Prostě nesnáším práci :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80031
22.11.18 19:02

@Heinich Antidepresiva upravují aktivitu přenašečů serotoninu, noradrenalinu a dopaminu. Pomáhají tedy vytvořit neurohormonální rovnováhu na těch neuronech v mozku, kde je u dlouhodobého stresu, úzkosti nebo deprese nedostatek těchto působků. Vzhledem k tomu, že antidepresiva přímo nedodávají chybějící přenašeče, ale regulují jejich porušenou rovnováhu, jejich efekt není okamžitý, ale zpravidla se objeví za 3 - 6 týdnů podávání.
Laicky ty nemáš dostatek těch vazeb, které přenášejí serotonin a AD je pomáhají vytvářet. Serotonin je hormon štěstí, takže se cítíš lépe, nejsi tak unavený, ani apatický. není to prostě oblbovák, ale po nějakém čase tě nakopne. A člověk je zase aktivní a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9495
22.11.18 21:41

@inkakřivák dobre inko. pokud to je tak jak pises proc tedy lide s AD maji mnohdy zpomalenejsi reakce kdyz neni dle tebe AD oblbovak. proc i v pribalovem letaku AD je upozorneni ze by clovek nemel ridit stroje vykonavat prace ve vyskach apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80031
23.11.18 08:56

Záleží taky na tom, co to je za léky. Ale prostě tohle vím, a vím, že hodně lidí s AD normálně pracuje a o nějakém utlumení se fakt mluvit nedá. je taky spousta těch AD. A tohle jsem si fakt načetla, jak fungují AD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
23.11.18 09:05

@inkakřivák obavam se, ze nemas pravdu. AD prokazatelne utlumujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80031
23.11.18 09:08

@warita Nechci se přít, co kdybychom se shodly na formulaci - některé ano, některé ne - a někoho ano a někoho ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.18 10:16

@inkakřivák Já mám AD, která by utlumovat neměla. Nevím, jak moc fungují, jsem unavená, protože toho mám na hrbu fakt hodně. Ale říkali mi, že to jsou jedny z těch, které by mi měly pomoci fungovat.

• Citovat
  • Upravit
21593
23.11.18 13:30
@inkakřivák píše:
@warita Nechci se přít, co kdybychom se shodly na formulaci - některé ano, některé ne - a někoho ano a někoho ne?

tak jisteze to je individualni. Ne kazdemu taky sednou stejne AD. Co clovek to original.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.18 17:44

Do diskuze už nepřispívám, jelikož se to tu totálne zvrtlo, ale holky prosím neřešte tu psychology a antidepresiva a nevím co ještě. Rozhodně nepůjdu ke cvokaři kvůli tomu, že nesnáším práci, nevím, jak jste na to přišly. Stejně tak nesnáším třeba pondělky nebo houby, kvůli tomu mám taky hned letět k doktorovi? Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
1240
29.11.18 16:42

Milá anonymní,tady nejde o to,že tě jen nebaví práce,to by člověk pochopil. A že tě nebaví pracovat v kanceláři,však to tak má hodně
lidí. Problém já vidím v tom,že te nebaví vůbec nic,přijdeš domu v 5 a nic nechceš dělat,jen prezivas. Zadne koníčky,žádná „zábava“. Možná ne hned AD,ale nějakou změnu. Přeci i proto jsi sem napsala,abys slyšela názory ostatních. Nemyslím to nijak zle ani útočne,spíš je mi fakt lito takového nešťastného přežívání. Držím palce,ať najdeš tu inspiraci,motivaci… Pokud nepotřebujes peníze,bez do nějaké neziskovky,tvořit a seberealizovat se,pracovat a jinými lidmi než premotivovanymi kolegy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.21 19:28

Ahoj, zkusím obnovit diskuzi - zakladatelko, máš to pořád stejné nebo jsi něco změnila? Já ti tak rozumím. Mám to úplně stejně. Akorát mám manžela a 2 děti. Před mateřskou jsem pracovala v hospodě a nesnášela to, těšila se jen na dny volna. A v podstatě utekla na mateřskou. Tam jsem si s dvěma dětma pobyla 9 let :pankac: Bylo to nejkrásnější období na světě, ta volnost. Byla bych tam do konce života. pak začala pracovat jen na dvě hodiny denně. Nádhera a paráda. A před třemi měsíci jsem nastoupila na plný úvazek, peotoze 2 hodiny už bylo prostě fakt málo peněz a na 4 nebo 6 hodin práci nenašla. Dělám na úřadě a ty dlouhé dny do 17 jsou šílene. Celkově se těším vždy jen domu. A doma už nemám na nic chuť, prostě jako ty, v týdnu jen chodim spát a čekám že zase půjdu do práce… Je to nahovno prostě
Toužim nepracovat a vlastně se těším jen na důchod :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat