Poradna duly
Jana Čurdová
Ale možná jo. Protože údajně půjdu na císař 14 dní před termínem.....mi říkali posledně u Miloušů. Uvidíme ![]()
Ahoj Holciny
Tak koukam ze se diskutuji porodnice… jsem zvedava jak to bude u nas - na konci zari mame v nemocnici takovej ten dvoudenni kurz kde uci o porodu, kojeni a prvnich par mesicich doma s miminkem, tam nas provedou poradne i porodnimi saly… ale doufam ze to bude fajn, je to prej vyborna nemocnice, skvely porodni sestry, jsou pomerne naladeni na aktivni porod a zadny lezeni na zadech.
Jinak teda ja planuju zkusit rodit bez epiduralu, s tim ze ho vzdycky muzu vyzadat kdyz bude nutno… mam takovou bezvadnou knizku kde jsou prakticke rada jak prekonat bolesti tak s manzelem budeme studovat protoze mne v tom doufam pekne podpori a povede.
Jo a jinak jsme meli v pondeli nas velkej UZ. taky mimco pekne roste, vypada ze to bude velky miminko, ale je pekne tvrdohlavy protoze nam nechtelo ukazat co to je!
. No my jsme to s manzou stejne chteli nechat na prekvapeni u porodu takze nam to vubec nevadi.
Gratuluji vsem vam co uz vite jestli budete mit holcicku nebo chlapecksa, meli bychom to nejak shrnout na te nasi listine ne? Nevite kdo ji ma na starosti??
Tak jo pekny vikend, opatrujte se!
Jetse jsem chtela dodat - ja jdu an cukrovku az mezi 26-28 tydnem, a ceka se hodinu… vy vsechny chodite uz ted a cekatye 3 hodiny? Jeeee a ja ani nevedela ze se musi nalacno. Asi jim zavolam at mi to vsechno upresni.
batato a mikit dik za podporu, juli dostala cpek uz nez sla spat ale eidentne ji trapi ten kasel slo to videt a ten cipek je na bolest a horecku aten debil doktor mi rek ze ji ho mam davat i na to, no me se to nak nezda.. ale zato spala zas az do pul9 trha rekordy a dokonce bez pretavky
zato ja se vzbudila pred patou a nemohla nejmin hodinu usnut, hruza.
ahoj,
Opičko- co to máš prosimtě za knížku…jak překonat bolesti???? to by mě teda zajímalo…nebo nám sem hoď pár rad ![]()
chudák batata (tak ta už ze mě asi nemůže…to se moooc omlouvám) ![]()
Nel- moc gratuluju k holčičce!!!!!
Mikito- my máme vybranýho Eldu (přijde mi že to docela k našemu příjmení jde Eliáš Pittner)…ale fakt nikomu se to nelíbí
snad tak šíleně ujetě to nezní…no uvidíme časem…jak nám jednou poděkuje ![]()
meli: ja si hned vzpomela na patrika eliase…ze to zni podobne…sice to ma naopak ale me to prijde dobry, musite rikat ze to bude jako ten hokejista
jinac vetsina deti neni se svym jmenem myslim spokojena..takze to si nevyberes…me strasne vadilo ze nejsem jako vsichni v moji generaci lucie a hany a moniky a martiny…a byla jsem marie…jak babicka…des…ale dneska se mi to zase uz libi ze je marii malo
a kuci to myslim moc neresi.
meli to je krasne jmeno tady taky dost frci Elia bez s ale se S je jeste hezci, kaslete na lidi a uz nikomu nic nerikejte rekni ze jeste nevite nebo ze je to tajemstvi, hlavni je ze se libi vam dvema, vy jste rodice.
mikit mas pravdu taky nesnasim sve jmeno je tak tvrde hrube tady ho ani neumi vyslovit ![]()
Ahoj zas po delší době!
meli: Eliáš je opravdu hezké, já zatím jméno nemám, manžel by rád Adama (to ujde) anebo Helenu
-to mi příjde děs. Ta knížka o bolesti vypadá zajímavě ![]()
magdi: malému na kašel docela zabíral cibulový sirup..trochu smrdí, ale je to zázrak
mikita. také bych ráda v zahraničí rodila, ale nejblíž to mám do Polska (50m) a tam bych nešla za nic ! ![]()
batata: gratuluji k HOLCE!
Jiank všechny moc zdravím a ještě dotaz…kde máme tu galerku?
ela
Ahoj lidičky,
včera mi malá spadla ze schodů, prostě se najednou pustila a padala a já už mohla jen sledovat, jak dopadne. Měla fakt štěstí, když si představím, jak všelijak mohla dopadnou a co všechno se jí mohlo stát. Nakonec se jí vlastně nic nestalo ani bouli neměla, jen byla trochu v šoku, pobrečela si asi minutku a šli jsme krmit kačenky. Ufff fakt se mi ulevilo…ještě večer při usínání jsem si pořád promítala, jak letěla a co všechno se mohlo stát
![]()
Jinak už mám nakonec kočárek doma, šlo to rychleji, než jsem čekala.
http://www.aaakocarky.cz/product.aspx?…
barvu tu 12ku
Bříško mi taky už celkem často tvrdne, ale magnezko zatím neberu.
