Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj holky… Mám otázku…jak dlouho za neplacení trvá, než vás provident dá k soudu popřípadě předá exekutorům.. nemám sice od nich půjčku ale jedna moje známá ano děkuji… ![]()
@Peczka píše:
@mamisenka než čekat na soud, raději bych je kontaktovala a snažila se nějak rozumně domluvit. A kolik jim dluží? Až to převezmou exekutoři částka se šíleně navýší. Proto fakt radím snažit se domluvit.
právě jí nejdou moc vstříc.. měla by platit 1200 měsíčně ale dostala se do finanční tísně tak ted posílá menší částku zhruba okolo té pětistovky a po novém roce jí mají přijít nějaké penízky tak by z nich doplatila celý zbytek co tam má ještě k úhradě.. Ja jen aby už nebylo pro ni po novém roce pozde tak se ptám…
Provident dělá nejdříve sám peklo než to dává někam jinam, takže by se měla připravit na šikanu ohledně toho, že budou za ní posílat vymahače, který jí budou dělat ostudu po baráku, okolí a podobně, aby jí psychicky donutili to zaplatit. Nevím to ale určitě, ale jednou jako mladší jsem bydlela v baráku, kde provident měl snad každý a furt bylo na výtahu napsáno, že pan XY jim dluží prachy a podobně ![]()
V exekucích jsem pracovala, takže pokud to dojde až tam, tak bude známá asi dost nemile překvapena, jak se začnou ty částky navyšovat
Jj. vím že jak to dojde už k exekuci že je pak zle… tak snad to stihne doplatit zavčasu… a nevíte asi teda zhruba přibližně po jaké době od vymáhání to dávají k té exekuci??
@Moncinas píše:
Provident dělá nejdříve sám peklo než to dává někam jinam, takže by se měla připravit na šikanu ohledně toho, že budou za ní posílat vymahače, který jí budou dělat ostudu po baráku, okolí a podobně, aby jí psychicky donutili to zaplatit. Nevím to ale určitě, ale jednou jako mladší jsem bydlela v baráku, kde provident měl snad každý a furt bylo na výtahu napsáno, že pan XY jim dluží prachy a podobně
V exekucích jsem pracovala, takže pokud to dojde až tam, tak bude známá asi dost nemile překvapena, jak se začnou ty částky navyšovat
No ale je to fakt mazec… jako to je pak ostuda vyjít i ven jak dělají tohle.. :-/ to snad ani nemůžou nee??
@Peczka No to já taky nezávidím… To nevím jestli někoho má, tvrdí mi že ne
s něma se fakt nedá domluvit jednou sem byla u telefonátu a vůbec nechtěli přistoupit na nějaké snížení splátek
já bych půjčila ale sama vycházím tak tak tak se snažím aspon „pomoct“a něco se dovědět touhle cestou
@mamisenka no nemůžou, ale to neznamená, že to nedělají. U nebankovních půjček to jednání nikdy není milé, jakmile člověk neplatí. A ostuda je to fakt pořádná, protože je tam normálně jméno, je to v baráku, občas ty obchoďáci zvoní na sousedy a vyptávají se jich, kdy jsou dlužníci doma, samozřejmě, že jim to i vykecaj, že dlužej. No je to prostě psychická šikana, která má donutit dlužníka si peníze sehnat co nejdříve. A dělá to víc společností. V tom paneláku, kde jsem bydlela to bylo na denním pořádku, proto jsem se taky po chvilce odstěhovala, páč sousedi hrůza a ještě tam furt otravovali tihle a policajti, no hrůza… prostě sever Čech ![]()
@Peczka Ahoj,no nedá mi to ne reagovat na to ze kdyby to byla normální banka ze by se s ni dalo domluvit např. na splátkovem kalendáři atd.Me se kdysi stalo ze jsem se dostala do fFIN pproblémů jy jsem mela úvěr u České spořitelny a i když jsem jim vysvětlovala ze je to jen přechodnýpproblém a ze nějakou nnižší splátku dohromady vzdy dam tak s nimi nebyla žádná rec a jen neustáletelefony s ttím abych okamžitězzaplatila a bu bu bu a ze je to nezajímá ze nemám penízea cvýhružkyexekuci atd.Tak si mmyslím ze jsou tyhle bankovní i nebankovni ppůjčkyna jedno brdo.
![]()
S providentem mám bohužel vlastní zkušenost. Pujčku od nich mám. je to rok co jsem se dostala do vážné finanční situace a nebyla schopná týdenní splátky platit. S obchodním zástupcem jsem se domluvila na nějakých menších částkách které platím pravidelně. Ale bohužel co čert nechtěl se v providentu změnilo vedení a pan oblastní ředitel - Pan Trnka mi volal že částka se bude navyšovat. takže jak provident na stránkách píše že vychází klientovi vstříc, není to pravda, jsou to hulváti, takže pokud mohu doporučit nikdy od nich nic nebrat!!!
Pracuju ve společnosti s podobným zaměřením (nebankovní hotovostní půjčky) u nás to funguje tak že se snažýíme vyjít zákazníkovi vstříc a snížit mu splátky pokud je snaha spláccet… stát se totiž může v životě cokoliv. Asi mělka bohužel smůlu a kápla na špatného obchodního zástupce když s ní takhle jedná
. Pevné nervy přeji
@Anonymní píše:
@Peczka Ahoj,no nedá mi to ne reagovat na to ze kdyby to byla normální banka ze by se s ni dalo domluvit např. na splátkovem kalendáři atd.Me se kdysi stalo ze jsem se dostala do fFIN pproblémů jy jsem mela úvěr u České spořitelny a i když jsem jim vysvětlovala ze je to jen přechodnýpproblém a ze nějakou nnižší splátku dohromady vzdy dam tak s nimi nebyla žádná rec a jen neustáletelefony s ttím abych okamžitězzaplatila a bu bu bu a ze je to nezajímá ze nemám penízea cvýhružkyexekuci atd.Tak si mmyslím ze jsou tyhle bankovní i nebankovni ppůjčkyna jedno brdo.![]()
tak já musí taky reagovat, když jsem šla já z práce na neschopenku, pak na md a rd tak přechod z práce na neschopenku byl hrozný, osčv mi neposlalo za první dva měsíce ani kačku, pak třetí, druhý sem dostala jako třetí plat a ten první jako čtvrtý s prvním, měla jsem uvěr u ge a bez problému, to víš že vyvolávali, ale jinak klid, žádný keci, vyhružky, vše v klidu. Počkali, ji zaplatila a jelo se dál pohoda.