PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2748
7.8.09 23:33

Zdenulino taky mě ty řeči o velikosti mého břicha celkem dost vadí :cry: , no nedá se nic dělat, a ten pocit, že jsem se v prvním těhu s bříškem chlubila, tak ten teď moc neznám, spíš se za ten „buben“ s prominutím stydím. Asi podobně jak jsi psala ty. Zvlášť když kolem dokola mají všichni stejný poznámky. I když dnes jsem slyšela, že u kluků to tak bývá, ale to byla slabá náplast na předchozí štípnutí( obrazně řečeno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
8.8.09 00:07

Jo jo Petrush, úplně Ti rozumím. Ze mě si dělá srandu i soused tady, on má sice 1 syna ale 6 vnoučat. Minulý týden jsem ho na chodbě potkala, měl trochu připito, tak se tak nějak neskrývaně podivoval nad velikostí mého břicha. Hmm, tak už to mám naučený i v němčině, říkat: " Ich weiss, Ich habe grossen Bauch." :evil: :evil:
A to se můžu radovat, že nejsem ted v Čechách, stačily mi ty 4 týdny a opravdu těch komentářů bylo tolik, že mě to nakonec rozhodilo.

Jéé a holky, jak se u Vás těší babičky a dědečkové na „Vánoční dárečky“? U našich je to dobrý, ale tchánovci,to je jako 0 bodů. Oni se nezajímají ani o Aničku, je jim jedno, že je 1 000km od nich, ani přes skype nebo mail se neozvou. Takže průběh mého druhého těhu je jim také naprosto šumák. Ted mě ale dostala jedna známá, když mi ukazovala, co její tchán koupil malému za oblečky. Já hleděla, jak tele na vrata. 8O Ze existují i takoví super dědečkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
8.8.09 01:51

Holky, ta knizka o porodu a zvladani bolestech je v anglictine - odkaz tady - da se objednat kdyby nekdo chtel - http://www.jujusundin.com/

Zdeni s prarodici to mame podobne, prijde mi ze manzelovi rodice si ziji svuj zivot ktery je velmi zaneprazdenny, maji svych problemu nad hlavu a tak nijak moc nereaguji a rozhodne nic nekupuji. Moje mamca ma radost ale je hodne daleko, takze vsechno jen po Skypu. Letet za nami nechce, tak normalne zvazuju ze si po porodu najmu nejakou chuvu aleposn par dni do tydne, abychom zvladali, protoze nam v rodine nikdo nepomuze a manzel porad cestuje tak taky vecne nebude pri ruce. Je mi to taky hodne lito kdyz slysim jak jiny prarodice projevuji raodst vice, ale kdo vi, trebe to tem nasim dojde az se mrnousci narodi. :wink:

Petrushko , co jsem kde cetla tak se vsude pise ze ve 2 tehotenstvi se pribira mnohem vic, ze ty svaly jsou uz nejak roztazene nebo co, tak by se vsichni nemeli tak divit.

Mikitaa, ta kombinezka zni senzacne!!

Jinak Elias je moc pekny jmeno, proc ne. My teda nas vyber nikomu v okoli nerikame (neni jeste definitivni stejne), je to tajemnstvi. S tim jak se vsichni potrebuji ke vsemu vyjadrovat (do znacne miry negativne), se snazim vetsinu informaci drzet pod poklickou a nenechat si kazit radost.

Jinak zaciname koukat na postylky a nabytecek! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
8.8.09 05:45

Holky, tak já zas nemůžu spát, včera jsem měla fofr v práci a pak jsem ještě dělala spoustu věcí, skončila až po osmé večer, měla jsem spoustu energie a v 10 h jsem vytuhla a jelikož nespím nikdy víc než 6 hodin, tak tu zas straším.

Holky, co máte prcky v galerce, všichni jsou moc úžasný, jsem z nich byla na měkko. Zkusím taky vyfotit někdy bříško a strčit ho tam. Já jsem přibrala tak 6 kg ,jako almara si připadám taky, břicho myslím mám tak akorát na tenhle měsíc,ale mě se zase hodně zvětšily prsa, no a s moji výškou budu za chvíli holt jako kulička. Bob včera prohlásil, že má doma tlustýho trpaslíka ( to nebylo ve zlém, s trpaslíkem si ze mě utahuje již 8 let :-))

Petrush s váhou podle mě nic neuděláš, že Ti teda v poradně neporadili co máš jíst. Kdyby ses přecpávala, tak to beru,ale já taky jím jako dřív ( a to nikdy nebylo moc), akorát možná víc ovoce a zeleniny a kila prostě lezou nahoru a lezou.
A jestli Vám někdo říká že máte velký bříška, pošlete je někam do háje. Což pak lze nějak ovlivnit velikost břicha v těhotenství. Takový řeči mám fakt ráda.

Holky a stává se Vám někdy že Vám někdo šáhne poměrně nečekaně na bříško, jako že Vám ho chce pohladit? Mě se to stalo dvakrát,ale strašně mi to vadí. Tuhle k nám přišla na návštěvu kámoška s manželem, jsou fajn a on mě obejmul a pohladil mi bříško,ale já mu málem plácla facku. Byl to klasickej reflex, jako když se chcete bránit . Pak se mi chudák omlouval, že mě vyděsil, že má těhotnou ségru a že tý to vůbec neva.

Přeji všem pěkný víkend, my jedem na výlet, se těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
8.8.09 07:08

Ještě dotaz- máte některá praktickou zkušenost s kojícím poštářem? Já jsem rozhodnutá si ho koupit, i když podle diskuzí tady někomu na kojení vyhovuje, někomu ne.Já myslím,že ho využiji nyní na spaní. Ale nevím s jakou výplní - kuličky nebo duté vlákno nebo něco jiného? Kuličky prý hodně šustí a ruší miminko- je to možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
8.8.09 08:33
Tina1 píše:Holky a stává se Vám někdy že Vám někdo šáhne poměrně nečekaně na bříško, jako že Vám ho chce pohladit? Mě se to stalo dvakrát,ale strašně mi to vadí.

Tini jo to urcite, manzeluv bracha ma pritelkyni ktera to dela a kdyz ji vidim tak uz se ted vytacim do strany a zady :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
8.8.09 09:07

Opičko My to máme s rodinou podobně, ale opačně. Moje rodiče nějak moc nefungují. S tátou nejsem v kontaktu od té doby, co mi nedorazil na svatbu a máme je furt bez práce a tak nějak si žije vlastní život. Když se ozveme my nebo přijedeme k ní, tak je ráda, ale sama se nikdy neozve první. NAtož hlídat. Oni jsou takový úplně jiní. Jako bych byla adoptovaná :lol: Naopak manžovi rodiče, kdyby tady bydleli, tak by se k nám asi nejraději nastěhovali. Manža je jeden z nejoblíbenějších synů a asi ze všech pěti synů je nejdál i když není nejstarší. A to jak profesně, tak s rodinou. Já jsem na děti v podstatě taky sama, manža pomůže, že je to až obdivuhodné, hlavně v prvním roce, teď už je to spíš o hraní a učení. Jenže povýšil, což s sebou obnáší víc práce a jinou pracovní dobu, tak se taky už nemůžu spoléhat, že mi bude nějak extra pomáhat. Chvály hodné je, že v práci oznámil, ať počítají s tím, že bude skoro celej prosinec doma :P :P :P

S bříška dělám závěr takový, že když máme velký všechny, tak je to asi tak správně a ti ostatní mají nějaký potíže s očima. Takže se nenechte vykolejit, miminka potřebují svoje pohodlíčko :wink: Já mám bříško hranatý, když mám dobrý oblečení, tak to není vidět. Hlavně ale pozoruju úplně jinej tvar, než jsem měla s klukama a to už od začátku. Nějak mi to vyjelo hnedle pod prsama. Kluci jakoby rostli zespodu.

Pořád tady čtu hrozný story o těch testech na cukr. Já už jsem těhotná po páté a nikdy mi nic takovýho nedělali! Jakpak je to možný? Dělali to jen na základě nějaké odchylky v testech krve? Nebo se to dělá všem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
8.8.09 18:16

Tini1, kojící pošltář jsem měla a mám. Užila jsem ho dost, i v těhotenství jsem na něm spala. Mám kuličkový, že je i jiný, tak to nevím. Nikdy mě nenapadlo, že by šustil a že by to mimi budilo. To by muselo být nějaké hoooodně citlivé mimi, ale my s tím problém neměly.

Tak čtu, že tchánovci zřejmě nejsou výjimka. Já mám zase rodiče, kteří se zajímají snad až moc. Ale jinak jsou fakt zlatí. Pořád nemohu pochopit, jak někdo jiný nemá o vnoučata zájem, u nás je to hlavně tchán. My mu nesmíme ani říkat dědo. K nám přijede max. 1× za rok na oslavu Anič.narozenin, ale vždycky to dopadne tak, že všechny naštve. Posledně jsem mu podruhé omylem řekla dědo, když jsme mu také chtěli popřát k narozeninám a začal na mě řvát před všema. Od té doby ho nechci ani na ty narozeniny zvát. Letos se to nějak přešlo, ale příští rok?? Tchýně byla už letos uražená. Na oznámení, že jsem těhotná s Ani reagoval slovy: jedno děcko sem, jedno děcko tam! Ted nereagoval nijak. No ale nejhorší je pro mě fakt, že k druhým vnoučatům se chová docela normálně, jejich dcera bydlí asi 5 min. od nich, tak je u nich furt. Za to my, přijedeme z dálky, jdeme jednou na oběd a za 2 hodiny abychom zase šli, nebot oni hlídají ty druhé vnoučata. A to jsou mladší než Ani. Vůbec zkrátka nedokázu pochopit, jak někdo je schopen takového rozdílu. Asi to bude tím, že tchán měl od dětství problémy se svým otcem a má tudíž problém se svým synem, tj. manžou. On je na tom Batatu asi jako Ty. Někdy taky říká, že snad ani není jejich! Já jsem to hrozně prožívala na konci loň.roku, kdy nám tatka odjel pracovat do ciziny a já zůstala s Ani sama a jim to bylo jedno,neptali se ani na syna, ani na vnučku, nedej bože, jestli něco nepotřebuju. Jen se tchýně zlobila, že za nimi já s Ani nepřijedu. Hahaha. Tak mě to tenkrát tak dožralo, že jsem z toho až onemocněla angínou a od té doby si říkám, že to tak musím brát jak to je. Že s tím nic nenaděláme. Ale jsou to teda hlavy tumpachové. :( :(

Batatu, s tím tvarem břicha mám zatím stejnou zkušenost. Teda ne že bych ho s Ani měla hranaté :wink: , ale rostlo mi také od vrchu za to ted od spoda, že by to dělala ta pohlaví?? :D :D A je fajn, že máte takového hodného tatínka, já toho našeho také musím pochválit. A taky doufám, že ten blbý řetěz vztahů mezi chlapama ve své rodině přetrhne. Když vidím, jak je z Ani „poprděný“, tak jsem v klidu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.8.09 10:03

Petrus, Zdenu, tak jsem na tom stejne taky me kritizujou za obrovske bricho a bylo tomu tak i s juli byl to des, pribrala jsem hodne a taky nevim jak, ja sice jako dietu nedrzim ale jim stejne hovadiny jako cely zivot a taky jsem z toho vyjevena jak to v tom tehotenstvi jde nehorazne nahoru. taky mam 9kg.

predevcirem jsem si taky uzila horor a to mam za svou debilitu, no jen magor muze dat na dosah ditka jedovatou kytu ze? mame vedle postylky skrin a na te obri kvetinac s monsterou. a samo ze julinka oskubala dva listy jak jsem ji dala spat. po pul hodine ji jdu omrknout jak slysim ze nespi a zvatla a ona vesele prezvykuje… no malem me jeblo. byla jsem totalne v panice volala vsude mozne az me spojili na nakou odbornici a ta mi rekla ze tahle rostlina hned v puse pali takze by nejspis plakala nebo ji hned vyplivla. kazdopadne ji mam pozorovat jestli nezvraci nebo nema prujem. coz bylo taky tezke protoze prujmove to ma skoro vdycky a ted jak ma ten kasel tak ji natahuje porad, no ale smrtelna pry neni takze kliiid. ale ta panika holky to vam nepreju,kdyz vite jen ze rostlina je jedovata a ted ona do toho zacla z niceho nic plakat, tak jsem si hned rikala ze ma asi krece, bylo to strasne. volala jsem manzelovi a nemohla se ani vyzvejknout jak jsem rvala a skytala. des.

a fuj ten pad to by me asi taky omejvali… jeste ze se nic nestalo Verunce.

jdu neco delat

papa zitra

omlouvam se ze nestiham moc reagovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
9.8.09 21:10

Magdi,
tak to bych taky šílela a doufám, že je Julča je v pohodě a že se nic nedělo.

Zdeni, já byla v sobotu v kámošky a ona mi ten polštář nabídla, že ho už nepotřebuje aže ho využila, chtěla za něj pár kaček, takjsem si ho vzala a nepřišlo mi, že by ty kuličky šustily. Možná to byl nějakej rádoby marketingový tah těch co prodávají ty s dutými vlákny :-)

Pěkný večer všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
10.8.09 11:11

batato hruzu s cukrem mi delali az po rvnich testech kde to bylo zvysene, ano. s tim briskem teda to mas pravdu ja byla s julcou prekvapena jak mi to bricho divne roste uz od prsou. ted t neni uz tak hrozne ale porad to neni ono :D neresim to ale je to des ty lidi co nam furt rikaji jak mame velke bricha. proc to delaji, nemuze jim to byt jedno??

tino znam to taky jsem si myslela ze to bude jen tak ale radsi mam kdyz se nekdo zepta, jestli se muze briska dotknout, je to zvlastni ze? je to neprijemne kdyz to udela nekdo znicehonic.

ja jsem podedila naky kojici polstar ale bylo v nem malo kulicek tak jsem ho vratila byl na prd. ted mi mama koupila taky naky pouzivany a chtela mi ho vylepsit tak tam zas narvala kulicek ze to nejde ani ohnout. tak se musim donutit a neco nejak odsypat. ale jak se znam tak to bude az s miminkem. a trosku to susti no ale juli to nikdy teda nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
10.8.09 11:38

Ahojky holky, tak ještě k tomu přibírání, už vlastně nevím, zda jsem psala, že mi mudra na gyndě napsala do průkajdy poučena o dietě. Vyjmenovala, co všechno mám jíst a nemám jíst. Tak jsem z toho celá nesvá. Protože z toho co vyjmenovala, že nemám jíst - skoro vůbec nejím. Tak já nevím, akorát mi teda doporučila jíst spíše mléčné výrobky odtučněné , ale všude zase píší , že v těhotenství a kojení by se měly tuky přijímat v mléčných výrobcích, protože já navíc nijak nemastím, smažené máme málokdy už kvůli Tince a jinak já nepoužívám na vaření ani sádlo ani máslo , když už… tak olej. No ale je fakt, že teda mléčné výrobky jím normální žádné light, ale smetanové jogurty teda nemusím, takže ty nee. TAK já fakt nevím. A v prvním těhu , to bylo to samé…

Holky s polštářkem neporadím, protože jsem ho neměla a ani mít nebudu. Uvažuju o chůvičkách, ty jsem prve neměla, ale nemusela by to být špatná investice. :?: :idea:
Magdi panebože. Doufám, že je Julča v pořádku :! Holky ty děti nám teda dokáží připravit pořádné šoky. To kvítko by asi u nás letělo z
domu, přestože mám kvítka fakt ráda. Doufám, že i mimi v bříšku neutrpělo nějaký šok.
Holky nedávno tomu bylo rok, co jsme odváželi Tinku na Jipku a teď se mi to vybavilo, ty její smutné oči, když jsme s ním být nemohli a já jsem si pořvala jak blázen. :cry: :cry:

Jinak já tedy někdy nechápu chování tchánovců…ale jsou to u nás spíše oni , co volají jak se má jejich vnouče :lol: . O nenarozeném mimi sice ani slovo, ale jinak o Tinku je zájem veliký. Pohlídají i přes noc, a většinou si o ni říkají samy. NAŠI jsou zase spíš takový, že když k nim s Tinou přijdeme na návštěvu, tak jsou moc rádi, ale když nás za dvě hoďky vyprovodí, tak si uleví. Prostě když potřebuju pohlídat, tak jen když jdu k lékaři a to vyjímečně , přes noc hlídat nee. :wink: A o svém papá ani nemluvím, to je mruča a vše musí být podle něj a hlavně se nesmí narušit jeho klídek a řád :roll: :roll: .
Jinak jsem teda ráda, že mi nikdo na břicho nešahá, protože já na sebe nenechám šahat ani co jsem v normálním stavu, ne tak ještě v „jiném“.
Zatím papa :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
10.8.09 11:53

Holky, tak jsem si užila úžasněj týden: ve čtvrtek jsem předala slavnostně byt nové nájemnici, koupili jsme dětem do pokojíčku novej koberec a v sobotu ho i položili. Mají to teď krásné. Včera jsem vyžehlila mega hromadu prádla (mimochodem, měla jsem narozky, tak to byla bezva oslava :roll: ) a chystala jsem věci na vejlet. Za pár hodin odjíždíme kamošce kolaudovat byt do Nového Města nad Váhom, zdržíme se na týden. Už se moc těšíme, já mám jen obavy, jak tu cestu zvládnu :( Tak nám držte palečky !!!

Opatrujte dětičky, bříška a taky sebe! Ať čtu samé dobré zprávy až se vrátíme :wink: :wink: :wink: :potlesk: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
10.8.09 12:03

BAtato, vidíš jsi mi připomněla, že jsem se už dávno chtěla zeptat, zda je tedy tou podnájemnicí, ta solidně vypadající paní. Která bydlí v podnájmu kvůli dobrému zaměstnání. To bych vám přála, měli by jste to konečně bez problémů. Takový podnájemníci bývají většinou spolehlivý, jsou rádi , že v místě jejich lukrativního zaměstnání, mají kde bydlet a nikomu nedělají žádné problémy, hledí si své práci atd.
A přeju krásný pobyt u známé :lol: a samozřejmě šťastnou cestu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
10.8.09 12:16

Holkz, já te kojící polštář mám. Koupila jsem si ho nedávno v Tchibu a je s kuličkama. Já mám střídavě období, že prá dní nevím jak v noci lehnout (a potřebuju ho) a jindy zas pohoda.
Ty kuličky fakt jemně šustí, mimčo to podle mne určitě nevzbudí. U kuliček je nevýhodou to, že se slehnou - což se mi stalo a musím teď dokoupit náplň. Dutý vlákno je asi fajn, ale mně se na těch kuličkách líbí, že jsou relativně pevné, že „podrží“ :lol:

Jinak jsme s manžou byli o víkendu v Ikea, nakoupili jsem jakýsi regálový systém do ložnice a můžem začít vyklízet dětský pokoj (do teď to byla pracovna a skládka všeho možného :lol: ). No, tak za dva týdny vymalujem a bude :))

Dětský nábytek (skříňky, postýlka, pult) mám vybranej v Ikea, tak už jen čekám, kdy to pojedem koupit… no resp. spíše vždycky čekám na výplatu, máme ty nákupy nějak rozfázovaný, aby se to dalo finančně zvládnout :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí