Poradna duly
Jana Čurdová
tak tak ![]()
jo me to taky par dni po porodu spuchlo. zvlastni bylo ze se to objevilo az asi tri nebo ctyri dny po porodu, ja si toho ani nevsimla az sestra.
ale horsi to bylo v praci, to se me lidi lekali..
batat
plinu
je to mazec no, me staci zajit do kramu, jdu predtim curat a pak sotva dobehnu..
tak ti drzim palce at to vydrzis, prinejhorsim nekde zastavite no.
zdenu ja jsem hubenour! teda byla jsem
ted jsem nabrala teda radne… to je zvlastni a ja prave myslela ze to maji spis tlustosky..
Holky, kdy si začnem balit tašky do porodnice ? 30tt už je skoro tady …oou..teď nevím jestli mám jásat nebo se spíš děsit ![]()
Můžete napsat, co si do porodnice sbalit ? Jde mi spíš o to třeba kolik těch vložek apod ? To, že si mám vzít pyžamo a kartáček na zuby je mi jasný ![]()
teda, ono to fakt letí…
Lolinko: myslí, že na balení tašky je ještě fuuura času, já nemám ještě základní věci typu kočár, oblečení atd. nechávám to tradičně na poslední chvíli..co se týče vložek, já jsem měla s sebou poprvé asi 2 balení po 20 ks, a stačilo
.
petrusho: díky za uklidnění, mi při prvním na žádne testy neposlali, je fakt že malý byl velký, tzn. 4120, 53 cm, ale manžel ma 2 metry, takže není divu, a doufám, že to není curekm ![]()
Mějte se
ela
lolinko: ty uz se vylozene nemuzes dockat
taska se pry bali cca mesic pred porodem…takze se jeste skoro dva mesice muzes flakat a premyslet nad jinym…taky jeste nemam ani kocar..mam vlasne jen par kousku oblecku a postylku ktera zustane ale asi az do prosince v krabici aby nezabirala misto…a kdyby jste nekdo meli pocit ze nestihate…tak budte v klidu..v budouci loznici se prave dodelala betonova podlaha..ktera musi tri tydny schnout pak az na to dlazba..vymalovat atp…
jooooo ale vlastne koupila jsem si (nebo lepe receno mamka koupila) autosedacku…krasnou oranzovo cervenou maxi cosi cabrio…tak kdyby nebyl kocar tak se bude prcek nosit ![]()
a jinak jak se tu nekdo ptal na ty vlozky…tak ja si zvykla jedine na nuturrela (maji aji dlouhy nocni) jsou napusteny hermankem..krasne voni a jsou prijemny bavlneny. takze ja asi budu brat do porodky ty. jinak v breclavi v porodnici jsou k dispozici nejaky obyc kdyby nahodou…tak to budou mit asi vsude ne.
a navic do porodky vam kazdej den prijde aspon jedna navsteva tak muzou donest kdyz bude neco chybet nee?
me uz ted tolik lidi rika jak za mnou prijde ze se tam nevlezou.
No určitě se těším
Člověk se může děsit jen porodu, ale nějak to zvládnem.
No, beru to, že bych v tom 35tt chtěla mít všechno nachystaný, tak začínám pomalu meditovat co ještě dokoupit atd. Nepoletím teď, ale abych měla nějakej přehled.
Ahoj holky, tady se už balí taška, já si pomatuju, jak jsem ji dobalovala v děsných kontrakcích a to jsem ji měla tak z 80% připravenou ![]()
Loli , ale kdybys chtěla písni mi tvůj email přes SZ, já ti pošlu seznam, co jsem do porodnice měla. Taky je dobrý si pak zjistit, co ti dají v porodnici, nám třeba dávali vložky, ale nedávali plínky, byl tam erar bepanthen apod
Já naštěstí toho moc nakupovat nemusím, hodně věcí jsem si nechala po prvním synovi a vzhledem k tomu, že to bude zase kluk, tak to nemusím moc řešit, jen ty teplejší věci. Zatím mám asi 4 ks ze sekáče, asi se na to pomalu vrhnu, abych pak neběhala někde s břichem.
Horší to je se mnou, já už teď mám kojící podprdy, tentokrát mám nějaká megaprsa ![]()
Jinak mám konečně dobré zprávy ze školky, malej si konečně trochu zvykl a už nebrečí, docela se mi ulevilo, už jsem to začínala pomalu vzdávat a to chodí jen 1-2× na dopoledne.
Jediný co bych doporučila, na co jsem já sama zapomněla, tak pokud máte svoji odsávačku, ta nemocniční je fakt děsná a nikdy nevíte jestli se nebude hodit.
ja to nechtela nejak odpalkovat…klidne piste sem co jste sebou mely do porodnice…urcite se nechame inspirovat vsechny…ja jen chtela podotknout ze jaksi na veci do porodnice jeste nemam zdaleka myslenky…ale az bude u me aktualni tak budu rada za seznamy ![]()
Holkyyyy, ještě mě s taškou do porodnice nestrašteeee!! Já tady ještě musím přečkat 2 měsíce, pak mě čeká stěhování! Kamarádka, co je tady mi furt říká, že mi to balení nezávidí, jak to s tím břuchem budu prý dělat!! Když jsme se stěhovali sem, tak jsme měli narvaný celý dětský pokoj krabicema a pytlema a to nám tady v D fůra věcí přibyla+kola,…
Jejej, já si jen říkám neporodit do konce října a bude to v pohodě. Vloni byla jedna moje kamarádka těhotná a stěhovali se, když byla v 7měsíci těhu. Do toho měla termín 17.12. Jak já si v duchu říkala, že má chudinka blbý termín porodu a že se do toho všeho ještě stěhuje. No nikdy by mě nenapadlo, že do roka a do dne budu řešit podobné problémy
![]()
Roxy, nebuť labuť:-) . A písni svůj seznam věcí do porodky. Neb i já se ráda nechám inspirovat seznámkem z praxe.
