PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1551
9.3.10 15:07

Petrush, když máš rodičák na mimino, tak starší dítě tam může být neomezeně.Aspoň tak já to chápu a praktikuju, a známí okolo rovněž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
9.3.10 15:12

Mikitprůjem poznám podle četnosti stoliček, dle konzistence a barvy. Malej má po každým kojo stoličku,a navíc když si prcne tak to z něj doslova stříkne. Jednou je stolička hnědavá , jednou zelenavá. Je sice fakt, že po tom maltoferu máme stoličku skoro pořád tmavší, spíše dohněda. Jen občas má klasické okrově žluté zabarvení. Našla jsem také nitky krve ve stoličce, ale to může souviset s průjmem a to bylo včera asi 2×, dnes už ne. A také dnes to zněj lezlo už i pěnivě, takže..... by to chtělo udělat stěry z konečníku a nasadit hylak či něci podobného, případně pokud mu to dělá ten sirupek, tak dát raději jen ty kapky, co jsme měli předtím. Ale to musí posoudit mudra. Zavodněnej je dobře, fontanelu nemá propadlou, kojím a kojím , častěji aby snad nebyl dehydrovanej. Jen doufám, že nás hned nepošle na infekční, jak je u některej doktorů zvykem. Nejdřív budu žádat výtěr a potom dle výsledků se uvidí. :pocitac:

Jinak naše Tina je fakt nemožná. Před chvilkou si napatlala plno krému na čelo, kolem nosu, pak to utírala do vypranejch útěrek a ručníků a hlavně hodně si toho vetřela do vlasů( asi touží po tužidle). Hned jsem ji musela hodit do vany… co ta holka nevymyslí. :think:

Příspěvek upraven 09.03.10 v 15:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
9.3.10 15:13

Jeee Roxo, díky , tak to je fajn. :palec: Teď ještě, aby mi ji do školky vzali, no uvidíme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
9.3.10 20:16

Ahoj holčiny, rýma už je na ústupu, ale ještě si na očkování netroufám, nechám to až na příští týden.
Klárku už jsem přihlásila na plavání,které začne v květnu. Doufám,že to zvládneme s hlídáním Verunky,po zkušenosti s plaváním Verunky bych nerada Klárce tuhle super věc odepřela.
Verunka si v sobotu usmyslila,že nám vytapetuje kuchyň bramborovou kaší a moooc se divila, že se mi to nelíbí :cert:
Dala jsem jí na hraní ten starý digitální teploměr a ona s ním měřila medvítkovi teplotu v zadečku, bylo to fakt moc roztomilé, jaká je to maminka :hug:
Teď mi kámoška říkala, že její dcerka 3 roky našla vlhčené ubrousky a rozvěsila je na topení,aby uschly :lol:

Klárka si upravila noční režim tak,že usíná kolem sedmé osmé večer a s nočním buzením jen na jídlo, spí do půl sedmé až sedmé.

Na letošní dovolenou musíme koupit rakev na auto,protože se jinak do auta nesbalíme i s kočárem. Nemáte někdo nějaký tip popřípadě rady na co koukat?

Přidávám se k dotazu Petrushky, taky by mě zajímalo jak je to se školkou, za jakých podmínek můžu a jestli je jedno kdy začne.A až bude chodit normálně na denní školku může do jiné školky?

Petrush - jééé sněhurka, si pamatuju, že jsem kdysi jako malá byla na karnevalu za trpaslíka, nás bylo totiž hodně dětí, tak jsme byli trpaslíci a nejstarší sestra byla sněhurka :-) Chci někdy taky zrealizovat maškarní,ale zatím na to nějak nemám sil. Kuš musím se vyburcovat ať si holčina něco užije.

Roxo - fotka s velkým úsměvem je skvělá :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
9.3.10 20:42

Petrush, Tinka může chodit do školky na celý den. I naše Ani tak chodí.
Jinak nám naše Ani také vyvádí psí kusy. V sobotu se naschvál počurala oblečená vedle záchoda. Už je to podruhé. Vynucuje si tak pozornost, já zrovna kojila, manžel se jí chvilku nevěnoval. I s tím posloucháním je to otřesné, co máme Lucinku. Nechcem ji bít, ale někdy si říkám, jestli to není na škodu a jestli není jednodušší jí občas plácnout. Ještě ted začala zkoušet, když na ni řvu já, tak letí za tatínkem a naopak. Občas mi jde z ní hlava kolem, tak jsem ráda, že chodí do té školky :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
9.3.10 20:45

cancerko, kam budete chodit na plavání? A to už se musí přihlásit teď??? Já bych taky chtěla s Lucinkou začít, chci asi do Delfínka. Ten Vodníček je sice pro mě blíž, ale to zázemí se mi tam nelíbí. Chodila jsem tam sice s Ani, ale si budu raději chodit dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.3.10 21:05

