Prostě nesnáším práci :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.10.18 23:30

ahoj, já to mam dost podobně. Kdybych vydělávala hodně peněz bylo by to asi lepší, ale když ten čas v práci tak rychle utíká a na spořícím účtu naskakuje tak pomaličku tak mam pocit že život mi utíká mezi prsty a nic z toho… Kdyby mě nečekala rodičovská tak nevím co bych dělala asi si našla práci na 6 hodin max. Chlap bych být tedy nechtěla, nedokážu si představit po rodičovské až budu chodit domu v půl sedmé zase a dítě uvidím chvíli, neumím si to představit :-(
do toho zdravotní problémy manžela, je dost možné že moje sny o práci na 6 hodin budou fuč a neuvidim děti růst, toho se děsim…

• Citovat
  • Upravit
21593
20.10.18 23:52
@Anonymní píše:
jo to jsem si už dávno četla. Ale pracuji jen 2 roky. No i když upřímně já byla „vyhořelá“ už po prvním měsíci

a ja si hned rikala, ze tyhle pocity znam, kdyz jsem zacala pracovat jako mlada. Cloveku se hodne zmeni zivot, naraz nema tolik volneho casu a prace dokaze byt narocna, ta moje fakt byla. Vecer jsem se vracela domu a sotva pletla nohama od vycerpani.

Pokud je prace prilis narocna, zmenit praci.

Jinak, NUTNE si najit hobby a travit nejak zajimave vikendy. Po praci se da jit na kafe s kamoskou nebo nekam se najist.

Pokud setris 10k nekolik mesicu, tak mas budto hodne spatne placenou praci, nebo zbytecne utracis za voloviny. Oboji ma reseni.

A DOBRA RADA NA ZAVER: prace neni o tom, ze te to ma bavit. V idealnim pripade sice cloveka prace bavi, ale PRIMARNE si mas vydelat na zivobyti. Kdyz poupravis sve ocekavani a uvedomis si, ze prace je nutne zlo, abys mela z ceho zaplatit najem, jidlo a pod a ze zivot zacina az po praci, tak se budes ihned citit lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11265
21.10.18 17:10
@warita píše:
a ja si hned rikala, ze tyhle pocity znam, kdyz jsem zacala pracovat jako mlada. Cloveku se hodne zmeni zivot, naraz nema tolik volneho casu a prace dokaze byt narocna, ta moje fakt byla. Vecer jsem se vracela domu a sotva pletla nohama od vycerpani.

Pokud je prace prilis narocna, zmenit praci.

Jinak, NUTNE si najit hobby a travit nejak zajimave vikendy. Po praci se da jit na kafe s kamoskou nebo nekam se najist.

Pokud setris 10k nekolik mesicu, tak mas budto hodne spatne placenou praci, nebo zbytecne utracis za voloviny. Oboji ma reseni.

A DOBRA RADA NA ZAVER: prace neni o tom, ze te to ma bavit. V idealnim pripade sice cloveka prace bavi, ale PRIMARNE si mas vydelat na zivobyti. Kdyz poupravis sve ocekavani a uvedomis si, ze prace je nutne zlo, abys mela z ceho zaplatit najem, jidlo a pod a ze zivot zacina az po praci, tak se budes ihned citit lepe.

S tím bohužel nemůžu souhlasit, to je pěkná kravina, promiň. Protože v práci člověk stráví tolik let, převážnou část svého života, měl by se právě snažit, aby ho bavila. Toto fakt není dobrá rada:-). Já si nedovedu představit, že bych dělala práci, co mě nebaví a brala ji jako nutné zlo. Holt se člověk ale musí snažit pro to něco udělat. A ti co se nesnaží, pak dělají ty práce, co je nebaví. Já se teda asi pohybuju v sociální bublině, kde práce ty lidi baví. Takže za mě to není nic neobvyklého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81020
21.10.18 17:18

@Fazulina Ovšem práce tě v první řadě musí uživit, ne pobavit, bohužel. Ale dotyčnou nebaví nic. Zajímalo by mne, jestli by ji bavil aspon lov nějakého několikanásobného milionáře.v

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11265
21.10.18 17:23
@inkakřivák píše:
@Fazulina Ovšem práce tě v první řadě musí uživit, ne pobavit, bohužel. Ale dotyčnou nebaví nic. Zajímalo by mne, jestli by ji bavil aspon lov nějakého několikanásobného milionáře.v

No tak to jo, ale radit někomu, že práce je nutné zlo, co tě má pouze uživit, je prostě kravina. A pokud vydělává 16.000 čistého, tak to není žádné terno, za ty prachy by teda mohla aspoň dělat něco, co ji baví:-). Samozřejmě ideální je mít práci, co Tě baví i uživí, a já si nemyslím, že to je takový problém… I když teď ze mě mluví ten, kdo to má, když jsem před nějakou dobou hledala práci, taky jsem už propadala beznaději, ale pořád mi přišlo, že i když to nebude za hodně peněz, tak mě to bude aspoň bavit… Ale je teda fakt, že já jsem docela optimista a pozitivně naladěný člověk, takže mě baví leccos:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
21.10.18 17:38

Zakladatelko ty jsi podle meho jen line pesimisticke netahlo. Jsi bc,je ti tricet,nemas chlapa,kamaradky,zajmy ani nic co by te naplnovalo. Pracujes dva roky,co jsi delala meztim,byla na pracaku?
Vis co, ja bych taky brala vice volneho casu,klidne bych si dovedla predstavit pracovat max 5 az 6 hodin denne, nebo pouze ctyri dny v tydnu,reaita je ale takova,ze ma hodne podobnou pracovni dobu te tvoji plus vikendove sluzby. I pres to ale stiham spoustu dalsich cinnosti a zajmu,chodim behat, cvicim,chodim do kina,jezdim na vylety,dovolene,fotim,ctu knihy,maluju. A kdybych mela vic casu,tak bych byla vic venku v prirode,vic bych fotila,vic se venovala rodine,divadlu a malovani. Rozhodne bych ale nepotrebovala vic casu k tomu abych mohla dyl zirat bez zajmu do zdi,jako to delas ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.10.18 18:10
@Fazulina píše:
S tím bohužel nemůžu souhlasit, to je pěkná kravina, promiň. Protože v práci člověk stráví tolik let, převážnou část svého života, měl by se právě snažit, aby ho bavila. Toto fakt není dobrá rada:-). Já si nedovedu představit, že bych dělala práci, co mě nebaví a brala ji jako nutné zlo. Holt se člověk ale musí snažit pro to něco udělat. A ti co se nesnaží, pak dělají ty práce, co je nebaví. Já se teda asi pohybuju v sociální bublině, kde práce ty lidi baví. Takže za mě to není nic neobvyklého…

existuji lide, ktere bytostne prace nebavi. Pak existuji lide jako jsem ja, ktere i milovana cinnost prestane bavit v ten monent, kdyz MUSI. Hodne lidi mi rika, ze jsem mela byt kucharka, miluju totiz vareni a docela mi to jde. A ja dobre vim, ze mne to bavi protoze to nedelam profesionalne. V momente kdyz bych musela kazdy den, tak by mne to bavit prestalo. Ja sice varim v podstate kazdy den, ale NEMUSIM. Kdyz bych si natrela chleba s sunkou nebo objednala pizzu, tak se nic nestane a ta volba mi umoznuje vareni zboznovat.

To stejne lide rikaji lidi o zahradniceni, delam to s laskou a zanicenim, ale to proto, ze nemusim. Jakmile bych musela, byla by z toho nenavidena cinnost, mam to odzkousene z detstvi, kde jsem musela chodit pres vikendy na geleje na zahradu moji matky.

Dale, kdo videl muj byt, je presvedceny, ze jsem se mela venovat interior designu. Mam pro to podle vseho vlohy. Ale hadej co? Nebavilo by mne to vymyslet kazdy den a pro cizi.

Pro cloveka jako ja proste nenajdes neco, co by me bavilo a zaroven to byla prace. Znamena to, ze trpim`? Ale vubec. Diky memu pristupu, ze prace me bavit nemusi a ze to slouzi primarne na pokryti vydaju a zabavy MIMO praci, pracovni proces zvladam dobre. Kdyz je sef debil, pomyslim si neco o debilech a proberu to s kolegyni v kuchynce u kavy. Kdyz me nejaky ukol nebavi, zatnu zuby a udelam ho co nejrychleji a co nejpecliveji zaroven. To, ze me to nebavi neznamena, ze to odflaknu. A timhle nastavenim se mi zije krasne. Neocekavam od prace nejakeextra naplneni, naplnuje me moje rodina, moje konicky a traveni casu mimo praci.

