PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11574
11.9.09 15:52

ahoj holky

mikit no ale to tantum je asi lepsi pro trochu starsi uz tak do ni nacpat cokoliv je hruza a tantum je na vykloktani ne? hezke darky, mas radost co? hlavne ze uz jsi doma. fuj s tim porodem to je teda neprijemne zazit to takhle predem, taky bych se desila.

luci ja to budu delattak ze juli bude v teple kombineze plus tenci zavinovacka v autosedacce a do kocaru hruby poradny fusak, ja mam totiz dvojkocar a neni tam korba je takovy otevreny takze ji musim pekne zabalit. v te korbicce by mohla stacit ta zavinovacka ne?

juli ma dnes opet horecku 38,5 a jeste do toho vyzvracela to malo co snedla. leky do ni nejdou narvat, vsecko vyplive. teda vse ne ale na vyleceni toho oparu to porad plive. me z toho asi za chvili odvezou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
11.9.09 15:54

Magdi, strašně se omlouvám, ale ta představa jak zápasíš s tím nebohým dítětem mě pobavila. Vážně promiň. Opary jsou hnusáci a kort v pusince to musí být mazec, snad se jich brzo zbavíte. Každopádně ty si dávej velikýho bacha na opary!!!!!!!!!
To Tantum je i cucavý jako bonbón, ale myslím, že by to Julče taky nejelo, ono je to totiž trochu pálivý.

Mikyt, a už se cítíš líp? To vydatné pití prý je dobrý i proti případným trombózám v těhu :! Dáš nám fota houpačky a postýlky?

Batatko, tak jsem zvědavá na tu vaší frajerku:-)A s prachama se nestresuj.

Luci, já si myslím, že ta zimní zavinovačka do autosedačky dobře poslouží i do kočáru. Já s tím tedy počítám. Nemyslím si, že budeš potřebovat zavinovačku i fusak. Prostě mimčo dostane bodýnko, overálek, ponožky, teplejší (hrubé) kalhoty a svetřík (nebo kabátek nebo něco takového) a v tomto ho ještě šoupnu do zavinovačky případně přidám flísovou deku. Co zasloužilý maminy, bude to stačit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
11.9.09 17:36

magdi: ono se to da aji natirat…ale s malyma mimcama nemam vubec zkusenost…jestli je to pro ne a jestli je v praxi moznost jim vubec neco natirat v pusine…to spis ti asi poradi cancerka…my to pouzivame na opary a mame s tim super zkusenosti aaale u dospelaku :-) jinak je to na kloktani..ale ja to totiz neumim..bych se udusila ))))

jani: diky za optani…uz se citim uplne paradne oproti predtim ale uplne stopro to jeste neni. postalka je jeste v krabici..tak jak vybalime a postavime tak vyfotime a pochlubime :-d

zatim se mejte..paaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
11.9.09 18:17

Jeva Magdi chudák malá já taky trpím na opary je mi zle nechytnu horečky ale vyskočí mi opary jednou jsem jich měla 9 na puse na rtě i na nose a vnose no hrůza,,mno uvidím budu mít asi i fusak po tatkovi tak uvidíme jestli ho použiju nebo ne,,budu mít i kombinézu takže sand mu zima nebude,,,mikitko tak pak hod fotečku postýlky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
11.9.09 18:40

Ahoj jsem tu jen na skok,
chci jen reagovat na to tantum verde, já jsem to malé potírala vatovýma tyčinkama, které v tom byly pořádně namočené, stejným způsobem jsem to předtím potírala i tou šalvějí a genciálkou na noc.
Samozřejmě, že to dítě pusu dobrovolně neotevře, zvlášť když to bolí, ale my to dělali násilím, měla jsem z toho špatné pocity, ale uklidňovala jsem se, že to přece dělám pro její dobro. S násilnou akcí pomáhal tatínek, přece jen dvě ruce byly málo na to když se brání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kapi
12.9.09 10:02

Ahojky, zrovna mám tento týden za sebou první „lekci“ předporodního kurzu. Zatím to bylo docela fajn, vede jej porodní asistentka a čeká nás prý hlavně hodně diskuzí na téma jak ulehčit porodní bolesti, kojení, šestineděli a atak, takže myslím, že pro prvorodičky je to opravdu fajn (pro mě :) ). No a také jsme cvičili, spíš jen takové protahovací cviky, ale byla jsem z toho úúúplně utahaná :) 8O (nejsem totiž zvyklá na žádné cvičení :oops: ). Tak už se těším na příště. Drahé to docela je, platíme 1800,– za 10lekcí (jedna lekce trvá 3-4hoďky), ale jsem asi taková klidnější.. Jo a mluvily jsme i o magnésku na tvrdnutí břicha, PA říkala, že by se v tomto případě vůůbec nemělo brát 8O 8O , tak nevím, ale zatím tento problém ani neřeším…

jinak jsme si nechali říct, co to bude, ale nikomu jsme to neřekli, ani rodičům, pro všechny to bude překvápko :lol: :lol: . Pro moje rodiče to bude první vnouče, takže ti jsou napnutí nejvíc :) .

Chodím ještě do práce (nemám možnost připojení), tak se sem dostanu jen občas, ale moc děkuji za přivítání. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
11574
12.9.09 21:06

ahoj holky diky za rady :)

cancerko ta tycinka by vazne skoncila zarazena v krku, uz tam skoncil ten sprej a to delame samozrejme ve dvou. ja si to dam nakonec na prst a vecpu ji ho tam, manzel drzi dite plus hlavu ja ruce a mackam papuli aby udelala rybicku a ja ji tam mohla vrazit prst :roll: :lol: je mi ji taky strasne lito jak ji ztoho natahuje a hlavne jak pokazde vidim na prstu krev, neni mi to jasne, vypada to jako by ten gel hned zpusobil prasknuti tech puchyru, je to divne.. protoze jindy ji na dudliku nebo jinde nevidim. ale uz je to lepsi rve jen tu chvilku a pak je klid. horsi jsou ty horecky a nalady je porad ubrecena to je tak unavne..

Janci uz se tim skoro taky bavim, jen me porad mrzi ten rozbity ret :oops: ale takovych jeste bude… porad nevim jak radit s tim oblikanim ono je to tezko zalezi jk je velka kosa, vitr apod. uvidis sama jestli bude mit mimis studene rucky nebo cumacek. me se to zda malo, chtelo by to podle me jeste bud fusak nebo teplou kombinezu ale treba se pletu.

mikit ty neumis kloktat? :lol:

luci porad doufam ze se nak splet a neni to opar jen ty afty. oparu uz s totiz asi dosmrti nezbavime… :roll: je mi taky divne ze ho ma vevnitr v puse, to prece byva na rtu ne?

kapi jak to mysli ze by se nemelo brat jako pritvrdnuti bricha? ja jsem z toho jelen, radsi to uz neberu.

dneska v noci jsem od 1 do 5 nespala myslela jsem ze me to nepotka ale jo a zrovna juli spala v kuse, vzbudila se az o pl seste a pak v 7:15 takze jsem ko a jdu spat :)

hezkou nedeli vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
12.9.09 22:20

ahoj holčiny :lol:
zase čtu takové nemilé zprávičky, jako že chudák Julinka má takové trápení… MAgdi je to fakt stašné, když je dítko nemocné - horečky, změny nálad, a hlavně bolesti teď z toho i hlad a taková malátnost nebo slabota a navíc nechce spolupracovat… já to znám. Ale nedá se nic dělat, my i když jsme Tině vysávali nosík od hlenů, tak jsme na ni museli být z manžou dva a to jsme měli i co dělat, aby byl úspěch zaručen. A ten rozbitý retík se jí zahojí, ale asi by mi to bylo taky líto. :cry:
Já vám Magdi moc přeju, aby jste už brzy našli nějaký způsob, jak to vyřešit a aby to bylo pro všechny strany úlevou( rodiče i Juli). A ta genciálka je si myslím, taky dobrá, my s ní máme doma taky moc dobré zkušenosti , i na afty a jiné.
Ale přesně jak jsi psala, pokud by to byli afty, tak je to dobrý , ale opary a přímo v pusince, to asi není fakt nic extra. :twisted:

A další z čeho jsem měla fakt šok je Mikitka, já už jsem dostala taky celkem dost strach , protože se někdy přistihnu, že toho za celý den vypiju jen zlomek, co by se vypít mělo. No doufám, že už je ti lépe a až budeš mít čas, tak fakt napiš, co se jako přesně začalo dít…

Jinak holky magnézko jsem minule brala na tvrdnutí taky a nikdo mi neříkal, že by se nemělo, až tedy od 35t, jsem ho měla vy:,–(it, prý pak už není nutné a ještě chci napsat, že se mi nezdá , že by Tina byla apatické dítě, které by bylo ve vývoji nějak pozadu- jak tu někdo zmínil( kvůli tomu magnézku ) .
A jinak budu reagovat zas později , protože nemám moc chuti dnes se rozepisovat, konečeně jsme Tině dodělali pokoj a já jsem fakt zbitá jak pes. NAvíc jsem se přes týden nemohla připojit, neboť nám kleknul PC. Tak snad už to bude O.K.

Moc se opatrujte veverušky moje a pozdravujte bříška.

A BATATo, Kade bobo bude fakt kus krásný ženský, mrkla jsem do galerky:-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
13.9.09 14:01

Čau ženský.
Magdi, myslíš, že jí bude zima? Prej má mít mimino jen o jednu vrstvu víc než dospělák. No, holt budeme opatrně zkoušet a kdyžtak nějakou teplou kombinézku dokoupíme. I když se mi ta zimní zavinovačka zdá fakt teplounká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
13.9.09 14:04

Jo a jinak k těm aftům, jsou to taky hnusáci, ale menší zlo jak opar. Ale myslím si, že ten sviňák opar může být klidně i v pusince. Vůbec si nedovedu představit jak to musí být hnusný, ale znovu apeluji, dávej si na sebe veliký pozor ať to nechytneš taky!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
13.9.09 15:25

Jančo - mimčo sice nemá být navlíknutý, ale novorozenec ještě nemá vyvinutou termoregulaci, tak si to musíš pohlídat podle aktuálního počasí atd. Já bych ten fusak měla raději připravenej a pak poznáš, jestli je ta zavinovačka dost nebo ne. Náš Sidiki strašně blinkal, takže se mi stejně hodila alternativa. Někdy se to nevychytá a miminko poblinká, co se dá nebo pokaká, tak to aspoň můžeš klidně vyprat a používat to druhé. To poznáš sama v praxi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
13.9.09 15:46

batata ma pravdu ja mela stesti ze julca neblinkala vubec.

janci teda moc pozor nedavam vcera me mama zprdla ze davam lzicku do pusy :oops: a nevim jestli ji bude zima, nevim ani jakou tu zavinovacku mas, kde bydlis apod. zkus se zeptat po okoli na nakou nahradni nebo fusak od kamosek abys zbytecne nekupovala, ale mela ho pro jistotu.

petrus diky, snad sis taky odpocala, julinka spala vcera od sedmi do dneska do pul desate 8O samozrejme se nekolikrat vzbudila ale hlavne ze tomu dala, a ted uz spi zase pres dve hodiny, tak jsem moc rada. spanek je nejlepsi doktor.

no a tu gencialku si musim koupit az zas pojedu do cech kazdy to moc chvali. a jak se to aplikuje kdyz je jeste mimi malicke?

uz je vzhuru a strasne rve a strasne ji smrdi z pusinky, myslite ze je to tim oparem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
13.9.09 18:58

Ahojky magdi můj malý nedávno měl v puse strašně moc aft a taky trplě nechtěl pít ani jíst,,taky mu smrdělo tak divně z pusy,,dostali jsem na to specialni vodicku,,tabletky,,b komplex,,a gvarukuja nebo jak se to pise taky tablety museli jsme mu to drtit davat na lzicku s pitim a nasilim podavat byla to hruza ale pomohlo to a za par sni se zlepsil,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
13.9.09 20:23

Magdi
Mě to fakt přijde, že máte úplně to samé, co jsme s Verunkou teď prodělali, jak to popisuješ průběh a to smrdění z pusy.
Ta genciálka je dobrá, ale neměla by se moc často, já ji dala jen na noc a to jen 3×. Pokud má malá dudel, tak by to mělo být v pohodě, potřeš dudel dáš pocucat a ona se ti zafialoví celá pusina. Já to opět dělala tou tyčinkou, ale z krku jsem ji vytahovat nemusela :lol:
Po těch třech nocích jsme měla pocit, že jí boláčky přibývají, tak jsem genciálku vynechala, protože ona zas způsobuje, že se tvoří víc té odumřelé tkáně, teda aspoň jsem to tak četla. A je fakt, že pak už se to zas hojilo rychleji.
Nu držím palce ať je to lepší, dávej pořád pít heřmánek a hlídej ať co nejmíň věcí strká do pusy (vím nereálné).
To krvácení je normální z toho neměj strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.9.09 20:31

Opar na rtu

Zdravím, vidím, že se tu bavíte o oparech, s opary uvnitř pusy neporadím, ale na rtu se mi osvědčuje úplně jednoduchá věc.
Vždy, když cítím, že opar začíná, tak ho hned začnu potírat a teď si sedněte.....víte čím? normálně mazem z ucha......vím jak to zní nechutně…proto taky píšu jako anonym.....ale když se mi opar objevoval často, tak jsem hledala cokoliv, co pomůže a tohle jsem se doslechla a fakt to pomáhá :!
Mnohem rychleji se to pak všechno hojí, buď už se ani neobjeví, nebo pokud ho nestihnu hned v začátku, tak se zahojí mnohem rychleji.
A jak často to potírat? Nu já to dělám kdykoliv si vzpomenu, takže klidně co půl hodiny.
Kdo nevěří ať tam běží, tak se tu mějte.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex