PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2748
5.3.10 10:51

Jo a ještě k tomu teploměru, ten půl stupeň jsi naměřila i po vyměnění té baterky? mě se taky zdálo , že jsme měli starší digi tepl. a pořádně neměřil. Teď jsem si koupila jiný, trochu dražší a naměří taky větší teplotu o kolik to nevím, ale naměřil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.3.10 10:52

jooo kdyz mluvite o tech teplomerech…premyslela jsem ze bych domu mela taky neco poridit kdyby byla mala nahodou marod abych mohla zmerit…my nemame ani teplomer pro dospely…tak nevim co se dneska prodava a co je vhodny pro miminka…poradte prosiiim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
5.3.10 10:55

Mikit radit nebudu, jen za sebe říkám, že máme doma obyčejný digitální teploměr s ohebnou špicí. Ten digitál je dobrý v tom, že tak dlouho netrvá měření teploty v konečníku, to ty děti nemají moc rády a držet jim v zadku 5minut jiný teploměr, to je nad lidský síly. Někdo si chválí ty ušní, ale ty jsou podstatně dražší. Nebo teplomětr v dudlíku, ale my ho měli u dcery a dle mého názoru , byl na prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
5.3.10 11:54

Neuveřitelné, již čtvrtý den náš nespavec pochrupkává i během dne. Jsem z toho na větvi, už jsem mu od té doby i dvakrát měřila teplotu, jestli není nemocnej :lol: Měl o víkendu průjem, prej střevní viroza, řikala dr., tak poradila jednu kapsli laktobacilů od Swissu denně a je po tom fit a asi naspává ty dny, kdy ho bolelo bříško. Máme digitál s ohebnou špičkou, ale mám pocit, že podměřuje. Zkoušela jsem to na sobě, tak ho měřím normálním.

Jinak s tím chováním - taky povídáme (to ho baví úplně nejvíc), ukazujeme si hračky, měníme místo, děláme různé skopičinky, mazlíme se atd. ale většina se odehrává tak, že ho mám položeného na stehnech příp. v klubíčku. Když leží na posteli, gauči, nebo v postýlce, tak o tyhle aktivity brzy ztrácí zájem. Jen na přebalováku, když větráme prdku mezi přebalováním, vydrží docela dlouho ležet a dělat srandičky, aniž bych ho měla na sobě. Když ho nechám ležet a jdu např na wc, uvařit si čaj, nebo si např. mažu rohlík, tak se rozbrečí a to i když na něho stále mluvím. I když poslední dobou ne hned. Domácí kočárek se mu nelíbí, přestože v tom na ven okamžitě usíná, ještě než se rozjedeme. Když už huláká, nezvedám ho okamžitě, napřed na něho mluvím a snažím se ho rozveselit, než ho vezmu do náruče, ale to se taky nepodaří vždycky. Nemyslím si, že by to na nás zkoušel, protože to takhle má od narození a naopak si myslím, že teď už není tak nesamostatný. Souhlasím s Batat, že vychovat mamánka, by měl být trestný čin :wink: Na druhou stranu, frustrovat ho nechci, jak už říkala Magdička.

Spí s námi v posteli, v noci se budí tak dvakrát (cca v 1 a v 5 hod.) na kojení po kterém hned usne, ráno až kolem osmé, půl deváté. Nakojím a pak si chce „povídat“, tak ležíme v posteli a tak půl hoďky si ještě hrajeme a povídáme si. No jo, s jedním to zatím jde…

Dudlík Jáchyma skoro nikdy nezajímá, takže když je hodně neklidný (třeba jak ho bolelo to břicho), nemám problém nechat ho chvíli cumlat prso i když nepije.