A za mne to je velmi dobra rada, ktera by konkretne zakladatelce hodne pomohla. Protoze paklize ona si od prace slibuje, ze to bude ja nevim co, tak tohle se nemusi nikdy dostavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56572
21.10.18 18:22

Me teda moje prace i bavi. Asi mam stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.18 19:03

Podívej, já čerstvě odmaturovala a pracuju na poště. Celý poslední letní prázdniny jsem intenzivně věnovala sportu, koníčkům a všemu, co mě naplnuje. Ted už chodim do práce, pracuji na poště, ve 4 vstanu, v 7 přijedu domů. Taky z toho dne mám prd, ale jdu aspon pak na 20 minut ven, pak si dám na 20 minut cvíčo a hned mám lepší náladu. Mě motivují peníze za mnou odvedenou práci… Proto do té práce i ráda chodím.

• Citovat
  • Upravit
11265
21.10.18 21:25
@warita píše:
existuji lide, ktere bytostne prace nebavi. Pak existuji lide jako jsem ja, ktere i milovana cinnost prestane bavit v ten monent, kdyz MUSI. Hodne lidi mi rika, ze jsem mela byt kucharka, miluju totiz vareni a docela mi to jde. A ja dobre vim, ze mne to bavi protoze to nedelam profesionalne. V momente kdyz bych musela kazdy den, tak by mne to bavit prestalo. Ja sice varim v podstate kazdy den, ale NEMUSIM. Kdyz bych si natrela chleba s sunkou nebo objednala pizzu, tak se nic nestane a ta volba mi umoznuje vareni zboznovat.

To stejne lide rikaji lidi o zahradniceni, delam to s laskou a zanicenim, ale to proto, ze nemusim. Jakmile bych musela, byla by z toho nenavidena cinnost, mam to odzkousene z detstvi, kde jsem musela chodit pres vikendy na geleje na zahradu moji matky.

Dale, kdo videl muj byt, je presvedceny, ze jsem se mela venovat interior designu. Mam pro to podle vseho vlohy. Ale hadej co? Nebavilo by mne to vymyslet kazdy den a pro cizi.

Pro cloveka jako ja proste nenajdes neco, co by me bavilo a zaroven to byla prace. Znamena to, ze trpim`? Ale vubec. Diky memu pristupu, ze prace me bavit nemusi a ze to slouzi primarne na pokryti vydaju a zabavy MIMO praci, pracovni proces zvladam dobre. Kdyz je sef debil, pomyslim si neco o debilech a proberu to s kolegyni v kuchynce u kavy. Kdyz me nejaky ukol nebavi, zatnu zuby a udelam ho co nejrychleji a co nejpecliveji zaroven. To, ze me to nebavi neznamena, ze to odflaknu. A timhle nastavenim se mi zije krasne. Neocekavam od prace nejakeextra naplneni, naplnuje me moje rodina, moje konicky a traveni casu mimo praci.

A za mne to je velmi dobra rada, ktera by konkretne zakladatelce hodne pomohla. Protoze paklize ona si od prace slibuje, ze to bude ja nevim co, tak tohle se nemusi nikdy dostavit.

OK, díky za vysvětlení. Tak to já zase třeba chápu, já třeba doma pro radost dcerce vyrábím občas něco, hodně lidí mi řeklo, že to mám dělat pro přivýdělek, ale to by mě nebavilo, dělat to stejné furt dokola, mě to stačí jednou:-).

Jinak to vypadá, že zakladatelka si neslibuje nic, ideálně by nejraději nedělala nic, u sebe cítím, že jsi celkem spokojená (s prací) a něco pro to děláš, nesedíš s rukama v klíně. A prostě pokud jsi schopná svoji práci udělat dobře, ba dokonce Ti záleží na pečlivosti, pak už mi to přijde jako něco jiného… Jiný přístup trochu. Ale asi chápu, co tím chceš říct. Mě třeba taky některé úkoly v práci nebaví, ale patří k ní, tak je udělám samozřejmě, ale práce jako celek mě baví…

Jinak tam bude asi problém v tom, že zakladatelka vydělá tak málo, že si to nemůže (nechce) kompenzovat tou zábavou, potěšením, odměnou mimo práci. To, co jí zbyde, je max. na jídlo, takže by si měla najít lépe placenou práci, popř. snížit náklady na bydlení (sama za sebe 13.000 je docela masakr, ale asi je to obvyklé), pak by třeba ta chuť do práce byla, kdyby mimo ni ji čekalo něco fajn. Zase i teď může dělat spoustu věcí bez nutnosti placení, ale stejně nedělá, tak nevím, tady je každá rada drahá… Já toto nepochopím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
21.10.18 21:59

Já nastoupim do práce příští rok v březnu.Na jednu stranu se těším že budu mít podstatně víc peněz.Na druhou stranu vím,že to bude ze začátku peklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.10.18 22:02

@Fazulina to je fakt, ze takovy zivot z ruky do huby bez vyhlidky na nejake zlepseni musi byt strasne ubijejici. Proto jsem radila zmenit zamestnani.

Jinak, vychazim z toho, ze pracovat zacala teprve nedavno, protoze studovala? Na cloveka s vejskou je ten plat teda hodne k placi..... ale buh vi, jak to je. Treba byla diky tomu KOPRu dlouhodobe nezamestnana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.18 08:37

koukám, že většina vůbec nepochopila můj původní dotaz. Nechápu, proč tu rozebíráte můj „volný čas“ na to jsem se vůbec neptala. Práci jsem měnila již několikrát, ten plat jsem měla plus mínus pár korun pokaždé stejné i přesto, že jsem v Praze a mám Bc. (ano je to nic, jsem nevzdělaný negramot, vlastně na úrovni základky). Do spolubydlení opravdu nejdu, na to už jsem stará, navíc lidí mám plný zuby z práce, nepotřebuju je ještě doma. To se radši vrátím k rodičům než spolubydlení. Každopádně jsem ráda, že se tu ozvalo pár lidí, že to mají stejně. Aspon v tom nejsem sama.

• Citovat
  • Upravit
11565
22.10.18 08:54
@Anonymní píše:
koukám, že většina vůbec nepochopila můj původní dotaz. Nechápu, proč tu rozebíráte můj „volný čas“ na to jsem se vůbec neptala. Práci jsem měnila již několikrát, ten plat jsem měla plus mínus pár korun pokaždé stejné i přesto, že jsem v Praze a mám Bc. (ano je to nic, jsem nevzdělaný negramot, vlastně na úrovni základky). Do spolubydlení opravdu nejdu, na to už jsem stará, navíc lidí mám plný zuby z práce, nepotřebuju je ještě doma. To se radši vrátím k rodičům než spolubydlení. Každopádně jsem ráda, že se tu ozvalo pár lidí, že to mají stejně. Aspon v tom nejsem sama.

Aha, jasně, Ty jsi sem přišla proto, aby Ti lidi řekli, že to je normální a že hnít v takové práci, bez koníčků a zájmů, a bydlet na úrovni, na kterou nemáš, je v pořádku. Z toho, co tu některá děvčata napsala, sis vzala, že jo.

Ale většina Ti píše, že to v pořádku není. Ale to se Ti nehodí do krámu, tak řekneš „to jsem slyšet nechtěla“.

A jinak stejně jsi nám pořádně nevysvětlila, jak je možné, že ve třiceti máš „jen“ Bc. a zároveň nedosáhneš v Praze na přijatelný plat - měla bys mít alespoň něco nacestováno (s tím, že ses v cizině naučila obstarat) nebo jinak plodně stráveno: pokud jsi fakt jen dělala Bc. skoro do třiceti, to opravdu nesvědčí o Tvých schopnostech, spíš o slitovnosti nějakého vzdělávacího ústavu.

Každopádně opakuju, co jsem Ti radila: zkus si zajít k nějakému doktorovi přes hlavu - možná máš deprese nebo jiný zdravotní problém, a pak je opravdu nemožné se ze stávajícího stavu vyhrabat vlastními silami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.18 08:59

@Slečna Ferka Taky mi bude 30 a mám „jen Bc.“ a nenacestováno nic. Neměla jsem peníze na cestování, pak jsem se bála jet sama (několikrát jsem verbovala kamarádky, ale nechtěly), a potom už jsem pracovala a nemohla si na dva roky odjet někam pryč. Takže tohle chápu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat