Poradna duly
Jana Čurdová
Holky a co umý vaše mimča?? Už si berou hračky do ruky?? Terka se směje, žvatlá nám, na hračky kouká, ale do ručiček nebere. Koníky pase, ale nic moc bych řekla a na břiško to se neotočí, ale to je ještě brzy, že?
nel: terezka se zatim neotoci…ale pase pekne a hracku v ruce chvilu uz udrzi kdyz ji ju tam dam. ale pry nemame porovnavat s ostatnima moc protoze kazdy mimco se uci jinak ![]()
petrushka: Já vůbec nevím kolik Kubík váží a měří
. Doma váhu nemáme
Takže čekám na kontrolu příští týen, pak povím ![]()
Kubík zatím jen pase koníčky. Na hračky kouká, má rád když se něco hýbe..nejlepší je akvárium
Hračky drží jen když ho člověk „naaranžuje“
, ale asi si to moc neuvědomuje. Má teď období „zabav mě“, tzn. že sedím s ním u hrazdičky a bouchám do hraček a to je zábava…jenom koukat vydrží jen pár minut.
A taky myslím, že začíná „zkoušet“..když ho pochovám a pak ho položím, zkusí zakřičet a kouká co se kolem děje jestli to má vliv a někdo ho zase vezme
. Tak se snažím mu v tomto systematicky nevyhovovat..doufám, že to pochopí…je takhle ufňukanej už týden a už mě to moc neba ![]()
Ahoj holky, tak dnešní poradna (3. měsíce) 5250 g, 57 cm, hlavička 39 cm.
Přesně jak jsem předpokládala, obě očkování máme odložené tak s holkama zajdu až budou fit.
Naušničky říkala,že až po druhém očkování.
Pozvánku na vítání občánků už máme a jdeme 26.3.,doufám,že to neprobrečí,jak Verunka.Jsem zvědavá, co dostaneme za dárek.
Petrush - jéé už se ti přetočí z bříška? to je šikula
Ju takže se to posuzuje, podle toho kolik by zrovna měl.S tím srdíčkem, to se pak nějak řeší, nebo se to časem zacelí samo?
Verunka tu pipinku mela srostlou tak,že neměla už žádný vchod do pochvy a zůstala jí jen dírečka na čůrání,takže jsem to zjistila na poslední chvíli. Já to prostě nikdy nezkoumala a vůbec mi nedošlo,že to vypadá divně. Nu jsem měla pocit, že jsem to zanedbala, ale vím,že to tak nebylo,prostě jsem jen nekoukala jak to vypadá a normálně to umývala a asi to postupně srostlo. Nevím přesně jak byla stará, ale už jí bylo víc jak 15 měsíců, protože chodila.
Co se týče myčky nádobí,bez ní ani ťuk, už jsem se dokonale rozmazlila. ![]()
Holky ještě k tomu očkování pneumokoka - Verunka byla očkovaná prevenarem a nikdy žádné reakce nebyly. Zato na hexu,vždycky nějaká ta teplota byla. Tentokrát dáme synflorix (je víc zaměření na uši),tak jsem zvědavá.
mikit - s tím rodičákem určitě až v květnu, budu si to muset taky pohlídat
nel - Klárka už žvatlá, výská, směje se, snaží se přetočit na bříško,ale ještě se jí to nepodařilo,pase koně jak drak,chytá už cíleně hračky,ale neudrží je dlouho v ruce,snaží se už dávat hračky do pusy a tento týden si objevila ručičkama kolínka při přebalování. Jo a v postýlce se mi normálně točí tak,že má za chvíli zadeček tam,kde má mít hlavu,vůbec nechápu jak to dělá ![]()
ahoj tak my jsme naci zaostali
Eli jen kouka nejradsi ma kdyz na ni nekdo kouka a mluvi a ona si hned povida, nebo taky rada kouka na Julinku jak si hraje. jinak hrazda ji nebavi to hned rve. otaceni nehrozi, pase koniky jen chvilku a hne lehne na papulku.
Magdi v klidu, to je v pohodě. Eli je pohodářka,taková byla i Tina, měla na vše strašně moc času, nám to nevadilo , že ještě nedělá to a ono, ona k tomu vždy dospěla. A nikdy jsem neměla pocit, že by byla pomalá nebo tak něco. A přesně jak ty říkáš, při pasení koníčka hned spadla na papulku
… to ji teda moc nebralo. ![]()
Lolinko tak jak budeš vědět , tak napiš míry ![]()
Cancerko díky teda za vysvětlení, já musím tu naši Tinu hned důkladně prohlédnout, je fakt že jsem ji pipinku nikdy podrobně nezkoumala. Ale mezi námi to si budu připadat jako nějaký uchylák.
magdi - to je v klidu, já u Verunky byla zvyklá,že byla lenoch a kde jsem jí položila,tam jsem jí i našla, teď je to horší, musím dávat většího majzla,aby se mi někam neskulila
petrush - ani mi nemluv a ted si vem,že chci zkontrolovat pipku Verunce a ona nechce, to si pak teprve připadám,že ji snad chci znásilnit nebo co ![]()
ahojda…
tak my jsme dneska prisly na to ze se da cokoliv strcit do tlamicky a je to desna sranda…takze mi chytne ruku a sup s ni k papule…opici…chrastitko…cokoliv co je po ruce ![]()
jo a zacla mi paradne slintat ![]()
pridam nejakou fotku zase
takhle spinkame s opickou zofkou..na tu uz ji nikdo nesmi sahnout ![]()
mikit: krásný fotky ! Malá je děsně šikovná…my ostatní jsme asi opožděnější ![]()
Holky mám výchovnej dotaz ..jak jsem psala tak Kuba poslední týden furt pokňourává a vyžaduje mou pozornost..saám si hraje jen chvíli…jakmile mě ztratí z dohledu tak kňourá. Do teď to nedělal ? Myslíte, že fakt zkouší ? Mám ho nechat aby si nezvykal ? Fakt byl docela v pohodě..samostatnej a teď prd… Tak nevím jestli to přejde samo…No nechci ho rozmazlit.
Jinak myslím,že mu nic není..jako že ho nic nebolí atd.
Lolinko, na nějaký myšlenky o rozmazlování se vyprdni. Do roka dítě nemá ego a rozmazlit ho nelze. Mě takhle malej vyžaduje chování a pohupování od narození, všichni mají plno řečí, ale do tohohle si mluvit nenechám. Prostě když má hlad, tak ho nakojím, když potřebuje chovat, tak ho chovám. Je to potřeba jako každá jiná a proč tedy některou naplňovat a jinou ne? Já bych teda prskala, kdybych chtěla od manžela obejmout nebo pusu a on mi řekl, že jsem přeci včera už jednu dostala. Když potřebuju obejmout, tak to přeci vím sama a ne že mi to někdo určí. Pořiď si šátek a máš to.
Každé dítě je jiné a nejen, že se jinak rychle vyvíjí, ale má jinou potřebu spánku, fyzického kontaktu, jídla…Atd.
Týnka: To je právě to..člověk neví od kdy už ty prcci mají tolik rozumu, že už umí vymrčovat a kdy jsou prostě jen nějakou dobu mazlivější … Citem si taky říkám, že bych mu měla vyhovět, ale je mi divný, že tři měsíce byl takovej a teď posledních pár dní zkouší… no nevím..
Jojo šátek mám a super ! Hlavně když přijde ta večerní nervozita před koupáním a pláče, tak ho tam lupnu a hodinu tam kouká co dělám nebo spinká. Je to super..jenom to ještě neumím dost pevně uvázat a někdy mě z toho bolí záda. Ale jinak moc dobrá věc ![]()
Myslím si, že je to úplně normální! Já mám taky někdy dny, kdy jsem vysloveně lepidlo a furt se potřebuju tulit ![]()
Lolinko máš dobrej dotaz. Mě kdysi mudra říkala, že do třetího měsíce dětičky neví, že se chtěj chovat,ale že od třetího pomalounku přijdou na to, že když zapláčí tak někdo přiběhne… nejčastěji maminka. ![]()
A mě to také teď tak připadá, malej je skoro pořád ubrečenej když někam odběhnu, nepláče jen když ho rozbalím a nechám mu větrat prdelku. To vydrží být v klidu 20minut , to samé když má náladu si v postýlce chvilku prohlížet hračky a prstíky a různě se přetáčet, jak už tu psala Cancerka . Ale protože jsou to miminka ještě hodně mrňavá, tak to nevydrží dlouho, mají spíš takové 10-20minutovky a každá činnost je po 20muinutách přestane bavit…alespoň tak je to u nás. Proto se mu to prostředí snažím měnit a když už nic jiného nepomáhá a pořád brečí a já skutečně potřebuji něco dělat ( při dvou dětech, není mnoho času,nelze mít čas pouze na jedno ), tak šup do lehátka a houpám( když žehlím, zašívám , jíme s Tinou), popřípadě mu pustím vrnění( vibrace). A pokud dělám něco ve stoje, pak šup s malým do nosítka. Šátek nemám.
Zbytečně ho nenechávám plakat, spíš se mu snažím domluvit, jako „Vojtíšku, maminka má moc práce“
![]()
Takže si myslím, že máš pravdu, že nyní ty dětičky potřebují nebýt sami, navíc to krásně vystihla Týnka v jednom z jejich minulých příspěvků ( pán „nechcibýtsám“)
A Týnko tvůj předposlední napsaný příspěvek mi mluví z duše , je to krásně napsané a opravdu… proč mimčo nemít u sebe , když pláče a prosí o společnost. Dospělí také , když nechce být sám, tak vyhledává kontakt. Jen je pravda, že naplnit potřeby obou dětí , které mám a navíc ve stejném čase , je opravdu někdy nad mé síly a také v mnoha knihách a článcích, jsem četla, že nelze postavit starší dítko tzv. na čekací listinu, že nelze všechny potřeby mladšího miminka stavit nad potřeby staršího dítěte. Takže tak. Vy s Lolinkou máte zatím tu výhodu, že máte pouze jedno dítě.
ahoj holky,
tak mi jsme taky zaostalý, ale je jasný, že každý mimčo je jiný.
Týnko si to dobře napsala. Proč nepochovat, když chce nebo pomazlit. To same s kojem mudra mi říkala nekojit po hodině. Ze to mám oddalovat. Ale si říkám, vždyt je to človíček a má žízen třeba.
Ale jde vidět, že Terezka už si přivolává, aspon mi to tak přijde. Tak si myslím, že ty dětičky už budou vědět, že když zabrečí tak někdo přiběhne. Vždy jsem letěla hned, ale ted ne.
Dnes jsme byli v poradně tak váží 4740g a měří 58cm(2,5měsíce). A prý prospíváme.
Příště už prý očkování.
Tak pa a hodná mima