Příští týden jedeme do Jeseníků, snad všechno vyjde jak má a užijeme si i borůvky. To až se vrátím, tak se tu zas nedočtu, jsme tu ale holky ukecané ![]()
Tak jsem pokračovala v umývání oken a z celkového počtu 11ti mi zbývá ještě 6. Kdyby ty okna byla aspoň přístupná, ale musím si nejprve u nich vyklidit prostor, abych tam mohla strčit schůdky tedy spíš žebřík
Pak taky co chvíli letím s malou čůrat, abych nemusela utírat loužičky ![]()
Koukala jsem na fotky v galerce a dovča i černoušci se mi líbí ![]()
Odkaz na galerku jsem dala i pod náš seznámek, ať to nemusíte vyhledávat.
mikitoo
jsem z Olomouce, nějaké cvičení s hlídáním dětí by tu možná bylo, ale spíš až pro starší děti, ale však se jednou dočkám a zase se vrátím ke skupinovému cvičení ![]()
Nebude to synáčkovi líto, že bude mít narozky, svátek a vánoce v podstatě zaráz? Já se právě proto snažila jméno vybírat tak, aby aspoň svátek byl kousek dál.
S tím sexem - nu nemůžu stejně jako dřív, u prvního těhu to bylo v pohodě, to jsem mohla normálně, ale teď mi vyhovuje poloha buď na boku nebo na zádech a to z důvodu již zmíněného „pomeranče“ ![]()
Co se týče orgasmu, tak pro dítě asi není nic moc, protože děloha se stáhne na maximum a mimčo tam má asi těsno
Když si vzpomenu na sex po porodu, tak teď je to fakt pohodička ![]()
batato
gratuluju k holčičce ![]()
magdi
teda Ty máš sny
já měla divné živé sny až po porodu, tak jsem zvědavá, jestli i teď to bude až po porodu
S pejskem je mi to líto, ale snad už je mu teď dobře, jestli byl nemocný.
meli
tak to jsem ráda, že už je vše OK
leninko
s tou cukrovkou, tam půjdu po 16tém až se vrátíme z Jeseníků. Moc se netěším, protože to znamená od večera nejíst a pít jen vodu, ráno si vzít s sebou ranní moč, tam přijdeš nalačno, vezmou ti krev a moč. Dají Ti vypít pul litru takové sladké vody, mě to docela chutnalo, hlavně proto, že jsem měla hlad a žízeň. Nu a pak tam čekáš hodně dlouho, to už si nepamatuju jak dlouho a veškerou moč, kterou za tu dobu vyčůráš odevzdáváš. Po ukončení té doby, kterou stanoví, Ti zase vezmou krev a moč a jdeš domů.
Já minule v té čekárně chvíli četla pak luštila křížovky a pak spala. Teď budu muset někam dát malou, protože se mnou by tam nevydržela.
petrusho
tak tvůj test cukrovky, by mi byl tedy rooooozhodně příjemnější ![]()
jinak ja měla ty tři hodiny hlad jak pes, protože jsem vlastně nesměla jíst od večera a to je pro mě horor, já normálně večeřím 3× a snídám 2×
takže jsem to pak prospala v čekárně, abych to přežila a hned po odběru na závěr, jsem si dala sváču
lucialinko
nu fotku bříška někde mám, pokud budu mít ještě čas, tak to zkusím hodit do galerky
přibrala jsem cca 4 kila
a jméno…nevím ještě jistě, ale možná Janička
zdenulinko
juju jsem z Olomouce ![]()
opicko
listinu obstarávám já, nebo se o to aspoň snažím ve volných chvílích
je na první stránce téhle diskuse, tak mrkni
Tak holky frčím, papá jedem nakupovat a musím sepsat nááákup na ten příští týden.
Ahojinky holky vy jste ale spisovatelky
,,už jsem si dovezla konečně filípka z prázdnin zase je tu konečně živoo,,v galerce jsou krasne fotečky,,sand se tam brzy doplní i vaše bříška
,,kočárek mám po filípkovi 4 kombinace,,včera jsem dostala od švagrové malé svetříčky na zimu tak jsem ráda jelikož filípek se narodil ke konci dubna a to tehdy bylo teploučko takže na mimi nemám nic když je v zimě,,mám v plánu si pomalu už věcičky chystat jelikož to nějak to druhé těhu rychleji utíká
,,moc gratuluji holky k pohlaví,,eliáš je pěkné jméno,,u nás je zatím kubík ale často jméno měníme tak kdo ví jak se bude nakonec jmenovat,,já přibrala zatím kilo,,ale to bude tím že vážím hodně už tak 77kg
vychozí váha dr mě sice utěšovala ža at nezapomenu že mám 173 c. ale i tak
,,tak uvidíme kolik přiberu,,jinak taky přeji krásný víkend
Jéé mMagdi jste kočky,,opravdu a pupíček nadherný,,ty joo pohladkej ![]()
Holky, krásný fotečky
Taky jsem přidala bříško. Vypadám už jako skříň
A to jsem prosím pěkně přibrala teprve asi kilečko, ale v celkovým výsledku -3 + 1 je to furt do mínusu 2 kg.
eli: no ja to mam do porodnice do vidne asi skoro stejne jak do brna…inu ale leda ze bych nekde pred tim vykradla banku ![]()
cancerka: no ja jeste hlavne nevim jestli to bude kluk..stale jen doufam. kazdopadne u nas v rodine se svatky neberou vubec v potaz a dospelaci neslavi ani nijak narozeniny a vanoce…ale to je mi jasny ze kvuli mrnavci budeme muset. ja jsem jmeno adam mela vybrany jeste daaaavno pred tim nez me vubec napadlo ze budu mit vlastni decko, noo a na vanoce se rozhodl narodit sam…a docela zajimavy je ze u nas maji skoro vsichni narozky maximalne s odstupem tri dnu od jmen ale nechtene ![]()
jo a dneska jsem si objednala uzasnou kombinezku pro mimco..bilej plysovej medvidek i s ouskama ![]()
Ahoj holky, tak i já jsem konečně mrkla na fotečky. Parááááda.
Ale zřejmě mám nějaké „mega“ břicho. V 1.těhu na mě nebylo vidět do 22.tt nic. Ted? Ted mě tipují i 7.měsíc. V červnu mě naprdla švagrová, která měla obě těhu v prosinci, naposledy vloni a říkala, že to není možný, že mám takový velký břicho! Když to opakovala po několikáté, tak jsem se vážně už naštvala, protože se k tomu přidal ještě manža, tak jsem ho doslova kopla do p...... Já za to přece nemůžu!
V 1.těhu jsem byla na to břicho hrdá a pyšná! ted si připadám už ted jako almara. No ale hlavně ať je Pepča zdravý!! (Pepča je pracovní název, Josef to nebude
) Nemůžeme se na jméně dohodnout. Chtěli jsme moooc Adama, ale vzhledem k tomu, že by to měl všechno zaráz, svátek, narozeniny, Vánoce, tak jsme to zrušili. Já chci Tomáše, manža Petra, po něm. Já nechci, protože nechci mít doma starýho a mladýho. Tak asi to bude Filip, ale 100% rozhodnutí teda nejsme. Jo a taky manža lobboval za Hynka, po dědečkovi, kterého měl hrozně moc rád. NO ale to miminko a Hyneček? To by byl děs. Holčičku snad máme jasnou, tam jsme se shodli rychleji, tak Lucinka. No uvidíme příští týden, jestli nám toho pindíka potvrdí. Já teda vlastně ani nevím, jestli jdu na UTZ, doufám, že ano. To budu na konci 20. týdne. Jak tu máme komunikační bariéru, tak vím prd, co mě čeká, kontroly mám taky vždycky rup šup. A jak se měří hladina cukru-doufala jsem, že tu mají lepší metodu, než pití toho blivajzu. Ale vůbec netuším, jak se to tu provádí. Já jsem poprvé myslela, že fakt budu co chvíli zvracet, naštěstí to bylo v lednu, venku mrzlo, já měla hlavu furt v okně. Ted mi bývá ještě hůř, tak jsem taky na to zvědavá.
Přeji Vám všem krásný víkend, tu má pršet, tak jsem zvědavá, co za program vymyslíme.
Ahoj, holky dneska na KO v poradně jsem dostala sprdunk, za to , že jsem přibrala už 9kilo…
já ale taky nevím, čím už to může být… skoro nejím, to když si vzpomenu, jak jsem si dopřávala, když jsem kojila Tinku a kila se držela na stejné úrovni a někdy šla i dolů, tak je mi do breku.
Musím uznat , ale že jestli to půjde takto pořád, tak se do porodu fakt neunesu. A navíc jsem dneska zase slyšela, že na 6.měsíc mám fakt strááášný břicho.
A ve zkratce… Eliáš je takový zvláštní, ale k danému příjmení se mi lbí…v galerce jsou nový fotky( perfektní), tak vás holky pomalu poznávám i s bříškama.....Cancerko ,ufff-tak hlavně , že se nestalo něco strašnýho Verunce a řeknu ti , že i já si někdy tvořím hororový scénáře, co by se všechno mohlo stát.....Elamolendo, Adam je fakt pěkné jméno, ale ta Helenka by u mne asi taky neprošla
…Mikitaa -Maruška je taky krásný, i manžovi se to jméno líbí, jednu dobu jsme o něm i pro holčičku uvažovali, ale nakonec máme Tinu.....Magdi a co na nemoc Julči doktor, máte jen obyčejnou rýmu a kašel nebo aby to třeba nebylo od ouška nebo tak…
Jinak nic novýho , holky přes víkend na netu nebudu, tak se mějte krásně…opatrujte se
![]()