Ahojky
Lolinko, nechci se tě nějak dotknout, ale jsem stejný plašoň jako ty… Ale jak řekla Magdička, pro svůj klid, už začínám pomalinku , ale jistě a navíc korunky se rozháží- všechno něco stojí a je lepší ,možná pro nás na rodičáku, abychom si kupovaly postupně… takže já mám zatím 40ks vložek, 15 poporodních jednorázovejch kalhotek, kloboučky na kojení, bepanthen a taky jsem si koupila tu odsávačku nosíku na vysavač… další věci z další mateřský( rodičáku). Jinak odsávačku na mlíčko já osobně bych nevyužila ( ani ruční ani mechanickou),mám to odzkoušené při Tině - nějak mi ta moje malá prsa,nechtěla s odsávačkou vůbec spolupracovat, takže jsem odstříkavala…ovšem minimum, u nás byl přísun-výdej vyrovnanej
![]()
Takže tašku ještě definitivně nemám zbalenou , ale už se na tom pracuje. Jinak už také začnu brzy prát látkovky a věcičky( oblečeníčko) a žehlit…do toho budeme dělat tu naši ložnici , omítky , výmalby atd. takže nás čeká něco jako Mikitku. ![]()
Zdenu a mohu tě uklidnit … po prvním dítku už jsem nebyla hubeňour. Ještě před Tinkou snad, ale po ní rozhodně neee a vidíš, těhu cukrovku mám.
Tak nevím ,asi jsem dle tvé kamarádky vyjímka, co potvrzuje pravidlo? ![]()
Petrushka : No, ty jsi moje duše !
Člověk to nemusí balit hned, ale tak za měsíc by to mělo být, že.
Nejhorší je, že slyším tipy co všechno se může hodit nebo je dobrý mít, že mám pocit, že bych potřebovala spíš krosnu než tašku. Asi si sbalím jednu takovou porodní a doma bude druhá, kterou mi manžel donese druhej den. Tam dám asi zásobu plínek, oblečky na malýho, knížku a takový ty blbiny, který bodnou, ale ne k porodu, že.
Jo, ženský říkají vzít si s sebou k porodu pití a nějakou svačinku, že tam nic není a člověk čeká až do nemocničního jídla. A to se v Brně platí za nadstandard 1200/den a nedaj Vám ani plínky, vložky, lepší jídlo nic…toršku drahej hotel ![]()
Jinak mám teda permanentní dilema ohledně odsávačky mlíka. Prej se může do porodnice hodit na rozkojení a až se nalijou prsa. Jenže se taky může stát, že nebude potřeba, že, tož nevím ![]()
Nejhorší je, že to je tak 50:50. Někdo si ji nemůže vynachválit, druhá zase ji použije dvakrát, třikrát nebo nemůže kojit, že ![]()
Dokoupit se to dá vždycky, to jo. Já mám jen záchvat, že po návratu z porodnice budu sedět doma na gauču, bolavý prsa jak prase a odsávačka nebude, resp. dojde z eshopu za 3 dny.
Asi jsem nějaká vyplašená, že ? ![]()
Ahojinky holky,,tak to jsem ráda že nejsem jediný poplášák jen já,,mno nadruhou stranu člověk nikdy neví takže když už budou vložky kalhotky odsaváčka,ručník,atd v tašce nic se nestane hm
..jinak tak už peru a žehlím malému,,ale kupodivu mě to žehlení baví je to také maličké že je to hned
,,mno my si taky musíme vzít na malého všechno sebou jak plínky ubrousky bepanthen,,ale platíme jen ten základní poplatek za mě ,,malý to má grátis
,,můj malý filípek dostal šílenou rýmu tak jsem v noci skoro vůbec nespali,,tak doufám že to skončí jen u rýmy
,,moc moc vás zdravím
Ty, jo holky, vy jste aktivky. A já myslela, že jsem takhle švihlá jen já a ani jsem se s tím tady nechtěla chlubit. Já dneska ráno trajdala po nákupech a koupila jsem si dva balíky plínek (bella Hapy v Kauflandu v akci ze 169,– na 111,–) a zatím jen balík vložek ( černé kotexky), zbytek uvidím až po návštěvě porodnice, nevím co tam dávaj zadara a co budu muset mít vlastní. Každá máma mi tady tvrdí něco jinýho, tak se holt budu muset informovat až u zdroje. 12.10. se jdu zapsat k porodu a nastupuji řádnou MD a ještě si musím protekčně zařídit nadstandart. Vůbec nevím jak to tady chodí a sestry na gyndě taky nic nevědí, jen krčí rameny a kroutí hlavou a ani ti neporadí kam se máš obrátit.