Posledních pár dní začal cíleně chňapat po zajímavých předmětech, paseme koníčky už dávno, umí se překulit na bok, hodně se směje a vydává spoooooustu různých zvuků, které ho očividně dost baví vydávat. :lol:

Holky, obdivuju vás, jak zvládáte mimčo i s dalšími dětmi, zatím si to nedokážu představit. Doufám, že další prcek nebude tak chovací… (Sama jsem nejstarší ze tří, manžel čtvrtý z osmi, takže vzory jsou :mrgreen: )

Fotky i děti jsou moc krásné, hlavně ta kapucka je vtipná :palec:

Uf, konečně jsem měla čas na vše odpovědět, tak doufám, že jsem na nic nezapomněla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.3.10 12:03

jo jeste jsem zapomela batat: mame od nuku tri ruzny vsechny moc krasny…tvarem jsou stejny jen ruzova se na to meni…jeden je celo ruzovej..druhej bilej s ruzovyma kytickama s treti naopak :) slusej bezvadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
5.3.10 12:48

Ahoj holky, nějak nestíhám, byla jsem pár dní u našich a teď se 14 dní potácíme v nemocech, manžel měl skoro týden 40 přes noc, pak to chytil starší syn, ten teprve dnes je trochu lepší, cca 14 dní jsem nespala a nebyla pořádně venku a už mi z toho slušně hrabe.

Naštěstí K. ani já jsme to zázrakem nechytli, protože oba dva nakonec skončili na atb. Jinak K. je zlatíčko, celou dobu chudák musí být v izolaci v postýlce, takže si tam většinu času sám hraje něco si povídá,vždycky když se na něj přijdu podívat, tak se chudáček tak na mě směje a je rád, že není sám, jenže když nechci aby se nakazil, tak mu nic jinýho zatím nezbývá.
Ad 2 děti, taky jsem měla trochu hrůzu ze 2 dětí, první byl taky dost uřvanej, když se mu někdo nevěnoval, ale oni ty druhý děti většinou bývaj klidnější. Aspoň moje ukušenost a pár známých okolo, samozřejmě to není pravidlo.

Jdu něco dočíst a odpanout, mám těžkej spánkovej deficit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
5.3.10 13:09

petrush - přesně, Verunka si taky občas hraje na miminko a je to roztomilé,ale pivo u taťky nehledá :lol:
Verunku ráno vstávat někdy ani neslyším, když jo, tak hned vstávám s ní, jinak už to nejde,ale ona je potfůrka,když dělá neplechu, tak je jak myška.
S tím nožem .. no hrůza já taky pořád koukám, kde co tata nechal ležet a pak strašně domýšlím, co všechno se mohlo stát.Ale mám pocit, že už bych musela vystěhovat komplet byt,abych dokázala předejít všemu.
S tím teploměrem, ona tam vyměnit baterka nejde,aspoň jsem tam nenašla žádný kryt.

mikitko - teploměr máme obyčejný digitální z lékárny cca 60 korun

týnko - jak říkáš, nejprve uklidnit rozveselit a pak vzít na ruce, to taky praktikuju a myslím,že se to vyplatilo u Verunky, prostě si pak nespojila brek a rychle na ruce.
S druhým dítětem člověk zjišťuje,kolik volného času, o kterém ani netušil, měl s jedním dítětem :lol:

Roxo - tak já mám druhé dítě živější než první,ale i tak je to druhé mnohem klidnější než ostatní děti :wink:

holky hoďte sem nějaké tipy na nenadýmavé obědy pro nás kojičky,už mě nic nenapadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
5.3.10 13:22

Cancerko tak dnes další šok… a ani jsem nespala…
Na Tinu se dneska převrhla komoda a vysypaly se z ní všechny šuplíky. Strášný řev..... 8-o 8-o 8-o
Ta komoda není žádná třasořitka, je z masivu ( takže bytelná- těžká) , no naštěští jen ohromná modřina na noze. Já nevím co dělala, k tomu se nepřiznala, ale myslím, že se buď zavěsila na komodu nebo šuplík , to už se nedozvím, ale pohled a řev to byl běsný. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.3.10 13:51

jaaa jak to tak sleduju tak az mala zacne chodit tak ja se zakonite zblaznim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
5.3.10 15:22

Holky, z vas jsou dneska skutecne spisovatelky!
Nas Sidiki taky rad ramuje ve skrini a oblika se..strasna sranda. Taky ho nekdy neslysim, kdyz vstava, ale vetsinou je to v dobe, kdy manza vstava do prace a nez odejde, tak uz mam rozlepeny oka i ja :mrgreen: Na noze si nastesti netroufa, ale jinak na cokoliv.