Janci ja nevim jak na to dr. prisel ale vrta mi to hlavou a chci se ho 29.3. na ockovani zeptat, vim ze ji tam neco zmacknul u krcku teda aspon to si myslim a ona zacla plakat :nevim: vyzousel to parkrat rikal takze je tam.. le uz me to mliko stve je tak huste ze mi to furt ucpava cumle. fotky jsou bozi!!! :palec:

petrus jsi sikulka ja bych nespichla vubec nic a to je mama svadlena..

loli 8-o co strasis?? to s tim nema nic spolecneho ne?? :think:

mikit zvladnete to v pohodicce neboj! :palec: a ty homeo to se neda brat jich vice naraz?? mikit prujem poznas proste je to uplna voda :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.3.10 21:10

petrus a co znamena fontanela ze je propadla? :think: jinak ja posledni dobou silim z juli je uplne nemozna, vzteka se od rana do vecera, vcera dostala na prdel a ode dneska ma pravdila a nedovolim ji uz cely den pohadky, cokoladu kdy chce telefon a pocitac a vubec vsechno co si chce vydupat.. :lol: je to tezke ale dnes uz to neslo ovoce :palec:

joo holky nevim jestli jsme se tu uz bavili o Estivillovi.. myslim tu metodu jak naucit deti spinkat, ja to praktikovala na julci v skoro 8 mesicich a ted na eli a naprosta pohoda!!! usina sama v postylce vecer uplne nadherne, to ji polozim a jdu, pres den nekdy hned nekdy za par minut, fakt super jsem tak stastna. v noci pak spi do 3,4 nebo 5 jednou i do 7 a jen se nacpe spi dal. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
9.3.10 21:32
joo holky nevim jestli jsme se tu uz bavili o Estivillovi.. myslim tu metodu jak naucit deti spinkat, ja to praktikovala na julci v skoro 8 mesicich a ted na eli a naprosta pohoda!!! usina sama v postylce vecer uplne nadherne, to ji polozim a jdu, pres den nekdy hned nekdy za par minut, fakt super jsem tak stastna. v noci pak spi do 3,4 nebo 5 jednou i do 7 a jen se nacpe spi dal. :palec:
Magdi, co to je za metodu a v čem spočívá???
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
9.3.10 21:37

Ještě k té hexa vakcíně, Andulka jí snášela úplně v pohodě. S Lucinkou musím na očkování počkat, až bude mít 5 kg. Zatím má 4,6kg, takže ve 3 měsících to nebude. Taky nemá ještě úplně ok to očkování na ramínku, má tam prý pořád bouličku a to nemá být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
9.3.10 22:15

Holky, udělaly jste mi radost s pochvalou Kačenky, je to smíšek.
Takže vločkový odvar, už nedávám, neb jsem právě taky zjisrtila, že je tam ten hloupej lepek, ale jinak naprosto skvělej vynález- malá po něm pěkně kadila, přibýrala a neměla skoro prdíky.
Dnes jsem po poradě s novou mudtou po telefonu zakoupila Nutriton (vláknina ze svatojánského chleba, na zahuštění mlíka a zmírnění toho refluxu- takže uvidíme, zatím se mi to páčí, ale nechci dělat ukvapené závěry).
Jinak jsme dneska byli na Výtání občánků, bylo to hezký, akorát ty mimina to moc nebavilo. Bylo tam asi 200 občánků a zpíval dětský sbor Koťata a dostali jsme šek na 5000 kč a kytku a občerstvení.
Tak vám sem pak hodím nějaké to foto Kačenky princezny v šatičkách.
Teď jdu na kutě, neb jsem úplně grogy.

Magdi, a ty jí dáváš nějaký to antirefluxní mlíko? Žádný jiný léky jste nedostaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
10.3.10 09:25

Holky moje ,
dnes se plazím po bytě jako přízrak, včera jsem byla ještě v poho a večer mne začlo bolet v krku, v noci zimnice a teplota 38,6°C. I ráno to bylo 38,4°C. Všechno mě bolí a nejsem schopna se starat o děti…ještě že má manža odpolední, se trochu musím hodit do schopného stavu. Nám se ty nemoci vrací znovu a znovu, já jsem tuto zimu už potřetí grogy. Zas mám strach o děti…aby to nechytli. Tina měla jít na očko v pondělí a zas z toho niíc nebude. :pocitac:

Jinka moc děkuji druhomamkám za výklad ohledně školky.

Magdi propadlá fontanela znamená, že vidíš zřetelně prohlubeň v hlavičce.( v místě nesrostlých kosti na vršku hlavičky).

Nestačím se divit, co ty starší děti vyvádí. Opravdu asi potřebují mnoho pozornosti a jakmile ji nemají , tak to řeší po svém.

Holky na koho jsem nereagovala, tak mi promiňte jsem fakt hotová :poblion: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
10.3.10 12:41

zdeni - a kdy je tedy to omezení,že se může chodit jen několik hodin v měsíci?
S tím zlobením staršího dítka…jojo, ale u nás to začalo ještě před Klárkou,takže si myslím,že to nedělá ze žárlivosti, ale protože je její čas vzdorů.
Na plavání chodíme do Káčete, jsem tam spokojená, tak tam budu chodit i s Klárkou. Jsou tam dvě instruktorky Mirka a paní Heřmánková. Myslím si,že Mirka je skvělá pro menší dítka a ta Heřmánková pro starší.Nevím jak moc dopředu je potřeba se přihlásit, ale podle zkušenosti s Verunkou, kdy jsem šla měsíc dopředu a všechno bylo plné, jsem to tentokrát nenechala náhodě.
A co se ti nelíbí ve Vodníčkovi?

Holky hexu mi Verunka snášela celkem v pohodě měla jen půl dne teplotu cca 37, otok žádný. U druhé dávky byla teplota vyšší a u třetí už nebyla žádná.Jsem zvědavá jak to bude u Klárky, navíc jestli to bude spojené s Synflorixem. Nu uvidíme.

JančoK - téééda šek na 5000??? 8-o to u nás budu ráda, když dostanemě něco v hodnotě do 200. :-)

magdi - propadlá fontanela je jeden s příznaků dehydratace, proto o tom petrushka mluvila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
10.3.10 13:49

ahoj…tak hlasim ze sme meli jen trochu zvysenou teplotu (nemerila sem ju teda tak nevim presne) a spala s nama celou noc…kdyz jsem ju polozila do sve postylky tak plakala..ale jinak snad dobry…tuk tuk jen mi mudra rikala ze ji mam to stehynko masirovat aby ta hrca zmizela…ale asi ji to boli kdyz na to saham (place)…myslite ze je to nutny???

jinak tu propadlou fontanelu si taky uplne neumim predstavit…ja to vidim u vsech deti na prvni pohled…prijde mi ze to maji propadly :lol:

jdeme se prokocarovat ven…vysvitlo nachvilu slunko…juhuuu :)

jo a tady se asi obcankove ani nevitaji…natoz aby nam nekdo neco dal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
10.3.10 14:31

zdenu nekdo tomu rika vyrvavaci metoda ale me to skoro urazi :lol: vubec to tak neni, jo placou ale ne do vyrvani a jen par minut a vetsinou za dva tri dny je klid, teda aspo u nas to tak probihalo, nektrii muzou plakat vic treba i tyden, spociva v tom ze misto kolibani, usinani v naruci apod se nauci spat v postylce, usnout sami. musi mit svuj ritual jako koupani pisnicku nebo cokoliv, svoji hracku, dudlik.. polozis pohladis vysvetlis ze odted bude spinkat tady sesvym kamaradem plysakem odejdes, az spusti prijdes za minutu das dudlik pohladis povis za neco nezneho odejdes, pak uz po trech minutach chodis. ono se to ma prodluzovat i na pet potom ale ja cekam jen tri a funguje to.

jani jo jen mliko BEBA AR 1

petrus to je mi lito ze je ti zle, ja vim co je fontanella jen jse nechapala tu souvislost..aha uz to vidim :lol: cancerko dik

mikit ja bych to nemasirovala me prave dr. rikal ze je to boli tak jeste jim do toho hnacat, pry pomahaji studene obkladykla bych ne uplne ledove) bobinek :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí