Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky
tak mi to taky přestalo posílat vzkazíky na e-mail, že jste toho tady tolik naplkaly a já to teď nestíhám číst.
Ale jsem moc ráda, jak jsem to tu četla, že kontroly dopadly dobře.
Meli vidíš jsem ti říkala, že u nás v prosinci 2009 budou všecky mimča v pořádku. tak jsem ráda, že plodovka i Utz ti dopadli dobře.
Leninko a s tím vyšetřením cukrovky a sladkou vodou , to nevím,jak to běží někde jinde , ale u nás je to jinak.....při prvním těhu si mne pozvala sestřička z gyndy na odběry krve ráno na lačno a druhý den mne na ty odběry krve pozvala po snídani, ale říkala po sladké, takže jsem ráno musela sníst koblih s marmeládou a zapít kakaem…( a to kakao nemám ráda
) vidíš , tak se šetří i sladkou vodou
![]()
BAtato musím taky mrknout na fotečky ![]()
Loli ahoj, to koukám, co že to neseš za zprávy. JančaK má takový problémy, jdu si otom asi něco pročíst. Ono to soužití s rodiči či tchánovci fakt není nic moc.
Magdi ty máš ale divný sny.
A psíčka je mi moc líto, ono je to těžký, když člověk žije se psem i krátkou dobu , natož tak dlouho, tak ho opláče. Psy by měly žít prostě celej život , tak dlouhej jako člověčí, aby nám pak nebylo tak smutno. My jsme jako malí až do puberty měli doma 2 psíky? Al po sobě a pak už jsem radši žádného nechtěla, protože jsme pořád nejom brečeli , když nám pak stářím zemřeli.
Víc až zase někdy příště.papa
jeee to jsem si ani nevsimla ze umrel nejakej psik, to je mi lito…to chce hned jako naplast stenatko…uz to mam ozkouseny
clovek pak premysli nad lumparnama novyho mladete nez nad spatnym koncem staryho.
petrush: to mas dobry ze ty testy delaji takhle…tady ti vemou krev…pak ti daji vypit snad 4dcl sladky vody (nekomu to chutna jinym ne) a pak te nechaji nekde tri hodiny cekat a pak zase na krev…docela des…ja premyslim ze na to vubec nepujdu…nebo spis jsem rozhodnuta ze nepujdu…ja uz mam rozpichany ruce jak hrom..kontrolujou mi porad tu stitnou zlazu do toho ty testy u svoji dr…uz toho mam plny zuby.
Holky mrkla jsem na Batatu a její fotky v galerii- perfektní, jsou kouzelní … no a pak rychle četla diskuzi , co zakládala JančaK a jsem mírně řečeno v šoku. Takový teror doma a od své matky. Já tomu nerozumím. Chudina. Je fakt, že já bych se ani k našim ( ale to hlavně kvůli tátovi,ono mu také není ledacos po chuti) ani k tchánovcům stěhovat fakt nechtěla, ale co je moc je příliš. Jsem tedy zvědavá až se vrátí z toho tábora, jaké ji bude čekat překvápko doma.
Mikit je to fakt, že ta vaše 3 hodinová procedura mi také není moc po chuti, kdybych si mohla vybrat, tak raději volím tu „svoji“. A ty to máš vlastně jak s tou štítnou žlázou…? Už si se posunula někam dál. A stále jsem zvědavá, jestli budete mít toho kluka? Kdy budete vědět? ![]()
Tak holky, na 100% to bude HOLČIČKA. Já se asi zblázním štěstím!!!
Moc Vám děkuju všem všem všem za podporu a za gratulace a taky za pochvaly foteček. Já jsem tak dojatá, že bych řvala jak děcko!
Moc je mi líto, že se všichni nemají dobře. Tak vám všem přeji ať se všechno špatné co nejříve v dobré obrátí. Moc na vás na všechny myslím i na pejsky atd.
S těma brněnskýma porodnicema: moje kamoška rodila loni v srpnu v Bohunicích a byla na dobrým oddělení a nemůže říct ani slovo proti. Jiná rodila v loni v lednu a ještě jedna v červnu (za rekonstrukce) a ty teda obě nadávaly, že hrůza. Jedna měla dokonce od blech pokousanou nohu, tak ju převezly na to lepší oddělení. A tam už dobrý. Já byla před 11 lety v Bohunicích a taky asi na tom lepším oddělení a bylo to super. Údajně by teď ty oddělení měly být všechny modernizovaný a v pohodě. U Miloušů mi doktor nadával a vyhrožoval, po císaři mě dali na pokoj, říkali tomu JIP a 3× za den přišla ženská, jestli něco nepotřebujem. Nikde okýnka, nikde přístroje, nic. Druhý den po císařu dali 2 suchý rohlíky na stůl a řekly vstaňte si pro ně. Musela jsem zavolat manžovi, aby přišel a pomáhal mi chodit. Měla jsem motáka a rehabilitační sestra přišla jen 1× a s každou byla asi 5 minut, než vstala a pak odešla a už se nevrátila.
Dětská sestra, která evidentně svoje děti neměla a nikdy nekojila mě diagnostikovala vpáčený bradavky a podivovala se, že jsem to nijak neřešila. Nevšimla si, že mám mlíka jako blázen a jak mám mokrou vložku do podprdy, tak mam bradavky rozplaclý. Hlavně, že pracovala s miminkama a měla dlouhý nehty a namaštěnej ksicht až hrůza. Při porodu mi doktor i doktorka vyhrožovali, že se mi dusí miminko a jestli se mu něco stane, bude to jen moje vina. Nakonec mě vzali pod kudlu na rychlovku a anestezioložka mi řekla, že podle toho, jaký má údaje to měli udělat hned a ne až po 22 hodinách.
O Obilňáku z přímé zkušenosti známých nic nevím. Měli bysme to hodně blízko domů (10minut trolejbusem), tak ještě taky zvažuju. Ale fakticky nevím. Ty Bohunice byly fakt dobrý. Tenkrát byl dost nával (babyboom), ale byla jsem 2 dny i sama na pokoji.
Ještě je čas, tak uvidíme. Pokud máte někdo nebo známej zkušenosti s Obilňákem, hoďte je sem
![]()
BATATO moc moc gratuluju, je fajn když se člověku splní přání
![]()
Ale s Obilňákem ti neporadím nejsem zdejší. A zkušenost z minulého porodu a poporodní hospitalizace ti fakt nezávidím, já říkám, že hodně je to i o lidech, ne jen o prostředí. A nejvíc mi taky vadily v porodnici sestřičky, co nemají děti , byly po škole a měli pusu plnou řečí. Realita je jiná. ![]()
petrush: s tou stitnou zlazou to je fakt zajimavy…mam slibeny od doktoru ze nejspis se fakt hormony pomatly ted v tehu a pak se to zase srovna. pac vsechno vysetreni mam ok, vubec nic mi neni, nemam zadny priznaky, kdyz sem byla na sceeningu stitnice tak na me doktorka koukala jakoze proc tam su kdyz su zdrava…jen v te krvi sem mela zvyseny cosi…to mi ted kontrolujou co mesic…dostala jsem nejaky prasky a uz je dobra aji krev po tech praskach…ale doktorku mam nakonec bajecnou…stara se o me krasne
takze uvidim po tehu jestli se to vrati a budu moct vy:,–(it ty prasky..snad jo ![]()
batato: me ted prave rodily dve zname v bohunicich a obe o tom rikali neco jako ty o tech milousich. nikdo se nazjimal..nikdo neporadil…doktor pri porodu nemel cas…vyvolavali ho pry petkrat nez laskave dosel…takze nic moc…ale jak rika petrush..zalezi spis na koho narazis nez na prostredi…ja bych radej rodila mezi blechama a konama ale s lidma kde mas pocit ze jim na vas zalezi…nez kde jsi jen dalsi „vec“ v poradi.
jooo a toho pindu by nam mohl ukazat zase priste na UTZ a to je 14.8. jestli si to dobre pamatuju. a nebo to bude stydlin a budeme mit smulu az do porodu
zatim neukazal…nebo abych pravdu rekla posledne se na to doktorka vyprdla…rekla ze je brzo aby se z toho vyvlikla, ze to nepujde poznat jeste..kdyz uz pred mesicem koukala a nebylo to videt, pac ukazoval zadek
Babato - tak obrovská gratulace!!!!
Hele můžu se zeptat…ty jsi rodila císařem prvního…nebo druhýho…nebo oboje…Já jsem po císaři a strašně ráda bych rodila normálně (hl. mám v plánu to třetí dítě - i když lze mít 3 císaře…ale stejně bych radši normoš…tak doufám)
Jo a jinak z tý amnio.....druhý den zjistí 13,18,21 chromozomální vady a na pohlaví…jinak během těch tří týdnů, ještě zkoumají všech 46 chromozomů jednotlivě- jestli tam něco nechybí nebo není navíc…ale konkrétní nemoci mi teda paní doktorka neříkala…
Ahojinky ted jsme se vrátili,,srdíčko máme v pořádku jujky,,dr nám řekla že to bude 100%kluk tak je to asi jistéé ![]()
Luci to je ta 3D fotečka? Už jsem ji chtěla pořídit 2krát a náš kuliferda byl vždy zády k nám, tak nic. ![]()
Ahojky jojo je,,konečně se nám ukázal aspon tak,,jujky,,holky fotečky pupíku chci vidět hm ?????nebo peti brzy se ukáže ![]()
Batatko, velká gratulace k holčičce, jasně že to je takhle spravedlivý ![]()
Fotky jsou úžasný.
Lucianko, Tobě zas gratuluji k chlapečkovi.
Holky z Brna, s těmi porodnicemi je to všude stejné, je to hlavně fakt hodně o tom, na jaký lidi narazíte. Já jsem si prostě vybrala porodnici v Praze a teď už žádné story ani slyšet nechci,abych nezačala plašit, že jsem vybrala blbě. ![]()
Mějte se všichny moc pěkně a opatrujte mimísky.
Lucialinko: Úžasná fotka 3D! Už se těším až taky půjdu-u nás se dělá 3D ultrazvuk až myslím mezi 28.-30. týdnem,takže ještě musím počkat…Ale necháme si udělat videiko…no to na to pak budu koukat pořád…-) Hihihi-hezká fotečka bříška-nevím jestli se mi to jen zdá,ale zatím ještě malinké-takže moc nepřekáží-) Já už jsem jak balvan…Dnes jsem si musela v C&A koupit ve výprodej větší jeansy,protože ty těhulkovský vel.40 už mě začali pod bříškem tlačit…(a to jsem si kupovala větší-měla jsem 38) tak to určitě budu mít oooobří panděro…chjo…kdo to pak bude shazovat-))).....
Petrushko: Ty brďo-tak to by se mi také líbilo,kdyby ten cukr dělali jako u Tebe…tady je to tak, že prijdeš v 8h na lačno, vezmou Ti krev, pak vypiješ tu sladkou srajdu, jdeš na KO a pak 2h čekáš a pak Ti zase vezmou krev…to se asi opupínkuju…měnila bych za sladkou koblihu i s kakaem-jako že ho taky nemusím.....-)
Leninko a ostaní holky co tím prošly nebo to znají, já to jako nechápu, když přijdete na lačno a pak jdete na KO, vypijete sladkou vodu, a čekáte na další odběr, to nemáte hlad ty tři hodiny
. Jo já bych asi padla hlady, ne? Nebo ta sladká voda zasytí. Prosím pro naprostou nechápavku, vysvětlení. Díky