Teplomer mame taky klasika digitalni, ale uz ho mame dlouho…zkusim radeji koupit novou baterku, kdyz vas tady tak ctu :wink:

Holky, dneska jsem mela malou v koupelne, drhla jsem co jsem mohla a mala na me cucela a byla uplne OK :potlesk: Ted uz 2 hodiny spi…holt kdyz nekdo 2 dny nespi…pak prospi den i noc :potlesk: :potlesk: :potlesk: Jinak ja teda mela rvouci prvni dve deti, klidecek az ted se tretim uf uf :palec:

Petrush, s tim pivem, to je teda prca :huban: Jo a Sidiki este bere Méďu a vyhnuje si tricko a dela, ze ho koji…taky k popukani :lol:

Mikit, budu teda muset kouknout po jinych variantach :palec: diky za tip :hug:

Roxy - budte uz zdravi!!! :kytka: :kytka: :kytka:

Jojo, s jednim detatkem bylo casuuuu i se dvema, kdyz je mezi nima takovej rozdil…ted moc neni, ale zase jsem rada, ze neni cas na lenoseni.

Magdi..dneska jsem taky hopsala na orbitreku a trsala salsu…jeee to me chybelo :palec:

Mejte se krasne, blizi se mi kamoska..paaa a peknej zbytek dne vsem :huban: :huban: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
5.3.10 16:03

Holky.......
já to mimino zabiju… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Je jako malinká bataty…nechce spáát… :zed: Teď jsem ho dala vedle do postýlky, pevně zavinula a řve tam už 20 minut :(((
Proč ty mimča prostě z ničeho nic nespí ?
batato, no já nevím jestli to že dva dny nespala znamená, že je unavená :))) Kuba přes den nespal celé šestinedělí a normálně denně naspal míň než já..a já jsem „padala na hubu“.

Jinak teploměr máme taky digitální..úplně obyčejný za 100 korun…

Holky, nevíte čím nahradit do pusinky genciánku ? Kuba má zas moučnivku v pusince a nechci mu to mazat fialkou, když je lrý kracinogenní :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
5.3.10 16:05

mikit ja když koukám na Terezku tak blednu závist jak je šikovná. Krásně drží hlavičku, spinká ! Přijďte i s petrushkou k nám a naučíte toho našeho malého lenocha držet kebulku a spinkat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
5.3.10 16:13

Haha , dnes se musím Lolinko smát , malej totiž dneska běsní celé ráno už od 5hod. celé dopolko a usnul pořádně až teď…spí teď už 1,5hodiny, uff konečně. Ale je to asi tím , že začlo u nás sněžit a taková změna počasí vždycky bere na spaní.Mě teda zaručeně. No ještě, že začlo… jinak bych do večera zbláznila, protože dnes to vypadalo , že nepomůže ani „svěcená“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.3.10 16:27

loli: ja zase slysela ze moucnivku muzou mit deti az od pul roku…vlastne ani nevim co to je :) a me treba zase od narozeni terez rve kdyz je zavinuta…bez toho spi krasne :) a nebledni…ja su teda rada za to jaka je…ja mam strasne spatnou az zadnou trpelivost tak nevim jak bychto zvladala takze obdiv :) a neboj kazdyn dnem ti bude hlavinku taky drzet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
5.3.10 16:47

Loli ještě my jsme u Vojtíška měli moučnivku, hned jak jsme se vrátili (v 5 týdnech )z porodky. Natírala jsem fialkou, ale to se pusinka vytírá jen jednou za tři dny. A zmizela nám.
Co jiného se dává fakt nevím. Ale já si říkala, že nám to také dávali na kde co a raka zatím nemám.

Mikit takže se moučnivka určo nevyskytuje až po půl roce. Malý to měl ještě v době, kdy nebyl plně kojený a já mu dávala MM z lahvičky. Mudra pravila, že je to nedokonalou sterilitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí