Verunce rok a osm měsíců.
Předtím jsem zkoušela kde co, písničky, básničky, zrcadlo, můj vzor atd. ale nic nefungovalo až ten tatínek ![]()
Co jsi to radila s tou cibulí nad postel???? to slyším prvně
Petrush
Ty plínky bych zkusila i tak vyžehlit, pokud se jim nic nestane, tak bych je žehlila, myslím si, že hlavně zezačátku je dobré to mít vyžehlené a to nejen kvůli dezinfekci, ale i kvůli tomu, že je ta plínka pak měkčí a mimča mají kůži ještě citlivou. Ač používáme jednorázovky, tak látkovky jsem potřebovala taky, pod hlavu, na přebalovací pult, na blinkání…stačilo nám 10 plínek, ale Verča skoro neblinkala.
Zdenuli
S takovýma flekama jsem se nesetkala, ale vyzkoušela bych Vanish mýdlo…nic jiného asi neporadím. Já žádné agresivnější prášky doma nepoužívám kvůli svému AE. Někdo myslím používá i kyselinu citronovou na bílé prádlo, ale nejsem si tím jistá.
Lolinko
Taky bych si nejraději už ty oblečky vyprala a nachystala ať už to mám z krku, ale čekám stejně jak ty až budu mít skříň do které to můžu naskládat
Tento víkend se jdeme podívat do nabytku, tak snad něco vhodného, levného a dobrého najdeme, chceme tu policovou skříň a postel se zábranou pro malou. To je trochu problém, protože všude mají se zábranou akorát vyvýšené a já chci normálně u země.
Holky které jste po porodu nosili obyčejné vložky, tak to fakt zírám, toho bych nebyla schopná…bych asi padla.....to je na jizvu jak žíravina. Úplně nejlíp mi bylo pak doma, když jsem si lehla na záda a vložku strčila jen pod zadek a větrala úplně holou p…
Ještě jsem si vzpomněla, že jsem si do porodnice brala teplé ponožky protože mám pořád ledové nohy.
zdarek před DLOOOUHYM VIKENDEM!
Z toho co dočítám, tak vídím, že připravenou tašku (aspoň v hlavě má většina)
.
zdenulino: tedka jsem dočetla, že jsi měla také kleštový porod, cca před 3 lety, tak to jsme na to stejně…já jsem se po tom prvním docela dlouho vzpamatovávala, jak fyzicky tak psychicky a začínám se bát toho druhého..z jedné strany je to druhý, takže by to mělo jít hladce, z druhé strany jak si vybavím to šití po kleštích, mně se navíc nějak rozjely některé švy, tak vůbec nevím, nevím…Ještě otázka, proč u Tebe ke kleštím došlo? Já jsem měla vyvolávyný porod, 10 dní po termínu, pak 2 dny tablety - nic, 3-tí den píchli vodu a něco začlo, ale bolesti skoro žádne…epi jsem chtěla od začátku, po nějakých prvních " z ničeho nic" kontakcícj jsem řekla, že raději jo, v 19 mi ho píchli s tím že po 3-hodinách další dávka, a dr šel domů, že to do půlnoci nebude..a hle, v 21 se volalo doktorovi že už to jsem otevřená, jenže já žádne kontrakce necítila, jen jsem viděla na monitoru jak se zvyšujou hodnoty…a pak už to šlo rychle..
teda to jsem se rozepsala, prostě se začínám děsit, co to zas bude, po KO mimi váží už 1,6 kg ![]()
ela
loli vidis ty jsi hlavicka!
to me nenapdlo a je fakt ze jsem o pulnoci chcipala hlady.. oni by mi asi neco dali ale po te anestezii jsem dostala jen dva suchary.. ![]()
zdenu a mikit jasne ze jsou lepsi ty hrozne tluste vlozky a musi to vetrat. ja jsem mela ‚stesti‘ ze jsem byla cisarem a ze se mi nic dole hojit nemuselo. a taky se mi nic nezaparilo
jinak tam u nas fasujem vse, teda pyzamo si beru svoje nebo spis teplaky a trika. ale jinak mi staci kartacek a mydlo. vim ze v cr je to ale hoodne jinak.
roxi dik za info.
cancerko povesit nad postel nebo blizko k posteli na kousicky nakrajenou cibuli pomaha jak na kasel tak na rymu, rozpousti hleny nebo jak to rict.. zvlast tem co jeste neumi smrkat je to supr, protoze to tece samo a neu:,–(i se tedy vevnitr. s tim cistenim zubu je to hruza nezabira vubec nic, asi je jeste mala, jenze ty spinave zuby me pekne stvou..
fuj prave jsem sezrala cele baleni kinder
a to mam za chvili volat na vysledky te cukrovky…
Díky za tip s tou cibulí, člověk se pořád dozvídá nové zajímavé věci ![]()
S čištěním zoubků už mě tedy napadá jedině řešit to ve spánku, otázka je jestli se malá vzbudí nebo ne, naše byla flegmoš a když spala, tak prostě spala a mohla jsem s ní dělat cokoliv ![]()
a nedělej mi chutě s kinder čokoládou…nám nějak vůbec doma došla čokoláda a nevím čím to
miluju čistě mléčnou milku nebo orionku
Magdi, já tušila, že po tom císaři sis mohla alwaysky dovolit
Já je netěhotná taky používám, ale po porodu to nešlo. A co ta Tvoje cukrovka?
Cancerko , doma byla taky po porodu větračka, ručník na gauč nebo křesílko, pod sebe vložku,… jsem to měla okořeněné tím, že se mi udělala díra 2cm, když mi nekteré stehy nechytly. Tak jsem to musela 2×denně sypat framykoinem a vystříkávat chlorofylem. To bylo moc prima, neb jsem si tam ze začátku nějak neviděla, tak mi to dělal kde kdo!
Teda krom tchána a mého tatínka.
( tchýně dodnes vzpomíná, že si nikdy nemyslela, že bude muset snaše ošetřovat pipinu.)
Teplé ponožky k porodu jsou prima. I v květnu se mi hodily. Na jídlo jsem měla k porodu čokoládu a takový intový nápoj. Pořizovala jsem si to u porodní asistentky v těhu kurzu. A piškoty. A ještě jsem měla nějaká CD. Svačina pro tatku se také hodila.
elamolendi , to ti úplně rozumím. Já jsem si dokázala druhé těhu představit až když měla Ani 2 roky. Do té doby nic! Brečela jsem kvůli pitomému porodu až do mého druhého těhu. Ted si zakazuju na to vůbec myslet. Uklidnuji se, že podruhé to bývá lepší a že už vím,co si můžou a nemůžou dr. dovolit a že už se taky nenechám. Chci si tentokrát zaplatit doktora(ten můj ale nejde) nebo minimálně porodní asistentku. Ale nepochopila jsem, proč u Tebe nakonec k těm kleštím došlo??? A nechápu, že tě nechaly tak dlouho přenášet a nevzali tě rovnou na císaře. Mně začal porod samovolně, ale strašně pozvolna, pomalu, neotvírala jsem se, přitom jsem se svíjela kontrakcema a sama mi pak praskla plodovka, pak jsem se otvírala, ale vůbec malé nesestoupila hlavička. Měla ji velkou a já prý byla úzká. Až se malá začala dusit, tak vzali zvon, ale protože ani zvonem nešla jak byla ještě hluboko, tak museli vzít kleště. Já byla za ně vděčná a štastná, že už konečně s náma něco dělají. A po 32hod. už jsem fakt neměla sílu.
Ostatní holky nechci strašit, ale jak se říká 2% ženských rodí bez bolesti a 5%porodů je komplikovaných a tam jsem patřila i já. Takže já byla spíše výjimka. (A ještě chci zajít v prosinci na radu k jedné paní léčitelce, tak doufám, že mi taky poradí.)
Holky, kdybyste našly nějaký šetrný eko přípravek, kterým bych ty flekajzny z oblečení odstranila, sem s tím. Vanishovat se mi to moc nechce. Ale když nebude zbytí,.. no přeci to nenechám flekaté ![]()
Mějte se všechny moc krásně a užijte si Václava. Škoda že tu neslaví nějakého Waltera nebo Helmuta ![]()