Poradna duly
Jana Čurdová
kombinezka bylo vlastne prvni co jsem koupila…a zatim skoro jediny…koupila jsem 62 vypada jak medvidek ma i usi…no a asi tyden po tom mi psala mati ze mi koupila kranou kombinezku 56 takze uz mam dve ![]()
jinak na kontroly chodim co tri tydny…takze su neustale pod dohledem.
batato: a na ty testy na cukrovku taky nejdu (pripada mi to jako tyrani)…zalozila jsem diskuzi v tehotenstvi…a akorat sem si nabehla..chtela jsem znat priznaky a misto toho ze me udelali uz ted nezodpovednou matku
kdyz su co tri tydny na utz tak by to poznali aji tak…takze to neresim. navic pry po te sladke vode hrozi potize s kvasinkama a toho sem si uzila azaz…ted mam konecne klid tak to nebudu pokouset.
jenže ty příznaky cukrovky fakt nemusejí být žádné!! Znám to ze svého okolí. A bohužel těhu cukrovka není tak vzácná. No však to holky na té diskuzi psaly.
S kombinézkou zatím vyčkávám, asi koupím jednu 62 a druhou 68. Uvidím, co mi padne na podzim do oka
Chci koupit nějakou pořádnou, teplou, zatím vidím v obchodě takové ty přechodné. Nechci mimi navlíkat do 10 vrstev. A raději budu volit neutrální barvy
![]()
Ahojky holčinky, tak si tu vesele plkáte beze mne.
Mě zase přestaly chodit mailíky s upozorněním na nový příspěvky na e-mimiču, tak já nevím
. Řešíte kombinézky, tak někdo je upřednostňuje a někdo ne. Ale mně k malému mimču prostě neodmyslitelně patří. Mám jednu úplně miminkovskou 56.( kdyby bylo mimi náhodou úplný prcek a pak druhou 62( ale je malinko větší). A já si myslím, že tu kombinézku užijeme max. 4 měsíce, tak se my zdá 62 velikost akorát a když to bude větší 62 , tak se taky nic nestane. Tina byla při narození malinká , a 62 nosila do 5 měsíců.
( kombinézky jsem hodila do galerky- jsou z druhé ruky ale jsou jako nové, možná protože je ty miminka vůbec nestihnout zničit).
Jo
a jak už tu někdo moudře napsal, kombinézku nejlépe rozepínatelnou až k nožičce, protože do rozkroku je to na houby a strašně se to blbě pak oblíká.
Jinak s tím účesem , jak to tu vzpomínala batatu , tak je to děsný, já už si nepřipadám ani jako ženská. Vlasy se mi mastí, splih mám taky neustále, je to hrůza. Chtělo by to pořádnou údržbu. Tak jsem si myslela, že si udělám generálku zrovna tyto dva Tina, protože si Tinku berou tchánovci a já budu mít chvilku pro sebe ,ale na dva dny tu budu mít synovce na hlídání, takže já zase ostrouhám… ![]()
NA kontroly chodím, Zdenulino co 3týdny, posledně mi už ale chtěla dát kontrolu za 4 týdny, ale pak to zavrhla, že prý ji moc přibírám, takže zase co 3 týdny.
Roxo A v KIKU se dá dobře nakoupit , levně, ale opravdu bacha na kvalitu… raději hned vše prohlédnout. Ale jinak mají jako věci designem pěkné. Ale já nedám dopustit na zn.Cherokee( koupíte v Tescu )- jejich bodynka krásný a myslím, že i celkem kvalita za rozumnou cenu. No a samozřejmě třeba Nextový věci z mimibazaru.
A teď jsem objevila dobrou věc, polodupačky… to jsem při Tince neměla a při velikosti 68, kterou nosila ještě v sedmi osmi měsících, jsem ji pořád navlíkala na doma do dupaček…ale ty polodupajdy se mi zdají super a tak jsem si 5 kousků ve velikosti 68 pořídila. Uvidíme jak se osvědčí.
Tino tobě přeju brzké uzdravení.
![]()
JInak se vy ostatní mámušky , pěkně opatrujte a pohlaďte břouška
papa ![]()
u nas je ted uz o zjistovani cukrovky jen z krve jupiiiiiiiiiiiii ale jak ti to zjisti tak tusrajdu musis stejne vypit..
zuzi juli jeste spi pak jdu hned fotit tu komb. a samo ze zips musi byt k nozicce ja mam prave dva od kazde nozicky azke krku vlastne tam jen mimi polozis pokrcis jemne rucku do praveho uhlu a ma ji v rukavu, chodidylka nacpes do papucek a zapnes zips, je proste uzasna a ja i v te nejvetsi zime jsem ji pod to davala jen vy pyzamku a body. a ona se ani nevzbudila kolikrat.
petrus a koliks pribrala jestli to neni tajne a jestli se stydis tak ja ti napisu ze jsem pribrala deset a pul kila takze me urcite nikdo neprekona. ![]()
Holky já tu cukrovku už mám za sebou a dalo se to. Je teda pravda, že mám sladký ráda ![]()
Přišla jsem tam na 8:00 a byly tam ještě dalši tři maminy. V 8 nám vzali krev a donesli nám 0,5l sladkýho černýho čaje. To jsme vypily a další krev nám vzali v 10:00.
Výsledky posílají přímo gyndařovi. DOzvím se je v pátek na kontrole.
Já myslím, že se to dá a pokud může být cukrovka bez příznaků, radši bych tam šla.
Jinak Vám závidím to míry miminek…já chodím na kontroly jednou za 3-4 týdny a můj gyndař nemá UTZ, takže jsem naposledy viděla Helmuta (pracovní název
) na velkým UTZ ve 20tt a teď mám asi smůlu až do dalšího UTZ nebo co. Vúbec netuším jak je velkej a kolik váží ![]()
ALe asi je je velkej
Kope furt, nesnáší, když spím na boku a citím ho kopat už tak 5cm nad pupíkem ![]()
PS: začínám si připadat jako velryba
Uf, už by to břicho asi stačilo…už končí ta hranice, kdy je roztomilé a začíná to být mega ![]()
Jo a s těma zimníma oblečkama… Přiznám se, že jsem vyměkla ![]()
Koupila jsem v C&A takový zateplený komplet (kalhoty a kabátek, vel. 62). No a na netu v sekáči kombinézku velikosti tak něco mezi 62-68.
A pak jsem byla v Reserved
A tam mají teď krááááááááááááásnou kombinézku
Už ju mám
Vel. 62. Je taková smetanová a heboučká..no taková, že v ní mimčo vypadá jak lední medvídek
No tak ta už je trochu navíc.
Ale myslím, že stačí něco ve vel. 62 (menší nemá podle mně smysl) a možná 68. Víc nic. Pak už bude jaro a bude teplo ![]()
A o víkendu budem malovaaaaaaaaaaaaaaaaaat pokoj Helmutovi !!!
Koupila jsem samolepící bordury,
u samolepek z té kolekce a bude ![]()
(http://www.e-color.cz/page/shop.php?…cí%20bordura%20Baby%20Zoo)
Magdi no já jsem přibrala k poslední návštěvě 9kg, ale já si s tím hlavu prostě nelámu, protože se nepřecpávám a jím celkem zdravě, jenže jsem nezvracela , občas jsem měla žaludek na vodě, ale vyhýbala jsem se v jídle pouze tomu, co jsem věděla, že mi nedělá dobře. A přece nebudu držet hladovky, jen proto abych se zastavila na váze, doktorka mne naordinovala jakože dietu, žádné sladké , salámy a ne moc pečivo… a hlavně nepít kyselky… Ale já se prostě stravuju tak jak předtím, protože si myslím, že jsem nic tučného nejedla, jen teda nepiju ty kyselky a ještě na její radu, kupuju méně tučné mléčnhé výrobky. Ona říkala, že to moohlo být i tím.
A tobě dr. říká , co na to přibrání? I když z foteček si diblík, takže tobě nějaké to kilčo navrch neuškodí.
![]()
Petrush, díky za tu fotky kombinezek, dobrej nápad,aspoň vím, co po těch obchodech shánět. Magdi psala, že nedá dopustit na tu hrubou a mě to nebylo jasný, jakej to je vlastně materiál a to bude asi to co ty máš na tý první fotce ![]()
A prosím čemu říkáš polodupačky?
Věci z Tesca se mi taky moc líbí,ale tam zatím nemají nic extra zimního, chtěla jsem nějakou mikču, teda spíš kabátek, prostě aby se dalo rozepnout.
Magdi, dík za fotku kombinézky, jestli jí sem zvládneš strčit.
Zdenu, já taky chodím každý 3 týdny.
Ahoj Tinuš tak já nevím co přesně myslela Magdička hrubou kombinézkou, ale myslím, že to není to co mám já. Ony ty hrubší , jsou vyteplené a mají třeba i fleesovou podšívku, ale nemusí nutně mít. Jen nejsou z fleesu ani z té chlupatinky na povrchu jsou spíše z látky, ale já mám také vyteplené.
Polodupačky ti rovnou hodím sem. Takže něco na tento způsob mám doma…
![]()

Myslím, že to bude lepší jak klasické dupajdy, klasiku použijeme na střídačku s overálky na noc.
A v Tescu je ještě bohužel na zimní vecičky moc brzo. Teda všeobecně myslím, že je na zimní módu brzy.
![]()
Petrush, polodupačky super, ty malý věci vypadají všechny tak roztomile. S těmi zimními věcmi máš asi pravdu, chvilku počkáme a ono se to objeví ![]()
Ty polodupajdy jsou super. Minule jsem je chtěla, ale než jsem na ně narazila, nosili jsme papučky
Tak tentokrát budu připravenější. V Tescu jsem viděla zimní kombinézku pro holky Disney za 279,–, ale bohužel to bylo na 3-6 měsíců, takže to bude cca č. 68. Připadala mi dost veliká. Ale krááásná. Doprodej z loňska, jinak nic. Ale musím teda říct, že jsem byla pěkně nakrknutá. Protože když čekáme holku, mají milion nádherných věcí pro kluky. Takže máme kromě balíku po Sidikim (ještě jsem to nepřebrala) jen růžovoučké punčošky a béžové s králíčkem z CaA. ![]()
tak uz ju tam mas a je tam fakt asi naky ten fliiis
pac byla v hrubsim pyzamku i v te nejvetsi kose a byla teplounka, ale je fakt ze jsem pouzivala i fusak. ten je jistotka.
petrus nerika mi na tu vahu nic i kdyz se dycky desim ale taky si nepripadam ze bych se prezirala joooo nekdy jo mam dny kdy sezeru treba 4 nanuky jako vcera
ale pak se zas drzim protoze jsem nafoukla a nemam na nic chut. ja mela puvodne 54 takze asi proto nevim.
zdenu: ctes jen to co se ti hodi
jsou tam i takovy co mely kvuli tomu potize a nebo takovy co na tom taky nikdy nebyly a nic se nestalo…proste tot kazdyho nazor…ja respektuju nazory ostatnich…at kazdy voli podle sveho uvazeni. ja na to nejdu, pokud dr nezjisti duvod proc bych mela…tot vse ![]()
petrus: jeee to jsem nevedela ze se tomu rika polodupky..ja tomu rikam od prvni chvile co sem to v obchode uvidela teplaky
a myslis ze pro ty mrnavy mimca je lepsi tohle a kabatek nez celodupajdy? my mame doma docela zimu tak bude muset byt dost oblecenej/ná porad…
magdi: at se snazim jak se snazim..porad nechapu co myslis vyrazem hruba kombineza nebo hrube dupacky
asi se na me musi pomaleji.
a ted koukam do galerky…a petru..ta bila kombinezka co tam mas je presne ta co jsem vam popisovala ze jsem si koupila a rikala si ze to zni dobre ![]()
Mikit jojo, zní to dobře , protože ji mám taky a mimisek v ní vypadá k sežřání…
Byla to jedna z prvních věcí, tedy obě ty kombinézy, které jsem si potajnu pořídila, bo by mi manža nadával, že tak brzy se věcičky nemají kupovat( z pověrčivoti), ale obě ty kombinézky nejsou nové. ALe jejich hodnota ani zdaleka nedosahuje ceny, co dáš v obchodě za jednu fungl novou. Ale chápu většinu novopečených ( prvorodiček) maminek, co chtějí pro „prvňáčka“ jen to nejlepší.
Jináč já budu na čerstvýho mimíska mít také dupajdy, ale počítám, že už v dubnu bude tepleji, tak bude mít toty polodupajdy ( tepláčky… jak ty říkáš). Přes zimu určo taky kabátek prostě jak jsi říkala, A my máme v bytě taky někdy v zimě kosu. Na baráku je dobrý , že si přitopíš jak chceš. Takže nažeň "svýho " ať už nadělá spousty dřeva( i ty odkorky z dřevařiny se hodí- i když chápu , že teď když se dělá převážně z lamina, tak to asi není to pravý ořechový…) ať můžete prďolovi pořádně zatopit.
![]()