PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11574
2.3.10 14:26

batat prave jak rika mikita na rocni prohlidce mu to strhnou a cus bus, me se z toho chce blejt.. ale nedelaji to vsichni, tak nevim asi bych se informovala abych nebyla neprijemne prekvapena..

mikit jojo dr. rika ze je to normos i deset dni 8-o :nevim: ale lepsi blazniva matka nez neco zanedbat :lol:

nell tak ja zkusila eli budit co 4 hodky ale nak se nam to nezdalo. stejne se nenajedla kdy se ji chtelo moc spat.. ak ted nebudim a davam to zhruba tak jak ‚se ma‘ 8, 12, 16, 20 hod. a v noci jednou az dvakrat.

cancerko zrovna ctu v listopadu ze ma jedna srostlou pipinku a bude ji muset rezat 8-o :cry: tak ja to hned zkontroluju a to se jako MA roztahovat?? taky bych tam nic ‚nepatlala‘ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
2.3.10 16:27

Magdi, jojo, jenom jí odděl od sebe malé a velké pysky a vytři to tou mokrou plenkou nebo žínkou. Asi jako když se meješ ty, ne :lol:

Jinak to přetahování se mi zdá fakt divný… Četla jsem v „chytrých knížkách“, že se to v roce zkusí přetáhnout a když to nejde zlehka, tak se to nechá bejt. Prý naopak násilné přetažení může kromě pekelné bolesti způsobit zánět tím, jak se to poraní. To bych se teda raději předem informovala, co má dr. v plánu a nenechala bych ho to udělat.

Jo a plně kojené děti klidně nemusí i týden mít stolici a je to normální, pokud odchází prdíky a nebolí bříško, protože MM je bez tzv.prázdných kalorií a je plně vstřebatelné a tak nemusí vůbec vznikat „odpad“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2914
2.3.10 16:39

Ahoj holky,zdravím po dlouhé době…jak se tu máte? Co dětičky jak rostou?

My jsme včera byly na KO s kyčlema a už nemusíme mít dečku..kyčlíky krásně dozrály,takže super…

co jinak nového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2981
2.3.10 20:09

Petrusho - taky jsem se sem dostala po takove dobe. Moc gratuluju k rozkojení. Pěkné fotky. A to platí i pro ostatní miminka :-) Cvičíte Vojtovku? nebo nemusíte? máte nějaké problémy kvůli nedonošení? Co všechno už Vojtík umí?

Týnko - ty kanálky to je teda děs, snad už to bude ok

arieno - kyčle super :potlesk: já jsem zvědavá na kontrolu, jestli má vše ok

Zítra jdeme do poradny, měli jsme obě holky očkovat, ale Verunka se nám nějak nachladila a já to chytla od ní, takže Verunka určitě očkovaná nebude, teď nevím,jestli budou očkovat Klárku, jí zatím nic není.
Aby toho nebylo málo,tak se mi udělal zánět v prsu,nu naštěstí v tom mám už praxi a trvá mi den až dva a rozeženu to.

pipinka - jojo srůst může a to buď srostou malé pysky k sobě, nebo můžou přirůst malé k velkým. No já o tom vůbec netušila a tak jsem skončila s Verunkou na dětské gyndě, kde jí to musela dr. „roztrhnout“ zní to hrozně,ale nijak ji to nebolelo, držela a koukala a až na konci se jí to přestalo líbit,ale to už bylo po všem. Horší pak bylo čůrání, ji to štípalo,takže jsem dělala sedací koupele v černém čaji a rychle se to zahojilo. Od té doby ji pipku pořád hlídám a jakmile tam vidím náznak,že to srůstá, tak to hned tahem oddělím. Mám pocit, že kdybych ji nechala týden bez kontroly, tak to má zas. I doktorka se divila,že to teď je dost časté…si říkám, jestli to není plínkama nebo mokrýma ubrouskama :nevim: U Klárky už to kontroluju od narození a zatím dobrý.
Jinak jestli to něčím patlat…já to pak Verunce nějakou dobu potírala bepanthenem,ale jen než se to zhojilo, protože jinak by to rychle srostlo znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
2.3.10 20:21

tynko dik za popis :lol:

toz ja to zkontrolovala ale nemuzu to oddelit tak nevim… :-? budu to zkoumat nadale :lol: a na kontrole za mesic reknu at se na to podiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
2.3.10 20:22

petrus: to by me taky zajimalo jestli kdyz ma malej vlastne uz 4 mesice, jestli uz umi vic nebo se ty nedonoseny mimca vyvijeji stejne jako ty donoseny…sakra sem to napsala blbe..nevim jak lip..snad to pochopis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2981
2.3.10 22:53

magdi - u které holčičky ti to nešlo oddělit? určitě to raději nechej zkontrolovat, kdyby to srostlo moc, měla by problém i s čůráním. Držím palce ať je to OK. Mě tehdy nejvíc štvalo, že se o tom nemluví a tím pádem jsem tomu nemohla předcházet. Teď se snažím dělat osvětu všude,kde vidím, že má někdo holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
3.3.10 00:50

Ahoj holky, tak s těma srostlejma pipinkama to taky slyším poprvý, ale sna d dobrá, myju jí pipinu vod vodou a vždy jí ty opysky jakoby projedu prstem aby tam třeba neměla zbytky hovínka atd., no víte jak to myslím.

No, a s druhým metříkem nevím nevím. Ještě jsem to nedostala. V pátek jdu na gyndu.

Jé, a příští úterý jdeme na výtání občánků, tak jsem zvědavá jaké to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
3.3.10 09:11

ahojky :lol:

Cancerko a Mikit Tak nedonošený děti se posuzují ve vývoji dle gestačního stáří. Tedy jejich věk se počítá od termínu porodu, tzn. Vojta by měl vlastně tři měsíce ne 4,5. Na tři měsíce jeho dovednosti naprosto odpovídají. Usmívá se , výská, něco občas broukne a povídá, udrží v ruce hračku,ale cíleně se pro ni ještě nenatáhne, poslouchá zvuky a hudbu,krásně pase koníky, a přetočí se z bříška na záda. Zatím Vojtovku cvičit nemusíme ani jsme ji zatím necvičili, ale to ještě může přijít. On se někdy nějaký menší handicap objeví, dle neuroložky. JInka chodíme do neonatologické, kardio, neurologické a nefrologické poradny. Na srdíčku je malinkatá dírka mezi chlopněmi( ale to má i Tinka )a zase se u nás objevila zvětšená ledvinová pánvička. Od narození horší krevní obraz , v nemocnici jsme dostali i při odchodu transfúzi, moc nám ale nepomohla, takže do nás pořád cpou železo.
Ale jinak jsme moc rádi , že jsme a Vojta vypadá naprosto zdravě. Je samozřejmě drobnější, protože předčasně narozené miminka ten rozdíl ve váze už moc nedohoní, ze začátku nemají tolik sil na to ,aby pila.

Ale sleduji ten rozdíl mezi dcerou a synem( tedy holčičkou a chlapečkem). Tina byla dravější, její váhové přírustky za první měsíce kolek 1,3kg a Vojta v průměru 800g.
A někdo se ptal zda budím na jídlo( pití)… vůbec, přes den se hlásí skoro po dvou hodinách a vnoci prospí i 6-7hodin vkuse , i když dnes byla zase nějaká divoká noc a zhruba po 2hodinách se budil( ale to je vyjímka)

A ještě musím přidat , že o nějakém srůstání pipinky jsem neměla ani tušení,ale je fakt , že Tinu jsem jako miminko koupala opravdu každý den a každý den jsem ji vytírala pipinku olejíčkem,tak nám to tehdá ukazovali v prodnici, že tím olejíčkem se vytře zbytek stoličky. Takže jsem vlastně genitál opečovávala. Ale teď samozřejmě to už nedělám tak často , také už dcera nemá pleny, jen tak 1× týdně ji to přetřu olejíčkem. Ale už se mi zdá , že je na to velká. Cancerko prosím tě popiš mi to , jak jako srostlé to Verunka měla.

Mikit malý mi taky tak často nekaká, naše mudra mi říkala, že tak ty 4 dny jsou v normě. Jenže malý, kdybych mu nepomohla rektální rourkou, tak kdoví jak dlouho nekadí. I když jsem na stránkách www.kojeni.net četla že i 14dní je u plně kojených dětí v normě.
Ale tak dlouho bych to asi nevydržela, ho nechat tak, on Vojta dost trpí na prdíky a já si set sakra dávám pozor na to co jím. A u prsu se mi taky vzteká a když mu to samo neteče tak začne vyvádět a já musím přehodit prsa. Je hold pěkně rozmazlenej …a taky mi to někdy dělává, že se vrtí a pouští a prdí a hrooooozně smrdí. To jsem u Tiny neznala, ta jakmile se přisála , tak papala a papala a když byla úplně přecpaná , tak se blaženě usmívala, no a pak toho dost ublinkla. Ona zase na rozdíl od Vojty zase byla hodně blinkací. :nevim:

Ahoj Arieno kyčle máme taky super, je lépe bez toho „závaží“ mezi nožkama viď .

No holky , tak já letím něco dělat…jo Týnko tu myčku ti závidím , už o ní tak dlouho prosím manžu a on pořád nic :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
3.3.10 09:20

Jo a Jančo to můžeš mít rozhozený hormony. Tak ti přeju ať dobře dopadneš na gyndě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
3.3.10 10:08

Jeee holky,

to jsou věci..srostlý pipinky..taky jsem o tom v životě neslyšela.
U chlapečků předkožka..každej říká něco jinýho…stahovat, zásadně nestahovat..člověk neví.

Příští týden bysme měli jít na tříměsíční kontrolu a na očkování hexou :-? , tak snad to dopadne dobře i bez teplot.
Zvažuju k tomu píchnout i toho pneumokoka…nechápu, že někde se očkuje zadara Prevenarem a někdy Synflorixem :nevim: Taky mi kášmoka říkala, že některý děti tu injekci nesou hodně zle, že to nestojí za to…
Kurnik, člověk neví, riskovat to ..neriskovat to. není to jednoduchý, že ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
3.3.10 10:24

loli: ja si prave myslim ze pro trimesicni telicko je ta hexa azaz…ockovani je velka zatez i pro dospelyho…natoz pro takovyho drobecka. muzes to nechat pichnout i az bude starsi ale uz si to zaplatis…ale po pravde ja radej zaplatim pokud se pozdeji rozhodnu ze to male dame…tot muj nazor.

jinac s tim ze byste nic na pipku nepatlaly…nam prave v porodnici ukazovali ze cistit olejickem…jen nerikali nic o srustani

jooo a prosim v kterym mesici mame zadat o rodicak…ja zapomela jestli rikali v breznu nebo kvetnu :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
3.3.10 10:24

Lolinko nazdárek, jak se daří Kubíčkouvi? Kolik vážíte a měříte, no pochlub se nám. :-D
U nás se očkuje Prevenarem,ale my ho zatím nemůžeme naočkovat,protože se nám ještě nezahojil stroupek po očkování na ramínku. Každopádně slyšela jsem také názory maminek , že to je k ničemu a že reakce na to jsou strašné, ale my jsme naši Tinu nenechali naočkovat, rozmluvila nám to tehdy její mudra( tu jsme nyní vyměnili za jinou) a v 15měsících ji pneumokok zapříčinil zánět pohrudnice s komplikacemi. Nedávno jsem to tu popisovala Zdenulině,asi dvě strany nazad. Proto jsem rozhodnutá, hned jak to bude možné ,nechat očkovat Vojtu. Už nechci zažít znovu ten pocit, když máte dítě na JIP a bojíte se o jeho život. Teď myslím toto očkování hradí pojišťovna ( nevím ale která) ,ovšem musí se to stihnout naočkovat do roku jinak si to hradí rodiče sami. My si to zřejmě budeme muset hradit sami přesto těch 6000kč obětujeme.

Příspěvek upraven 03.03.10 v 10:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
3.3.10 10:28

Mikit já sice pobírám rodičák už od porodu, ale co pamatuju ještě od narození Tiny, tak jsem žádala nějak po pátým měsíci , tak já myslím, že až v tom květnu - pokud je to pořád stejný tak po 28t pobíráš mateřskou, tzn.pokud si šla na mateřskou 6t před porodem , tak na ni máš nárok ještě 22t po narození miminka. A to bych viděla na ten začátek května.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
3.3.10 15:17

Ahoj holky,
tak jsem vás dočetla. No a s tou pipinkou to slyším prvně to nám nokdo v porodce neříkal. budu muset zkontrolovat. Já ji ju vždy utírám bud žíňkou a nebo ubrouskem a po koupeli natřu olejíčkem slunečnicovým. Tod vše. No, ale mrknu na to.

No u nás noc děsná. prostě se vždy vzbudí na kojo, přebalíme a pak nemuže usnout dnes až po 2,5hodince. Jsme si vykládali, nosila jsem pak byl řev a šli jsme spat.

Týnko taky je naše Terka nechci být sama, ale už mě to taky někdy štve. Manža tež ppomuže s domacností, ještě, že tak.

arien to je dobře, že je máte v pořádku. My jdem 25.3. na Ko a jsem zvědavá, jestli už nebudem muset nosit peřinku.

Tak papa zas na vás kuknu jak bude čásek :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital