Poradna duly
Jana Čurdová
Petrus jasne ja to neresim jen nekdy prohlizim fotky jak byla v Julincinem veku a rikam si ze teda umi prd
jako vubec bych se nechytla zkontrolovat ji Julci
a s tim uchylakem to je presne ![]()
mikit
taky slintame ze by uz zub?? ![]()
loli ja jsem zastancem kdyz place zvednout, do roka se dite rozmazlit neda, kdyz place tak neco potrebuje, i kdyz jen pochovat, koukat nebo tak. co tam ma porad delat?? lezet jak placka?
ale chapu te nase eli je taky pekna potvora, chce se porad nosit.
Julinku jsem takhle ‚rozmazlovala‘ jeste stokrat vic a vubec to nebylo na skodu, naopak deti jsou pak vic frustrovane, jsem nekde cetla, kdyz je mama nechce k sobe..
Jinak kazdy sinajde ten svuj zpusob, petrusa vysvetluje za ma moc prace
ja si ji nastavim tak aby na me mohla koukat, kdyz ji koukam do oci je stastna a smeje se ale kdyz potrebuju koukat jinam tak zas kvika..
jdu cvicit
mikit uz jsi zhubla vsecko??? ![]()
magdi: no s tema zubama cucim..kamoska mi rikala ze jeji prcek mel prvni ve dvou mesicich
takze mozny to asi je…kdyz ju dam na bricho tak je pod ni kaluz ![]()
a zasekla sem se na plus sesti kilech a s tema ted nejde hnout ani o kousek…su nasrana ![]()
a s tim chovanim…no ja malou taky muchlam jak jen to jde…ale myslim ze uz moc dobre pochopila ze fnukanim neceho docili takze taky nebezim hned… ![]()
Příspěvek upraven 04.03.10 v 19:00
Holky, dovolim si rejpnout. Sice jsem necetla zadny chytry knihy, nevim, od kdy dite ma ego…kdyz kouknu na malou…je mi vsechno jasny
. Zacala presne jako vase deticky vyzadovat pozornost…ale protoze uz je treti v poradi, vim co muzu a co ne. S klukama jsem to brala jako vy…chce chovat, tak chovat. U prvniho jsem pak do 9 mesicu nedelala nic jinyho, nez chovala, houpala a byla jsem doslova otrokem…Bohuzel jsem se nepoucila a u druhyho to bylo presne stejne(tentokrat se teda podilel hlavne manza). S tim rozdilem, ze ma ted skoro 3 roky a nedokaze celou noc spat sam a jine pikantnosti…Mala je teda uplne jina a stejne jako Lolincin miminek byla do ted uplne klidna - papat spat papat spat koukat spat… Nerikam, ze ji necham brecet, ale rozhodne k ni hned nebezim. Kdyz vim, ze je napapana a prebalena…chvilku ji necham, treba i 10 minut, ale to uz je mi samotne lito…a o co se spis snazim je, jak pise Petrush, menit male prostredi..chvilku v postylce, chvilku lehatko, chvilku hraci deka, chvilku klokanka. Nejvic se ji asi libi v kuchyni, libi se ji jak varim nebo kouka na magnetky na lednicce
S cim teda mame od vcera problem je spani…vic jak 15 minut v kuse nespi..Uz jsem ji zkousela zavinout i rucicky plinkou, protoze jsem mela dojem, ze se budi, jak s nima mava, ale nepomohlo…pohoupu, usne..za 10 minut konec. Usne sama a za chvilku uz vejra… ![]()
Magdi, nam Sidiki slintal taky hodne brzo a doktor rikal, ze to roste dasnova lista (nebo jak se to jmenuje) a z toho pak teprve zuby. Nasa taky slinta az beda..nosi bryndacek ![]()
Mikit a Magdi s tema kilama mi ani nemluvte
..jinak super fotecky Mikit ![]()
Jo a mala dneska pekne dlouho drzela hracku a stridave ju spala do pusy a koukala na ni. A taky cekam, kdy si spapa prstiky. Kluci to nedelali, tak to mame premieru (jako skoro ve vsem
) a snazim se ji, pokud muzu vytahovat prstiky ven, ale neni to na dlouho..fik a uz jsou tam zase. ![]()
Pipinku jsem zacala hlidat, jsem teda trochu zmatena, bo jsem nekde cetla, ze se prvni mesice tam nema moc vrtat, ale necham se poucit od maminek se zkusenostma ![]()
batata: jj, to je ono…
Já nějak souhlasím s tím co, holky, píšete..tj. měnit mimču místa, snažit se ho zabavit…klidně i u něho sedět. Ale asi nejsem zastáncem permanentního chování..tím fakt myslím miminka, který absolutně samy nevydrží. To není řešení. Jasně, že může být tesklivější…tak se s ním poňuchám, dám mu cucnout mlíčka a hned je líp…může to být celý den..i takové dny jsou.. ale ne kontinuálně několik dní..fakt mám pocit, že ani ten Kubík ve třech měsících tak hloupý není..
No ještě musím promýšlet…není to pro mně tak jednoduchý..nechci vychovat mamánka a zároveň nechci abymě jendou mrzelo, že jsem mu nedala něco co třeba fakt potřeboval a nebyl to jen jakýsi rozmar…
BAtat ja si myslim ze je to hodne individualni, neda se to tak posoudit. Myslim ze kazda mama proste vi co na mimi plati, jasne ze ne hned bezet kdyz pipne, no ale neumim to popsat. asi naka zlata stredni cesta. Juli spi hezky celou noc, jasne ze nekdy place ale uz vim kdy tam jit a kdy ne. vetsinou kdyz tam jdu tak toho lituju protoze pak chce ven z postylky a hrat si (myslim jako ted vecer) a pak rve jeste vic, ale po chvili ji to prejde a spi. s miminkama je to tezke..
Ja mam nahore 8 kilo, zeru samou zeleninu a zmrzlinu
te neodolam.. pomalilinku to jde, ale musim se fakt drzet. a taky kdyz nikam nejdem, dam si pul hodky na rotopedu rano. uz nejsem tak opuchla tak se mi to libi no ale jeste aspon 4 kila by to chtelo..
loli ja ti nevim, asi mam obe zlaticka, kdyz je napapana, a nechce se ji spat tak je v pohode, dlouho ji to ale nevydrzi, bo hodne spi tak ji supnu do kocarku a usne za chvilku. ja ji snad ani nechovam, jen kdyz musim neco delat tak ji posadim na svuj bok a ona je spoky. po jiste dobe se zacne kroutit tak jde. do kocaru
ale chci to videt jak pujde do postylky i pres den, asi budem muset nechat zas malinko plakat jak s juli.
Ahojda
Tak Vojta už konečně šáhá po hračkách úmyslně, včera jsem ho pozorovala snad celý den a vyloženě si to hraní úžíval.
A chtěla jsem se zeptat do kdy vaše miminka ráno spí.Doposavaď jsme spávali i do 6,30-7h a teď 3 dny zpátky vstáváme už okolo 5hod . A malý se směje a směje a a já bych spala a spala. ![]()
Mikit malá je krásná. Moc hezká chotečka pod nickem.
Batat malý zas klasicky neslintá , ale ze slin vypouští bublinky u rtíku, se tomu musím smát, má pusinu jak bublifuk
![]()
Magdi krom toho , že mám hodně práce
jsem chtěla říct, že jsem zastáncem pochování , ale nesnažím se Vojtovi za každou cenu vyhovět, chtěla jsem tím říct, že se mu snažím měnit prostředí proto , aby se zabavil , aby se něco naučil , abych podnítila jeho zvědavost a taky aby se ze mne nestal otrok vlastního syna. Ale nějak jsem to výstižně nenapsala, nejsem hold žádnej spisovatel
Na druhou stranu, když je třeba tak pochováme, popěstujeme, opusinkuje , polechtáme , popovídáme atd…však to znáte.
A s váhou nezhubla jsem snad vůbec nic, ale zátím, to neřeším, protože jsem zkusila trochu v jídle ubrat , tzn. jíst vesměs zeleninku a ovoce a bohužel jsem hnedle měla míň mlíka a Vojta byl protivnej, takže to nechávám tak, alespoň do doby než začneme přikrmovat. Je zajímavé , že u dcery jsem kojením hubla a teď s Vojtou nic. Je fakt, že jedna mamina mi radila dodržovat dělenou stravu, že se dá zhubnout a nemusí se člověk nějak výrazně omezovat. Uvidíme ![]()
petrusha: Jeeee…Vojtisek je sikulka
My zatim pasem konicky jen na predlokti, vic se nezvedne..ani nahodu…i na tom predlokti je to pro nej drina jeste to tak dobre nezvlada.
vstavani rano…to same…spaval do sedmi…ted uz druhy tyden dela bugr od pul pate..nechavam ho v postylce do sesti, pul sedme…ale stejne nespi, pofnukava a furt doplnuju dudel.
No nemuze to byt tim, ze je driv svetlo ? Zkusim zitra zatahnout zatemnovaci rolety a napisu… ![]()
me dneska mala spala uuuuplne celou noc…poprve…tzn ze sla spat vecer v devet a pak se vzbudila az o pul seste ze ma hlad…
a jinak mi vstava taky kolem te seste…ale je potichu a nic nepotrebuje..takze me necha do deviti spat nez ma zase hlad ![]()
petrus diky…vojtisek je sikulka ![]()
Příspěvek upraven 05.03.10 v 10:34
Loli taky mne to napadlo, že ho budí světlo, ale v těch 5hod. je ještě černo černá tma. Až okolo 6hod. už je šero , takže to bude v něčem jiném ![]()
Mikit ty máš ale ukázkový dítě ![]()
Petrush, malej je opravdovej sympatak ![]()
Mikit, mala spala od 9 vecer do 4 rano, jsem uplne cucela
a hned jak kvikla, jsem byla cela stastna a brala jsem ju na papani, protoze jsem uz byla jak Dolly Buster ![]()
Nevim, jestli jsem vam to psala, ale Sidiki sebral male jeden dudlicek a hraje si na miminko
Vcera u nas byla navsteva, vsichni chovali malou, tak Sidiki capnul dudel a lehl si tatovi do klina a delal, ze je taky miminko…potom kamaradovi, aby ho pochoval…umi si to zaridit, aby mel taky pozornost. Nastesti ne jekotem…ale po svym ![]()
Mikit, vy mate ruzovej dudel od Nuk? My ho mame taky…jeste jsem krasnejsi nevidela…jedine jeste ten zlutej co ma miminek od Lolinky. Me se k male jinej nejak nehodi safra porte, je takovej jemnouckej a neni pres celej oblicej
…budu muset asi koupit zase ten stejnej (vevnitr je uz trochu usazenina z vody)
mikit - to je roztomilé, jak se tulí s opičkou ![]()
Lolinko - nu asi se to nedá nazvat rozmazlování,ale zvykání určitě ano. Protože ty naše mrňátka moc dobře vidí,že když začnou brečet,že se něco děje a pokud se nic neděje začnou brečet víc a pak se něco děje.A hodně rychle si zvyknou a pak už to vyžadují,protože ví,že to tak může být.
Jsem za to,že pokud mám čas,tak si ji klidně na ruky vezmu a začnu ji bavit,aby se nenudila,ale pokud něco dělám,tak holt musí vydržet až na ni dojde řada, jen na ni mluvím, aby věděla, že tu není sama.
Taky hodně měním místa,aby na nás viděla, jak tu psaly holky, takže v každém pokoji mám kam si ji položit. V ložnici je v postýlce (tam má kolotoč a hračky natažené přes postýlku),popřípadě na posteli pod hrazdičkou.V obýváku mám korbičku ze starého kočárku. V kuchyni lehátko.V předsíni a v koupelně používám autosedačku. Taky ji často dávám na bříško, posílí si zádíčka, vyprdí se a navíc ji ještě krásně vyteče vše co má v nosánku. Večer až Verunka spí,tak se malé věnuju asi nejvíc.
petrush - raní vstávání, nu ona je zhruba od sedmi az půl osmé vzhůru,ale s tou mladší problém nemám prostě je v postýlce.Případně ji přebalím, nakrmím, natáhnu jí tam stuhu s hračkama a ona si hraje a já spím. Horší je to s Verunkou, ta už si vstane sama,raději už ani za mnou nejde a začně něco někde v bytě vyvádět. Sama si i rožnes židličkou a otevře si jakékoliv dveře.Takže ráno vstávám s tím,že se děsím,co kde zase najdu.
Hihi koukám na fotku kapucínka ![]()
Nedalo mi to, říkala jsem si, jak je možné,že jsem Klárce doma měřila teplotu a nic neměla a u dr. měla 37,4 v uchu. Tak jsem si říkala, jestli ten teploměr třeba nemá slabou baterku nebo tak. Koupila jsem druhý a změřila se oběma a ten starý měřil o půl stupně míň.
jo a už nevím kdo mi to tu radil,ale myslím,že magdička, dávám do pokojíčku Verunce i Klárce k postýlce krájenou cibuli na noc a musím říct, že v noci se spí fakt v pohodě, rýma nijak neruší spánek, prostě paráda ![]()
Batat Sidiki je stejnej borec jako naše Tinka
![]()
Ta, když já kojím Vojtína vleze taťkovi do náruče a začne mu vytahovat tričko a fňuká/ napodobuje brášku/ a jde se kojit, jak sama říká. A nedávno vedla rozpravu o tom, že maminka má v prsu mlíčko, a tatínek má v prsíčku pivo
Já ty děti miluju
, co ony nevymyslí.
Cancerko jojo to znám Verunka je asi jako naše cácorka. Já raději, když už slyším Tinu vstávám také, nebo raději i před ní. Ona je vichr, onehdá, si vytáhla ze skříně sukýnky a šatičky a dělala princeznu a tančila. Všechny komínky ( oblečení ) ve skříni byly vyházené. Takže přerovnat celou skříň… a taky máme na kuchyňské lince nože ve stojánku, ona si přistrčila židli a pak mi donesla v ruce nůž, ve mě by se krve nedořezal, kdyby zakopla a spadla na něj, ne ne tu já bez dozoru zásadně nechat nemohu. Ráno teda nedospávám. Prostě je zvědavá a pořád něco vymýšlí, asi jako každé dítě.
Příspěvek upraven 05.03.10 v 10:52