Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holčiny:-)))
Mikitko no to čumím jak blázen, ta tvoje gyn. dr. je tady „jasoň drsoň“. Ty mě něco takového říct mudra, tak mám spodní ret až na bradě a koukám jako blázen.
Ale zase by to byla příjemná změna, oni totiž všichni doktoři jsou „nadlid“i, teda alespoň se jich tak většina tváří.
Zdenuli ty mne teda děsíš,s tím pindíkem, myslíš , že když už tam jednou byl, že to nakonec může být i holčička .My už nakupujem všechno modrý a růžový už mám skoro rozprodaný. Manžel se chlubí synkem, no to byla teda opravdu bžunda. Ty si mne tak nahlodala, já se asi i příště na KO zeptám, zda je tam ten šulinek
vidět.
papa
petrus: joooo ja lidskej pristup u doktoru dokazu ocenit…i kdyz tohle sem se taky trochu lekla … ale ona obcas dokaze prekvapit ![]()
jinac s tim pohlavim, mam dve zkusenosti od znamych…moje tetka kdyz tehotnila tak ji trikrat potvrdili ze ma kluka a pak porodila pavlinku (holt byla v modrym) a kamoska ty teda tvrdili ze je pokazde spatne otoceny ale ze na 60 % kluk a ma taky krasnou dneska uz triletou valerku…takze ja at si rika kdo chce co chce si porad stojim za adamkem ))))) horsi je ze jsem martinovi sverila jmeno pro holku at si vybere ze stejne nebude…no a on si vybral Trinity…to sem si zas nabehla :-d
takze ja se modry i ruzovy vyhybam (navic se mi ani jedna ta barva moc nelibi
mam vsechno bily bezovy zluty
teda vsechno…mam asi tri ctyri kousky :-d
Petrush , my koukali včera jak zjara. Ona si byla v tom 16tt docela jistá, nebo aspon tak vypadala. Já tam neviděla nic, ale manžovi ukazovala, kde to visí a on si byl tím pádem taky jistý. A ještě tvrdil, že tam viděl i varlátka
My to naštěstí nikomu neříkali, akorát všichni typují kluka. Tak jsme všem pěkně zamotali hlavu. No včera se mimi moc neukazovalo, akorát prý tam prostě nic nevisí, takže prý to spíš podle ní bude holka. Tak já říkám, je to zas 1:1. Příště se snad uvidí. ( Ještě že nejsem doma, už bych to růžové oblečení měla taky probrané
)
ahoooj…
tak dneska se mi poprve vzivote zdalo ze rodim :-d ale jako kdyby se takhle rodilo tak mam deset deti…normalne sem byla doma…najednou me zacalo bolet bricho…tak sem si nevim proc sedla v kuchyni na linku zatlacila a mimco bylo venku ![]()
kde je vam vsem konec? ja jdu dneska na ten velky UTZ tak snad tam konecne neco uvidi co se tyka tech pindiku a sulinku…
mejte se krasne a uzivejte konecne zase slunicka ![]()
Ahojky dneska jsme si s Tinkou udělali nákupní den a na oběd jsme byli v restauraci. Takže žádnej net… ![]()
Mikit tak jsem zvědavá jestli tam bude…
…pinďa
Ale opravdu koukám, že začíná víkend , nikde ani noha. ![]()
AHoj, vidím, že pohlaví není nikdy jistě
. Já jsem se nichala překvapení všude jsem už ve dveřích volala, že NECHCI znát pohlaví
.
Jinak můj gyn tvrdí, že ženská intuice je přesnější než UTZ, tak dle jeho teorii to bude zas CHLAP ![]()
Zítra vyrážíme na dovolenou, držte palce at tam nezmrznem, jedem na sever do polska k baltu
, teda asi, jelikož nemáme nic objednáno, takže jsem sama zbědavá kam dorazíme.
Hezký víkend ¨
ela
Ahojky defčata!
Tak jsme se dneska vratili ze Slovenska, už dopo, ale celý den jsem byla tak staršně unavená…to mám vždycky, když je mi v buse zle. A bylo i na cestě tam i zpět. Naštěstí oboje netrvalo ani půl cesty, ale strašně mě to unavuje. Točila se mi hlava, zvedal žaludek a tvrdlo břicho spíš nahoře. Musela jsem si i lehnout a nastavit foukání na max. Jinak tam to bylo super, byli jsme na zřícenině Beckov, ale před Trenčínským hradem mě zrazovali, když se necítím úplně dobře. Ať si to nechám na příští rok. Tak jo
Jinak oba kluci si tam vyhráli s dětma, vyběhali, až jsem byla překvapená, jak si rozumněli i když se viděli poprvé. Některé děti teď už špatně rozumí slovákům, my naštěstí ten problém nemáme. Ještě bych musela dělat překladatelku
. Myslím, že můj starší se tam trochu i zakoukal. No holka je to pěkná, chytrá, o rok starší, dobré by zůstalo mezi známýma
![]()
Mikitko Jsem se pobavila, jaký máš sny. Já jsem naštěstí moc manžu lovit nemusela a už vůbec ne v buši!
Vše probíhalo celkem v klídku a postupně a to tady v Brně.
Co se týče mé zkušenosti se sprostýma slovama: ten starší všechno opakoval jen sprostým slovům se intuitivně od mala vyhýbal. Dokonce i teď má problém mi říct sprostej vtip. Možná je to jiný mezi vrstevníkama, ale doma si dáva fakticky bacha. Horší je to s tím menším. Ten zopakuje úplně všechno a ještě nejlépe co nejvíc nahlas. Když mi občas ujede, tak to opakuje celej den a strašně se řehtá
Ale dávám si bacha! Čestný ![]()
Ahoj
my taky porad nekde litame..
mikit dobry no ja mam podobne sny, jsem myslela ze o po prvnim porodu prejde a ne.. ![]()
batato my ti verime!
to ja jsem strasny sprostak! teda zas tak strasny ne ale jak si potrebuju ulevit tak si holt ulevim. myslela jsem ze me to prejde az budu mit deti ale porad nic sakra. ale az zacne mluvit tak si myslim ze me to donuti, doufam! ![]()
holky a vam vsem koukam tvrdne bricho nahore a znamena to neco kdyz mi tvrdne dole? je to tak neprijemne ![]()
zdenu tak to je dobre ze to jeste tak dopadlo. me taky vsichni vyhrozovali preklampsii jak videli moje nohy.. nastesti jsem jine problemy nemela. a klidne o tom pis, vzdyt je to zazrak mediciny ze to obe vubec prezily.
S tim kourenim ja nejsem tak zaujata a to jsem byvaly kurak, ti jsou nejhorsi
tady doktori propaguji ze je lepsi v tehotenstvi neprestat ale hodne to snizit. Samo ze je lepsi nekourit vubec ale nez byt nervove labilni protoze si nemuzes zapalit tak si radsi zapal, jen at jsi v klidu. Tak a ted me ukamenujte ![]()
Magdi , neboj, já tě kamenovat nebudu
Něco na tom je, jak ty píšeš. Ale zapálit si na tvrdo před ordinací, když právě vylezla od gynekoložky, je na mě prostě strašně silný kafe. Ale nesnáším ten pohled i jindy, nějak mě to vnitřně dusí, když si představím, to mimi v bříšku, co mu tam matka tím kouřením dopravuje. Ale chápu tvůj názor. ![]()
Batatu , tak to ráda slyším, že ještě některé děcka v pohodě rozumí slovensky. Já jsem tento týden A. omylem pustila na DVD včelku Máju ve slovenštině a nechtělo se mi to přepínat
Tak jsem ji to nechala a říkala, že tomu rozuměla. Tak mě to taky překvapilo. Možná je to i tím, že je ted zvyklá poslouchat cizí jazyk a ta slovenština je přeci jenom aspon češtině podobná.
Ahoj holky, jsem ostuda, moc jsem se sem přes prázdniny nedostala, ale furt někde lítám a když jsme zrovna doma, tak stejně chodíme pořád někam a já večer vždycky totálně odpadám.
Teď už snad se to zklidní, budu to muset zase trochu nahodit, nějaký režim, i mě to už docela zmáhá. Od září chci se synem ještě zkusit odplavat poslední lekce, pak už nevím, jak bych to dělala, taky jsem ho přihlásila na jedno dopoledne do školky, strašně s ním teď bojuju, že se nechce o nic dělit, snad mu to prospěje. Do toho se učí na nočník, teda když je nahej tak v pohodě, ale jakmile má trenky, tak je to tak na 50%. A v neposlední řadě řeším palandu do pokojíčku, aby si pomalu zvykal na spaní ve velké posteli a nebyl to takovej šok, že mu někdo jiný spí v postýlce. Nemáte náhodou nějakej tip, krom teda Domestavu. V Ikei jsem si teda nevybrala, navíc bych ráda s nějakým spodním šuplíkem a pokud možno rozložitelnou na 2 lůžka.
Tak snad jsem vše podstatné shrnula, taky jsem se překonala a dala nějaké fotky do galerky (stálo mě to nemalé intelektuální úsilí)
Magdi , mě taky pěkně tvrdne spodek a docela mě to znervozňuje, protože to občas cítím skoro jak před porodem, ale dr. nic na to neříkala, jen mi dala magnézko. Taky je fakt, že mě nejvíc mlátí do toho spodku, podle UTZ tam někde má zrovna ručičku.
Zdenuli náš tatínek je z Guinei (Conakry) vedle Senegalu.
S tím kouřením já jsem taky teda přísná. Nejvíc mě fascinuje, když baba tlačí kočárek a funí ten kouř na mimčo nebo i na větší dítě. Když už to pak capka, tak už to není tak děsnej pohled, ale furt nic moc. Taky jsem slyšela, že se nemá úplně přestat, ale hodně omezit, jinak je to šok pro organismus, což není úplně OK. Sousedka báňala na balkoně až do porodu jednu za druhou, narodila se jí krásná zdravá holka…tak to prostě je. Nebo když jedu po Cejlu (Bronx) a vidím, co ti lidi tam dělají - hulí a chlastají buben nebuben a rodí jedno děcko za druhým a slušný lidi, kteří by tak chtěli děti a mají bezva podmínky (jak finanční tak psychologický předpoklady - jako moje sestřenka
) tak mimčo nemůžou mít, tak se mi chce brečet
![]()
S tím tvrdnutím bříška, docela mě to taky děsí, už jsme to tady řešily. Že v minulým těhotenství jsem to cítila možná malinko na konci, v prvním si na to nepamatuju vůbec, zato teď…už v polovině těhotenství…bojím bojím.
Roxy Taky řeším postýlku a v Ikei nic moc. Taky bych ráda se šuplíkem, ale na peřiny. Náš starší má na poschodí a dole měl psací stůl. Teď budu kupovat dvojstůl v Ikei pod okno a pod tu postel půjde druhá. V Ikei mají takový to zábradlí za 250,–, který se dá namontovat na některý velký postele, kdybych nesehnala nějakou čupr, která už to má. Hlavně musím dobře měřit, aby nám pod tu Ronyho postel vešla. Nejlépe teda z masivu jako je ta původní, ať to ladí. Tipy taky uvítám. Kamoška kupovala u Domestavu a mydlím, že to bylo dost drahé, ale nevím přesně za kolik a jaká je její zkušenost s užíváním. Můžu se poptat.
Teď jsem došla z Tesca, sebrala jsem tam leták a je tam taková dost dobrá postel z masivu za 4599,–. Je to bez matrace, ale dole jsou šuplíky a poličky. Nám by se taková moc hodila. Ještě ji musím zkouknout naživo a mrknout i jinam na ceny, než vyprší akce. Ale původní cenu tam nepíší, takže by to mohla být stejná cena
.
Roxi, já ty postele taky řeším. Jelínek je dobrý, ale asi ty postele budou drahé, co? Nezkoumala jsem ceny. My máme manž. postel Gazel, jsme spokojeni, je to levnější než Jelínek a na netu mají také nějaké palandy. Já to zatím řeším jen orientačně, neb momentálně nemáme peníze, protože kupujeme větší auto. Hurá, bude klima a nebudeme snad jezdit narvaní až po střechu.
Ale zajímalo by mě holky, jak to vyřešíte. Tak dejte vědět!! ![]()
A s tím čuráním doporučuji malého v těch počůraných trenkách chvíli nechat. U nás to zabralo. Nejdřív to A. ani snad nevadilo,pak jo. Máte výhodu, že je léto. A chválit a chválit a tleskat za každý úspěch. U nás ještě zabralo, že začala nosit kalhotky jako maminka, že z ní najednou byla velká holka
![]()