Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@neumisa píše:
podle místních zvyklostí - ale kornout bývá jen v německém příhraničí (aspoň co jsem slyšela). Ono při 30 prvňáčcích těch 30 kornoutů ani není kam dát. Kytka učitelku potěší, ale povinná není. já se s rodiči na tomhle domluvila už na třídní schůzce, aby to měly všechny děti stejně. u nás se dělá slavnostní průvod školou a představa 30 sypajících se kornoutů na schodišti nás přesvědčila všechny.
Tak my jsme skoro Německé příhraničí
No musím se zeptat někoho kdo ve tu ve škole děcko už má… Kytku určo koupíme, ale ten kornout nevím no ![]()
Hm, tady se myslím nedává kytka… kornout určitě ne. Mrknu na fotky z loňska ![]()
Angličtinu mají už od první třídy přímo v rozvrhu…
@laducha ta aktovka je hezká, taková „nevtíravá“, moc se mi líbí.
Uzavřít přímo tahle diskuse asi nepůjde… Ale mohla by se založit skupina - v rámci skupiny třeba zvlášť dikuse pro pokec a zvlášť dávat odkazy na nakupování, ať nezapadnou…? A ta skupina pak myslím uzavřít jde.
Taky bych to ještě chvíli nechala, ještě nějaké přírůstky budou, i „odpad“ ![]()
@Pipet Mně se taky líbila hned, nemám moc ráda věci s obrázky. Ovšem dcera je jiného názoru, tak jsme se rozšouply u pouzdra, má ho s jednorožcem
Ale aktovka se jí líbí taky.
To mě nenapadlo se kouknout na fotky na stránky školy…
No tak jsem zjistila, že u nás se kornouty nosí ![]()
Tak holky moje. Davam asi po 1278 tel na nabijecku nebo mi to neda a vzdycky ho vytahnu a musim na emimi
Takze vsem dobrou noc a snad se vyspite uz neni takove vedro. Tady bylo vcera v baraku 29 uz „jen“ 24. Takze dobrou holky a treba zase zitra. Rada jsem Vas poznala ![]()
Holky kornoutem nic nezkazíte. Děti přinesly v první třídě kornouty, bylo co mlsat do Vánoc.
@hanka.br. píše:
Holky kornoutem nic nezkazíte. Děti přinesly v první třídě kornouty, bylo co mlsat do Vánoc.
Co jsem tak vypozorovala z fotek, tak u nás si ty kornouty nosí zase domů ![]()
@orionk píše:
Co jsem tak vypozorovala z fotek, tak u nás si ty kornouty nosí zase domů
Já taky toz jak to je? ![]()
@Kelsey píše:
Já taky toz jak to je?
No nevím
Jsou tam fotky jak je mají na lavici a potom jak odcházejí ze školy a kornouty mají v ruce
![]()
@Kelsey píše:
Já taky toz jak to je?
To záleží na tom, jak řekne paní učitelka
My jsme si je nechali ve škole, možná si ho někdo odnesl, kdo chtěl. Byly to první učební pomůcky. Ale dobrý je tam dát balený bonbony.
A ty kapsáře a bačkory a nevím co všechno se nosí taky první den, nebo až třeba druhý?
Blbé otázky, já vím, ale Září klepe na dveře ![]()
@orionk píše:
A ty kapsáře a bačkory a nevím co všechno se nosí taky první den, nebo až třeba druhý?Blbé otázky, já vím, ale Září klepe na dveře
u nás si děti nosí 1. den jen aktovku - jako velcí školáci
bačkory a zbytek během 1. týdne.
Tady prý nemusí na tu hodinu první den brát aktovku. Ale bez mi to přijde divné. Říkali že bude uvítání na hřišti, pak si je devastaci odvedou do jiné budovy, kde je první stupeň. Seznámí se třídou a půjdeme dom.
Asi si tu aktovku vezme už první den, ale zas ať není jediná
no naštěstí máme ten první stupeň naproti a druhy kde bude uvítání na kopci, tak když tak pobežím s aktovkou dom.
Tak první den určitě aktovka
i když prázdná…se na to těšej a bez ní by to nebylo ono
@Kelsey Máš tam krásný překlep „devasťáci“, učitelé by mohli vyprávět ![]()
Musím mrknout na fotky z loňska, jestli brát nebo nebrat aktovku ![]()