Prostřeno na Primě - sledujete?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13142
6.12.11 17:02

Našla jsem toto : Iveta Fábešová

Proto jí nyní Prima dala prostor a denně od 18.40 peče cukroví v pořadu Vánoční pečení. Pokud si její recept nestihnete zapsat, najdete ho na stránkách deníku Aha! Dnes vám přinášíme florentýnky…

POTŘEBUJETE: ✔ 50 g másla ✔ 65 ml smetany ke šlehání ✔ 115 g krupicového cukru ✔ 55 g medu ✔ 120 g plátků mandlí ✔ 55 g kandovaných třešní a brusinek ✔ 40 g hladké mouky ✔ 200 g kvalitní hořké čokolády

kastrůlku na mírném plameni svaříte máslo, smetanu, cukr a med. Až směs začne bublat, povařte ji za stálého míchání ještě alespoň 5 minut.

Poté sladkou směs odstavte z plotny, vmíchejte do ní plátky mandlí a na drobné kostičky nakrájené kandované ovoce. Vše dobře promíchejte a pomalu přisypávejte mouku, až získáte jemně lepivé, polotekuté těsto.

Nízký plech vyložte pergamenovým papírem a dávejte na něj lžičkou malé kopečky těsta, Dbejte na dostatečnou vzdálenost – cca 7 cm. Zaoblenou stranou lžičky vršky těsta zploštěte.

Troubu předehřejte na 180 ºC, vložte do ní florentýnky a pečte je asi 5 minut, až kraje získají zlatavě hnědou barvu. Pak snižte teplotu na 160 ºC a pečte ještě 5 minut. Sušenky vyjměte z trouby tehdy, když jsou i uprostřed zlatavě hnědé, a nechte je vychladnout.

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a namáčejte do ní spodní stranu sušenek. Až čokoláda ztuhne, nechte sušenky ještě aspoň tři dny uležet v chladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
6.12.11 17:07

Jé díky moc kometo. :kytka:
Mě to nepřijde špatný,ale připadá mi, že se hodně snaží napodobit Nigellu.Tím jak to u ní vypadá i tím jak se tváří jak vaří. :lol:

• Citovat
  • Upravit
13142
6.12.11 17:36

Až teď jsem zjistila, že ta Iveta byla soutěžící v pořadu Na nože se Zdeňkem Pohlreichem :think: No vida, jak z toho vytěžila holka šikovná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
6.12.11 18:20

Jj, poznala jsem jí hned. Jinak v tom pořadu několikrát taky říkala, že ten recept je v té její kuchařce. Asi tam budou i ostatní recepty, jsem zvědavá, co bude dělat dnes, mě markytánky neberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.12.11 18:49

Tak dneska to bylo fajn, Bára je sympatická a její menu bych si dala okamžitě a všechno! Zvláště ten salát z paprik, hned musím najít recept! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
6.12.11 20:40

Příspěvek upraven 10.12.11 v 22:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
6.12.11 21:18
KPKristy píše:
Tak dneska to bylo fajn, Bára je sympatická a její menu bych si dala okamžitě a všechno! Zvláště ten salát z paprik, hned musím najít recept! :palec:

Souhlasím…dneska to byla holka šikulka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1495
7.12.11 19:32
ten byl fajn jak mu nešly ty kremrole a on úplně v pohodě zavolal mámě a´t doveze těsto..ten byl fakt sympatickej a pohodář :))
Kallkapa píše:
KPKristy píše:
zuzulenda píše:
KPKristy píše:
Je to puberťačka. Já bych je tam nepouštěla, je to pak trapas, chovají se jak utržení z řetězu :roll:Moc se mi ta sestava taky nezdá… :nevim:

Jenež ony kolikrát holky v jejím věku jsou chytřejší a chovají se lépe, než 30ti leté paničky. Takže ono to není jen o tom věku. Tahle sice opravdu moc rozumu nepobrala, ale nejsou všichni stejní… ;)

Všichni puberťáci nejsou stejní, ale všichni puberťáci, co se účastní Prostřeno! jsou úděsní. Kamera jistě znervózňuje, chápu, ale mohli by je malinko usměrnit. Nejsem uťáplá, jak by to mohlo vyznít, ale určité výlevy na veřejnosti fakt nemusím… :nevim:
Kristy, mi se náhodou nedávno jeden puboš moc líbit :palec: Nebo už to nebyl puboš ? Teď nevím, byl mladý a bydlel nad policejní stanicí, určitě ještě studoval.. byl boží :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12794
7.12.11 19:54

Tak mi prijde ze jsou v teto bande vsichni nak precitliveli…dnesni hostitelka byla fakt zbytecne vztahovacna,vzdyt sama vedela ze to ma slanejsi-presoleny spenat…a ten dezert…hlavne kdyz rekla ze prvni predkrm budou kanapky,tak se mi uplne vybavila ta pani ing.Eva co bydlela u sveho italskeho pritele,to byla strasna pip..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
7.12.11 19:56

No, dneska byla holčina malinko hysterická…
Jsem si říkala, jestli je to takový vypětí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
7.12.11 19:57

Ale jo, mě tento týden Prostřeno baví :pankac: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
7.12.11 20:01
kometa32 píše:
Ale jo, mě tento týden Prostřeno baví :pankac: :mrgreen: :mrgreen:

Ale mě taky!
Docela jsem zvědavá v pátek na Šárku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
7.12.11 20:11
kometa32 píše:
Až teď jsem zjistila, že ta Iveta byla soutěžící v pořadu Na nože se Zdeňkem Pohlreichem :think: No vida, jak z toho vytěžila holka šikovná :lol:

Taky se mi to vybavilo, akorát mi v tom pořadu přijde nějaká usedlá 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
7.12.11 20:12
KPKristy píše:
Jsem si říkala, jestli je to takový vypětí :nevim:

Byla nějaká přecitlivělá, asi hormony po porodu :) Jak má staré to dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12794
7.12.11 20:16
MUFICE píše:
KPKristy píše:
Jsem si říkala, jestli je to takový vypětí :nevim:
Byla nějaká přecitlivělá, asi hormony po porodu :) Jak má staré to dítě?

1.ROK :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky